Canım ben ilk kızımda yaptırdım. Ve çok şükür salgın olduğu zamanlar bir sıkıntı yaşamadım arkadaşımın kızı yakalandığında 1 hafta hastanede yatmıştı.inşallah bunda da yaptırmayı düşünüyorum.Arkadaşlar bu Rota aşısı zehirli ishale karşı bir aşı..Aramizda yaptirmayi dusunmeyen var mı ? Az kaldı biz iki aylik olacağız Doktorumuza soracağım ama kafam cok karisik .
Bende ilk altını açıp hala uyanmazsa ıslak mendille biraz iç bacaklarını ıslatarak rahatsız edip uyandırıyordum J jennyy_27Canim ilk zamanlar bizde öyleydik ben altini aciyordum .Biraz bekliyordum bizim ki hemen rahatsız oluyordu o ara besliyordum.
Sonra sonra düzeliyor canım.
Kafan ne yönden karışık canım? Sadece yaptırıp yaptırmamak yönünden mi?Arkadaşlar bu Rota aşısı zehirli ishale karşı bir aşı..Aramizda yaptirmayi dusunmeyen var mı ? Az kaldı biz iki aylik olacağız Doktorumuza soracağım ama kafam cok karisik .
Kızımda ve gebeliğimde kendimde kullandım. Zararlı kimyasal içermiyor, içeriği temiz wellcare in. Güvenle kullanabilirsin.Kızlar, doktor 15. Günden itibaren d vitamini alması lazım dedi. Günde 1puf wellcare vitamin d3 verdi. Bunu kullanan varmı aramızda ? Nasıl birşey faydalımı önerirmisiniz ?
her bebek d vitamini alırmı ? Ne kadar süreyle alacak ?
d vitamini diye neden vitamin d3 verdi acaba :)
Eczaneden recetesiz alınıyormuş. Bana da sağlık ocağı 2. Ay asisina gelirken ilaci alirsan burda yapariz dedi. 310 tl sanirim fiyati. Kendi doktoruma soracağım. 3. Ayda asi yokmus o yuzden o ay yaptirmayi dusunuyorum ben de.Bu rota aşısı özel bır aşı diye bılıyorum ücreti hakkında bilgisı olan var mı her hastane farklı fıyat mı verıyor
Bizim ebede öyle dedi 2.ayda verem canlı mikrop rota da canlı mikrop olduğu için bebeği zorlayabilir rota yı 3 ve 5 de yapalım dedi doktora soracağım bende o aylarda yapılması sıkıntı olur mu diyeEczaneden recetesiz alınıyormuş. Bana da sağlık ocağı 2. Ay asisina gelirken ilaci alirsan burda yapariz dedi. 310 tl sanirim fiyati. Kendi doktoruma soracağım. 3. Ayda asi yokmus o yuzden o ay yaptirmayi dusunuyorum ben de.
Arkadaşlar bu Rota aşısı zehirli ishale karşı bir aşı..Aramizda yaptirmayi dusunmeyen var mı ? Az kaldı biz iki aylik olacağız Doktorumuza soracağım ama kafam cok karisik .
Canım çok yüksek değil korkma.. Daha çok minikler vücutları ancak toparlanıyor.Bak göreceksin sonuçları çok güzel çıkacak.İnşallah kızlar sağolun yoksa sebeplerine bakayım desim çok can sıkıcı şeyler çıktı karşıma. Sarılığı biraz azaldı gibi geliyo bama bakalım tsh değeri nasıl çıkacak.
ulasimiz 24 çıktı TSH ı. Cuma tekrar tahlil vericez.
Ben yaptırmıyorum. Küçük kızıma da yaptırmamıştım ki iyi ki yaptırmamışım. Kızım alerjikti. Aşı bağırsak florasını etkilediği için Alerjik bebeklerde önermiyorlardı.Arkadaşlar bu Rota aşısı zehirli ishale karşı bir aşı..Aramizda yaptirmayi dusunmeyen var mı ? Az kaldı biz iki aylik olacağız Doktorumuza soracağım ama kafam cok karisik .
Bende ilk altını açıp hala uyanmazsa ıslak mendille biraz iç bacaklarını ıslatarak rahatsız edip uyandırıyordum J jennyy_27
Kafan ne yönden karışık canım? Sadece yaptırıp yaptırmamak yönünden mi?
Ben henüz aşı konusu hakkında pek düşünmemiştim ama yaptıracağız gibi duruyor. Çünkü çocuğu rota virüsü geçiren çoğu kişinin keşke yaptırsaydım dediğini okudum. Ağır geçebiliyormuş baya.
hiç karışmasın , kesinlikle yaptırkaç tane arkadaşım yaptırmayın bir aya yakın hastanede yattı . Şimdi nasıl kilosu için gram gram uğraştırıyorlar birden kg kg kaybediyorlar . Küçük çocuk / bebek büyük insan gibi de değil ye dediğini yemiyor Rabbim muhafaza etsin
Teşekkürler kızlar ..Ben yaptırmıyorum. Küçük kızıma da yaptırmamıştım ki iyi ki yaptırmamışım. Kızım alerjikti. Aşı bağırsak florasını etkilediği için Alerjik bebeklerde önermiyorlardı.
Bunun haricinde doktoru da takvim dışındakilere gerek yok demişti. Şükür bir sıkıntı olmadı. Bu aşının faydası bebeğin bünyesine göre de değişiyor. Kimisi aşı oldu daha rahat geçirdi derken kimisi aşı oldu ağır geçirdi diyor. Bu bebeğin immün sistemine göre değişiyor sanırım.
