- 16 Nisan 2015
- 612
- 738
- 103
Benimde böyle bir dönem oldu geçti. Sanırım daha kötü bir şey oluyor, diş başlıyorBenimki uykusu gelip uyıyamadığında yapıyor onu, aç mı diye memeye alıyorum yok geriliyor ittiriyor ağlıyor, yatırıp sallıyorum ağlıyor. Kucağımda pış pışlayıp sakinleştirmeye çalışıyorum zor da olsa sakinleşince kucağımda uyuyor
Ben kızımın uslu bir bebek olmaması sayesinde tam 22 kilo verdim. 3 ayda hiçbir şey yapmadan gitti. 1 aydır sabit gidiyorum(1aydır ailemin yanındayım)
28 kilo almıştım kalan 6 kilo. Onu da takmıyorum nasılsa evime geçince yine gider .
Bence de ev ortamı daha uygun. Bu seferde bakıcı sorunsalı ortaya çıkıyor. Eve illa ki kamera yerleştirmek gerekir diye düşünüyorum. Çok zor bir süreçCanım ben Ankarada değilim. Ama okadar küçük bebek kreşte rahat eder mi? Evinde durmak isteryine de yaşadığım yerde 2 yaş kabul eden kreşler var mı bi bakayım
Ben bebiş üç aylıkken yemiştim, acayip rahatsız etmişti. O yüzden yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulyeye rahatsız olmayana kadar yemeyi düşünmüyorum. En az 7-8 ay olur herhalde.
Desene yalnız değilmişim... Benim annem de seninkinden çok farklı değil. Uzaktalar ama hiçbi bağlayıcı durumları yok. Babam emekli annem ev hanımı. Bir de benim hiç bebek planım yokken bile bana “benim torunum olsun, gelir bakarım. Burda bi düzen kurarım” diyordu... Nerdeee... Zaten genelde söyledikleri şeyleri yapmadılar, hep sözde kaldı. O yüzden oğlumu hiç kandırmadan büyütmek istiyorum. Yapamayacağım şeylerin sözlerini vermek istemiyorum. Diyelimki söz verdim ve tutamadım -ki umarım o duruma düşmem- gurur yapmadan özür dilemek istiyorum.White Mocha çalışmaya başlamadım. Bu gidişle 2 yaşını bulacak başlamam. Annem var ama bakmaz bize. Zorlarsak bakar da bak bana muhtaçsın hissi yaratır. Kayınvalidem bakar da onla da rahat hissedemezsin çok. Onun da kendine göre eksileri var. Annen niye bakmıyor diye bana çıkışmışlığı var ama yine annemden daha çok emek sarfeder bizim için. Zor yani. Hayat toz pembe değil ama idare edeceğiz bir şekilde. 2 yaşına getirebilirsem bir yıl dişimi sıkarım diyorum hem anneme hem kayınvalideme.
Ay çok zor gerçekten yaa iştahımız açılıyor resmen. Ben doğumdan sonra iki lokmayı zor yer hale gelmiştim.Dogumdan Bir ay sonra 14 kilo gitti ama gel gör ki doğum öncesi kilolar gitmiyor gitmiyor gitmiyorYaaa ben de kilo vermek istiyorum ama yemek de istiyorum. Aksamlari ozellikle. Cocugu uyutup aksam yemegi yiyoruz. Artik 9 olur 10 11. Bde yetmiyomus gibi o saatten sonra tatli vs yiyoruz. Gobegim napsinben de eylulden beri ayni kilodaym. Temmuz sonu dogum yaptim.
Ailen mi bakacak 1 yıl canım? 1 yıl sonra tayinin çıkacak mı peki? Sevindim senin adına, hiç gözün arkada kalmaz
Evet canım tayin çıkana kadar yanımda duracaklar. Ben de yatak odalarına kadar aldım oda yaptım. Rahat etsinler istedim. Beraber yaşayacağız sonuçta bir yıl dedim. İnşallah tayin çıkar doğuda öğretmeniz bu yaz puanımız yetmedi. Önümüzdeki yaz yeterse çok iyi olacakDesene yalnız değilmişim... Benim annem de seninkinden çok farklı değil. Uzaktalar ama hiçbi bağlayıcı durumları yok. Babam emekli annem ev hanımı. Bir de benim hiç bebek planım yokken bile bana “benim torunum olsun, gelir bakarım. Burda bi düzen kurarım” diyordu... Nerdeee... Zaten genelde söyledikleri şeyleri yapmadılar, hep sözde kaldı. O yüzden oğlumu hiç kandırmadan büyütmek istiyorum. Yapamayacağım şeylerin sözlerini vermek istemiyorum. Diyelimki söz verdim ve tutamadım -ki umarım o duruma düşmem- gurur yapmadan özür dilemek istiyorum.
