Kıyafete göre kombin yapıyoruz şıklıktan ödün vermeyizEmziğin şık durması kalp ben
Doğru olanı o zaten aslında. Çoğu ürünün talimatlarında 5 dk kaynar suda bekletilmesi gerektiği yazıyor. Kaynatmak pek önerilmiyorBiz emzik kullanmıyoruz ama ek olarak mama aldığımız için biberon kullanıyoruz.
Her biberon kullanımından sonra biberon temizleyici ile yıkıyorum.
Kuruduktan sonra biberon içerisine kaynatılmış su koyuyorum.
Biberonun uç kısmınıda su içerisine ters çevirip koyuyorum.
Öyle 5-10dk bekletiyorum.
Tencerede kaynatmak kadar etkili olur mu bilemiyorum ama daha kolayıma geliyor.
Kolayıma gelenin doğru olmasına sevindimKıyafete göre kombin yapıyoruz şıklıktan ödün vermeyiz
Doğru olanı o zaten aslında. Çoğu ürünün talimatlarında 5 dk kaynar suda bekletilmesi gerektiği yazıyor. Kaynatmak pek önerilmiyor
Geçenlerde ona baktım. Bebekler ne zaman kesintisiz uyur diye . Annelerin yazdıklarına göre bebeğine göre değişiyor. Kimisi var 14 aylık geceden sabaha kadar saat başı kalkıyormuş, kimisi 6-7aylık deliksiz uyuyormuş. 2.den olalım inşallahBu bebişler litaratürde dedikleri gibi gece deliksiz 3 4 saat uyuyabilcekler mi? Son bir aydır saat başı kalkıyorum aradada mıkırdanıyor kalkıyorum beşik sallıyorum hoş yinede uyanıyor
Bizimde bir dönem neredeyse 1-1,5 saatte bir uyandığı oldu. 3 saat uyuduğunda göbek atacaktım neredeyse.Bu bebişler litaratürde dedikleri gibi gece deliksiz 3 4 saat uyuyabilcekler mi? Son bir aydır saat başı kalkıyorum aradada mıkırdanıyor kalkıyorum beşik sallıyorum hoş yinede uyanıyor
Benimde bi taraf öyle emerken arada baya bastırıyor damağıyla ondan diye düşünüyorumDoğumdan beri meme ucu yara olmadı ama 2-3 haftadir bir taraf cok aciyo ya normal mi smdi olmadi. Damaklariyla skio herhalde
Ayy :/Doğumdan beri meme ucu yara olmadı ama 2-3 haftadir bir taraf cok aciyo ya normal mi smdi olmadi. Damaklariyla skio herhalde
4. Ay çok zor geçti uyku konusunda 3. Ayda gece 3 gibi 1 kere uyanan bebek şimdi saat başı uyanıyor aslında gece 5 saate kadar uyuyabilir demişti doktoru ama bizim ki gündüz bile bu kadar emmek istemiyorken gece saat başı. Uyaniyor hamileliğimde beri kesintisiz uyku uyumadım şöyle 6 saat kesintisiz uyusam bile uyusam ne kadar iyi gelecek demek ki bu ay da bebeklerin geneli böyleBizimde bir dönem neredeyse 1-1,5 saatte bir uyandığı oldu. 3 saat uyuduğunda göbek atacaktım neredeyse.
