Ben koltuk kiliflarimi gecirip bittim, bunlari yapsam doguramadan kalp krizinden giderim herhaldeBiraz geçmiş sayfalarınızı okuyup heyecan yaptım ❤ 4 yıl önce Ağustos annesiydim henüz doğum yapmamış arkadaşlar gibi bugünlerde hadi şimdi hadi şimdi diye bekliyordum bendeşimdi de ekim ayında üçüncü bebeğimizi bekliyoruz
Doğuramayıp doğurmak isteyen arkadaşlar için reçetem varkalkın evi temizleyin yerleri, kapı , pencere özellikle çömelip yer silmeden sonra bulunduğunuz kata göre merdivenleride inip çıktıktan sonra duşunuzu alıp bekleyin ilkinde 42. Haftada zorla doğum yaptıktan sonra ikincide bunu uyguladım doğumdan gelince de ev pırıl pırıl rahat ediyorsunuz
O vitaminden bnde aldım ingrmda hassas anne tavsiye etmişti. Diğer çocuklarında kullanmadım humana ve promalt kullanmıştım. Hap daha pratik diye smdi bunu bı deniycem olmazsa promalt alırım yineBen de perşembe günü sezaryen oldum. Sarımsı şeffaf su geliyor sıkınca, sağıyorum ama ancak 10-15 cc geliyor iki göğüsten. Bestlak damla ve solgar brewers yeast vitamin verdi doktor onlara başladım. Rezene çayı ve bol su içiyorum başka ne yapılır bilemedim2-3 saatte mama veriyorum ayrıca
Ay avize demeyin banaAy evet ya o perde ve avize aşkı bizimkinde de vardıgözünü ayırmıyordu, tüm bebekler aynı demekki
Nasil duygulandim okurken, gozlerim doldu..Alıntı. Çok hoşuma gitti yazı
MEĞER 41 OLABİLİRMİŞİM,
1 ANNE OLAMAZMIŞIM...
1998 yılıydı; İstanbul (Çapa) Tıp Fakültesi'nde öğrenci olduğum yıllardı. Doğum servisinde bir gece iki saat kalıp, bu iki saat içinde on iki doğum izlemiştim.
Bir kadının doğum öncesini, doğum anını ve doğum sonrasını gözlemledim. Yaşamımda büyük bir kapıdan on iki pencereli bir odaya girmenin nasıl bir duygu olduğunu anladığım gecedir. O on iki pencere sırayla açıldıkça içeri dolan güneşleri yüreğimde saklamayı hep bildim.
Hep söylerim; kadın cinayetinden ceza almış bir erkek bozuntusuna verilecek en ağır ceza, müebbet ya da idam değildir. Ona gece - gündüz doğum izlettireceksin! O çığlıkları duymaktan rahatsız olacak, o çığlıklar bitip de bir çocuğun mucizevî gelişini gördükçe rahatsız olacak, o doğum sırasında acılar içinde kıvranan kadının "anne" olduğu andaki gülümsemesinden rahatsız olacak, bebeğini eline aldığında ona sarılmasından rahatsız olacak. Her doğum, ona "kadın"ı anlatacak; kendisini de (varsa çocuğunu da), öldürdüğü kadın gibi bir kadının dünyaya getirdiğini anlayacak. Hem de bir değil, bin defa izleteceksin. Sizi temin ederim; "Beni idam edin!" diye yalvaracak... Ama idam etmeyeceksin, anne karnında bir noktanın nasıl bir vücuda döndüğünün belgesel filmini izleteceksin... Hem de bir değil, bin defa izleteceksin. Görecek, o bir saniyede öldürdüğü bedenin, nasıl aylarca saniye saniye şekle girdiğini...
