- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Kesinlikle ama anladım ki bi dışarı çıkmak, istediğin yere gidebilmek, ailenle korkmadan görüşmek bunlar bile hep bir nimetmiş.Of o trafik ah o trafik
Bu karantinayı hiç söylemiyorum bile zaten gerçekten ne hamileliğimden bir şey anladım ne de çıkıo haba almaktan... neyseki sağlığımız yerinde
Annemle yeni kavgasını yaptım. Kendisi memur emeklisi. Ben serbest çalışıyorum çok kazanmıyorum diye laf söyledi. Şitkette çalışsam bebeği bırakıp işe gidicektim dedim. Ben 6 ay ücretsiz izin aldım dedi hemen. Anne pandemi zamanındayız. İzinler hamilelikte biter daha vermezler dedim. Hala devlette olmaz öyle şey diyor. İşveren bebeğin keyfini beklemez.Kesinlikle katılıyorum, bir kere daha sadece anne sütü ile beslenmesi gereken bir bebeği annesinden ayırıyorsun 8 hafta ne demek
tam seni görmeye başlıyor bebeğin sen onun gözünün önünden kayboluyorsun gibi
Çalışması gereken annelere saygım sonsuz çünkü hayat hiç adil değil ve ne olacağımızda belli değil
devletimizde özel sektör çalışanları sömürülsün, devlettekilere her hak ...
Şu hamileliğimizde bile bizim için her çocuk kıymetli diyip 24. haftadan 32. haftaya kadar izin verildi ama sadece kamu çalışanlarına...
aramızda da kamu çalışanları var lütfen beni yanlış anlamasınlar
anneye çalışmaya devam etmesi için hiç bir olanak sağlanmıyor malesef
Benim çalıştığım işyerinin üst katında bir firma vardı bakıcı geliyordu ve 4 çocuk falan bakıyordu ofiste
hem böylece anneleri de yanında hem de güzel vakit geçiriyorlar
Geceleri oynayaları geliyor napsınlar.Bu akşam da biz nöbetteyiz
Aaaooo ses denemesi yapıyoruz. Uykuya dair bir işaret yok
Bazen anneler gerçekten çok yoruyor. Hani başkasından duysan yapıştırırım lafı dediğin şeyler içinde patlıyor. Bazen biz de mi böyle olucaz acaba diyorum. Az hasarla atlatalım inşallahyok be neden depresif olasın; ben çalışmaya başladım bu arada. geçen aylarda da yazmıştım babamı kaybettik. annem de sağolsun bu süreci daha da kötü atlatmak için elinden geleni yaptı, inan bi kardeşim olsa -tek cocuğum- ben de hiç sevilmeyen evlatmışım diye düşünürdüm. sanki o kocasını kaybetti de ben eniştemi falan kaybetmişim gibi. bir de çocuğa bakacak diye doğumumdan itibaren bir panik.
aştık şimdi ama çok zor aştık. oluyor valla.
öyle mi diyosun, uykudan uyandırdığımız için yani huysuzdur, umarım sadece ondandır
bu arada ben de çok olmasa da normalde kaydırıyorum, ilk defa bu ay tam 24ü o da denk geldi. zaten öyle günü gününe gitmeye de gerek yok ama muhakkak her ay götürülmeli sadece
Gerçekten öyle ya 1e kadar oynattık sonra uyur gibi yaptıGeceleri oynayaları geliyor napsınlar.
Gitfide anneme benziyorum afitap miydi neydi?Bazen anneler gerçekten çok yoruyor. Hani başkasından duysan yapıştırırım lafı dediğin şeyler içinde patlıyor. Bazen biz de mi böyle olucaz acaba diyorum. Az hasarla atlatalım inşallah
Ben de benzer durumdayım. Gebelikten önce istifa etmiştim ben. Sonra eşim şirket kurdu muhasebesine sen bak diyo. Ya evden çalışmak da zor. Firma arıyo mutabakat için kucağımda Metehan, bilgisayarda EBA@White Mocha her şey çözülür, yoluna girer inşallah. Memursunuz sanırım? Bence maddi durumları iyice tartıp ücretsiz izin seçeneğinizi sonuna kadar zorlayın, zira bugünleri asla geri gelmeyecek..
