2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
sonra da sabah bak kızım hava daha karanlık, karanlıkta uyumaya devam etmeliyiz diye anlatıyorum
Erken uyusa erken kalkmaya da razıyım ben Bu şekil olmuyor emin ol
Şuan uyumadığı için bende 12ye razıyım diyorum ama İnan 12de olmuyor iyi bir saat değil.. Bir kere büyüme hormonu için en kaliteli saatleri kaçırmış oluyorlar maalesef

Ben ayni düşüncelerle sunny baby tafy plus aldım. O özellikte en uygun fiyat oydu.

Daha kargoda :)

Günaydın herkese bu arada..

canım o kadar kendine yüklenme
bizim zamanımızda hiç anneler uyku zamanına özen gösteremezlerdi, daha doğrusu uyumayan çocuk çoktu
valla en uyumayanı, en psikopat bebek olan -gerçekten psikoloğa götürmüşlerdi 3-4 yalında arkadaşımı- şimdi 1.85 boy ve ultra munislikte bir yetişkin oldu.
Hala abla kardeş gibiyiz.
He yoruluyorum bi uyusa dinleniyorum diyorsanız eyvallah tabi ki uyumaları bizim de dinlenmemiz lazım ama büyümez, gelişimi kötü olur vs diye düşünüp kendini üzme diye diyorum.
Bu arada ben de gerçekten hiç uyumayan bir bebekmişim.

valla ben çalışan bir anneyim oğlumu 10 saat görmüyorum
ama kötü olduğu kadar iyi noktaları da oluyor, komple kötü bir şey inanın diyemem yaa Allah biliyor ya.
bir kere giyinip süslenip motive oluyorsun
geldiğinde kesinlikle güzel vakit geçiriyorsun çocukla.
tabi benim annem bakıyor ve genç bir kadın olmasının rahatlığı epeyce mevcut. Bakıcı olsa çok zor olurdu
Ama bakıcıya da veren arkadaşımın bebeği -ki3 ayllıkken bıraktı- şu an 7 yaşında ve inanılmazz bir çocuk gerçekten.
Tek sıkıntı 10 saat uzun bir süre gerçekten. Şöyle 9-3 arası çalışsam süper olurdu mesela.

Inanirim canım:)

Benim bir arkadaş ben işteyken dinleniyorum diyordu

Sorun bırakmak değil de kime bıraktığımız bence de..

Şükür ki öğretmenim.
Saat aralığım öyle olacak diye çok takmıyorum.
O güne kadar da düşünmek istemiyorum bunları..

Canım yüklenmekle alakası yok örnek olsun diye yazdım. Hep 12de uyuması konusu için.
Bende uyuyan bir bebek değilmişim özellikle geceleri. Yani zor bir bebekmişim kolik+reflülü. Benden sonra 18 sene annem çocuk yapmaya çekinmiş daha ne diyim 18 yılda anca unuttu zaar.
Ama işte iyi değil geç uyumaları da. Her yönden kötü. En öncelik benim akıl sağlığım için iyi değil Konusu geçince yazdığım için çok şikayet ediyorum gibi oluyor ya yazmayacağım artık bu konuda

kız yok yaz ben çok şikayet ediyorsun gibi yazmadım asla önle anlaşıldıysa üzülürüm
ben sadece çok için içini yemesin uyumuyor gelişemeyecek diye dedim.
bizimki de dün hiç dalamadı mesela ayaklar pat pattı yine gazdan mıdır nedir.
baktım benim annem hep uyuyamıyorum, geceleri dalamayıyorum diyip duruyor dedim anne bu çocuk uyumadı bu gece seninle
hemen emzirdim dedim see you later o zaaman size iyi günleeeeeerrrr diyip kaçtım.
gerçi saat 2.30 du sonra 7de kalkıp tekrar emzirip işe gittiğim için aman aman uyudum diyemem
bu gece 8 de uyuyup sadece emzirmeye kaldırın demeyi planlıyorum

Aynen canım sağlıkları yerinde ya çok şükür uykusuzluk, yorgunluk gelir geçer özleriz sonra bebekliklerini
Evet katılıyorum o noktaya. Haftada bir gün okula gidiyorum iki insan görüp sosyalleşiyorum. Sohbet etmek vs iyi geliyor.
Çalışma saatin çok uzun gerçekten canım süt izni kullanmıyor musun ?

hem çalışma saatim uzun hem yolum uzun
işten çıkıp eve gelmem 1,5 saatimi alıyor özellikle de şu yasaklar yüzünden yarım saat arttı.
işte bu noktada çok dertliyim
annemle konuştum ve iş yerine yakın bir yere taşınalım dedim en başında iznimin
"benim kimsem yok orda, burada çocuğa ben bakıcam her yer yakın, bir sürü tanıdık var vs" dedi ama şimdi de üzülüyor
bir de eşimi alıp geliyorum eve pandemi yüzünden.
Eğer yakına taşınsaydık eşim iş yerinden birileriyle gelebilirdi de eve.
benimle ve arabayla bağı kalmazdı hem.
Şimdi bizim ev kentsel dönüşüme girdiği için ve babamı da kaybedince anneme geçtik.
kira yardımı başlayınca iş yerine yakın bir yere taşınmayı düşünüyorum, hem uzun vadede de lazım. Çocuk 1 yaşına gelince bana ihtiyacı bitmeyecek neticede, süt iznim de bitecek.
İşte saat öyle uzun olmasa ben asla evde oturma taraftarı olmadım kendim için.
Ama gerçekten çok uzun yol.