O gece Çapa'da kadınların yüzlerindeki tedirginliği gördüm. Kime dair? Doğacak olan çocuğuna dair... Çocuğunun sağlıklı doğup doğmayacağına dair... O yüzdeki "tedirginliğin" aslında o kadının yüzünden bir ömür boyunca neden gitmediğini, ben o gece anladım. Bosna'da kendisine tecavüz eden erkekten olan çocuğa bile "çocuk" olduğu, "çocuğu" olduğu için sarılabilmesinin nedenini...
O gece Çapa'da kadınların çığlıklarını duydum. Mevsim ne olursa olsun, bir çığlığın nasıl bir baharın müjdecisi olabildiğini ben o gece anladım. O acının, erkeklere uygulandığında erkeklerin %70'ini felç eden şiddette bir acı olduğu bilimsel bir gerçek... İşte o kadın cinayetinden hüküm giymiş olan ve kendisini "güçlü" sanan erkeğe bunu göstereceksin. Yani öldürdüğü kadının öyle bir acıya, tıpkı kendisi gibi bir çocuğu doğurabilmek için 9 kat daha fazla dayanabildiğini anlayacak. Yani asıl "güçlü"nün kim olduğunu kafasına böyle kazıyacaksın. İpte sallandırırsan, anlamadan gider, yazık olur; sen onun ayaklarına bu gerçeğin ipini dolayacaksın.
O gece Çapa'da kadınların doğumun bittiği anda birdenbire değişen yüz ifadesini gördüm. O yüzlere yayılan güzelliği gördüm. "Demek herkesin annesi bu yüzden dünyanın en güzel annesiymiş!" dedim. Ben annemin güzelliğini o gece anladım.
O gece Çapa'da kadınların bebeğine ilk bakışını gördüm. Erdal Eren'in o "son bakış"ını işte o anda anladım; annesinin o son bakışı hiç görmemiş olması için neler vermezdim! Meğer "çiçeğin can suyu" gibi oluyormuş, annenin sana o ilk bakışı. Hiçbir dilde karşılığı olmayan "can", demek bende o anda yüreğime girmiş. Sonra konuşmayı öğretecek olan annemle Türkçeme öyle girmiş. Ben bunu o gece Çapa'da anladım.
O gece Çapa'da kadınların yeni doğan çocuklarını ilk kez ellerine aldıkları anları gördüm. O anlarda o tarifsiz mutluluk ile binlerce anne eli sardı beni. Huzur dolu, güven dolu, sıcacık... Ben, anne eli değmiş olan tüm güzellikleri bir gecede böyle yaşadım.
Bugün 6 Ağustos, benim doğum günüm... 41 oldum. Ben bugün düşününce canım annemin 41 yıl önceki bugününü bana nasıl yarın yaptığını işte o gece Çapa'da anladım. Asla unutamam o on iki pencereyi... İçime dolan o on iki güneş, meğer benmişim, yıllar önce bugün. Annem, bir çapa misali, benim toprağımı işledikçe büyümüşüm, üretmişim. Meğer 41 olabilirmişim; ama 1 anne olamazmışım...
UTKU ERİŞİK
Tiyatro Sanatçısı \ Yazar
Ben koltuk kiliflarimi gecirip bittim, bunlari yapsam doguramadan kalp krizinden giderim herhalde
Ama isterdim
Teşekkürler iyiyim. Allah sizlerin de yardımcısı olsun inşallah.Sizler de sağlıkla büyütün bebişlerioo Temmuz annesi olmuş sen de, sağlıkla huzurla büyüt bebeğini inşallah, nasılsın ?
