2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
yaz yaz çok uzun uzun yazanları çok severim :)
valla isteyen herkese Allah bebeğini bakma fırsatı versin...
Ben çalışmaya devam edemeyeceğim malesef
çok ara da vermek istemiyorum ama bebeğiminde bu günleri tekrar geri gelmeyecek
Zaten evliliğimin bir kısmını mesailerime harcadım bence dahasına gerek yok

he bir de şu anda işten çıkarma yasağı var beni iştende çıkaramıyorlar ücretsiz izin olarak devam ediyorum :)
derken derken işten çıkamadan dönüyormuşum ne gülerim

Canım ben Ankarada değilim. Ama okadar küçük bebek kreşte rahat eder mi? Evinde durmak ister yine de yaşadığım yerde 2 yaş kabul eden kreşler var mı bi bakayım
Bu arada esim isten ayrilmasaydi biz de kres bakiyorduk. Burada kresler 3 aylik bebeklerden 3 yasina kadar. 5 aylikken yani Ocakta verecektik gorusmustuk. Gidenler memnun. Eve tanimadigin bakici getirmektense kurumsal guvenilir denetlenen bir kuruma vermek cok daha mantikli bi secenek bence. Eve 5 dakika uzakliktaydi. Ki bu secenek hala var. 2 ay sonra vermeyi planliyoruz gunluk 6 saatligine.

Bugun ilk mesai gunumdi cok zordu Luna icin. Hep beni gorebilecegi acilarda kucakta tasinmak istedi. Kafami kaldirip ona baktigimda nasil is atiyor civildiyor heyecanlaniyor yavrum. Icim eridi kalbim titredi. Al beni anne ozlesim diyor resmen. Mola verip kucagima aldigimda koynuma koynuma sokuluyor.

Komik bi sey anlatim de gulun azcik. Bugun sesli arama yapiyorum bi ustumle, meme acik mochi var. Biliyosunuz vakumlu bir sey. Birden vakumu bozuldu, gaz cikariyormusum gibi bir ses cinladi tum odada. Sesimin yankisi geliyordu konudtugumda, bu sesin de yankisini duydum. Cok net duyuldu yani. Oyle pirt gibi de degildi, oyle midem bozulmus da motoru bozmusum gibi porffguutforrtt gibi ben icimden lanet okurken o sinir bozucu sessizligibozdu ve birden muhabbete girdi hicbi sey olmamis gibi

Evet canim. Gecen ay geciktik biz 4,5 aylikken gittik. One cekelim diye hem hem de ozel asilari var diye doktor ocak basi cagirdi. Yoksa saglik ocaginin asilariyla cakisacak dedi.
Ben 4. Ay atagi bitti. Yavas yavas girmeye basladim yine mutfaga. Onun oncesinde de tam duzen oturtmustum. Atak basladi hersey basa döndu. O uyuduktan sonra yapmaya calisiyorum genelde. Zaten haftada 2 gun ise gidiyorum. Kv ya da anne de gelmiyo hep tek. Zor oluyo biraz. Ama basit seyler yapiyorum yine. Makarna corba falan iste. Yoksa hergun disardan yemek hem sagliksiz hem butceyi yoruyo. Boyle de beni yoruyo temizligidir yemegidir. Neyse allah keder vermesin diyelim yapariz

Ah gözlerim hipermetrop olmasa, şu telefon ekranına bakmaktan nefret etmesem ne destanlar yazarım ben, hadi yine iyisiniz
Kadınlık zor iş günümüzde, çocuk da yaparım kariyer de felsefesini gücümün yettiği yere kadar uygulamak isterim de zorlamak da anlamsız hakkaten.
Yalnız ben eşimle çalışmaya devam ederim diyorum da, o da pek beter mükemmeliyetçi bir işveren olur Neyse ki çocuğunun anasıyım ordan yırtarım

Ay ilahiii çok komik olmuş, gözümde canlandı resmen

Kolaylıklar dilerim evden çalışma sürecinde Ama ya hiç göremeyeceğin bir iş olsaydı? Ben bu sıralar Umay’a bakıp bakıp ya onu bırakıp gtmek zorunda kalsaydım ve 10-12 saat ondan uzak olsaydım, ne yapardım diye düşünüyorum.
Allah yardımcısı olsun bu durumu yaşayan tüm annelerin de.

