2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çikolata abur cubur yemiyeceğim diyorum. Şekerim bir düşüyor. Bir bakmışım. Yemişim. Normal yemek yesem süt de olacak, şeker iniş çıkışları da olmayacak.

Ben kızımın uslu bir bebek olmaması sayesinde tam 22 kilo verdim. 3 ayda hiçbir şey yapmadan gitti. 1 aydır sabit gidiyorum(1aydır ailemin yanındayım)
28 kilo almıştım kalan 6 kilo. Onu da takmıyorum nasılsa evime geçince yine gider .

Saygı duruşu

Ne muhallebisiymiş otarifi var mı?

Yaaa ben de kilo vermek istiyorum ama yemek de istiyorum. Aksamlari ozellikle. Cocugu uyutup aksam yemegi yiyoruz. Artik 9 olur 10 11. Bde yetmiyomus gibi o saatten sonra tatli vs yiyoruz. Gobegim napsin ben de eylulden beri ayni kilodaym. Temmuz sonu dogum yaptim.

Ananeler doğru söylemişler bak ayva tatlısı iyi dedin yazdım kenara

Yaa eger huzursuz bir ortam olacaksa tabii annen ya da kayinvaliden bakmis, bi onemi olmaz. Buyuk konusmayayim ama benim icin isi birakmak bi opsiyon bile degil. Insallah bi caresini buluruz canim...
Ne guzel ya, ilgili baba gercekten anne-babadan bile daha faydali oluyor bence. Bu yuzden cok sanslısın. Ben de hakkini veriyim, benim esim de cok ilgili, elinden geleni fazlasiyla yapar. Sizin bu şekilde iş saatlerini ayarlayabileceğiniz bi alternatifiniz varmış, en güzeli kendiniz bakmanız. Hiç gözün arkada kalmaz.

Beni de aşırı geriyor ama yapacak birşey yok. Bu arada şartlara uymuyorum bile. Annem de kayınvalidem de benimle aynı şehirde ve arabayla maksimum 20 dk mesafede
Sen neden geriliyorsun canım, ailen yanındaymış... sen başladın mı çalışmaya?
Bakıcıya güvenemediğiniz için mi düşünmüyorsunuz? Bir de 2 yaş kabul ediyor mu kreşler? Minimum 3 diye biliyordum da. Ben de aslında bakıcıdansa kreşi tercih ediyorum. Benim iş yerimin kreşi var. Çalıştığım binaya hemen 5 dk yürüme mesafesinde. 3 yaştan itibaren alıyorlar. Orada olsa içim rahat eder ara ara gider bakarım oğluma. Ama 3 yaşa kadar ne yapacağım... Eğer 2 yaşında kreşe alacak olsalar, 2 yıl ücretsiz izin kullanırım. Gerçi işten de çok uzaklaşmak istemiyorum... kafam çok karışık çok... Bakıcı bulmak zorunda kalırsak da, Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Ama eğer bebeğim kendini ifade edemiyorsa, bakıcıya vermeyi pek tercih etmem ben de. S Sahinys
Ailen mi bakacak 1 yıl canım? 1 yıl sonra tayinin çıkacak mı peki? Sevindim senin adına, hiç gözün arkada kalmaz

Eşimin de canı çekti ben yemiyorum diye yiyemiyor epeydir sen yap ye dedim ama bi kaşık aldım çok lezzetli geldi
Ben bebiş üç aylıkken yemiştim, acayip rahatsız etmişti. O yüzden yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulyeye rahatsız olmayana kadar yemeyi düşünmüyorum. En az 7-8 ay olur herhalde.

Aslında 0 yaş grubuna bakan kreşler var ama sayısı çok az bir de yetkinliğinden çok emin olmak lazım. zor bir süreç. Benim akrabam 6 aylıkken çalışmaya başladığı için bebeğini vermişti kreşe çok da memnundu. Ankara Yenimahalle'de. Düşünen varsa ismini öğreneyim

ay kızlaaar bugün doktora gittik
tam 5 aylığız bugün
doğum kilomuz 3.280 6.610 olmuşuz en azından doğum kilomuzu 2 ye katlamışız, buna da şükür.
Yeni doktorumuza bir sürü şeyler sorqcaktım ki bizimki yırttı bi taraflarını ama nasıl yırtınmak...
bağrındı resmen nasıl ağladı anlatamam. Yarım saat susturup rota aşısının 2. dozunu yutsun diye uğraştık doktor hanım annem ve ben!
kadın küçük balık şarkısını falan açtı ki eh biraz rahatladı.
Diyor ki hep böyle sinirli midir dedim yok alakası yok! Hayretler içinde kaldım. annemle ter içinde kaldık. İşe döneyim diye 9 randevusunu almıştım, uyandırıp gittik diye mi anlamadım. eve çok yakındı hastane bebek arabasıyla gittik dönüşte de bir şeyler aldık; annem çocukla gezemiyor diye ve sürekli uyudu arabada. ayyy yeminle doktor fobisi oluştu bende bakalım napıcaz; bir daha iyice uyusun randevuyu 1 de falan alıcam, o gün de işe gitmiycem
Ek gıda vermedi bu arada bize; kilosu gayet normal dedi bir daha ki ay başlarız, bir daha böyle anne sütüyle beslenmeyecek zaten doya doya içsin dedi :)

Gaz sorunu sanırım yeşil mercimekten olmuş
Daha öncede yapmıştım hemde birden fazla kez ama bu sefer niye böyle zorlandı anlamadım. Bugün azaldı gerçekten uyuturken kıvranmıyor asla.. Sadece az buçuk uykuya direniyor.
Bir de gece uykusu etkilenmesin diye uyku süresini açayım dedim (8e doğru uyku mızmızlanması oldu) ama daha fazla oyalayamadım sürekli mızmızlandı. İş ağlamaya doğru gidince yatırdım. Ağlamasın da varsın uyku düzeni bozuk olsun şimdilik napalım. Keyfi nasıl isterse sıpanın. :)

Canım ben Ankarada değilim. Ama okadar küçük bebek kreşte rahat eder mi? Evinde durmak ister yine de yaşadığım yerde 2 yaş kabul eden kreşler var mı bi bakayım

Maşallah güzel haberlerle gelmişsiniz ☺ Bakalım bize doktor ne diyecek meraktayım bu ay ne kadar aldı hep hesap karıştı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…