2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Arkadaşlar bu Rota aşısı zehirli ishale karşı bir aşı..Aramizda yaptirmayi dusunmeyen var mı ? Az kaldı biz iki aylik olacağız Doktorumuza soracağım ama kafam cok karisik .
Canım ben ilk kızımda yaptırdım. Ve çok şükür salgın olduğu zamanlar bir sıkıntı yaşamadım arkadaşımın kızı yakalandığında 1 hafta hastanede yatmıştı.inşallah bunda da yaptırmayı düşünüyorum.

Canim ilk zamanlar bizde öyleydik ben altini aciyordum .Biraz bekliyordum bizim ki hemen rahatsız oluyordu o ara besliyordum.
Sonra sonra düzeliyor canım.
Bende ilk altını açıp hala uyanmazsa ıslak mendille biraz iç bacaklarını ıslatarak rahatsız edip uyandırıyordum J jennyy_27
Arkadaşlar bu Rota aşısı zehirli ishale karşı bir aşı..Aramizda yaptirmayi dusunmeyen var mı ? Az kaldı biz iki aylik olacağız Doktorumuza soracağım ama kafam cok karisik .
Kafan ne yönden karışık canım? Sadece yaptırıp yaptırmamak yönünden mi?
Ben henüz aşı konusu hakkında pek düşünmemiştim ama yaptıracağız gibi duruyor. Çünkü çocuğu rota virüsü geçiren çoğu kişinin keşke yaptırsaydım dediğini okudum. Ağır geçebiliyormuş baya.

Son düzenleme:
Bu rota aşısı özel bır aşı diye bılıyorum ücreti hakkında bilgisı olan var mı her hastane farklı fıyat mı verıyor

Kızımda ve gebeliğimde kendimde kullandım. Zararlı kimyasal içermiyor, içeriği temiz wellcare in. Güvenle kullanabilirsin.

Bu rota aşısı özel bır aşı diye bılıyorum ücreti hakkında bilgisı olan var mı her hastane farklı fıyat mı verıyor
Eczaneden recetesiz alınıyormuş. Bana da sağlık ocağı 2. Ay asisina gelirken ilaci alirsan burda yapariz dedi. 310 tl sanirim fiyati. Kendi doktoruma soracağım. 3. Ayda asi yokmus o yuzden o ay yaptirmayi dusunuyorum ben de.

Bizim ebede öyle dedi 2.ayda verem canlı mikrop rota da canlı mikrop olduğu için bebeği zorlayabilir rota yı 3 ve 5 de yapalım dedi doktora soracağım bende o aylarda yapılması sıkıntı olur mu diye

hiç karışmasın , kesinlikle yaptır kaç tane arkadaşım yaptırmayın bir aya yakın hastanede yattı . Şimdi nasıl kilosu için gram gram uğraştırıyorlar birden kg kg kaybediyorlar . Küçük çocuk / bebek büyük insan gibi de değil ye dediğini yemiyor Rabbim muhafaza etsin

anneler merhaba. hepinize ve bebeklerinize sağlıklı huzurlu vakitler diliyorum

bi derdim var eğer böyle bişey yaşayan varsa bakabilir mi?
normalde 36 haftalık hamileyim ama bebeğim usglerde hep daha önde çıkıyor iri olduğu için. 39+3 tü mesela dün. benim gibi olan var mı? olduysa doktor hangi tarihi baz aldı? sezaryan mı oldu normal mi?

dünki kontrolde suyu azalmış gibi dedi doktor ve perinatolojiye yönlendirdi beni. bugün gideceğim nasipse. eğer benim gibi olan bi anne varsa ve yaşadıklarını yazarsa çok memnun olurum

Canım çok yüksek değil korkma.. Daha çok minikler vücutları ancak toparlanıyor.Bak göreceksin sonuçları çok güzel çıkacak.
[/QUOTE]
Çook teşekkürler. Yenidoğanda en fazla 10 olmalı gibi bir şey okudum, sonra diğer sebepler falan derken çok canım sıkıldı.

Ben yaptırmıyorum. Küçük kızıma da yaptırmamıştım ki iyi ki yaptırmamışım. Kızım alerjikti. Aşı bağırsak florasını etkilediği için Alerjik bebeklerde önermiyorlardı.
Bunun haricinde doktoru da takvim dışındakilere gerek yok demişti. Şükür bir sıkıntı olmadı. Bu aşının faydası bebeğin bünyesine göre de değişiyor. Kimisi aşı oldu daha rahat geçirdi derken kimisi aşı oldu ağır geçirdi diyor. Bu bebeğin immün sistemine göre değişiyor sanırım.