Kesinlikle katılıyorum, bir kere daha sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bir bebeği annesinden ayırıyorsun 8 hafta ne demek
tam seni görmeye başlıyor bebeğin sen onun gözünün önünden kayboluyorsun gibi
Çalışması gereken annelere saygım sonsuz çünkü hayat hiç adil değil ve ne olacağımızda belli değil

devletimizde özel sektör çalışanları sömürülsün, devlettekilere her hak ...
Şu hamileliğimizde bile bizim için her çocuk kıymetli diyip 24. haftadan 32. haftaya kadar izin verildi ama sadece kamu çalışanlarına...

aramızda da kamu çalışanları var lütfen beni yanlış anlamasınlar

anneye çalışmaya devam etmesi için hiç bir olanak sağlanmıyor malesef

Benim çalıştığım işyerinin üst katında bir firma vardı bakıcı geliyordu ve 4 çocuk falan bakıyordu ofiste
hem böylece anneleri de yanında hem de güzel vakit geçiriyorlar

Çıldırıcam artık doğduğu günden beri bir bebek gece hiç uyumaz mı.Saat 3 de yatıyoruz her gün sabah 9 da kalkıyoruz.Öğle 3 saat başka da uyku yok.Akşam 10 dan beri gözlerini kaşıyor ama uykuyla inatlaşıyor

Ah çok zor ya gerçekten zor Allah yardımcın olsun inşallah. Bizim 12-9,30 genel olarak uykularımız şu sıra ama 2ye kadar uyanık kaldığı oluyor arada (bugün olduğu gibi). Ve yine 9,30ta kalkacak sabah.. Ben bu haliyle bile zorlanıyorum. Gözlerim yanıyor şuan. Kendime de hiç zaman ayıramadım bugün ve bu beni mutsuz ediyor.

Son düzenleme:
Çalışmaya başlayınca annem ben zorlanırsanız bakarım demişti ama çok stres oldu nasıl bakcam vs diye. 2 çocuk büyüttü ama diyor geçmiş 25 küsür yıl , unuttum herşeyi diyordu. Neyse. Kayınvalidem rahatsız aldığı ilaclar tüm gün uyutuyor kısacası ancaaaa kendine bakıyor. Eşim çok küçük yaştayken rahatsızlanmış o yüzden eşimi babaannesi büyütmüş. O yüzden hep anneme doyamadım hep eksikliğini hissetmiştir bu yüzden anneyle hiç paylaşım olamayınca. Neyse işte bunlardan sebep çocuğu sen büyütsen en azından 1 yaşına kadar dedi. Oturduk konuştuk bütçeyi hesapladık ve ortak karara vardık. 1 yıl ücretsiz izin durumunu işyerime söyledim. Sağolsunlar kabul ettiler. Gerçi etmeselerdi işten çıkardım ,gerek kalmadı. Bu konular konuşuldu haftası gelmeden pandemiden kaynaklı özel eğitim kurumlarında yüzyüze eğitime ara verildi. Kurum kapali diye de Işveren de kısa çalışma ödenegine başvurmuş. Mudurum benim dosyamı da vermiş hem çocuğun temel ihtiyaçlarını giderebileceğim hem de onunla doya doya vakit geçirebileceğim. 30 yıllık hayatımda bir elini gecmeyen şanslı olduğum anlardan biri yani.

Anlıyorum inan ki sıcak çay içmeyi dahi unutuyor insan Aynı sizler gibi 3 de yatarsa bir yarım saat internette takılıp uyuyorum oh be diyerek:)eşim de hiçbirşey yapamıyor. kendisi zaten akşam 9 da işten geliyor. Keşke 12 de yatsa ona dahi raziyim.3 de yatarız.6.30 da bi uyanırız emeriz uykuyu bölüp sonra 7.30 yatarız tekrar.Ben dayanamıyorum minicik bedeniyle kızım nasıl dayanıyor anlamıyorum.

Bizim de size cok benzer. gece 3 sabah 8.30 arasi en az 5 kere kalkis. Öğlen 3 saat lüks bize. Bizimkinin ayağında ortü ve sirtinda yatak sensörlü var. Memede uyuyor yerine yatırmamla uyanıyor ya da kucağımda uyurken üşümesin diye örtü atıyorum anında uyanıyor. Bugün toplasan 15 dakikadan 1 saat uymamıştır gözlerini kaşıyor uykusuzluktan birde parmağı gözüne girince çığlığı basıyor iki gramlık uykusu da yok oluyor.

Gerçekten iyi denk gelmiş.Hamileliğim esnasında iş yeri kısa çalışma ödeneğine geçmişti.Doğum izni bitiyordu işten ayrılmayı tercih ettim ben de pandemiden dolayı toplu taşıma ve vardiyalı sistem zor olacaktı. 2 yaşına girsin tekrar iş bakacağım.

Zorlanıyorum artık sağlığımı etkilemeye başladı.Haftaya uyku eğitimine başlayacağım işe yarar mı nereye kadar dayanabiliriz bilemiyorum.

Ek gıda alıiverişi yaptınız mı kızlar? Mama sandalyesi bakıyorum.Kızım yanından ayrılmayayım istiyor odadan cıksam çığlık atıyor.Yemek vs yapamıyorum haliyle.Mutfağım pek büyük değil ama yemek yaparken onunda yanımda olup oyalanableceği bir şey satın almak istiyorum. Yatar pozisyonlu mama sandalyeleri uygun olurmu acaba?Ya da önerebileceğiniz herhangi birşey?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…