Yok kız deme öyle 20 si çok gec 40. Haftayı görmek istemiyorum yaniii gelmanlasalim ben bgn dogurayim sen de o gün dogur birşeyi 40 kere söylersen olurmuş misali...
Valla ben de 30 dan beri sürekli doğurmak istiyorum şimdiden başladım hani doğmadı ne zaman doğacak demeye daha 37 nin içinde derdime nolduysa sıcakların ve agirlasmanin etkisi herhalde inşallah en geç haftaya dogururum hayırlısı ile. Sağlıklı olsun da aman. Hiiiiiiccccc istemesem de 3 hafta daha bekleriz
Canım senin sütun olmadığından değil o bütün bebekler doğumdan snra kilo kaybeder yüzde 10 aşağı yukarı. Kimisi 500 vs verir kimisi 300 Gr, şişlikleri iner çünkü.. önemli olan 2 haftalıkken doğum kilosuna ulaşmış olmasıdır ve 1 aylıkken de en az 500 Gr almış olması beklenir Dr larin önem.verdigi şey bu. Başta süt az olur tabiki mama vermek lazım, çabucak toparlanır ins
Haklısın canım ödem atıyorlar..Büyük oğlumda da olmuştu ama çabuk toparlamıştı fakat bu sefer sütüm az olduğu için bebeğim toparlayamadı mama sayesinde şimdi kilosu iyi.. tabi gönül ister ki tertemiz anne sütü ile büyüsün .
Ama olsun sağlıklı olsun da ilerde toparlayacağız inşallah..
Şunu biliyorum en geç 2 yaşına kadar tedavi olmalı sanırım ameliyat, eğer 2 yaşından sonra olursa ileride kısırlık yaşayabilir. Ama tabi tekinin inmesi, tıbbın ilerlemesi ile bu bilgi değişebilir.
Tupbebek sayfalarından öğrenmiştim
Çok geçmiş olsun. Yok bize herhangi bir şey takmadılar. Sadece dinlensin, bu gıdalardan uzak dursun dediler. Şükür son bir senedir yok bir şikayeti ama birkaç sene sürekli bu sebepten doktora gittik geldik
Oğluma da takmayacaktı dr, hatta kan tahlili bile yapmayacaktı,gerek görmedi.
Sanırım karşısında hormonları coşmuş bir hamile görünce şansını fazla zorlamadı
Merhaba, ben de aktif çalışıyorum. 32. haftamda çalışabilir raporu aldım. 37. haftada bitiyor. sizin bu hafta son çalışma haftanız olması lazım değil mi? dr dan neden izine ayırmasını bekliyorsunuz? anlayamadım da :)
Evet; bu hafta son çarsamba kontrolum var tahminen artik izne ayrilirim , aslinda şöyle çook önceden eşimle inatlastik o dayanamazsin dedi bende doktor ayirana kadar çalisirim diye inat ettim o yuzden doktor ayirmadan ayrilamam yani
İyi akşamlar bayanlar
Sizlere sorum olacaktı
Bebeğimin testisinin birisi inmemiş inen testis de de sıvı birikmiş baloncuk olmuş drda gösterdi Doğunca çocuk dru muhakkak baksın dedi aranızda böyle bişey yaşayan yada duyan oldumu acaba
Utangaç testis olabilir bir kaç doktora daha gösterin Öyleyse de 2 yaştan önce Ameliyat olması gerekiyor diye biliyorum.
Büyük oğlumda testisin biri inmemiş hemen gün alın Ameliyat edelim demişlerdi ben 3 doktora daha götürdüm 3' ü de Utangaç testis ameliyata gerek yok demişlerdi .Hatta Doktorlardan biri bana indiğini göstermişti
Şimdi büyüdü bir sıkıntımız yok.
İlk doktoru dinleseydim (Özel Hastanede Çocuk Cerrahıydı) Ameliyat ettirecektim.
Teşekkürler sizede.2730dogdu.emiyor aslında iki gündür arada mamayı da veriyorum .zar zor uyaniyordu bugün daha uyanık gözleri açıldı epey.ama rengi sarardı ay zaten çok minik.diger kizimda aynı kiloda doğdu hastaneden çıkınca fototerapi sonunda 2500 olmuştu.bebegin kilosuna üzülüyordum gerçekten çünkü ne kadar sonradan büyuyecegini bilsemde düşük kilolu çocuk ilk zamanlar sıkıntı.elimden çok bebek gecti.en düşük kilolubenim kızlar olduelin çocuğuna hastanede kalırken bana koca çocuk gibi geliyor. şu anda da kilosu 3 ün üzerinde olsa hemen götürmem ama zayiflarsa üzülürüm gerçekten
Rica ederim ..Evet düşük kilolu doğan bebek çok zormuş .Tutması, bakımı vs..
Bizim kuzu dursaydı dün doğum yapacaktım:)
Sağlık olsun tabi ..
Canım sen elinden geleni yap. Hem emzirme hem mama takviyesi ise uyandırıp sırayla ver canım..Toparlayacak inşallah kuzu..Kaç üç kiloları geçecek inşallah.
Yok ben bir sey bildigimden degil de :) benim de 3 haftadir kanala girmedi bebek, normalde ilk dogumda 1 ay oncesinden girmesi beklenirmis :) doktorun ondan sasirmis olabilir...
Benim icin bir hafta daha bekleyelim dedi doktor ama yok ben kanala girecegini dusunmuyorum ondan suni sanci falan bile istemedim :/
Utangaç testis olabilir bir kaç doktora daha gösterin Öyleyse de 2 yaştan önce Ameliyat olması gerekiyor diye biliyorum.
Büyük oğlumda testisin biri inmemiş hemen gün alın Ameliyat edelim demişlerdi ben 3 doktora daha götürdüm 3' ü de Utangaç testis ameliyata gerek yok demişlerdi .Hatta Doktorlardan biri bana indiğini göstermişti
Şimdi büyüdü bir sıkıntımız yok.
İlk doktoru dinleseydim (Özel Hastanede Çocuk Cerrahıydı) Ameliyat ettirecektim.
Cnm cvp için Tşkler henüz doğmadığı için çocuk dru görmedi haliyle bakalom ne dicek kafındoğumcu inebilir kendisi ama sıvı birikmesi i hemen gösterin dediği için biraz tedirgin oldum
İyi akşamlar bayanlar
Sizlere sorum olacaktı
Bebeğimin testisinin birisi inmemiş inen testis de de sıvı birikmiş baloncuk olmuş drda gösterdi Doğunca çocuk dru muhakkak baksın dedi aranızda böyle bişey yaşayan yada duyan oldumu acaba
İnmemiş testisin cok problem olmadığını duymuştum canım bazı bebeklerde inmeden doguyormus ama sıkıntı olmuyormuş fakat sıvı birikmesi ile ilgili bir bilgim yok
Kızlar afedersiniz bı ishal olmuşum birden bire oldu wc ye zor yetiştim yani balkondan koşa koşa doğum belirtisi mi ki acep garip bişi de yemedim yani, az daha yetişemiyordum