Teşekkürler kızlar ..
Biraz ağır bir aşı olmasından dolayı bir de Alerjik çocuklara önerilmiyor deniyor biz çocuğumuzun başka şeylere alerjisi olup olmadığını nerden bileceğiz daha çok minikler..
Bazı Doktorlar da pek tavsiye etmiyormuş ..

Ama çok önemli bir aşı diyen de var..
Bugün çocuk doktorumuza da soracağım büyük ihtimal o yaptır diyecek çünkü biraz detaycı bir doktor.
Bakalım olmadı bir sonraki ay o aşıyı yaptırırım.

Merhaba. Benim kızım da hep 2 hafta önden gitti ama doktorum son adet tarihini baz aldı önden gitmesini dikkate almadı. 38+3 için sezaryen planladık ama bebişim beklemedi 38+1de suyum geldi acil sezaryen oldum. Su azalması son haftalarda normal diye biliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah

çok teşekkür ederim. peki bebeğinizin kilosu ne kadardı. benimki iri olunca haliyle haftasına göre kilosu da var. bu arada bende gebelik şekeri veya herhangi bi rahatsızlık da yok çok şükür.

Herkese merhaba ben de Eylül annesi olacağım kısmetse bebekleriniz için Doktor muayenelerini nasıl yaptınız? Sigorta mı yaptırdınız ilk 15 gün bekleme süresi var sanırım. Hangi sigortayı önerirsiniz? Ben liv Ankarada doğum yapacağım

çok teşekkür ederim. peki bebeğinizin kilosu ne kadardı. benimki iri olunca haliyle haftasına göre kilosu da var. bu arada bende gebelik şekeri veya herhangi bi rahatsızlık da yok çok şükür.
3650 idi 37. haftada. 4 kiloyu görürüz demiştik ama 3355 doğdu bebeğim.

Günaydın

evet her bebek alır hele de covidden gün ışığı gösteremiyoruz çocuğa almalı bence.D3 kısmı işin kimya boyutu çok takılmayın etken madde gibi düşünülebilir. 1 yaşına kadar kullanılıyor d vitamini. bize damlalıklı bir multivitamin verdiler onun içinde var o bitince sağlık ocağının verdiği basit bir d vitamini var, o kullanılacak.

bu arada 50 günlük olduk, 3 aylık bir tulum vardı denedik oldu siz de bir bakın bence 3 ayı beklesek giydiremeyecekmişiz. öyle gelişimimiz falan önde de değil.

12 günlüğüz. 2 saatte bir uyandırıyorum ama geceleri özellikle zor oluyor. Çünkü gündüz uyku namına bişey yok. Valla bitap düştüm.
3 saatte uyandirsaniz sikinti olur mu zaten emdikten sonra gaz fasli vs yarim saat geciyor bebislere 1.5 saat kaliyor

12 günlüğüz. 2 saatte bir uyandırıyorum ama geceleri özellikle zor oluyor. Çünkü gündüz uyku namına bişey yok. Valla bitap düştüm.
Bende oyle bi dönem yasadım gunduz uyumuyor gece ilk uykudan uyanmıyordu. 1 ayımız doldu simdi gunduz uyuyor huysuz degil o yuzden. Gaz damlalarını düzenli verin . Gunduz uyuyamama sebebi tam doymuyor olabilir birkaç kez ekstra mama takviyesi deneyin tam doygunluga ulassın bakalım uyuyacak mı. Ben mama veriyorum emzirmenin uzerıne, vermezsem tam doymuyor ve uyuyamıyor. Birde kendi kendini uyandırıyorsa kundak yapın

BiZde bazen iki hafta bazen ikibucuk hafta önde gozukuyorduk son haftalarda yakaladık haftamızı dakat 37 de plesenta yaslanması oldu kg alımı durdu oda sebep oldu haftamızı yakalamaya. Son adet tarihime göre takip edildim usg haftası sez tarihini değiştirmez

Ben yaptırmayı düşünmüyorum ilk kızımda da yaptırmadım.asilarla ilgili endişelerim var zorunlu olanlari mecburen yaptırıyorum riske girmemek için.ishali çok tehlikeli bulmuyorum açıkçası ailece geçirdik burada salgın olduğunda hastlanede serum yedik kolay olmuyor ama rota asisindan sonra sıkıntı yaşayan sindirim sistemi bozulan bebek örnekleri çok duydum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…