yaz yaz çok uzun uzun yazanları çok severim :)@White Mocha her şey çözülür, yoluna girer inşallah. Memursunuz sanırım? Bence maddi durumları iyice tartıp ücretsiz izin seçeneğinizi sonuna kadar zorlayın, zira bugünleri asla geri gelmeyecek..
Ben özel sektördeyim, hakkım olan sadece 6 ay ve onu aldım ölçüp biçip. Annemle aynı apartmandayız, hayatımızın en büyük kolaylaştırcısı kendisi ama 8.5-18.30 olan mesaim boyunca bebeğime bakamaz, yaşı, ağrıları itibarıyla. Yani ben asla istemem böyle bir şey. Kayınvalidem başka şehirde, torun sevmeye diye 15 günlüğüne geliyorlar, gelin bakın desem uça uça gelirler çok da güzel bakar ama ev üstüne ev olmaz, yapamam. Çok sevdiğim halde o 15 gün bile bunalttı beni zaman zaman.
Ne yapacağımı bilmiyorum, benim pandemiden önce de evden çalışmaydı, işyerim başka şehirde, 2 haftada bir filan giderdim önceden. şimdi yine evden devam ederim ama gidip gelmeler zorlaşacak, ben merkez ofiste çalışmadığım sürece işimde yükselemeyeceğim, mesai saatlerimiz çok evden bile çalışsam bebekle çok zorlanırım gibi geliyor, illa biri bakacak.
Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum, her gün aklımda bu konu var sanırım..
Eşimle aynı sektördeyiz, o kendi işini yapıyor. Sanırım onun yanında işe başlama fikri bende ağır basıyor şu sıralar. Ama birimizin aylık geliri belli olan bir işte çalışıyor olması lüksünü de tepmek bu zor zamanlarda cesaret istiyor. Off.
Amma yazmışım ya, bilgisayarı açmıştım da
Bu arada esim isten ayrilmasaydi biz de kres bakiyorduk. Burada kresler 3 aylik bebeklerden 3 yasina kadar. 5 aylikken yani Ocakta verecektik gorusmustuk. Gidenler memnun. Eve tanimadigin bakici getirmektense kurumsal guvenilir denetlenen bir kuruma vermek cok daha mantikli bi secenek bence. Eve 5 dakika uzakliktaydi. Ki bu secenek hala var. 2 ay sonra vermeyi planliyoruz gunluk 6 saatligine.Canım ben Ankarada değilim. Ama okadar küçük bebek kreşte rahat eder mi? Evinde durmak isteryine de yaşadığım yerde 2 yaş kabul eden kreşler var mı bi bakayım
Evet canim. Gecen ay geciktik biz 4,5 aylikken gittik. One cekelim diye hem hem de ozel asilari var diye doktor ocak basi cagirdi. Yoksa saglik ocaginin asilariyla cakisacak dedi.yok be neden depresif olasın; ben çalışmaya başladım bu arada. geçen aylarda da yazmıştım babamı kaybettik. annem de sağolsun bu süreci daha da kötü atlatmak için elinden geleni yaptı, inan bi kardeşim olsa -tek cocuğum- ben de hiç sevilmeyen evlatmışım diye düşünürdüm. sanki o kocasını kaybetti de ben eniştemi falan kaybetmişim gibi. bir de çocuğa bakacak diye doğumumdan itibaren bir panik.
aştık şimdi ama çok zor aştık. oluyor valla.
öyle mi diyosun, uykudan uyandırdığımız için yani huysuzdur, umarım sadece ondandır
bu arada ben de çok olmasa da normalde kaydırıyorum, ilk defa bu ay tam 24ü o da denk geldi. zaten öyle günü gününe gitmeye de gerek yok ama muhakkak her ay götürülmeli sadece
Ben 4. Ay atagi bitti. Yavas yavas girmeye basladim yine mutfaga. Onun oncesinde de tam duzen oturtmustum. Atak basladi hersey basa döndu. O uyuduktan sonra yapmaya calisiyorum genelde. Zaten haftada 2 gun ise gidiyorum. Kv ya da anne de gelmiyo hep tek. Zor oluyo biraz. Ama basit seyler yapiyorum yine. Makarna corba falan iste. Yoksa hergun disardan yemek hem sagliksiz hem butceyi yoruyo. Boyle de beni yoruyo temizligidir yemegidir. Neyse allah keder vermesin diyelim yaparizİnşallah bir gün geçebiliriz ben de pek güvenmiyorum kendimeMaşallah canım mutfağa girebilmen bile harika benim tost dışında bir şey yapmışlığım yok 5 gün önce de iki dolu poşet abur cubur almıştık. Diyete başlayacağım diye çılgınlar gibi yedim çatlayana kadar. Başlayamadım da
valla isteyen herkese Allah bebeğini bakma fırsatı versin...
