2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizimki tırmalamaya başlamadı amaaa Allahtan şu an dişleri yok. Damaklarıyla bastırıp çekiyo ve acayip acıtıyo. Büyük kızımın emzirirken ısırdığını ve küçük de olsa kanattığını hatırlıyorum hala
Ben kızımı emzirirken tırnaklamasın diye parmağımı tuttururdum. Muhtemelen bir şeylere dokunmak, ten teması rahatlatıyor.

Maşallah kuzuya o göz akıntısı Metehan'da yenidoğan döneminde vardı. Masaj yapmamızı söylemişlerdi. Gözün çapaklandığı o burunla birleşim yerinden aşağı doğru parmak ucuyla günde 3 kere 10dk. Biz damla da kullandık gerçi. Şu an kalmadı.

Kızlar sabah erken kalkan bebeklerinizin gün içindeki uyku düzenlerini yazabilirmisiz.bizim bir buçuk saatte huysuzlugu başlıyor uykusu geliyor uyuması hep zor ama uyumazsada neşe fln kalmıyor keyifsiz halsiz oluyir
Sabah 8 'de uyanıyor. 1-1,5 saat sonra tekrar uyuyor. Bazen 45 dk-1saat bazen 1,5 saat uyuyor. Uyandığında yine 2 saat sonra uykusu geliyor. Yatağına yatınca çığlık çığlığa ama anne kucağına yatınca hemen dalıyor. Özellikle yatağına yatırırsam dediğin gibi huzursuz, neşesiz, zor oluyor.

güz<el bir kitaba benziyor aslında
peki sence aktarımını nasıl kesebileceğimize dair güzel somut örnekler var mı?
Ben henüz o kitabı okumadım ama belki faydası olur. Bir nevi olanı kabul et ve bağışla mantığı. Bunun EMDR veya aile dizimi gibi yöntemleri de var uzman yardımıyla çözülüyor sanırım. Çok da merak ediyorum. Ama genelinde çözüm bu : olanı kabul et, bağışla. Ben de hep kendime şunu demeye başladım : değiştiremeyeceğin şeyler için kendini yorma,üzme.
Çünkü en ufak şeyler çocuklarımıza yansıyor. Üzülüyoruz sütümüz etkileniyor mesela. Ben böyle çok dalga geçerim aslında mutluluk içimizde diye ama geçen hafta sütümün azaldığını hissedince bir baktım kendime sütün bol, fışkırarak geliyor, bebeğini doyuruyor diyorum

Burda da çok revaçta o havuzlar. Ben ilk yüzdürdük dediğinde onlardan sanmıştım hatta. Çok güzel di mi? Takip ediyorum o merkezleri gayet tatlı görünüyorlar

Maşallah. Pütürlü yemesi hem çiğneme hem yutma refleksi için çok önemli. Dümdüz püreyi o yüzden çok önermezler. Darısı nize inşallah

Herkese mutlu, sağlıklı, huzurlu yıllar olsun. İyi ki dediğim bir yıldı 2020. 2021 çok daha iyi olur umarım. İyi ki pandemiden önce bebişim olmuş, susam kadardı kocaman oldu. 2020 herkese kötü olsa da bize güzellikler de getirdi. Şükür daha güzelleri de olsun.

Yine uyanmalı ve geri uyumamalı bir gün
5ten beri uyanık 23.30da uyudu zaten. He bir de dün sabah 8de uyandığını varsayarsak benim bebe zombi olmaya çalışıyor diyebilirim

kızlar bebeğim 4 ay 20 günlük ama hala sırtüstünde yüzüstüne, yüzüstünden aırtüstüne dönmüyor. sağa ya da sola dönüyor ama. normal mi?

kızlar bebeğim 4 ay 20 günlük ama hala sırtüstünde yüzüstüne, yüzüstünden aırtüstüne dönmüyor. sağa ya da sola dönüyor ama. normal mi?
Normal canım..benimki de dönmüyor tam olarak bir tek saga sola dönebiliyor. Tam tur dönebilmeleri için doktor 9 aya kadar vakitleri var dedi. 4. Ay kontrolünde sormuştum. O yüzden endişe etmiyorum ben. Kendini hazır hissettiğinde dönecektir diyorum kendime.

Benimkide sadece yüz üstünden sırt üstüne arada dönüyor sağ sola sırt üstündeyken bakmıyor bile tembel

Biz doktora gittiğimizde çapak baya azalmıştı damla kullanınca şükür tamamen bitti Ama bir gün kalktığında çapaktan gözünü açamamıştı baya korkmuştum enfeksiyon mu kaptı ne oldu diye

Burda da çok revaçta o havuzlar. Ben ilk yüzdürdük dediğinde onlardan sanmıştım hatta. Çok güzel di mi? Takip ediyorum o merkezleri gayet tatlı görünüyorlar
Ah evet çok güzel oluyor ama babamızın geç haber vermesiyle uyku saatini ayarlayamadık uykusu gelip ağlamaya başladı. Bir de su da yoruyor güzelliği de orada zaten Hem tüm kasları çalışıyor, fiziksel gelişimine yararlı hem yorup uyku getiriyor Eve geldik 2-2,5 saat kadar uyudu bende bi güzel kitap okudum sonra evi toplayıp yemek yaptım çok güzel oldu

Kizlar sizin bebelerde her buldugu seyi agzina sokmaya calisiyor mu.
Yorgani, yastigi, elleri zaten surekli.
Ne yakalarsa,neye ulasirsa.
Surekli ulasabildigi hersey temiz mi diye kontrol etmekten yildim
Hele ortuler yastiklar illa ki toz yada tuy olabiliyor

Götürüyor heer yerde her şeyyiii, hiç olmadı dönüp neredeyse orayı emiyor
Geçen bezini değiştirken pis bezini kaptı. direkt ağız kocaman açılmış el sıkıca tutmuş ağzına götürmeye çalışıyordu yakaladım

Alıştırmayayım derken ayakta sallanmaya alıştı iyi mi?
Önceden ayağa alıyordum iki sallayınca uyuyordu şimdi sallasam da uyumuyor.
Birden kestim. Dün gece yanında yatarak uyuttum bakalım sonuç ne olacak. Şimdi ilk uykusunu uyumalıydı ama sallamadım yatağına koydum kendince takılıyor. Ağlarsa müdahale edicem

bendimm her bulduğunu götürüyor ellerinin arasında neden bulduğunu anlamadığım kılları tüyleri temizlemekten yoruldum ben de. Geçen iki üç gün sürekli kustu korkarım ağzına küçük bir kıl kaçtı boğazında kaldı.

ya bebek konusuyla biraz alakasız şu an ama kabul et ve bağışla yöntemini louise hay in kitaplarını okurken de çok deneyimledim, yapmaya elimden geldiğince çalıştım. ama şu an babamın vefatından sonra aramayan kuzenim ve beni aramayan halam için çok kızgınım, hatta tesadüfi bu sabah yatakları toplarken yine aklıma geldi yine sinirlendim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…