2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

iyi bari bizimki de dönmüyor
endişelenmeyi bıraktım artık herhalde hepsi düzene girecek inşallah

Ben de bazen öyle kendi kendime yükseliyorum kızdığım kişinin ruhu bile duymuyo üstelik.. Bir de aslında şu var bebekle de alakasız olamıyor işte. Geçmişte yaşananlar, aklımızda takılanlar bir şekilde davranışlarımıza yansıyıp bebeklerimize karşı hallerimizi de etkiliyor. Belki alakasız bir örnek olacak ama bu yöntemle uzöan desteği alan bir kadın yazmıştı. Kolunun bir bölümünde sürekli kaşıntı ve egzama oluyo ama hiçbir tedavi iyi gelmiyor. Aile dizimi veya emdr yapınca küçükken babasının kendisini gıdıkladığını ilk başta güldüğünü ama sonra gıdıklanmaktan sinirlendiğini söylüyor ama gülmeyi engelleyemiyor. Tabi baba doğal olarak güldüğü için gıdıklamaya devam ediyo. Bu tedavide bunu nasıl yaptılarsa tespit ediyorlar, işte kabul etme bağışlama falan ve kızın kolundaki kaşınma ve egzama geçiyor. Çok enteresan gelmişti bana. En ufak şeyler bile etkiliyor

iyi bari bizimki de dönmüyor
endişelenmeyi bıraktım artık herhalde hepsi düzene girecek inşallah
Aynen canım endişelenmek beynimi ve bedenimi çok yoruyor o yüzden saldım bazı şeyleri 6. Aya kadar saga sola dönebilmeli 9.aya kadar da tam tur dönebilmeliymiş. Bu vakitler geçtiğinde halen donemiyorsa ek kontrole gerek varmış.
Bazı bebekler 4 aydan sonra dönebiliyor kimisi 6.ayda. gelişimsel diyorum artık yani.
Doktora demiştim her gün egzersiz yaptırıyorum küvette sırt üstü yüzduruyorum döndürme hareketleri yapıyorum ama halen dönemiyor daha ne yapabilirim dedim bana ne dese beğenirsin "rahat bırak çocuğu bebekliğini yaşasın. " dedi kendini hazır hissedince döner dedi

Qq
Aynısı hatta benim elim, babasının eli.ne kadar temiz mi diye kassam o kadar kirli bir şey buluyor ağzına sokacak. Örneğin alt açma örtüsü gibi şeyleri.

Ben dahil evet. Yanağımı uzatıyorum onu da ağzına alıyor

Benim ki de ayni durum da özelikle elini sokuyor midesini bulandıriyor sonra bende örtü yok ama her gün sabah o koltukları çok güzel süpürüyorum
Eşim bazen çok hasassin diyor çadırda sokakta büyüyen çocuk hiç hasta olmuyor da bizim oğlan koltuktaki halıda ki tozdan mı hastlanacak diyor bazen haklı olduğunu düşünmuyor değilim

bendimm her seyi ama herseyi agzina sokuyor, oyun halisindaki aslanin ayagini emiyor, babasinin yanagini emiyor, isikli bir oyuncak var agzina sokamiyor o da yalamayi tercih ediyor
Acikcasi bende asiri kasmiyorum tabi ki bir yasina kadar her seyi agzina sokacak zaten

Alttaki eline parmagimi veriyorum. Diger elimle memeyi destekliyorum. Ustte kalan elini kontrol edemiyorum derken egri bugru sekilden sekile giriyorum. Soyle ferah ferah emziremedim gitti

Merhabalar. Umarim bebisler iyidir keyfiniz yerindedir. Yeni yilin hepiniz icin saglik ve huzurlu gecmesini diliyorum. Gecen hafta ilk kez oturttum yastiklarla destekleyip kikir kikir gulmeye basladi hosuna gitti epey video cekmedigim icin uzgunum.

Bugun 4 aylik 22 gunluk. Ilk defa azicik yogurt tattirdim. Gozlerini patlatti, aydinlanmis gibi siritmaya basladi ciyaklayarak elini kolunu sallamaya basladi. Bu sefer videoya cektim ama Insallah botle devam eder, istahi hep acik olur

Herkesler nerde acaba pek sessiz kaldı buralar
Ben kendi adıma cevap vereyim canım Doğa canım kızım o kadar zıpır oldu ki sağolsun saniye nefes aldırmıyor bana , kuala gibi hep üstümde gece gündüz. Hep birşeylerle oyalamak durumunda kalıyorum onu yoksa opera yapmaya başlıyor
Uyuduğu vakitlerde de bir kahve koyup aldığım ebeveynlik kitaplarını okumaya çalışıyorum. Uyku suremiz 15-20dakika bu arada. Hal böyle olunca pek giremiyorum buraya.

Hellog. Diş için dogal çözümlermiş. Karanfilliyi denedim işe yarıyor bence

Eklentiler

• 20210102_104014.webp
    19,7 KB · Görüntüleme: 47
  • 20210102_104011.webp
    61,2 KB · Görüntüleme: 44
  • 20210102_104008.webp
    67,4 KB · Görüntüleme: 45
  • 20210102_104004.webp
    70,5 KB · Görüntüleme: 46
Çocuk sahibi olmak ne güzel duygu
Resmen yanak yanağa uyumak istiyor. İçimden o an geçen sevgi sözcükleri ve duygu şelalesini anlatmama gerek yok sanırım
Her daim şükür ediyorum ara ara sinirlensem de geçtiğim zor yolları verdiğim imtihanları ve uğraş dolu seneler gözümün önünden geçiyor hemen pamuk oluyorum. Özellikle geceleri uyusun diye beklerken o uyuduğunda ise resimlere bakıyorum. Dün akşam mesela iyi ki doğurmuşum diye bir ara neredeyse ağlıyordum. Abartı geliyordu bana çocuktan önce ne yapıyorduk ki vs diyenler. Aynı cümleyi dün akşam eşime kurduğumu farkettim :)
Rabbim annelik vasfını yerine getirebilecek herkese nasip etsin bu güzel duyguyu inşallah.
Yazasım geldi içim ponçik ponçik olunca

Ben de bebiş uyuyunca dizi izlicem diye seviniyorum. Diziyi açıyorum, kendimi bebişin fotolarına bakarken yakalıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…