Ben çalışmaya devam edemeyeceğim malesef
çok ara da vermek istemiyorum ama bebeğiminde bu günleri tekrar geri gelmeyecek
Zaten evliliğimin bir kısmını mesailerime harcadım bence dahasına gerek yok
Ay ilahiii çok komik olmuş, gözümde canlandı resmenBugun ilk mesai gunumdi cok zordu Luna icin. Hep beni gorebilecegi acilarda kucakta tasinmak istedi. Kafami kaldirip ona baktigimda nasil is atiyor civildiyor heyecanlaniyor yavrum. Icim eridi kalbim titredi. Al beni anne ozlesim diyor resmen. Mola verip kucagima aldigimda koynuma koynuma sokuluyor.
Komik bi sey anlatim de gulun azcik. Bugun sesli arama yapiyorum bi ustumle, meme acik mochi var. Biliyosunuz vakumlu bir sey. Birden vakumu bozuldu, gaz cikariyormusum gibi bir ses cinladi tum odada. Sesimin yankisi geliyordu konudtugumda, bu sesin de yankisini duydum. Cok net duyuldu yani. Oyle pirt gibi de degildi, oyle midem bozulmus da motoru bozmusum gibi porffguutforrtt gibiben icimden lanet okurken o sinir bozucu sessizligibozdu ve birden muhabbete girdi hicbi sey olmamis gibi
Kesinlikle katılıyorum, bir kere daha sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bir bebeği annesinden ayırıyorsun 8 hafta ne demekAh gözlerim hipermetrop olmasa, şu telefon ekranına bakmaktan nefret etmesem ne destanlar yazarım ben, hadi yine iyisiniz
Kadınlık zor iş günümüzde, çocuk da yaparım kariyer de felsefesini gücümün yettiği yere kadar uygulamak isterim de zorlamak da anlamsız hakkaten.
Yalnız ben eşimle çalışmaya devam ederim diyorum da, o da pek beter mükemmeliyetçi bir işveren olurNeyse ki çocuğunun anasıyım ordan yırtarım
Ay ilahiii çok komik olmuş, gözümde canlandı resmen
Kolaylıklar dilerim evden çalışma sürecindeAma ya hiç göremeyeceğin bir iş olsaydı? Ben bu sıralar Umay’a bakıp bakıp ya onu bırakıp gtmek zorunda kalsaydım ve 10-12 saat ondan uzak olsaydım, ne yapardım diye düşünüyorum.
Allah yardımcısı olsun bu durumu yaşayan tüm annelerin de.
benimki uyudu ama ben bu saat oldu neden hala ayaktayım acep sorarım kendimeBu akşam da biz nöbetteyiz
Aaaooo ses denemesi yapıyoruz. Uykuya dair bir işaret yok
Onu bende yapıyorum çokbenimki uyudu ama ben bu saat oldu neden hala ayaktayım acep sorarım kendime
sonra da sabah bak kızım hava daha karanlık, karanlıkta uyumaya devam etmeliyiz diye anlatıyorumOnu bende yapıyorum çok
Kendine vakit ayırmak için olmalı ...Yumurcaklarla başka ne yapabiliriz kibenimki uyudu ama ben bu saat oldu neden hala ayaktayım acep sorarım kendime
Ah çok zor ya gerçekten zor Allah yardımcın olsun inşallah. Bizim 12-9,30 genel olarak uykularımız şu sıra ama 2ye kadar uyanık kaldığı oluyor arada (bugün olduğu gibi). Ve yine 9,30ta kalkacak sabah.. Ben bu haliyle bile zorlanıyorum. Gözlerim yanıyor şuan. Kendime de hiç zaman ayıramadım bugün ve bu beni mutsuz ediyor.Çıldırıcam artık doğduğu günden beri bir bebek gece hiç uyumaz mı.Saat 3 de yatıyoruz her gün sabah 9 da kalkıyoruz.Öğle 3 saat başka da uyku yok.Akşam 10 dan beri gözlerini kaşıyor ama uykuyla inatlaşıyor
Anlıyorum inan ki sıcak çay içmeyi dahi unutuyor insanAh çok zor ya gerçekten zor Allah yardımcın olsun inşallah. Bizim 12-9,30 genel olarak uykularımız şu sıra ama 2ye kadar uyanık kaldığı oluyor Arada (bugün olduğu gibi) yine 9,30ta kalkacak sabah.. Ben bu haliyle bile zorlanıyorum. Gözlerim yanıyor şuan. Kendime de hiç zaman ayıramadım bugün ve bu beni mutsuz ediyor.
