Ahhh kuzum valla eşime anlatamıyorum derdimi
Şimdi hiç biberonla da içmedi doktorda düzen bozmayın dedi şimdi biberonla veririm meme reddi olur falan al gördün mü falan der eşim...
bir de doktor atılacak dedi atılacak diyor
valla hastaneleri arıcam kbul ediyorlar mı diye
Sanırım burda da kabul etmiyorlar süt kardeş muhabbetine mi
Yazık yani ben sütlerimi çöpe atim hastanede bebekler süt yetmediğinden mama yesin
Bana çok saçma geliyor
oy şı ayaklara bak yaaa nasıl da minikmiş allahım yaaaaaCanım bebeklerimiz benziyor diyordun al bir benzerlik dahaLuna doğduğunda küçük ayak parmağı 4. parmağının üzerinde duruyordu. Hemşireler ilk kez yanıma gelip bebğinizin genel sağlık durumu iyi, sadece küçük ayak parmağı 4. parmağının üzerinde duruyor ama o da endişelenecek bir şey değil, fizyoterapistten gelip bakmalarını istedik demişti. Hatta buradaki hamile kağıdı gibi bir şey var llk gününden son gününe kadar işliyorlar bilgileri, doğumu yazmışlar, Luna'nın sağlık durumunu 10 üzerinden 9.5 değerlendirmişler küçük parmağı kalkık diye. Epey lafını etmiştim ne cins insan bunlar diye. Sonra fizyoterapist geldi, bildiğin beyaz bir bantla bantladı küçük parmaklarını ve ayırdı diğerlerinden. Kan akışını kontrol etti, morarırsa kan gitmezse hemen açmam grektiğini falan söyledi. Ben de çok ilkel bulmuştum bu tedavi yöntemini. Ama eve gelince birkaç gün sonra biri açıldı, baktık işe yarıyor yeniden hastaneye gittik, bantladılar. Şimdi küçük parmakları düzgün duruyor. Yani kısacası küçük bir işlem aparatla düzeltirler. Tamam yenidoan değil ama hala gelişim döneminde. Kalça çıkıklığı gibi şeyler düzeltiriyolar buna uygun pantolonlarıyla. Ayak parmapı için bir yöntemleri olduğuna eminim. Belki bu şekilde bantlarlar. Çok geçmiş olsun, olumsuz şeyler okuma lütfen.
Heheheh ahhh yavrumatma gülüm atma yavrum atma
illa değerlendir
bu arqda ben kendi sütümü bolca tattım
çünkü sürekli ufak ufak kalanları dolapta birleştirip buzluğa koyduğum oldu, benim baya deneysel çalışmalarım oldu sütle ilgili. hep tadardım.
hatta bir keresinde süt biraz böyle sabunsu bir tat geldi aa bozuldu diye attım 100 ml sütü.
sonra sen bir oku, çok normalmiş sabun kokusu ama bazı bebekler kokudan rahatsız olup içmezlermiş. onda da yeni aütü eskiyle karıştırıp verin koku gelmesin yazmışlar. bizimki hiç rahatız olmadığı için verdim. bugüne kadar da hiçbir kaynakta sütü atın denildiğine şahit olmadım. allah biliyormua doktorun kıskanmış olmasın içten içe kız aklıma o geldi valla
oy şı ayaklara bak yaaa nasıl da minikmiş allahım yaaaaa
nomunomuchua
bizim yeğenin ayak parmağı aşağı doğruymuş canım annem hatırlıyor ama aşağı olunca farklı yukarı olunca farklı mı bilemiyorum tabi. onların götürmediğini de biliyorum ama sen götür çünkü ben olsam eminim pimpiriklenip götürürdüm.
şimdi ay keşke küçükken getirseydiniz işte bi aparatla çözülürdü der doktor bu sefer kendini yiyip bitirirsin yok yere.
İnek sütü gibi değil. İnek sütünden daha sulu daha şekerli, bayık bir tadı var ama yavrular başka bir tat bilmiyor.Tadı inek sütü gibi mi, nasıl? Ben bi damla bakmıştım, pek anlayamadım miktar az olunca.
