2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
bebek de koca da uyuyor. ben zombi gibi ayaktayım. deli gibi uykum olduğu halde uyuyamıyorum.

Emziğin şık durması kalp ben
Kıyafete göre kombin yapıyoruz şıklıktan ödün vermeyiz
Doğru olanı o zaten aslında. Çoğu ürünün talimatlarında 5 dk kaynar suda bekletilmesi gerektiği yazıyor. Kaynatmak pek önerilmiyor

Bu bebişler litaratürde dedikleri gibi gece deliksiz 3 4 saat uyuyabilcekler mi? Son bir aydır saat başı kalkıyorum aradada mıkırdanıyor kalkıyorum beşik sallıyorum hoş yinede uyanıyor

Bu bebişler litaratürde dedikleri gibi gece deliksiz 3 4 saat uyuyabilcekler mi? Son bir aydır saat başı kalkıyorum aradada mıkırdanıyor kalkıyorum beşik sallıyorum hoş yinede uyanıyor
Geçenlerde ona baktım. Bebekler ne zaman kesintisiz uyur diye . Annelerin yazdıklarına göre bebeğine göre değişiyor. Kimisi var 14 aylık geceden sabaha kadar saat başı kalkıyormuş, kimisi 6-7aylık deliksiz uyuyormuş. 2.den olalım inşallah

Bizimde bir dönem neredeyse 1-1,5 saatte bir uyandığı oldu. 3 saat uyuduğunda göbek atacaktım neredeyse.
Hatta doymadığını düşünmüştüm buraya da yazmıştım (ama alakası yokmuş)
Sanırım böyle dönemlerden geçiyorlar işte bu sık uyanmaklarda uyku regresyonuna dahil Ya da diş sıkıntısından dolayı da oluyor olabilir :/
Bana bir süre daha kesintisiz uyku imkansız gibi geliyor bari en azından 4-5 saat uyusak ya

Doğumdan beri meme ucu yara olmadı ama 2-3 haftadir bir taraf cok aciyo ya normal mi smdi olmadi. Damaklariyla skio herhalde
Ayy :/
Bir de o eksikti
Geçen ay arkadaşımla konuştuğumda en güzel aylardasın demişti bana. Şimdi anladım niye dediğini ben fragmanı izlerken o filmi bitirmiş (20 aylık onunki)

4. Ay çok zor geçti uyku konusunda 3. Ayda gece 3 gibi 1 kere uyanan bebek şimdi saat başı uyanıyor aslında gece 5 saate kadar uyuyabilir demişti doktoru ama bizim ki gündüz bile bu kadar emmek istemiyorken gece saat başı. Uyaniyor hamileliğimde beri kesintisiz uyku uyumadım şöyle 6 saat kesintisiz uyusam bile uyusam ne kadar iyi gelecek demek ki bu ay da bebeklerin geneli böyle

Doğumdan beri meme ucu yara olmadı ama 2-3 haftadir bir taraf cok aciyo ya normal mi smdi olmadi. Damaklariyla skio herhalde
Benim bir kaç gün öyle oldu ama benden kaynaklaniyordu gece yorgunluktan yatarak emzirdim bir kaç gün iyi tutamadigindan dolayı oldu sonra fark ettim de düzeldi benim neredeyse 2 aya yakın meme ucu yarası hiç geçmedi gerçi o zmaan yanlışta tutmuyordu niye oldu anlamadık çok uzun yaşadığım için korkunç bir şey Allah kimsenin başına vermesin 2 çocuk olsa hiç bir şey den korkmuyorum meme yarasın dan korkuyorum

Benimde bi taraf öyle emerken arada baya bastırıyor damağıyla ondan diye düşünüyorum
Benm de agzindayken arkasina falan bakiyor bazen cekiyor herhalde ondan ya. Daha cok emdigi taraf oldu.
Ayy :/
Bir de o eksikti
Geçen ay arkadaşımla konuştuğumda en güzel aylardasın demişti bana. Şimdi anladım niye dediğini ben fragmanı izlerken o filmi bitirmiş (20 aylık onunki)
Sorma ya diş cikarma doneminde emzirmek beni korkutmaya basladi
cok sukur benm hc yara olmadi ama ciddi korkmuştum ben de. Hassaslastigi donemler oldu da. Ama son zamanlarda ciddi canm yanmaya basladi

Benim de 2. Bebekte en büyük korkum emzirme, meme yaraları ve mastit olmaktı. İlk bebekte ne acılar yaşadım aylarca, antibiyotikler, acillik olmalar ağlaya ağlaya emzirirdim, dayanamazsam sapıp verirdim. 2. Ye hamile olduğumu öğrendiğimde ilk düşündüğüm şey o günlerin geri geleceği oldu ama bu bebeğimde şükürler olsun ki hiçbirini ysşamadım, ne acı, ne yara, ne mastit. Sanırım bebekten bebeğe çok fark ediyor aynı sorunları yaşarım diye düşünme