Bizim de size cok benzer. gece 3 sabah 8.30 arasi en az 5 kere kalkis. Öğlen 3 saat lüks bize. Bizimkinin ayağında ortü ve sirtinda yatak sensörlü var. Memede uyuyor yerine yatırmamla uyanıyor ya da kucağımda uyurken üşümesin diye örtü atıyorum anında uyanıyor. Bugün toplasan 15 dakikadan 1 saat uymamıştırÇıldırıcam artık doğduğu günden beri bir bebek gece hiç uyumaz mı.Saat 3 de yatıyoruz her gün sabah 9 da kalkıyoruz.Öğle 3 saat başka da uyku yok.Akşam 10 dan beri gözlerini kaşıyor ama uykuyla inatlaşıyor
Gerçekten iyi denk gelmiş.Hamileliğim esnasında iş yeri kısa çalışma ödeneğine geçmişti.Doğum izni bitiyordu işten ayrılmayı tercih ettim ben de pandemiden dolayı toplu taşıma ve vardiyalı sistem zor olacaktı. 2 yaşına girsin tekrar iş bakacağım.Çalışmaya başlayınca annem ben zorlanırsanız bakarım demişti ama çok stres oldu nasıl bakcam vs diye. 2 çocuk büyüttü ama diyor geçmiş 25 küsür yıl , unuttum herşeyi diyordu. Neyse. Kayınvalidem rahatsız aldığı ilaclar tüm gün uyutuyor kısacası ancaaaa kendine bakıyor. Eşim çok küçük yaştayken rahatsızlanmış o yüzden eşimi babaannesi büyütmüş. O yüzden hep anneme doyamadım hep eksikliğini hissetmiştir bu yüzden anneyle hiç paylaşım olamayınca. Neyse işte bunlardan sebep çocuğu sen büyütsen en azından 1 yaşına kadar dedi. Oturduk konuştuk bütçeyi hesapladık ve ortak karara vardık. 1 yıl ücretsiz izin durumunu işyerime söyledim. Sağolsunlar kabul ettiler. Gerçi etmeselerdi işten çıkardım ,gerek kalmadı. Bu konular konuşuldu haftası gelmeden pandemiden kaynaklı özel eğitim kurumlarında yüzyüze eğitime ara verildi. Kurum kapali diye de Işveren de kısa çalışma ödenegine başvurmuş. Mudurum benim dosyamı da vermişhem çocuğun temel ihtiyaçlarını giderebileceğim hem de onunla doya doya vakit geçirebileceğim. 30 yıllık hayatımda bir elini gecmeyen şanslı olduğum anlardan biri yani.
Zorlanıyorum artık sağlığımı etkilemeye başladı.Haftaya uyku eğitimine başlayacağım işe yarar mı nereye kadar dayanabiliriz bilemiyorum.Bizim de size cok benzer. gece 3 sabah 8.30 arasi en az 5 kere kalkis. Öğlen 3 saat lüks bize. Bizimkinin ayağında ortü ve sirtinda yatak sensörlü var. Memede uyuyor yerine yatırmamla uyanıyor ya da kucağımda uyurken üşümesin diye örtü atıyorum anında uyanıyor. Bugün toplasan 15 dakikadan 1 saat uymamıştırgözlerini kaşıyor uykusuzluktan birde parmağı gözüne girince çığlığı basıyor iki gramlık uykusu da yok oluyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?