2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
3-4. Haftalarda hala varsa uzamış sarılık oluyor diye biliyorum canım biz 1 ay 2 günlük olduk.
bizde yattık ışık aldık 10 değeriyle taburcu olduk, bir hafta sonrasında kontrolümüz vardı hala yüzü ve gözü sarıydı tekrar kan verdik(iki hfta öncesi) 12 Çıktı. Tekrar arttığını düşünürsen getir şimdilik sıkıntı yok Demişti doktor.

Canım o gözlerdeki sarılık hemen gitmiyor. Eller ve ayaklar çok sarı ise ilerlemiş sayıyolarmış. Bize hiç yapmadılar. Gözleri sapsarı değil ama fizyolojik sarılık her bebekte oluyor. Ben gözleri takip ediyorum ve sık beslemeye çalışıyorum. Sen takviye mama veriyormusun. Ay şu ilk aylar nasıl stres yahu. 3.ay sonrası yavaş yavaş rahatlama kısmına geçicez sanırım.

Evet canım gözler sapsarı değil kenarları sarı. Bende hem anne sütü hem mama veriyorum kilo alımımız maşallah çok iyi hatta ebe mamayı bırak azaltarak sütün yarıyor belli ki dedi. Ama tek göğüs reddi yaşıyoruz hala bu yüzden takviye yapmak zorunda kalıyorum. Vallahi ne kadar stresli herşeyy
Fizyolojik sarılık dediğimizde olağan sarılık canım 2. Haftada bitmesi gerekirmiş, bizimki fizyolojik olmuyor sanırım zaten artık uzayan sarılık var, sebebine bakmalıyız dedi doktorumuz.
Besleme konusunda da 20. Günden beri kendi uyanıyor zaten en geç 2 saate kesin uyanmış oluyor. 3 saat uyuduğu çok nadir..

Benimde tek göğüs emiyor bende takviye mama veriyorum. Ama sütüm yetiyormu bilmiyorum. Çünkü sürekli aranma halinde. Bezi, çişi, ve kakası oluyor. Kakası altın sarısı renginde. O da anne sütü alıyor demek yazıyor nette ama işte annelik gözümle görmeden sütüm olduğuna inanamıyorum bende. İlk kızımda emsiremediğim için bende de emzirme takıntısı var ne yazık kiuzamış sarılık çıkacağını sanmam doktorlar fazla temkinli yaklaşıyor. Ama dediğim gibi o sarılık hemen gitmiyor ne yazıkki. 2 ayı bile bulabiliyor gözleri. Benim elimin oğlundan biliyorum.

Yarim saat yine iyi ben 1.5 saat biliyorum bi memede sonra alt degistir gaz cikart yine acikti 1.5 saat diger meme bu sefer

40 çıkana kadar 3 adet 1 ₺ büyüklüğünde kaka yeterli demekmiş canım kilo da alıyorsa yetiyordur. 40tan sonra çişli bezler doyduğunun göstergesi olurmış. Anne sütü alan bebeklerde tabi. Benim bebede sürekli aranıyor hemşireler emzirdiğim halde aç bu annesi dedi, sağlık ocağına gittik ebe hanım annesi bu acıkmış diyor halbuki öncesinde mama vermiştim. Uyanık olduğu her dakika aranıyor. Gaz çıkarırken babasının kulağını dudağını emmeye çalışıyor bir kere yakaladı burnunu emdi misal
inşallah dediğin gibidir canım korktum ya altında yatan sebep vardır vs yazıyor internette Sonuçlar çıksa rahatlayacağımm

canım ben de çok korktum bu sarılık yüzünden
bizimki de 20 gün sürdü neredeyse
ama en son düşüşe geçip vücudundaki sarılık gözle görülür biçimde azalınca doktor bir daha sarılık oranına da bakmadı.
bize de kan tahlili yaparız demişti. hatta ben ağladım öyle diyince meğer çok ciddi şeyler değilmiş de ilk insan garip garip tepkiler veriyor.
kaç gün sürdü seninki ve hiç azalma olmadı mı? yine de ben de kan tahlili yapılsın da her şeyine bakılsa diye düşünmedim değil.

kız aç kalmıyordur merak etme
bizim ki alttan gazı olunca da emmek istiyor, üstten gazı olunca da, kakası gelince de...
hatta uykusu gelince uyumak için...
kaç kilo oldu minnoş?