Of ben yine depresifim, sizin de modunuzu düşürmeyim.
Yaaa ne guzel haberler. Masallah kuzuyaay kızlaaar bugün doktora gittik
tam 5 aylığız bugün
doğum kilomuz 3.280 6.610 olmuşuz en azından doğum kilomuzu 2 ye katlamışız, buna da şükür.
Yeni doktorumuza bir sürü şeyler sorqcaktım ki bizimki yırttı bi taraflarını ama nasıl yırtınmak...
bağrındı resmen nasıl ağladı anlatamam. Yarım saat susturup rota aşısının 2. dozunu yutsun diye uğraştık doktor hanım annem ve ben!
kadın küçük balık şarkısını falan açtı ki eh biraz rahatladı.
Diyor ki hep böyle sinirli midirdedim yok alakası yok! Hayretler içinde kaldım. annemle ter içinde kaldık. İşe döneyim diye 9 randevusunu almıştım, uyandırıp gittik diye mi anlamadım. eve çok yakındı hastane bebek arabasıyla gittik dönüşte de bir şeyler aldık; annem çocukla gezemiyor diye ve sürekli uyudu arabada. ayyy yeminle doktor fobisi oluştu bende bakalım napıcaz; bir daha iyice uyusun randevuyu 1 de falan alıcam, o gün de işe gitmiycem
Ek gıda vermedi bu arada bize; kilosu gayet normal dedi bir daha ki ay başlarız, bir daha böyle anne sütüyle beslenmeyecek zaten doya doya içsin dedi :)
Ben az once bebisi uyutup cikolatali kurabiye yapmistim onlar bitsin sonra gecelim o hayataAy çok zor gerçekten yaa iştahımız açılıyor resmen. Ben doğumdan sonra iki lokmayı zor yer hale gelmiştim.Dogumdan Bir ay sonra 14 kilo gitti ama gel gör ki doğum öncesi kilolar gitmiyor gitmiyor gitmiyorkeşke fazla kiloda hamile kalmasaydım yapıştılar üstüme Eee yarın sabah sağlıklı hayata geçiş yapıyor muyuz ufak ufak versek de yeter
Evet canım tayin çıkana kadar yanımda duracaklar. Ben de yatak odalarına kadar aldım oda yaptım. Rahat etsinler istedim. Beraber yaşayacağız sonuçta bir yıl dedim. İnşallah tayin çıkar doğuda öğretmeniz bu yaz puanımız yetmedi. Önümüzdeki yaz yeterse çok iyi olacakOrada da yegenlerim var çok zor oluyor annemler için. İmkanın varsa ücretsiz en iyisi aslında hem bebekle doya doya vakit geçirmiş olursunuz. Bakacak biri olmayınca çok zor gerçekten. Sen ne düşünüyorsun bu durumda
Benim arkadaşlarım 2 yaş sonrası verdiler kreşe, bazı yerler daha erken dönemde bile alıyorlar, bazıları bezden çıkmış olmasını istiyor vs. Ama çok var 2 yaş sonrası alan, araştırmak lazım tabiYaa eger huzursuz bir ortam olacaksa tabii annen ya da kayinvaliden bakmis, bi onemi olmaz. Buyuk konusmayayim ama benim icin isi birakmak bi opsiyon bile degil. Insallah bi caresini buluruz canim...
Ne guzel ya, ilgili baba gercekten anne-babadan bile daha faydali oluyor bence. Bu yuzden cok sanslısın. Ben de hakkini veriyim, benim esim de cok ilgili, elinden geleni fazlasiyla yapar. Sizin bu şekilde iş saatlerini ayarlayabileceğiniz bi alternatifiniz varmış, en güzeli kendiniz bakmanız. Hiç gözün arkada kalmaz.
Sen neden geriliyorsun canım, ailen yanındaymış... sen başladın mı çalışmaya?