Benim ki de öyleMeme ucu yaralarından bahsetmişsiniz. Bizim kız meme ucunu acıtmıyor ama direkt memenin kendisini acıtıyor. Elleri hiç durmuyor. Ritmiş hareketlerle mememi kenarlardan avuçluyor, cimdiriyor bırakıyor yeniden avuçluyor. Hamur gibi yoğuruyor. Parmaklarımı vermeyi deniyorum bu sefer bir tarafı kurtarsam diğer taraf kalıyor. çünkü memeyi tamamen bırakırsam emmekte zorlanıyor. tırnakları olmasa cimdirmesinde değlim ama ama ah o tırnaklar. o tırnaklar bıçak gibi kesiyor. aynı eniklerin emerken patilerini açıp kapatması gibi. tepki vermek de istemiyorum korkup memeden soğumasın diye. dişimi sıka sıka emziriyorum. bkz video
tüm yavrular tatlı dünyadaki.
6 numara alın deneyin hiç olmadı zaten büyünce kullanacak küçük kalmasından iyidir.5 numara bezin bacak arası boyu gayet yeterli yalnız bel kısmı sıkıyor hatta boşluk kalmaya başladı kenarlarda. Gece sürekli çıkıyor sanırım bu nedenle. 6 da çok büyük olur gibi su an. Marka değiştirmeyi mi denesem
Maşallah baya uzun yekta. Hadi hayırlısı şu uyku olayını ben de sorayım 9 ocakta daha bizim randevuGünaydın Kızlar
5. Ay kontrolünden geldik.
Boy 70 cm kilo 7850 gr olmuş. Ek gıda 6. Ay, Bir daha geldiğinde konuşalım dedi.
Gıdısında kızarıklık vardı ya önce terdendir dedi ama koltuk altına doğru bir tane daha vardı ona bakınca egzamaya benziyor dedi ilaç yazdı.
Gözleri çapaklanıyordu son 1 haftadır (baya azaldı gerçi çapak) onun için de damla yazdı. Damla iyi gelmezse tıkanıklık olabilir göz doktoru tekrar görür dedi. Ama sonradan olabilecek bir şey mi bu? Bir de aslında gözyaşı falan geliyor o gözünden ama onunla alakası yok mu
Sormak istediğim en önemli şeyi sormayı unutmuşumUyku sorunuyla ilgili yapabileceğimiz bir şey var mı diye soracaktım. Çünkü gece çayı diye uykuya yardımcı birşeyler oluyormuş hani önerir mi ya da başka bir önerisi olur mu diye soracaktım tee eve gelince aklıma geldi.
Diş geliyor mu diye sordum kabartıyı gösterdim ayrıca, ona da şuanlık hemen çıkar şekilde göremiyorum belirtiler önceden başlayabilir artık bu aydan sonra diş çıkarmasını bekleriz zaten dedi.
Kafa çapı biraz ufaktı ben sorunca büyümüş ama takip edelim doğduğunda da küçükmüş zaten dedi.
Baya konuştuk bu doktoru da sevdim en azından soruları ağzıma tıkmadı.
Bir önceki doktor baya baya niye geldiniz demişti çünkü.
Sor canım unutmazsan, belki bir faydası olur önerdiği yöntem veya rahatlatacak bir şey varsa..Maşallah baya uzun yekta. Hadi hayırlısı şu uyku olayını ben de sorayım 9 ocakta daha bizim randevu
Günaydın Kızlar
5. Ay kontrolünden geldik.
Boy 70 cm kilo 7850 gr olmuş. Ek gıda 6. Ay, Bir daha geldiğinde konuşalım dedi.
Gıdısında kızarıklık vardı ya önce terdendir dedi ama koltuk altına doğru bir tane daha vardı ona bakınca egzamaya benziyor dedi ilaç yazdı.
Gözleri çapaklanıyordu son 1 haftadır (baya azaldı gerçi çapak) onun için de damla yazdı. Damla iyi gelmezse tıkanıklık olabilir göz doktoru tekrar görür dedi. Ama sonradan olabilecek bir şey mi bu? Bir de aslında gözyaşı falan geliyor o gözünden ama onunla alakası yok mu
Sormak istediğim en önemli şeyi sormayı unutmuşumUyku sorunuyla ilgili yapabileceğimiz bir şey var mı diye soracaktım. Çünkü gece çayı diye uykuya yardımcı birşeyler oluyormuş hani önerir mi ya da başka bir önerisi olur mu diye soracaktım tee eve gelince aklıma geldi.
Diş geliyor mu diye sordum kabartıyı gösterdim ayrıca, ona da şuanlık hemen çıkar şekilde göremiyorum belirtiler önceden başlayabilir artık bu aydan sonra diş çıkarmasını bekleriz zaten dedi.