Ben özel sektördeyim, hakkım olan sadece 6 ay ve onu aldım ölçüp biçip. Annemle aynı apartmandayız, hayatımızın en büyük kolaylaştırcısı kendisi ama 8.5-18.30 olan mesaim boyunca bebeğime bakamaz, yaşı, ağrıları itibarıyla. Yani ben asla istemem böyle bir şey. Kayınvalidem başka şehirde, torun sevmeye diye 15 günlüğüne geliyorlar, gelin bakın desem uça uça gelirler çok da güzel bakar ama ev üstüne ev olmaz, yapamam. Çok sevdiğim halde o 15 gün bile bunalttı beni zaman zaman.
Ne yapacağımı bilmiyorum, benim pandemiden önce de evden çalışmaydı, işyerim başka şehirde, 2 haftada bir filan giderdim önceden. şimdi yine evden devam ederim ama gidip gelmeler zorlaşacak, ben merkez ofiste çalışmadığım sürece işimde yükselemeyeceğim, mesai saatlerimiz çok evden bile çalışsam bebekle çok zorlanırım gibi geliyor, illa biri bakacak.
Ne yapacağımı gerçekten bilmiyorum, her gün aklımda bu konu var sanırım..
Eşimle aynı sektördeyiz, o kendi işini yapıyor. Sanırım onun yanında işe başlama fikri bende ağır basıyor şu sıralar. Ama birimizin aylık geliri belli olan bir işte çalışıyor olması lüksünü de tepmek bu zor zamanlarda cesaret istiyor. Off.
Amma yazmışım ya, bilgisayarı açmıştım da
Özel sektörde işçiyi manen yormayan, işçiyi düşünen patronlar candır. Allah işlerine bereket versin. Çok sevindimÇalışmaya başlayınca annem ben zorlanırsanız bakarım demişti ama çok stres oldu nasıl bakcam vs diye. 2 çocuk büyüttü ama diyor geçmiş 25 küsür yıl , unuttum herşeyi diyordu. Neyse. Kayınvalidem rahatsız aldığı ilaclar tüm gün uyutuyor kısacası ancaaaa kendine bakıyor. Eşim çok küçük yaştayken rahatsızlanmış o yüzden eşimi babaannesi büyütmüş. O yüzden hep anneme doyamadım hep eksikliğini hissetmiştir bu yüzden anneyle hiç paylaşım olamayınca. Neyse işte bunlardan sebep çocuğu sen büyütsen en azından 1 yaşına kadar dedi. Oturduk konuştuk bütçeyi hesapladık ve ortak karara vardık. 1 yıl ücretsiz izin durumunu işyerime söyledim. Sağolsunlar kabul ettiler. Gerçi etmeselerdi işten çıkardım ,gerek kalmadı. Bu konular konuşuldu haftası gelmeden pandemiden kaynaklı özel eğitim kurumlarında yüzyüze eğitime ara verildi. Kurum kapali diye de Işveren de kısa çalışma ödenegine başvurmuş. Mudurum benim dosyamı da vermişhem çocuğun temel ihtiyaçlarını giderebileceğim hem de onunla doya doya vakit geçirebileceğim. 30 yıllık hayatımda bir elini gecmeyen şanslı olduğum anlardan biri yani.
Aynen üstat Sıla'nın da dediği gibiGitfide anneme benziyorum afitap miydi neydi?
Önemli olan sanırım Bi çocuk olarak içimizi acıtan şeyleri Bi anne olarak yapmamak.
Sut izni kullanmiyor musunuz? Neden 10 saat?valla ben çalışan bir anneyim oğlumu 10 saat görmüyorum
ama kötü olduğu kadar iyi noktaları da oluyor, komple kötü bir şey inanın diyemem yaa Allah biliyor ya.
bir kere giyinip süslenip motive oluyorsun
geldiğinde kesinlikle güzel vakit geçiriyorsun çocukla.
tabi benim annem bakıyor ve genç bir kadın olmasının rahatlığı epeyce mevcut. Bakıcı olsa çok zor olurdu
Ama bakıcıya da veren arkadaşımın bebeği -ki3 ayllıkken bıraktı- şu an 7 yaşında ve inanılmazz bir çocuk gerçekten.
