Benimkide bu gece düştü cok şükür 9.günümüzdü bende geç kaldı diye kafama taktım çünkü ilk oğlumun 3gunde düşmüştü dokror 2 haftaya kadar vakti var demişti bana bezini alirken biraz havalandir ben düşmeden oncede sonrada bir sey sürmüyorumiyi akşamlar doğum yapan anneler birşey sorcam ya bebeğinizin göbeği ne zaman düştü acaba? Oğlum 9 günlük oldu ama daha düşmedi çok az kalmış birde göbeğinde az birşey sarı akıntı var birşey yapmam gerekiyo mu?
Aynen normal dogumun gozunu seveyim ama o dikis acisida geciyor canim 5 gune disini sık bol yürü gozunaydin bu arada uzun saglikli ömrü olsun yavrununKızlar 09.15 de genel anesteziyle doğum yaptım,bebeğim son zamanlarda gelişimi durmuştu,tansiyonum da çok yüksekti doktor riske atmak istemedi,minicik doğdu kuzum 2 kilocuk,şuan şükür yanimda emmeye çalışıyor ama çok minik yoruluyor mecburen mamada verdiler kilosu iyice düşmesin diye.
Bu arada sezeryan doğum cidden zormuş beni acil sezeryana alindigim için coraspirin içiyordum diye genel anestezi yapıldı,dikişler çok fena,ayakta yürüyünce iyiyim ama oturamiyorim resmen, herşeyi normal giden bir gebe normal dogurmali bence,gerçi onda da ağrı oluyordur illaki ama bu kadar değildir herhalde
Rabbim Şafii ismiyle acil şifalar versin minigineCanım Sağol.. Kalbinde ki üfürüm kapanmadı onun için haftaya tekrar kalp doktoruna gideceğiz.Bakalim o bizi nasıl yönlendirecek?
Canim biz kucagimiza alip ayakta dolasiyorduk, sarki, turku, sohbet muhabbet ne varsa konusurduk,oyle oyle avunurdu.1 aya birkaç günümüz kaldı bizim kızı emmek dışında oyalayamıyorum ben hep ağlıyor uyuyor ya da emiyor siz uyanıkken nasıl oyalıyorsunuz?
bende siliyordum canım bizimkide bu sabah düştü şükür yarın yıkıycamCanım bizde yıkamadık 7. Gün düştü göbek bağı. Ama ılık bezle sildik hep. Çok terliyor çünkü onu yakıp pişik yapmasın diye
düştü bu sabah canımıslak olursa, kuru tutulmazsa göbek bağı enfeksiyon olur diyorlar ondan yıkamıyoruz, kaynayıp soğumuş suyla silebilirsiniz. bizim 6. günde düşmüştü o zaman yıkadık. Düşer yakında. Şimdi hergün ya da günaşırı yıkıyoruz
Bizimde düştü bu sabah canım aynen ilk oğlumun bu kadar uzun sürmemişti o yüzden biraz tedirgin oldum 10. gün düştü şükür bu miniğimin yarın da bıcı bıcı yapcazBenimkide bu gece düştü cok şükür 9.günümüzdü bende geç kaldı diye kafama taktım çünkü ilk oğlumun 3gunde düşmüştü dokror 2 haftaya kadar vakti var demişti bana bezini alirken biraz havalandir ben düşmeden oncede sonrada bir sey sürmüyorum
tecrübeli değilim ama taze edindiğim tecrübelere göreKızlar benim ilk bebeğim olduğu icin tecrübesizim burda tecrübeli anneler de var sezeryan sonrası dünden beri gogsumden sadece su geliyor ne zaman bu koyulaşır acaba
ilkin 10, 15 cc geliyordu benim de, sarı oluyor kolostrum o çok besleyici az da olsa yeter bebeğe bol bol emzirin, emzirmediğiniz zaman da sağın zamanla artıyor. önce emzir sonra mama ver gerekirse bence yeni doğan bebeğe o 10 cc bile yeter 2 saat emzirerek.Ben de perşembe günü sezaryen oldum. Sarımsı şeffaf su geliyor sıkınca, sağıyorum ama ancak 10-15 cc geliyor iki göğüsten. Bestlak damla ve solgar brewers yeast vitamin verdi doktor onlara başladım. Rezene çayı ve bol su içiyorum başka ne yapılır bilemedim2-3 saatte mama veriyorum ayrıca
ilk iki haftayı ben de anımsıyorum ışıktan gözlerini açmıyorlar gece açıyordu bizimki az az. Şimdi de boş boş bakıyor2 haftalik olduk biz de. Bir kac gundur acip gozlerini bakiniyor. Ayni durum bizde de var. Emiyor surekli. Ya da uyuyor. Bos vakitlerinde de agliyorcok cok az sakin duruyor. Onda da konusuyorm ben. O zaman sanki dinliyo gibi. Bde gogsume yatirinca sakinlesiyo.
