- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
3-4. Haftalarda hala varsa uzamış sarılık oluyor diye biliyorum canım biz 1 ay 2 günlük olduk.Sarılığın uzamış olduğunu neye göre belirliuorlar.bizimki 18 e çıktı bı gece kaldı kuvezde. Daha sonra bakilmadi.gozlerde ve yüzde sarılık hala var 27 günlüğü Z ama ilk kızımda da yüzdeki gözdeki sarılık uzun sürmüştü .bu uzayan sarılık mi oluyor.sizinn bebeginiz kaç günlük
Canım o gözlerdeki sarılık hemen gitmiyor. Eller ve ayaklar çok sarı ise ilerlemiş sayıyolarmış. Bize hiç yapmadılar. Gözleri sapsarı değil ama fizyolojik sarılık her bebekte oluyor. Ben gözleri takip ediyorum ve sık beslemeye çalışıyorum. Sen takviye mama veriyormusun. Ay şu ilk aylar nasıl stres yahu. 3.ay sonrası yavaş yavaş rahatlama kısmına geçicez sanırım.Ben anlamadım asla durmuyordu ama dün akşamdan beri sürekli olmasa da uyuyor damlaya yormuştum. Gaz kaka yapabildiği için rahatladı diye.. çünkü gaz damlasının da uyku hali yaptığını söyleyenler olmuş özellikle zinco için.
gözlerinin uçlarında sarılık kalmıştı bir tek doktor biraz sarı dediğinden beri yine gözüme sapsarı gelmeye başladı çocuk
Evet canım gözler sapsarı değil kenarları sarı. Bende hem anne sütü hem mama veriyorum kilo alımımız maşallah çok iyi hatta ebe mamayı bırak azaltarak sütün yarıyor belli ki dedi. Ama tek göğüs reddi yaşıyoruz hala bu yüzden takviye yapmak zorunda kalıyorum. Vallahi ne kadar stresli herşeyyCanım o gözlerdeki sarılık hemen gitmiyor. Eller ve ayaklar çok sarı ise ilerlemiş sayıyolarmış. Bize hiç yapmadılar. Gözleri sapsarı değil ama fizyolojik sarılık her bebekte oluyor. Ben gözleri takip ediyorum ve sık beslemeye çalışıyorum. Sen takviye mama veriyormusun. Ay şu ilk aylar nasıl stres yahu. 3.ay sonrası yavaş yavaş rahatlama kısmına geçicez sanırım.
Benimde tek göğüs emiyor bende takviye mama veriyorum. Ama sütüm yetiyormu bilmiyorum. Çünkü sürekli aranma halinde. Bezi, çişi, ve kakası oluyor. Kakası altın sarısı renginde. O da anne sütü alıyor demek yazıyor nette ama işte annelik gözümle görmeden sütüm olduğuna inanamıyorum bende. İlk kızımda emsiremediğim için bende de emzirme takıntısı var ne yazık kiEvet canım gözler sapsarı değil kenarları sarı. Bende hem anne sütü hem mama veriyorum kilo alımımız maşallah çok iyi hatta ebe mamayı bırak azaltarak sütün yarıyor belli ki dedi. Ama tek göğüs reddi yaşıyoruz hala bu yüzden takviye yapmak zorunda kalıyorum. Vallahi ne kadar stresli herşeyy
Fizyolojik sarılık dediğimizde olağan sarılık canım 2. Haftada bitmesi gerekirmiş, bizimki fizyolojik olmuyor sanırım zaten artık uzayan sarılık var, sebebine bakmalıyız dedi doktorumuz.
Besleme konusunda da 20. Günden beri kendi uyanıyor zaten en geç 2 saate kesin uyanmış oluyor. 3 saat uyuduğu çok nadir..
Yarim saat yine iyiŞahsen ben emziğe alıştırmaya çalışıyorum. Yoksa emzik gibi memede. Hadi büyük olsa 10 dk emer biter emzirme işi. Ama şimdi zaten küçük diye yarım saat bir meme yarım saat diğeri. Gaz faslı derken diğer beslenme geliyorbirde benim kız zayıf doğdu 2950.o yüzden sanki besleniyor gibi geliyor sürekli küçük geliyor gözüme. Senin bebiş kaç kilo doğdu canım.