Tek sıkıntı 10 saat uzun bir süre gerçekten. Şöyle 9-3 arası çalışsam süper olurdu mesela.
Keşke bütun özel sektör patronları düşünceli yardımsever olsa. Benim sanırım şansım müdürümün kadın olması. Halden anlıyor o yüzden diye düşünüyorum.Özel sektörde işçiyi manen yormayan, işçiyi düşünen patronlar candır. Allah işlerine bereket versin. Çok sevindim
Gelince görüşlerini yazarmısın canım.İnternetten bir bakayım mama sandalyesine.Ben ayni düşüncelerle sunny baby tafy plus aldım. O özellikte en uygun fiyat oydu.
Daha kargoda :)
Günaydın herkese bu arada..
Ay canim yaAy kızlar nispet gibi olmasın ama bir uyumuşum bir uyumuşum... O kadar iyi geldi ki o 4 saat uyku. Doğa'cık emdi öğle uykusuna yattı bende hemen yanına kıvrıldım. Yarim saat geçmeden açtı gözleri hemen popoya iki pıspış. Birde bakıyor suratıma ne yapıyorum diye kapattım gözlerimi azcık açıp bakıyorum ne yapıyor diye. Gözlerim kapalı diye hiç ağlamadı ses çıkartmadan önce elleriyle baya oynadı sonra emmek ister gibi davranmaya başladı gözlerim kapalı yatarken emzirdim. Yüzüme baka baka sessizce emdi sonra kolumu tutup uykuya daldı tabi bende hemen uyumuşum yorgunluktan. Bir saat sonra yeniden uyandı yine gözlerim kapalı yatarak emzirdim yine elleriyle oynadı biraz sonra uyudusaat 6 da uyandı artık dedim kalkalım yani. Şimdi oturduk oynuyoruz. Güzel kızim gözlerim kapalı görünce hiç ses çıkartmadı herhalde acıdı bana ama 4 saat uyku azcık bölünse de ne güzel ne iyi geldi anlatamam.
Evet gözler açık yakalayınca durmuyor bir türlü. Basıyor yaygarayı ufaklık.Ay canim yaannesinin uyumasi aizin vermis bidik. Bizim kiz da sabah kalkinca bir saat bakiniyor elleriyle oynuyor yataginda. Arada bakiyorum gozlerimi kisip donup bana bakiyor , uyuyorum diye devam ediyor oyalanmaya. Gozumu acik yakalarsa ama o zaman isin rengi degisiyor. Aninda sitem ediyor bagriyor alayim diye
Canım ben kanz campo aldın. Fotoğrafıni atmıştım. Beğendim. Burada da kiwi koala alan arkadaslar vardı.Ek gıda alıiverişi yaptınız mı kızlar? Mama sandalyesi bakıyorum.Kızım yanından ayrılmayayım istiyor odadan cıksam çığlık atıyor.Yemek vs yapamıyorum haliyle.Mutfağım pek büyük değil ama yemek yaparken onunda yanımda olup oyalanableceği bir şey satın almak istiyorum. Yatar pozisyonlu mama sandalyeleri uygun olurmu acaba?Ya da önerebileceğiniz herhangi birşey?
Ya ahahahaAy canim yaannesinin uyumasi aizin vermis bidik. Bizim kiz da sabah kalkinca bir saat bakiniyor elleriyle oynuyor yataginda. Arada bakiyorum gozlerimi kisip donup bana bakiyor , uyuyorum diye devam ediyor oyalanmaya. Gozumu acik yakalarsa ama o zaman isin rengi degisiyor. Aninda sitem ediyor bagriyor alayim diye
Benim patronum kayınpederimÖzel sektörde işçiyi manen yormayan, işçiyi düşünen patronlar candır. Allah işlerine bereket versin. Çok sevindim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?