Kafa çapı biraz ufaktı ben sorunca büyümüş ama takip edelim doğduğunda da küçükmüş zaten dedi.
Baya konuştuk bu doktoru da sevdim en azından soruları ağzıma tıkmadı.
Bir önceki doktor baya baya niye geldiniz demişti çünkü.
hay maşallah kuzuya Dalyan gibi delikanlı yaa :)Bu arada yazdıkça aklıma geliyor.
Gözünü kontrol etti stetoskopla göğüsünü dinledi. Diğer doktor bir de tecrübeli diye gitmiştik afedersiniz koltuktan dötünü kaldırmaya bile erinmişti.
Bu Her yerine baktı.
muayene olmasına rağmen altını açtı, hatta sünnet olmuşuz ehehe falan yaptıBir sorun olup olmadığı için mi yaptırdığımızı sordu hayır diyince o zaman sıkıntı yok dedi
Testislerini kontrol etti.
Kontrol ettiği diğer bir şey adına tepki verip vermemesi. Artık veriyorBol bol yektoş diye sevdi doktor hanımda
Ve Eliyle objelere uzanıp uzanmaması. iki eliyle ağzına götürüp götürmediği.
Emzik vardı önünde, onunla oyalanıyordu ağzına sokmaya çalışıyordu gayet iyi aferin sana dedi
4. Aydan beri destekli oturttuğumu söyledim devam dedi artık bu ay daha çok destekleyelim dedi koltuk köşelerine oturtabilirsin ama her zaman yanında olmak koşuluyla dedi, asla oturtup yanından ayrılmıyoruz dedi. Sanırım bu kadar
Amin inşallah ya.hay maşallah kuzuya Dalyan gibi delikanlı yaa :)
doktorunuzda çok şekermiş bu arada anlattığın kadarı ile herkesin gönlüne göre doktor versin Allah :)
Bende bu ay bir başka deneyim diyorum aslında doktorumdan memnunumda bir tek WP üzerinden dilediğimde yazamıyorum hastaneyi arayın zaten her türlü doktorlarımız size yardımcı oluyor diyor nitekim yardımcı da oluyorlar fakat takip etmediği doktora nöbetçi doktorun yorum yapması zor oluyor..
2 kez deneyimledik bunu :)
yeni deneyeceğim doktorda aslında fiyat olarak 2 katı ama görmekte fayda var sonuçta uzun soluklu bir süreç
yani onlara da hak veriyorum nasılki mesai saatleri varsa herkesin onlarında var ama çok çok acil durumlarda yazılabilinmesi gerekiyor gibi düşünüyorum...Amin inşallah ya.
Bir doktor bulmuştuk ama malesef ayrılmış 2 kere ona gitmiştik. Bir daha gidemedik.
Bu denediğimiz 5. Doktor oldu sanırım, devam ederiz.
Bu arada biz özele gitmiyoruz yani gerek görmedim çünkü hastane boş oluyor
Hatta ben randevu alırken baya hepsi boştu. (Bir de çoğunluk özele gittiği için özel daha kalabalık oluyor sadece 2 doktor var ve tek özel hastane)
11.30a aldım doktor odasında değildi randevu saatinde geldi bizimle ilgilendi bizimle birlikte çıktı. Tek belki eksi yönü istediğim zaman ulaşamamak. Aslında bu aklıma hiç gelmemişti bir sormak lazım iletişim numarası vermeyi belki uygun görür.Çok çok acil durumlar için sünnet olduğumuz doktorun numarası var ama devamlı olarak hastası olmadığımız için yazmayı pek uygun görmüyorum.
Yayını kaydetmişler izlemek isteyen olursa.Saat 3te @bonitaminois Sayfasında
Canlı yayın var. Ek gıdaya geçiş ile ilgili. İnst paylamıştım ama olmayanlar için buraya da yazayım dedim. Biraz geç kaldım yazmakta ama
Bacak arası kısmı büyük gelirse oradan sızar mi aceba diye 6 numarada tereddüt etmiştim ama marka değiştirdim bugün elimdeki 5 numaradan baya büyüktü sorun çözüldü6 numara alın deneyin hiç olmadı zaten büyünce kullanacak küçük kalmasından iyidir.
Bizde ne zaman sızma sorunu olsa numara atlayınca sorun çözüldü. Numarayla birlikte emme alanı da genişliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?