40 çıkana kadar 3 adet 1 ₺ büyüklüğünde kaka yeterli demekmiş canım kilo da alıyorsa yetiyordur. 40tan sonra çişli bezler doyduğunun göstergesi olurmış. Anne sütü alan bebeklerde tabi. Benim bebede sürekli aranıyor hemşireler emzirdiğim halde aç bu annesi dedi, sağlık ocağına gittik ebe hanım annesi bu acıkmış diyorBenimde tek göğüs emiyor bende takviye mama veriyorum. Ama sütüm yetiyormu bilmiyorum. Çünkü sürekli aranma halinde. Bezi, çişi, ve kakası oluyor. Kakası altın sarısı renginde. O da anne sütü alıyor demek yazıyor nette ama işte annelik gözümle görmeden sütüm olduğuna inanamıyorum bende. İlk kızımda emsiremediğim için bende de emzirme takıntısı var ne yazık kiuzamış sarılık çıkacağını sanmam doktorlar fazla temkinli yaklaşıyor. Ama dediğim gibi o sarılık hemen gitmiyor ne yazıkki. 2 ayı bile bulabiliyor gözleri. Benim elimin oğlundan biliyorum.
Aynı İnan bizde aynı böyle yazdığın gibiyiz.
Bazen çok tıkanıp ağlıyor ömrümden ömür gidiyor valla. Çok üzülüyorum. Her pırt yaptığında göbek atıyorum artık
Saatlerce masaj ve egzersiz yapıyorum yeri geliyor da çünkü.
Doktora gittik ama net konuşamadık sanırım uzayan sarılığımız var yine insternrtte korkunç şeyler yazıyor, doktor sebebine bakmalıyız dedi kan ve idrar tahlili istedi sonuçlar çıkınca sorucam sorularımı.
40 çıkana kadar 3 adet 1 ₺ büyüklüğünde kaka yeterli demekmiş canım kilo da alıyorsa yetiyordur. 40tan sonra çişli bezler doyduğunun göstergesi olurmış. Anne sütü alan bebeklerde tabi. Benim bebede sürekli aranıyor hemşireler emzirdiğim halde aç bu annesi dedi, sağlık ocağına gittik ebe hanım annesi bu acıkmış diyorhalbuki öncesinde mama vermiştim. Uyanık olduğu her dakika aranıyor. Gaz çıkarırken babasının kulağını dudağını emmeye çalışıyor bir kere yakaladı burnunu emdi misal
inşallah dediğin gibidir canım korktum ya altında yatan sebep vardır vs yazıyor internetteSonuçlar çıksa rahatlayacağımm
Kuzum bizim 18 küsüre çıktı 11 günlükken.canım ben de çok korktum bu sarılık yüzünden
bizimki de 20 gün sürdü neredeyse
ama en son düşüşe geçip vücudundaki sarılık gözle görülür biçimde azalınca doktor bir daha sarılık oranına da bakmadı.
bize de kan tahlili yaparız demişti. hatta ben ağladım öyle diyincemeğer çok ciddi şeyler değilmiş de ilk insan garip garip tepkiler veriyor.
kaç gün sürdü seninki ve hiç azalma olmadı mı? yine de ben de kan tahlili yapılsın da her şeyine bakılsa diye düşünmedim değil.
3380 doğdu canım 4750 geldi bugün kilosu.kız aç kalmıyordur merak etme
bizim ki alttan gazı olunca da emmek istiyor, üstten gazı olunca da, kakası gelince de...
hatta uykusu gelince uyumak için...
kaç kilo oldu minnoş?
En doğalından kantaron yağıBizimkinin totosu dırt dırt durmuyor her dırtlamada kaka çıktığı için poposu pişik olmuş her bezlemede Bepanthol kullanıyorum ama düzelmedi hameten kullanan var mı pişik için iyi geldi mi anneler
Maşallah sütün iyi demek ki2 haftalık olana kadar uykusu çoktu zar zor 20 şer dk tutuyordum ama artık memeden çıkmıyor 2 3 saat memede duruyorbenimde göğüsümden sızıntı oluyor emzirirken bile birinden akıyor göğüsler terbiye olacakmış diyorlar ama bilemiyorum
Uzayan sariliklarin en basinda gelen anne sutu sariligi. Anne sutu sariligi da fizyolojik bir sarilik cesidi. 4-5. haftada bitiyor hatta 12. haftaya kadar surebiliyormus. Anne sutunde karacigerin bilurubini parcalayip yok etmesine yardim eddn salgiyi yavaslatan bir sey oluyormus. Bizde de var.Evet canım gözler sapsarı değil kenarları sarı. Bende hem anne sütü hem mama veriyorum kilo alımımız maşallah çok iyi hatta ebe mamayı bırak azaltarak sütün yarıyor belli ki dedi. Ama tek göğüs reddi yaşıyoruz hala bu yüzden takviye yapmak zorunda kalıyorum. Vallahi ne kadar stresli herşeyy
Fizyolojik sarılık dediğimizde olağan sarılık canım 2. Haftada bitmesi gerekirmiş, bizimki fizyolojik olmuyor sanırım zaten artık uzayan sarılık var, sebebine bakmalıyız dedi doktorumuz.