Merhaba. Benim kızım da hep 2 hafta önden gitti ama doktorum son adet tarihini baz aldı önden gitmesini dikkate almadı. 38+3 için sezaryen planladık ama bebişim beklemedi 38+1de suyum geldi acil sezaryen oldum. Su azalması son haftalarda normal diye biliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallahanneler merhaba. hepinize ve bebeklerinize sağlıklı huzurlu vakitler diliyorum
bi derdim var eğer böyle bişey yaşayan varsa bakabilir mi?
normalde 36 haftalık hamileyim ama bebeğim usglerde hep daha önde çıkıyor iri olduğu için. 39+3 tü mesela dün. benim gibi olan var mı? olduysa doktor hangi tarihi baz aldı? sezaryan mı oldu normal mi?
dünki kontrolde suyu azalmış gibi dedi doktor ve perinatolojiye yönlendirdi beni. bugün gideceğim nasipse. eğer benim gibi olan bi anne varsa ve yaşadıklarını yazarsa çok memnun olurum
çok teşekkür ederim. peki bebeğinizin kilosu ne kadardı. benimki iri olunca haliyle haftasına göre kilosu da var. bu arada bende gebelik şekeri veya herhangi bi rahatsızlık da yok çok şükür.Merhaba. Benim kızım da hep 2 hafta önden gitti ama doktorum son adet tarihini baz aldı önden gitmesini dikkate almadı. 38+3 için sezaryen planladık ama bebişim beklemedi 38+1de suyum geldi acil sezaryen oldum. Su azalması son haftalarda normal diye biliyorum. Sağlıkla kucağınıza alın inşallah
3650 idi 37. haftada. 4 kiloyu görürüz demiştik ama 3355 doğdu bebeğim.çok teşekkür ederim. peki bebeğinizin kilosu ne kadardı. benimki iri olunca haliyle haftasına göre kilosu da var. bu arada bende gebelik şekeri veya herhangi bi rahatsızlık da yok çok şükür.
evet her bebek alır hele de covidden gün ışığı gösteremiyoruz çocuğa almalı bence.D3 kısmı işin kimya boyutu çok takılmayın etken madde gibi düşünülebilir. 1 yaşına kadar kullanılıyor d vitamini. bize damlalıklı bir multivitamin verdiler onun içinde var o bitince sağlık ocağının verdiği basit bir d vitamini var, o kullanılacak.Kızlar, doktor 15. Günden itibaren d vitamini alması lazım dedi. Günde 1puf wellcare vitamin d3 verdi. Bunu kullanan varmı aramızda ? Nasıl birşey faydalımı önerirmisiniz ?
her bebek d vitamini alırmı ? Ne kadar süreyle alacak ?
d vitamini diye neden vitamin d3 verdi acaba :)
3 saatte uyandirsaniz sikinti olur mu zaten emdikten sonra gaz fasli vs yarim saat geciyor bebislere 1.5 saat kaliyor12 günlüğüz. 2 saatte bir uyandırıyorum ama geceleri özellikle zor oluyor. Çünkü gündüz uyku namına bişey yok. Valla bitap düştüm.
Bende oyle bi dönem yasadım gunduz uyumuyor gece ilk uykudan uyanmıyordu. 1 ayımız doldu simdi gunduz uyuyor huysuz degil o yuzden. Gaz damlalarını düzenli verin . Gunduz uyuyamama sebebi tam doymuyor olabilir birkaç kez ekstra mama takviyesi deneyin tam doygunluga ulassın bakalım uyuyacak mı. Ben mama veriyorum emzirmenin uzerıne, vermezsem tam doymuyor ve uyuyamıyor. Birde kendi kendini uyandırıyorsa kundak yapın12 günlüğüz. 2 saatte bir uyandırıyorum ama geceleri özellikle zor oluyor. Çünkü gündüz uyku namına bişey yok. Valla bitap düştüm.
BiZde bazen iki hafta bazen ikibucuk hafta önde gozukuyorduk son haftalarda yakaladık haftamızı dakat 37 de plesenta yaslanması oldu kg alımı durdu oda sebep oldu haftamızı yakalamaya. Son adet tarihime göre takip edildim usg haftası sez tarihini değiştirmezanneler merhaba. hepinize ve bebeklerinize sağlıklı huzurlu vakitler diliyorum
bi derdim var eğer böyle bişey yaşayan varsa bakabilir mi?
normalde 36 haftalık hamileyim ama bebeğim usglerde hep daha önde çıkıyor iri olduğu için. 39+3 tü mesela dün. benim gibi olan var mı? olduysa doktor hangi tarihi baz aldı? sezaryan mı oldu normal mi?
dünki kontrolde suyu azalmış gibi dedi doktor ve perinatolojiye yönlendirdi beni. bugün gideceğim nasipse. eğer benim gibi olan bi anne varsa ve yaşadıklarını yazarsa çok memnun olurum
Ben yaptırmayı düşünmüyorum ilk kızımda da yaptırmadım.asilarla ilgili endişelerim var zorunlu olanlari mecburen yaptırıyorum riske girmemek için.ishali çok tehlikeli bulmuyorum açıkçası ailece geçirdik burada salgın olduğunda hastlanede serum yedik kolay olmuyor ama rota asisindan sonra sıkıntı yaşayan sindirim sistemi bozulan bebek örnekleri çok duydumArkadaşlar bu Rota aşısı zehirli ishale karşı bir aşı..Aramizda yaptirmayi dusunmeyen var mı ? Az kaldı biz iki aylik olacağız Doktorumuza soracağım ama kafam cok karisik .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?