Bakıcıya güvenemediğiniz için mi düşünmüyorsunuz? Bir de 2 yaş kabul ediyor mu kreşler? Minimum 3 diye biliyordum da. Ben de aslında bakıcıdansa kreşi tercih ediyorum. Benim iş yerimin kreşi var. Çalıştığım binaya hemen 5 dk yürüme mesafesinde. 3 yaştan itibaren alıyorlar. Orada olsa içim rahat eder ara ara gider bakarım oğluma. Ama 3 yaşa kadar ne yapacağım... Eğer 2 yaşında kreşe alacak olsalar, 2 yıl ücretsiz izin kullanırım. Gerçi işten de çok uzaklaşmak istemiyorum... kafam çok karışık çok... Bakıcı bulmak zorunda kalırsak da, Allah vicdanlı insanlarla karşılaştırsın. Ama eğer bebeğim kendini ifade edemiyorsa, bakıcıya vermeyi pek tercih etmem ben de. S Sahinys
Ailen mi bakacak 1 yıl canım? 1 yıl sonra tayinin çıkacak mı peki? Sevindim senin adına, hiç gözün arkada kalmaz
Oğlum 9,5 aylıkken çıkardı dişlerini, 3 aylıktan itibaren salyalar sel olmuştu dişler ha geldi ha gelecek derken 9,5 ayda ancak gelebilmiştiBenimde böyle bir dönem oldu geçti. Sanırım daha kötü bir şey oluyor, diş başlıyorçünkü çok huzursuz ve damakta önde beyazlık gördüm ve salyalar sel gibi akıyor
Canım ilkten kilomuz fazla ya zaten o kadar gider 65 e düşünce artık az gider benim 800 gr falan gidiyordu öncesinde...Ayda 6 kilo çok sağlıklı olmaz. Belki ilk ay olur ama sonrası çok sağlıksız olur.
Benim derdim adım atamama. Evde maksimum 5000 adım, eşim 16 bin atıyor eve işe koştururken.
İnşallah bir gün geçebiliriz ben de pek güvenmiyorum kendimeBen az once bebisi uyutup cikolatali kurabiye yapmistim onlar bitsin sonra gecelim o hayatabenm zor gibi gerci agzim durmuyor. Bazi gunler yemek yapmiyorm tatlidir kurabiyedir falan ypiyorum. Esim geliyor evde yemek yok yni oyle bi vaktim olursa sansimi tatlidan yana kullaniyorum. Bazi gunler zaten hic biri olmuyo
Desene yalnız değilmişim... Benim annem de seninkinden çok farklı değil. Uzaktalar ama hiçbi bağlayıcı durumları yok. Babam emekli annem ev hanımı. Bir de benim hiç bebek planım yokken bile bana “benim torunum olsun, gelir bakarım. Burda bi düzen kurarım” diyordu... Nerdeee... Zaten genelde söyledikleri şeyleri yapmadılar, hep sözde kaldı. O yüzden oğlumu hiç kandırmadan büyütmek istiyorum. Yapamayacağım şeylerin sözlerini vermek istemiyorum. Diyelimki söz verdim ve tutamadım -ki umarım o duruma düşmem- gurur yapmadan özür dilemek istiyorum.
Of ben yine depresifim, sizin de modunuzu düşürmeyim.
Yaaa ne guzel haberler. Masallah kuzuyao hatayi ben de yaptim bir kere uykusundan uyandirdim diye tum gunu zehir etmisti artik bulasmiyorum bu arada bana da ayni seyi demisti doktor. Normal yemek hep yiyecek. Simdi firsati varken süt icsin o daha onemli diye. Bizim doktor kontrollerimiz kaydi hep. Tam ayinda goturemiyorum. 27 sinde 5 ayi doldurmus olcaz ama 8-10 ocak gibi gideriz sanirim.
Evet kuzum çok fazlaydı teşekkür ederimay gerçekten sen baya kilo almıştın yaaaa
maaşallah sana
Şekerli çay yazmışsınya ne güldüm benimde alerjiden dolayı tek tatlım şekerli çay ohh diyorum ne tatlıymışAy kizlar masallah yemeler icmeler konusulmus.
Benim tatli anlayisim ise, keci boynuzu muz,
Elma kompostosu ve sekerli cay
Afiyet olsun bacilarim yiyin,kiloyuda hiicc takmayin.
Benim yerime de yiyin,bir de sut olur mu olmaz mi diye endise etmeyin,ben sayili gida yiyip buyutuyorsam siz her turlu buyutursunuz.
Bizim de cmt dr kontrolumuz var, 4 aykontrolu.
Kizlar hastane yurume mesafesi, gelen randevu mesajini gostersek yeter mi, bilen var mi acep
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?