Kuzum bizim 18 küsüre çıktı 11 günlükken.
Fototerapi aldı. 9.9 a düştü. Taburcu olurken 10.2 olmıştu tekrar.
1 hafta sonra tekrar bakalım dedi doktor, gittik yine kan verdik 12.2 çıkmıştı. Yüzü hala sarıydı. 18 günlük gibiymişiz demek ki.
Tamam Şuan artık sıkıntı yok tekrar sarardığını düşünürsen gel dedi doktor.
Bugün 1 ay kontrolüne gittik bu sefer niye öyle dedi bilmiyorum. Hala sarı gibiymiş.
kız aç kalmıyordur merak etme
bizim ki alttan gazı olunca da emmek istiyor, üstten gazı olunca da, kakası gelince de...
hatta uykusu gelince uyumak için...
kaç kilo oldu minnoş?
3380 doğdu canım 4750 geldi bugün kilosu.

Maşallah sütün iyi demek ki boşver dert etme bunları daha ne kadar değişecek onun düzeni

Uzayan sariliklarin en basinda gelen anne sutu sariligi. Anne sutu sariligi da fizyolojik bir sarilik cesidi. 4-5. haftada bitiyor hatta 12. haftaya kadar surebiliyormus. Anne sutunde karacigerin bilurubini parcalayip yok etmesine yardim eddn salgiyi yavaslatan bir sey oluyormus. Bizde de var.

Kisacasi sutu sariligi da uzayan sariliklar basligina girse de fizyolojik olarak ddgerlendiriliyor ve tehlikesiz degerlendiriliyormus.

Bu sancili gaz sorunlari ve uzayan sarilik durumu daha cok sezaryenle dogum yapmislarin basina geldi ya da bana oyle geliyor. Sanirim gercekten bebegin kendi istedigi zamanindan bir gun hatta sadece saatler once bile gelmis olmasi sorun yaratiyor. Bilmiyorum. Bana oyle geldi.

Sağol canım bilgiler için İnan hepsini okudum yaladım yuttum ilk zamanda bugünde
Doktor uzayan sarılık, nedenine bakalım dedi. İnternette de bu durum hakkında hoş olmayan altında başka bir hastalığın olabileceği türünden şeyler yazıyor. Yoksa korkum sarılık değil
İnşallah Sadece anne sütü sarılığıdır da zararsız bir şeydir. Sonuçlar daha çıkmamış.
Başıma bir iş gelmeyecekse Sezaryen konusuna katılıyorum bu arada

Balmumu iyi geliyor demişlerdi artk aktardan mi buldular nerden buldulardi bilmiyorum eritiyorsn suruyirsun göğsüne. Bı de madecasol krem Dr vermişti bana o çok fayda etti hemen gecirdi
Anladım canım peki kremi nasıl kullandın. Her emzirme sonrası sürdünmü. Birde emzirmeden yıkıyormuyuz

Kızlar bu gün aile hekimliğinden aradılar, topuk kanında tsh değeri yüksek çıkmış, yarın kan vericez çok endişe ettim, sonucu yüksek çıkıp kan testinde normal olan oldu mu ? Çok canım sıkıldı, bir şey olursa diye yüreğim ağzımda

Bizde de var uzayan sarılık, bekliyoruz kan sonuclarını. 14 cıktı sarılıgımız 30 gunluk. Sizin degerleriniz ne doktor ne diyor. Arkadasımında 16 cıktı 33 gunluk fototerapi aldı birsürü kan idrar tahlili de yapmıslar

Canım madecasol kremi nasıl kullandın. Her emzirme sonrası sürdünmü. Birde emzirmeden yıkıyormuyuz. Ben aldım bugün sürdüm emzirme sonrası çok yaktı bu normalmi seninde bölemi olmuştu

Canım madecasol kremi nasıl kullandın. Her emzirme sonrası sürdünmü. Birde emzirmeden yıkıyormuyuz. Ben aldım bugün sürdüm emzirme sonrası çok yaktı bu normalmi seninde bölemi olmuştu
Bebeği emzirdim sonra sütümü sağdım bu üç dört saatlik bir zaman demek
Kremi sürdüm
İç çamaşırla temas etmemesi için
Göğüs kalkanı kullandım
Göğüslerimi bebeği emzirmeden hemen önce zeytin yağlı sabunla yıkadım
Sütümle nemlendirdim uçlarını ve emzirdim
2 3 günde iğleşmişti
Gerçekten çok geçmiş olsun canım
Umarım biran önce iğleşir yaraların

Sonuçlar çıkmamış daha numaramızı aldılar arayacaklar canım bekliyorum bende, bir yandan sitesinden kontrol ediyorum bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…