2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benimde böyle bir dönem oldu geçti. Sanırım daha kötü bir şey oluyor, diş başlıyor çünkü çok huzursuz ve damakta önde beyazlık gördüm ve salyalar sel gibi akıyor

ay gerçekten sen baya kilo almıştın yaaaa
maaşallah sana

Canım ben Ankarada değilim. Ama okadar küçük bebek kreşte rahat eder mi? Evinde durmak ister yine de yaşadığım yerde 2 yaş kabul eden kreşler var mı bi bakayım
Bence de ev ortamı daha uygun. Bu seferde bakıcı sorunsalı ortaya çıkıyor. Eve illa ki kamera yerleştirmek gerekir diye düşünüyorum. Çok zor bir süreç

Ben yine bir sayfa linki ile geldim.
Ek gıda ile ilgili karşıma çıktığı gibi kopyaladım faydası olur inşallah

Ben bebiş üç aylıkken yemiştim, acayip rahatsız etmişti. O yüzden yeşil mercimek, nohut ve kuru fasulyeye rahatsız olmayana kadar yemeyi düşünmüyorum. En az 7-8 ay olur herhalde.

Ben 3 aylık hamilelikten beri yemiyorum çocuğu gazdan ultrasonda göremeyince yemeyi bıraktım. Bir yıla yakın olmuş sanırım. Eşim de yemiyor haliyle ben de sen beni takma yap kalanı dondururuz fazla gelirse dedim artık.

White Mocha çalışmaya başlamadım. Bu gidişle 2 yaşını bulacak başlamam. Annem var ama bakmaz bize. Zorlarsak bakar da bak bana muhtaçsın hissi yaratır. Kayınvalidem bakar da onla da rahat hissedemezsin çok. Onun da kendine göre eksileri var. Annen niye bakmıyor diye bana çıkışmışlığı var ama yine annemden daha çok emek sarfeder bizim için. Zor yani. Hayat toz pembe değil ama idare edeceğiz bir şekilde. 2 yaşına getirebilirsem bir yıl dişimi sıkarım diyorum hem anneme hem kayınvalideme.

Desene yalnız değilmişim... Benim annem de seninkinden çok farklı değil. Uzaktalar ama hiçbi bağlayıcı durumları yok. Babam emekli annem ev hanımı. Bir de benim hiç bebek planım yokken bile bana “benim torunum olsun, gelir bakarım. Burda bi düzen kurarım” diyordu... Nerdeee... Zaten genelde söyledikleri şeyleri yapmadılar, hep sözde kaldı. O yüzden oğlumu hiç kandırmadan büyütmek istiyorum. Yapamayacağım şeylerin sözlerini vermek istemiyorum. Diyelimki söz verdim ve tutamadım -ki umarım o duruma düşmem- gurur yapmadan özür dilemek istiyorum.
Of ben yine depresifim, sizin de modunuzu düşürmeyim.

Ay çok zor gerçekten yaa iştahımız açılıyor resmen. Ben doğumdan sonra iki lokmayı zor yer hale gelmiştim.Dogumdan Bir ay sonra 14 kilo gitti ama gel gör ki doğum öncesi kilolar gitmiyor gitmiyor gitmiyor keşke fazla kiloda hamile kalmasaydım yapıştılar üstüme Eee yarın sabah sağlıklı hayata geçiş yapıyor muyuz ufak ufak versek de yeter
Ailen mi bakacak 1 yıl canım? 1 yıl sonra tayinin çıkacak mı peki? Sevindim senin adına, hiç gözün arkada kalmaz

Evet canım tayin çıkana kadar yanımda duracaklar. Ben de yatak odalarına kadar aldım oda yaptım. Rahat etsinler istedim. Beraber yaşayacağız sonuçta bir yıl dedim. İnşallah tayin çıkar doğuda öğretmeniz bu yaz puanımız yetmedi. Önümüzdeki yaz yeterse çok iyi olacak Orada da yegenlerim var çok zor oluyor annemler için. İmkanın varsa ücretsiz en iyisi aslında hem bebekle doya doya vakit geçirmiş olursunuz. Bakacak biri olmayınca çok zor gerçekten. Sen ne düşünüyorsun bu durumda

Yaaa ne guzel haberler. Masallah kuzuya o hatayi ben de yaptim bir kere uykusundan uyandirdim diye tum gunu zehir etmisti artik bulasmiyorum bu arada bana da ayni seyi demisti doktor. Normal yemek hep yiyecek. Simdi firsati varken süt icsin o daha onemli diye. Bizim doktor kontrollerimiz kaydi hep. Tam ayinda goturemiyorum. 27 sinde 5 ayi doldurmus olcaz ama 8-10 ocak gibi gideriz sanirim.