Hatta doymadığını düşünmüştüm buraya da yazmıştım (ama alakası yokmuş)
Sanırım böyle dönemlerden geçiyorlar işte bu sık uyanmaklarda uyku regresyonuna dahilYa da diş sıkıntısından dolayı da oluyor olabilir :/
Bana bir süre daha kesintisiz uyku imkansız gibi geliyor bari en azından 4-5 saat uyusak ya
Benim bir kaç gün öyle oldu ama benden kaynaklaniyordu gece yorgunluktan yatarak emzirdim bir kaç gün iyi tutamadigindan dolayı oldu sonra fark ettim de düzeldi benim neredeyse 2 aya yakın meme ucu yarası hiç geçmedi gerçi o zmaan yanlışta tutmuyordu niye oldu anlamadık çok uzun yaşadığım için korkunç bir şey Allah kimsenin başına vermesinDoğumdan beri meme ucu yara olmadı ama 2-3 haftadir bir taraf cok aciyo ya normal mi smdi olmadi. Damaklariyla skio herhalde
Benm de agzindayken arkasina falan bakiyor bazen cekiyor herhalde ondan ya. Daha cok emdigi taraf oldu.Benimde bi taraf öyle emerken arada baya bastırıyor damağıyla ondan diye düşünüyorum
Sorma ya diş cikarma doneminde emzirmek beni korkutmaya basladiAyy :/
Bir de o eksikti
Geçen ay arkadaşımla konuştuğumda en güzel aylardasın demişti bana. Şimdi anladım niye dediğini ben fragmanı izlerken o filmi bitirmiş (20 aylık onunki)
cok sukur benm hc yara olmadi ama ciddi korkmuştum ben de. Hassaslastigi donemler oldu da. Ama son zamanlarda ciddi canm yanmaya basladiBenim bir kaç gün öyle oldu ama benden kaynaklaniyordu gece yorgunluktan yatarak emzirdim bir kaç gün iyi tutamadigindan dolayı oldu sonra fark ettim de düzeldi benim neredeyse 2 aya yakın meme ucu yarası hiç geçmedi gerçi o zmaan yanlışta tutmuyordu niye oldu anlamadık çok uzun yaşadığım için korkunç bir şey Allah kimsenin başına vermesin2 çocuk olsa hiç bir şey den korkmuyorum meme yarasın dan korkuyorum
Benim de 2. Bebekte en büyük korkum emzirme, meme yaraları ve mastit olmaktı. İlk bebekte ne acılar yaşadım aylarca, antibiyotikler, acillik olmalarBenim bir kaç gün öyle oldu ama benden kaynaklaniyordu gece yorgunluktan yatarak emzirdim bir kaç gün iyi tutamadigindan dolayı oldu sonra fark ettim de düzeldi benim neredeyse 2 aya yakın meme ucu yarası hiç geçmedi gerçi o zmaan yanlışta tutmuyordu niye oldu anlamadık çok uzun yaşadığım için korkunç bir şey Allah kimsenin başına vermesin2 çocuk olsa hiç bir şey den korkmuyorum meme yarasın dan korkuyorum
Aynısı oldu zeytinyağı sürdüm bir defa, bir defa da doktorumun olursa yara diye yazdığı bir kremi geçti. Yara gibi olmuyor dediğin gibi basıdan acıma gibi.Doğumdan beri meme ucu yara olmadı ama 2-3 haftadir bir taraf cok aciyo ya normal mi smdi olmadi. Damaklariyla skio herhalde
yani ben anne sütünü sağıp direkt poşete döküyordum zaten de ne bileyim öyle bir kokuyla karşılaşmadım hiç
zaten de ahhhh kuzum ahhhhh Ağustos ve Eylül ayında emek emek sağdığım sütlerin hepsini çöpe atacağım bak aklıma geldi şimdi 4.5 Lt toplamda
Benim için kafamda hiç bir sıkıntı olmayan günler gelecek mi dersiniz kızlar?
Erken doğduğu için düşük kiloda belirgin değildi. Kilo aldıkça ayak parmaklarında bir tuhaflık hissettim. Eşime göstermek istediğimde çocukla uğraşıp durma artık dedi. Psikolojik olarak manyağa bağladığımı düşündüğü için..
Dün çoraplarını çıkarmıştım. Telde annemlerle konuşurken gösterdim.
Onlar bu önemli. Ortopedi doktoruna göster deyince ben daha çok inceledim. Araştırdım falan.
Doktora foto attık.
Çoğu zaman böyle gider.
Ayakkabı giydiği zaman sorun olursa ortopedinin görmesi gerekebilir dedi.
Ikinci parmaklar havada gibi resimde görüyorsunuz.
Yürüme zamanı olumsuz etkiler mi acısı olur mu diye korkuyorum.
O kadar canım sıkkın ki..
Düşünmekten, bir şeyler araştırıp okumaktan yoruldum..
Ilerde ameliyat gerekebiliyormuş.
Acaba henüz küçükken aparat gibi yöntemlerle düzelir mi?
Ayın 19 una ortopediden randevu alacağız.
Insallah güzel bir şeyler söyler.
Sizleri okuyamadım bile. Umarım iyisinizdir..
oyy canım allah göstermesin
e çocuk doktoruna sor ya da ortopediste sor mesela bir dahaki kontrolünde olmaz mı?
ama benim halamın kocasının da böyleydi ayakları hatta yeğenimin de böyleydi, yeğenimin ki düzeldi sonradan.
Biz aslında çok gülüyorduk tombul parmaklara bak yer bulamamış diye
hiç ciddi bir şey olacağını düşünmemiştik.
çok afedersin zaten randevu almışsın
iyi yapmışsın ama merak etme bence.
dur anneme göstereyim hatırlayacak mı yeğenimi. aynısı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?