Yok bana şikayet ediyorum gibi geldi daha çok
Haftasonunu iple çekiyorum eşim evde diye. Pazartesi sendromu oldu artık bende
Ne güzel yapmışsın benim de o imkanım olsa keşke maalesef ben anneme gittiğimde daha çok yoruluyorum (bir şey yaptığımdan değil ama Yekta ortamı yadırgıyor galiba, sürekli kucağımda olmak istiyor)
Eşim elinden geldiğince yardım ediyor ama hem çalışıp hem dinlenmek onun da hakkı derken arada kaynayan ben oluyorum

Yaa şu yasaklar çok sıkıyor canımı aslında. Sabah biz çıkamıyoruz zira dediğim gibi her yer bayır keyifle çıkayım yürüyelim diyebileceğim bir alan yürüme mesafesi dahilinde dahi yok. Akşam eşim geliyor ee yasak başlıyor. Gelen giden aylardır zaten yok. Sıkıntı gerçekten yaaa.

Belki covidden korkusuna uğramak istemiyordur, görmek istemeyeceğini düşünmüyorum canım. Ama tabii senin annen...
Canım benim ailem geldiklerinde kaldıkları bi odaları vardı zaten. Ev ev üstüne olmaz muhabbetinden dolayı onlara burda eşyalı bi ev kiramayı düşünüyorduk. Ama herşeyde var bi hayır. Sizin de inşallah önümüzdeki yaz dilediğiniz yere tayininiz çıkar.
Bunu kesinlikle araştıracağım.
İnanır mısın, ben de tek çocuğum...
White Mocha her şey çözülür, yoluna girer inşallah. Memursunuz sanırım? Bence maddi durumları iyice tartıp ücretsiz izin seçeneğinizi sonuna kadar zorlayın, zira bugünleri asla geri gelmeyecek..
Ben de şuna karar verdim şimdilik; Ediz 1 yaşını doldurduğunda içime çok sinen ve Ediz’i kabul edecek bi kreş bulursam işe başlayacağı. Bulamazsam başlamayacağım. Ediz 2 yaşına kadar onunlayım. Ediz 2-3 yaşları arasında da güzel bi kreş bulmaya çalışacağım. Çalışma saatlerim esnek sayılır. Biraz evde bakarım, işe gittiğimde Edizi kreşe bırakırım. Ediz 3 yaşına geldiğinde zaten işim kolay. Çalıştığım yerin kreşi var ve kreş yetkililerini tanıyorum. Çalıştığım binanın hemen arkasında kalıyor kreş. İstediğim zaman gider görürüm.

sizin eşinizle beraber çalışma imkanınız varsa çok iyi. Ama haklısınız, sabit garanti bi gelirin olması da önemli... Ben sizin yerinizde olsam, evden çalışma imkanım varsa, çalışma saatleri esnekse işimde kalmaya devam ederdim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Bakıcı yerine minik de olsa kreşe vermeye karar verdim ben de. Şimdiden kreşleri araştırmaya başlayacağım.
Ben hep bebeğim evin konforundan ayrılmasın diye 3 yaşına kadar bari evde bakılsın istemiştim. Ama dediğiniz gibi kurumsal bir kreş daha güvenli geliyor.
Benim annem de genç canım. 10 saat baya uzun bi çalışma süresi haftada 5 gün mü çalışıyorsun bu şekilde?

ya yasaklar artık beni de çileden çıkartıyor
yani çalışan için elim kolum bağlı
geçen çocuğu doktora götürdük de bir kaç eksiğini aldık gündüz gözüyle
her şey de internetten olmuyor ki
hele trafik artık beni deli ediyor.

Evet çok sıkıntıya denk geldik
Ne hamileliğin tadı çıktı ne sonrası.

Senin trafik olayı çok sıkıntı Allah yardımcınız olsun zor

Çok zor olmuş gercekten senin için ya. Çalışmaktan çok hazırlanmak ve yol yoruyor insanı. Boşa giden zaman gibi gelmiştir bana hep. İnşallah en kısa za
manda şartlar düzelir de rahat edersiniz Şu an uzaktan eğitim olduğu için ekstra zaman kaybetmiyorum. 4.5 aylık olduk bile. Vakit geciremeyecegim çok diyordum doğum iznim de yaza denk geldi. Şimdi derste öğrenciler alıştırma yaparken annem getiriyor şebeklik yapıyorum bir keresinde sesimi açık unutmuşum hatta pateeem patem diye seviyorum ben de hemen başladım gören herkes aaaa niye başladın sen çok erken vs diye moralimi bile bozdu hatta kötü hissettim kendimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…