2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

ah canım benim çok geçmiş olsun
okurken ben bile şok oldum allahım korumuş
hepimizin başına gelebilir kendini suçlama, bi tanem yaa kuzum ne bilsin yaa

aslında bizim doktor 4. ay için 500 gr alması yeterli demişti sizinki arasında da pek fark yokmuş ama tabi her doktorun bakış açısı mı diyim

ya bize de böyle aman aman ah çok az almış hemen mama ver demedi
aslında mama ver de demedi ben dedim almayı düşünüyorum zaetn çalışacağım işte acil lazım olursa vb diye
çok gerekli görürsen günde artı bir biberon verebilrisin dedi.
ben de işte olduğum zaman artı 1 biberon veriyorum hafta içleri.
zaten 75 lira olmuş bier kutusu
komple mama alsa herhalde 300 400 lira sadece maması tutarmış

Çok geçmiş olsun çok üzüldüm küçük kuzum benim Allah bir daha yaşatmasın, canım anneler ek gıda için acele etmeyin birde mandalina ilk tadımlanacaklar için pek uygun değil hem dışı zarlı hemde alerjik olma ihtimali yüksek ve asitli Rabbim yavrularımızı korusun

Ben de kestiricem epey kısa bir şekilde en azından baş etmesi kolay olur.
Ben sırayla başladım denemelere. O şampuanı duydum memnun olan kadar olmayan da var. Bünyesel de bir şey herhalde. İnşallah sende faydalı olur.
Ben bir de karanfil suyu deneyim. O da iyi gelmişti önceden

Wee yandan mandallı ama başka bir sistem mi var acaba? Dediğine bende denk gelmiştim. Allah muhafaza dikkatli olmak lazım ve herkesin ilkyardım konularını gözden geçirmesi lazım.

Çok geçmiş olsun.aynısını küçük kızımda yaşadım. Kızım 8-9 aylıktı muhtemelen. Annem masanın üzerine oturtmuş bir taraftan karpuz bir taraftan ekmek veriyo. Birden kızardı dedi ama annem de şok. Aklınızda olsun. Zor ama soğukkanlı davranmak lazım. derhal kolumda yüzüstü çevirip avuç içiyle sırtına vurdum. Olmadı çocuk morarıyo elimi ağzına attım yok gelmiyo bi şey. Tekrar ters çevir tekrar ağzına parmak derken şükür parça gitti. Evde yetişkin 4 kişiydik. Herkesin eli ayağı dolandı.
Acil müdehaleyi gerçekten özellikle annelerin öğrenmesi şart.

Biz atak haftasının sonlarına geliyoruz galiba geriye kalan tek şey uyku düzeninin bozulması ve uykuya direnme oldu. İnşallah onlarda geçer. 2 gündür acayip konuşkan. Sizinde dediğiniz gibi arada dilleri açılıyor sanırım. Neden bilmiyorum bugün çok çok az emiyor. Yani baya 1-2 dk emiyor, doymadığını düşünerek yarım saat arayla teklif ettim ama emmek istemedi.
Bir de çocuk doktoruna randevu aldım 4. Ay kontrolüne gitmemiştik. Sanırım bu ay kilo alımımız azaldı baya bir. Zira boy artışı da

Bir de bugün üst dişini kontrol edeyim dedim, iilay size demiştim ya diş yerleşmiş diye Aynısı olmuş. Önce altlar çıkar diye biliyorum ama Resim çekmek imkansız zaten. Çekmeyi denedim ama başarılı olamadım. Beyaz beyaz gözüküyorlar bu normal mi bilmiyorum.