Ben az once bebisi uyutup cikolatali kurabiye yapmistim onlar bitsin sonra gecelim o hayata benm zor gibi gerci agzim durmuyor. Bazi gunler yemek yapmiyorm tatlidir kurabiyedir falan ypiyorum. Esim geliyor evde yemek yok yni oyle bi vaktim olursa sansimi tatlidan yana kullaniyorum. Bazi gunler zaten hic biri olmuyo

Benim arkadaşlarım 2 yaş sonrası verdiler kreşe, bazı yerler daha erken dönemde bile alıyorlar, bazıları bezden çıkmış olmasını istiyor vs. Ama çok var 2 yaş sonrası alan, araştırmak lazım tabi

Benimde böyle bir dönem oldu geçti. Sanırım daha kötü bir şey oluyor, diş başlıyor çünkü çok huzursuz ve damakta önde beyazlık gördüm ve salyalar sel gibi akıyor
Oğlum 9,5 aylıkken çıkardı dişlerini, 3 aylıktan itibaren salyalar sel olmuştu dişler ha geldi ha gelecek derken 9,5 ayda ancak gelebilmişti Bizimkinin diş değil henüz, damaklarda pek bir belirti yok

Ayda 6 kilo çok sağlıklı olmaz. Belki ilk ay olur ama sonrası çok sağlıksız olur.

Benim derdim adım atamama. Evde maksimum 5000 adım, eşim 16 bin atıyor eve işe koştururken.
Canım ilkten kilomuz fazla ya zaten o kadar gider 65 e düşünce artık az gider benim 800 gr falan gidiyordu öncesinde...

Kilomuz fazla demem de yanıma yoldaş aradığımdan sanırım ahahhaha benim fazla yani

o zaten 2.5 tan 3 olur
Hareketsizlik beni de mutsuz ediyor cunku hantallasiyoruz sabah yataktan kalkiyorum ya resmen yasli gibi ayaklarima basarken agriyor anca aciliyor

İnşallah bir gün geçebiliriz ben de pek güvenmiyorum kendime Maşallah canım mutfağa girebilmen bile harika benim tost dışında bir şey yapmışlığım yok 5 gün önce de iki dolu poşet abur cubur almıştık. Diyete başlayacağım diye çılgınlar gibi yedim çatlayana kadar. Başlayamadım da

yok be neden depresif olasın; ben çalışmaya başladım bu arada. geçen aylarda da yazmıştım babamı kaybettik. annem de sağolsun bu süreci daha da kötü atlatmak için elinden geleni yaptı, inan bi kardeşim olsa -tek cocuğum- ben de hiç sevilmeyen evlatmışım diye düşünürdüm. sanki o kocasını kaybetti de ben eniştemi falan kaybetmişim gibi. bir de çocuğa bakacak diye doğumumdan itibaren bir panik.
aştık şimdi ama çok zor aştık. oluyor valla.

öyle mi diyosun, uykudan uyandırdığımız için yani huysuzdur, umarım sadece ondandır
bu arada ben de çok olmasa da normalde kaydırıyorum, ilk defa bu ay tam 24ü o da denk geldi. zaten öyle günü gününe gitmeye de gerek yok ama muhakkak her ay götürülmeli sadece

Ay kizlar masallah yemeler icmeler konusulmus.
Benim tatli anlayisim ise, keci boynuzu muz,
Elma kompostosu ve sekerli cay

Afiyet olsun bacilarim yiyin,kiloyuda hiicc takmayin.
Benim yerime de yiyin,bir de sut olur mu olmaz mi diye endise etmeyin,ben sayili gida yiyip buyutuyorsam siz her turlu buyutursunuz.

Bizim de cmt dr kontrolumuz var, 4 aykontrolu.
Kizlar hastane yurume mesafesi, gelen randevu mesajini gostersek yeter mi, bilen var mi acep

White Mocha her şey çözülür, yoluna girer inşallah. Memursunuz sanırım? Bence maddi durumları iyice tartıp ücretsiz izin seçeneğinizi sonuna kadar zorlayın, zira bugünleri asla geri gelmeyecek..
Ben özel sektördeyim, hakkım olan sadece 6 ay ve onu aldım ölçüp biçip. Annemle aynı apartmandayız, hayatımızın en büyük kolaylaştırcısı kendisi ama 8.5-18.30 olan mesaim boyunca bebeğime bakamaz, yaşı, ağrıları itibarıyla. Yani ben asla istemem böyle bir şey. Kayınvalidem başka şehirde, torun sevmeye diye 15 günlüğüne geliyorlar, gelin bakın desem uça uça gelirler çok da güzel bakar ama ev üstüne ev olmaz, yapamam. Çok sevdiğim halde o 15 gün bile bunalttı beni zaman zaman.

Ne yapacağımı bilmiyorum, benim pandemiden önce de evden çalışmaydı, işyerim başka şehirde, 2 haftada bir filan giderdim önceden. şimdi yine evden devam ederim ama gidip gelmeler zorlaşacak, ben merkez ofiste çalışmadığım sürece işimde yükselemeyeceğim, mesai saatlerimiz çok evden bile çalışsam bebekle çok zorlanırım gibi geliyor, illa biri bakacak.
Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum, her gün aklımda bu konu var sanırım..

Eşimle aynı sektördeyiz, o kendi işini yapıyor. Sanırım onun yanında işe başlama fikri bende ağır basıyor şu sıralar. Ama birimizin aylık geliri belli olan bir işte çalışıyor olması lüksünü de tepmek bu zor zamanlarda cesaret istiyor. Off.

Amma yazmışım ya, bilgisayarı açmıştım da

Şekerli çay yazmışsınya ne güldüm benimde alerjiden dolayı tek tatlım şekerli çay ohh diyorum ne tatlıymış
Bu arada mesajı göstermek yeterli diye biliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…