Amin..Çok teşekkür ederim. Hepimizinkine inşallah.Rabbim Şafii ismiyle acil şifalar versin minigine
Eğitim Araştırma olması iyi oldu, ameliyat sonu sıkıntım fazla olmadı. Sizin orda kalabalık değilse şaşma hastanenden. İstanbul çok kalabalık.Sarılık takip ediyorlar canım sen dayanabildiğin kadar dayan emzir yakalanmasın sarılığa,insan kıyamıyor evladına sürekli kan alınıncabende eğitim araştırmada yapıcam bu gidişle mecbur işte biliyorsun,özeldekinede sorasım var tekrardan acaba yapar mı ameliyatı diye
kalça ultrasonu hemen yapılmıyor sanırım belli bir ağırlıkta olması gerekiyormuş bize 2 hafta sonra dediler, kafa ultrasonu hiç duymadım gerçekten öyle bir şey var mı emin olamadımKızlar ankam doğum yaptiktan sonra bebege kafa ultrasonu ve göz muayenesi yaptılar ama bizim doktor benim bebeğim için sadece kalça ultrasonu ve işitme testi istedi ablamın şekeri ve tansiyonu vardı onunla mı ilgili yoksa bu kafa ultrasonu ve göz testi rutin her bebeğe yapiliyor mu
geçmemesi sorun değil de ağrım kaburgalarımda batma sonra sertleşme falan çok fazlaydı ben de son zaman. Allah doğuracakların yardımcısı olsun.Gerçekten son günler geçmiyormuş yaa
Yenidoğan sunneti yaptıran veya yaptırmayı düşünen var mi nasıl randevu almak lazım ne yapmak lazım bilgisi olan aydınlatırsa seviniriz
Bu mesaji yad etmek istedim.Ahh açlık benim de sorunum osezeryan günü sabaha kadar uyumayınca daha çabuk acıkmıştım sabah hastaneden fotoğraf çekimi ister mısınız diye aradılar eşim ne dediler dedi dedim çok acsaniz iki lokma yiyin dediler dedim ama adam yemedi hastaneye gittik odanın karşısı kebapçı ameliyathanede dikiş kısmı hemşire basima geldi ağrınız mi var dedi yok karnım aç mideme bastırınca açlığımı hissediyorum demistim hamilelikte sabah kaç kere kan vermeye niyet edip gece yiyemeyince uyku tutmayınca yediğim iptal olduğu da çok oldu
Şimdi benim örnekler pek iyi değil ama işte sen bunları yapmasadece yalnız değilsin bil
Yarın sezeryan mı olacaksın canımBu mesaji yad etmek istedim.Bizler gibi acliga dayanamayanlar cok iyi anlayacaktir. Gece12:00'den sonra bir şey yemem mumkun olmayacak yarin sezaryen olacagi icin. Acliga nasıl dayanırım, daha kötüsü susuz ne yaparim ben diye kara kara düşünüyorum.
Yarın sezeryan mı olacaksın canım ☺ Aynı durum bende de var
39+2 le ben de varim. ve tık yokEvet. Zaten zamani gelip gecen ya da cok yaklasan ve hala herhangi bir dogum belirtisi gostermeyen sen ben ve emsn kaldi.Yarin 39+0.
Ben düşünüyorum tatlım. Hatta hastane ve doktorları araştırdım. Hastaneyle görüştüm doğumun ertesi günü taburcu olduğunuz gün arayın randevu verelim dediler. Zaten hemen çağırıyolarmış doktor bebeğin pipisini hayalarını muayene edip sünnete uygunmu bi sorun varmı diye bakıyormuş. Tahlilleri yapılıyormuş bikaç güne randevu veriyormuş. Ben 7 günlükken istiyorum. Peygamberimizin sünneti öyle Hz. Hasan Hüseyin efendilerimizi 7 günlükken yaptırmış. İnşallah randevuyu denk getirwbilirm. Zaten çok küçük olduğu için lokal anestezi yapıyolar. Binkaç saate tabırcu oluyosun sonrasında kontrole çağırıyor. İlk idrarı yaparken yanıyomuş ağlıyomuş sonrasında hemen geçiyormuş eti taze olduğu için. Benim bildiğim bu kadar Rabbim inşallah hayırlısıyla doğurup sünnetinide yapmayı nasip etsin hepimizeYenidoğan sunneti yaptıran veya yaptırmayı düşünen var mi nasıl randevu almak lazım ne yapmak lazım bilgisi olan aydınlatırsa seviniriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?