Ayrıca yazmıştım acaba alerjik bir durum mu var çene altı sivilce gibi diye, kehribar takmaya başlamıştık. Acaba ondan mı dedim çıkardık ama sivilceler geçmek yerine kırmızı kızarıklığa dönüştü, bunu da sormak istiyorum doktora. Sizce alerjiyle mi alakalı (ki inşallah değildir) yoksa egzama gibi bir şey mi ki? Resmini çekmeme izin vermedi tam gıdısında kalıyorlar
Ne çok yazdım Herkes bi soruma cevap verebilir Farklı yerlerden sordum

Wee yandan mandallı ama başka bir sistem mi var acaba? Dediğine bende denk gelmiştim. Allah muhafaza dikkatli olmak lazım ve herkesin ilkyardım konularını gözden geçirmesi lazım.
Evet canım kapak gibi düşün çevirmeli varmış şimdi markasını hatırlayamadım ama bak bu bebedor sanki çevirmeli

Hohoho istediğimiz sorudan başlayabliyor muyuz
Valla canım benim kızda 3 dk 5 dk emiyordu
Bende diyordm doymuyor son sütü almıyor vs ama gayette kilo almıştı... ben de her saat teklif ediyordm 1 dk emip bırakıyordu 3 saat bekledim 4 sa. Bekledim daha uzun bekleyince 5 dakikayı geçmedi ama böyle tam uyanmasına yakın alıp emziriyordum en azından 5 dakika emiyordu
Bir de gece 2 kere kalkıp 10 dk emiyordu sanırım onlar toparladı

sürekli emzirince de karınları tok olduğundan istemiyorlar

Evet canım kapak gibi düşün çevirmeli varmış şimdi markasını hatırlayamadım ama bak bu bebedor sanki çevirmeli Eki Görüntüle 2745597
Ay dikkatli okumamışım ki
Ucu bez gibi gözüküyor bunun, onları da önermiyorlar eğer öyleyse kuzum. Ucu silikon olanların temizliği daha rahat ve daha güvenli oluyormus onu da es geçme kuzu.
Ben şimdi bi paketi açıp ölçer tartarım bakalım öyle kolay açılacak bir mekanizması var mı diye wee’ye de.

Ya bizim salonda kullandığımız bir beşik vardı artık malesef kızçecim ona sığmıyor yani çok milimetrik sığıyor şimdi onu yatak odasında uyuttum bir duygusallaştım yaa
Ben şimdi o beşiği kaldırmak istemiyorum ki salondan oy kuzucum ilk geldiğinde yarısını bile doldurmuyordu gözyaşım pıt

Benimki de wee açmadım henüz

Evet aslında sık emzirme yapamamak lazım ama 3 saat vs müsade ettiğimde de az emdi sanki :/ Neyse akışına bari bırakayım belli geçici bir şeydir dediğin gibi.
İlaç vereceğim için emin olamamıştım sonra emmeyince verdim İlacı tok karnına veriliyor diye.

Hmmm ilacı hep aynı saatte mi verme lazım kuzum

Çok geçmiş olsun canım.Okurken burdan ben panik oldum sizi düşünemiyorum bile..
Şükür toparlanabilmiş.Allah tekrarından korusun..
Gerçekten İlk yardımı hepimizin bilmesi lazım.

Bende de wee var ben acip baktim. Baya sert bi mandali var, kolay acilir gibi gorunmuyor. Bebegin yaninda oldugumuzda verebiliriz bence kontrollu sekilde. Ama benim de gozum korktu, bi tane de kapak gibi olanlardan alicam

Şimdi meyve süzgecini açıp baktım da
Bebek eliyle açamaz ya da zorlayamaz özellikle ilk aylarda uğraşma şansı yok. Mekanizması sert.
He ama kendi açılır mı durduk yere ya da kopar mı bilmiyorum Gözetim altında kullansa da bebek konularında herşey saniyeler içinde olabiliyor o yüzden dikkatli olmak lazım tabi.

Bende de wee var ben acip baktim. Baya sert bi mandali var, kolay acilir gibi gorunmuyor. Bebegin yaninda oldugumuzda verebiliriz bence kontrollu sekilde. Ama benim de gozum korktu, bi tane de kapak gibi olanlardan alicam
Aynı anda yazmışız
Bi kullanmaya başlayalım eğer bebiş severse bana da kullanışlı gelirse hemen dönmeli yenisini alırım diye düşündüm bende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…