Yaralar için gümüş kapak diyorum (reklam alaydım bu kadar övmezdim sanırım)
Geçen kimdi hatırlayamadım biri hatırlattı gümüş alerjisine dikkat tabi
Aktif emzirmeye geçince bir süre daha kullanmaya devam ettim bir kere hariç hiç yara sorunu yaşamadım O bir kerede de kapak kullanmıyordum sağarak verdiğim için ,günde bir iki tutuyordu sonra yara olmaya başladı lansinoh sürüp iyileşene kadar emdikçe baloncuk çıkardı sonra o kanadı vs kötü bir tecrübeydi Gümüş kapakla o pis acıyan laanet baloncuk 2 günde geçti Lansinoh iyileştirememişti.
Ben daha çok mastitten korkuyorum çünkü ne kadar sağım yapsam da hep o kolostrum zamanında mastit oluyorum ateşleniyorum. Bebek daha iyi boşalttığından sanırım. İlkinde de ikincisinde de ilk 2 hafta içinde 2 kere mastit oldum.

Aynısı oldu zeytinyağı sürdüm bir defa, bir defa da doktorumun olursa yara diye yazdığı bir kremi geçti. Yara gibi olmuyor dediğin gibi basıdan acıma gibi.

A April wind Ben de ilk 2 ay hep gümüş kapak kullandim yara olmadi. Simdi tekrar kullanayım bari. Sağda az süt var onu pek keyifli emmiyor. Sola çevirince saldırıyor. Sol acıyor. lila6 zeytinyağı da deneyeyim. Silmeden emebilir sanırım.

Bu arada eliyle gel babası geel geel yapmayı öğrettim dün. Dünden beri babasını çağırıyor uyandığı gibi başlıyor çok komik bu sabah 6 da uyandı. Baktım eliyle hareket yapıyor. Eşimi uyandırdım kalk seni çağırıyor çocuk diye. Eşim heyecandan kalktı ise gidene kadar baktı. 1 saat daha uyudum

Benim için kafamda hiç bir sıkıntı olmayan günler gelecek mi dersiniz kızlar?

Erken doğduğu için düşük kiloda belirgin değildi. Kilo aldıkça ayak parmaklarında bir tuhaflık hissettim. Eşime göstermek istediğimde çocukla uğraşıp durma artık dedi. Psikolojik olarak manyağa bağladığımı düşündüğü için..

Dün çoraplarını çıkarmıştım. Telde annemlerle konuşurken gösterdim.
Onlar bu önemli. Ortopedi doktoruna göster deyince ben daha çok inceledim. Araştırdım falan.

Doktora foto attık.
Çoğu zaman böyle gider.
Ayakkabı giydiği zaman sorun olursa ortopedinin görmesi gerekebilir dedi.
Ikinci parmaklar havada gibi resimde görüyorsunuz.
Yürüme zamanı olumsuz etkiler mi acısı olur mu diye korkuyorum.

O kadar canım sıkkın ki..
Düşünmekten, bir şeyler araştırıp okumaktan yoruldum..

Ilerde ameliyat gerekebiliyormuş.
Acaba henüz küçükken aparat gibi yöntemlerle düzelir mi?
Ayın 19 una ortopediden randevu alacağız.
Insallah güzel bir şeyler söyler.

Sizleri okuyamadım bile. Umarım iyisinizdir..

Eklentiler

• 20201227_185257.webp
    24,1 KB · Görüntüleme: 67
  • 20201227_185353.webp
    24,5 KB · Görüntüleme: 72
  • 20201227_185405.webp
    16,1 KB · Görüntüleme: 68

ya allah aşkına eylüldekileri atma yazık yaaa
tamam ağpustos geçmiş ama
vallahi günah o sütlerde bir şey yok atıcan güzelim sütler ziyan olacak
bence ver o öğün sağ ve buzluğa koy
geçen de dedim yine de diyorum

oyy canım allah göstermesin
e çocuk doktoruna sor ya da ortopediste sor mesela bir dahaki kontrolünde olmaz mı?
ama benim halamın kocasının da böyleydi ayakları hatta yeğenimin de böyleydi, yeğenimin ki düzeldi sonradan.
Biz aslında çok gülüyorduk tombul parmaklara bak yer bulamamış diye
hiç ciddi bir şey olacağını düşünmemiştik.

çok afedersin zaten randevu almışsın
iyi yapmışsın ama merak etme bence.
dur anneme göstereyim hatırlayacak mı yeğenimi. aynısı mı

Benzer paylaşımlar buldum canım.
Yürüdükçe düzeliyor diyen olmuş.

Düzelmiyor ama sorun olmuyor diyen olmuş.
Umarım öyle olur.

Takıyor ama işte insan ne bileyim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…