Besleme konusunda da 20. Günden beri kendi uyanıyor zaten en geç 2 saate kesin uyanmış oluyor. 3 saat uyuduğu çok nadir..
Sağol canım bilgiler için İnan hepsini okudum yaladım yuttum ilk zamanda bugündeUzayan sariliklarin en basinda gelen anne sutu sariligi. Anne sutu sariligi da fizyolojik bir sarilik cesidi. 4-5. haftada bitiyor hatta 12. haftaya kadar surebiliyormus. Anne sutunde karacigerin bilurubini parcalayip yok etmesine yardim eddn salgiyi yavaslatan bir sey oluyormus. Bizde de var.
Kisacasi sutu sariligi da uzayan sariliklar basligina girse de fizyolojik olarak ddgerlendiriliyor ve tehlikesiz degerlendiriliyormus.
Anladım canım peki kremi nasıl kullandın. Her emzirme sonrası sürdünmü. Birde emzirmeden yıkıyormuyuzBalmumu iyi geliyor demişlerdi artk aktardan mi buldular nerden buldulardi bilmiyorum eritiyorsn suruyirsun göğsüne. Bı de madecasol krem Dr vermişti bana o çok fayda etti hemen gecirdi
Bizde de var uzayan sarılık, bekliyoruz kan sonuclarını. 14 cıktı sarılıgımız 30 gunluk. Sizin degerleriniz ne doktor ne diyor. Arkadasımında 16 cıktı 33 gunluk fototerapi aldı birsürü kan idrar tahlili de yapmıslarAynı İnan bizde aynı böyle yazdığın gibiyiz.
Bazen çok tıkanıp ağlıyor ömrümden ömür gidiyor valla. Çok üzülüyorum. Her pırt yaptığında göbek atıyorum artık
Saatlerce masaj ve egzersiz yapıyorum yeri geliyor da çünkü.
Doktora gittik ama net konuşamadık sanırım uzayan sarılığımız var yine insternrtte korkunç şeyler yazıyor, doktor sebebine bakmalıyız dedi kan ve idrar tahlili istedi sonuçlar çıkınca sorucam sorularımı.
Canım madecasol kremi nasıl kullandın. Her emzirme sonrası sürdünmü. Birde emzirmeden yıkıyormuyuz. Ben aldım bugün sürdüm emzirme sonrası çok yaktı bu normalmi seninde bölemi olmuştuGeçmiş olsun canım
Benimde il zamanlar yara oldu lansinoh avent göğüs kalkanı zeytin yağı bilmem ne yağı sütünü sağ sür hiçbiri işe yaramadı
Doktora sorduğumda bilemiyorum ne kadar doğru bunu yazmak ama bayerin madecasol adında kremini yazdı o iyi geldi
Bir doktoruna danış istersen bu kremi
Benimde 3 gün emzirme işkenceye dönüştü resmen
Bebeği emzirdim sonra sütümü sağdım bu üç dört saatlik bir zaman demekCanım madecasol kremi nasıl kullandın. Her emzirme sonrası sürdünmü. Birde emzirmeden yıkıyormuyuz. Ben aldım bugün sürdüm emzirme sonrası çok yaktı bu normalmi seninde bölemi olmuştu
Sonuçlar çıkmamış dahaBizde de var uzayan sarılık, bekliyoruz kan sonuclarını. 14 cıktı sarılıgımız 30 gunluk. Sizin degerleriniz ne doktor ne diyor. Arkadasımında 16 cıktı 33 gunluk fototerapi aldı birsürü kan idrar tahlili de yapmıslar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?