Canım gümüş kapak almadınmı sen istersen bide onu dene Rabbim şifa versin inşallah. Çok zor oluyor biliyorum bende çok çekmiştim ilk doğumumdaDoğum yapan herkesi tebrik ediyorum allah analı babalı büyütsün sağlık ömürleri olsun lohusalık cok zor gecıyor buraya bakmaya vakit bulamıyorum gögus ucu yarası var bır hafta oldu hala geçmiyor doğum öncesı krem kullanılmayan başlamıştım ama hıc faydası olmadı gögus kalkanı silikon gögus ucu bunları da kullanıyorum doktor bır kac krem önerdı onları kullanılanmaya başladım ama yıne fayda etmıyor aglaya ağlayan emzıriyorum bebeğim de iri bebek olduğu için sureklı emmek istiyor zaten sezeryan ağrılarım gecmedı sipinal anestezi oldugu icin de bel boyun agrım var butun sıkıntılar bende yanı ama suan gözumun önunde uyuyan oğluma değer
Kafa ultrasonu yapılmamıştı ama göz muayenesi yapmıştı doktoru, işitme testi ve kalça ultrasonu rutin yapılıyor ama kafa ultrasonunu bilemiyorum , bizden istememişlerdiKızlar ankam doğum yaptiktan sonra bebege kafa ultrasonu ve göz muayenesi yaptılar ama bizim doktor benim bebeğim için sadece kalça ultrasonu ve işitme testi istedi ablamın şekeri ve tansiyonu vardı onunla mı ilgili yoksa bu kafa ultrasonu ve göz testi rutin her bebeğe yapiliyor mu
Akıntım olduğunu söyledim 2 farklı fitil ve birde toz kullandırdı ama aynı şekilde devam ediyor 1 hafta sonra randevum var o zaman tekrar söyleyeceğim bakalım ne diyecekVardir kuzum ben sabah doktorumu aradim o da sanciyi bekleyecegiz dedi ☺
rahim yumusayip aciliyordur heralde canim senin de... doktoruna sordun mu ?
bir de benim bebegim daha kanala inmemisti simdi hareketlenince belki ondan daha ilk yasadim :) gecen persembe gittigimizde de kanalda degildi
Cok normal canim,oglum 40 gunluktu hala bile bizi gormez gibi bos bakardi.ilk iki haftayı ben de anımsıyorum ışıktan gözlerini açmıyorlar gece açıyordu bizimki az az. Şimdi de boş boş bakıyorgönül isterdi beni tanısın falan ama tınmıyor. Konuşunca anlıyor mu onu da bilmiyorum ki basıyor ağlamayı. Sağlıklı bir iletişim de kuramadık o ağlıyor ben emziriyorum geçinmeye çalışıyoruz
Ay evet ya o perde ve avize aşkı bizimkinde de vardıCok normal canim,oglum 40 gunluktu hala bile bizi gormez gibi bos bakardi.
Sonra da avizelere perdelere bakmaya baslamisti ilk bizden once.
Bir garip olurdum lohusa kafasiyla
Sonradan zehir gibi oluyorlar canim,bir kac aya gulucukler atar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?