2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bir sorum olacak konak temizlerken saç dökülmesi oluyor mu sizde de bu sabah yaptım zeytinyağı ile sonra taradım saçları dökülüyor gibi ama bizim zaten dökülmüstu tekrar çıkan yeni saçlar konakta mı dökülecek

Nasıl oldu canım bebiş?
Ben temizlerken de döküldü ama normalde de dökülüyor zaten artık.
Dün annemlere gittik bayadır görmüyorlardı. Annem hemen “Ay saçların dökülmüş” dedi Belli bile oluyor artık döküldüğü. Yeni çıkanlar değil bence. Bizim yeniler çünkü sarımsı çıkıyor ışıkta belli oluyor. Doğunca baya kara saçlıydı. Yaşlı amcaların tersi gibi zaten yanlar Açık ortada saç var. (Normalde yanlar saçlı olup tepe kel olur ya dkdkd)

Canım ben her beslemede sadece tek meme kullanıyorum bu iki ay aşırı iştahlı saldırıyor bazen 2 dakika genelde 5 dakika emiyor çok nadirdir 5 dk üzerinde emmesi bu bahsettiğim karnı açıklığında tabi amacı memeyle oynamakta 40 dakikaları bulabiliyor ama emmiyor diliyle oynuyor resmen yarim saat 1 saat en fazla 1.5 satte bir emiyor bu sık emmeye rahmen 4.ayda kontrolde 400 grm almıştı doktor gayet iyi dedi. Ek bir mama önerisinde bulunmadı. Emmeyi kendisi bırakıyorsa gülücük atıyorsa bence doyuyordur açken kol yanak el ne bulursa saldırıyorlar çünkü aç olduğunu doğmadığını kesin anlarsın diye dusunuyorum
Sanırım her doktor farkı söylüyor canım anlayamıyorum bende. 3.aysa 560 grm almıştı 4.ayda 400 grm aldı ama gayet sutun yeterli mama takviyesi veya ek gidaya gecis yapmayacağız dedi.

Kızlar destekli oturma minderinde günde kaç dk oturtmak gerekir acaba?
Dün koydum iki kez onar dk.
10 dk sonra mizmizlandi yoruldu diye düşündüm.

Zorlamak da istemem ama kas gelişimi için önemli diye düşünüyorum.

Çok geçmiş olsun,
Şuan durumu nasıl miniğin? Bizde anakucağına koyuyoruz sürekli emniyet kemerini takmak istemiyor rahat hareket edemiyor diye takmadigimda da poposuyla aşağıya doğru kaydırıyor kendini döndürüyor en uçta yan yatıp ayaklarını havaya dikiyor. yanında olmasam bir gün tepetaklak düşecek diyorum ama emniyet kemeri oluncada hanfendi daralıyor. Sanırım en iyisi yere koyup acaba düşecek mi endişesi yaşamamak

4.ayda doktora sorduğumda gün de 8 defa max 20 dakika demişti. Biz hiç 20 dakikaya ulaşamadık tabi max 8 dakikaya çıkabildik o da keyfi yerindeyse. Koyuyorum bende mızmızlanınca istemeyince hemen alıyorum sonra yeniden deniyorum gün öyle geçiyor

Canım ilk başlar 30 saniyeyle başladık Mızmızlandıkça kaldırdım.
Şimdi süre tutmadım ama tek seferde 7-8 dakika kadar oturabiliyor. Bebişini dinle o seni yönlendirir

Evet canım aldım. Gayet güzel memnunum ama bu kadar para vermeye gerek var mıydı ? Diye düşünüyorum bazen
Diğer markaların nasıl olduğunu bilemiyorum ama sanki cok farklı değiller gibi.

Tünaydın anakucağına koyuyorum ve sürekli bağlıyorum iki ay önce falan olsa gerek kaydıra kaydıra bizimki de düştü bıngıldağı çarptı ama ağlamadı zaten yüksek de değil anakucağımız. Sürekli bağlıyorum o günden sonra. Yeni korkum koltuktan yataktan falan düşmesi. Altını koktuğun üzerinde değiştiriyorum bazen kaka yapmış olduğunda bir kaynamış ılımış su alayım mutfaktan diye gittiğimde düşecek diye korkuyorum. Yanına yastık koyuyorum ama her geçen gğn ıstalaşıyorlar. En iyis yer onda da döne döne koltuk altlarına giriyor. Kesinlikle yere serdiğim örtünün üzerinde durmuyor aşıyor.

Geçmiş olsun Dilko korkmuştur sadece inşallah başka kazalar olmaz.

Kizlar slm birsey soracagim. Biz demir damlasi olarak vegaferon kullaniyoruz. Bize ayina gore damla dediler saglik ocagindan. 4 damla veriyorum. Arkadasima kilosuna göre demisler ayni marka. O da 8 damla veriyor. Size ne dediler acaba?

Kizlar slm birsey soracagim. Biz demir damlasi olarak vegaferon kullaniyoruz. Bize ayina gore damla dediler saglik ocagindan. 4 damla veriyorum. Arkadasima kilosuna göre demisler ayni marka. O da 8 damla veriyor. Size ne dediler acaba?
Biz kontrolde 7,5 kiloyduk bize de 6 damla dedi ama ben sağlık ocağının damlasını kullanmıyorum, almadım. Ocean microfer kullanıyoruz yine her kilosuna 1 damla şeklinde.

Herkese selamlar, çoktandır girip de iki kelam yazamadım, umarım herkesler bebişler iyidir geçmiş 10 sayfayı okusam yine yazamadan çıkacaktım.

ben oturturken hiç dakika tutmadığımı fark ettim. Zaten canı istemiyorsa afedersiniz götüm götüm kayıyor

Bir de anlık fotoğraf atayım, bu kuklaları hepsiburadadan aldım, epey ilgisini çekti. Şarkılar hikayeler gırla gidiyor, benim yaratıcılığımı da artırdı 10 farklı hayvan var.

Eklentiler

• 9AF098DD-0087-43A4-AC3C-7F90D7623B8A.webp
    29,1 KB · Görüntüleme: 86
Bebişim çok şükür iyi bugün bir sıkıntı yok sağol kuzum bizim ilk ay döküldü sonra çıkar gibi oldu konak oldu şimdi sanki yine döküyor bizim oğlanı saçlı göremedik
Sağol canım inşallah
Ben fırsat buldukça mama sandalyesine de koyuyorum biz yemek yerken yada ona mama yedirirken sevdi orayı günlük yarım saaten fazla orda duruyor yada arkasında duruyorum bazen önüne kartları koyunca arada kendimi geri çekiyorum desteksiz 10 15. Saniye durmaya başladı biran önce desteksiz otursa iyi olur yatmayı sevmiyor ana kucağında da dün düştü diye korkuyorum artık

Selam, Kilosuna göre dediler, her kiloya bir damla. Örnek: 8 kilo 8 damla.

Kızımın saçları döküldü dökülmeye de devam ediyor canım. Keşke diyorum uzun saçla doğup döküleceğine saçsız doğsaydı.Yüzü yatağı battaniyesi kıyafeti hep saç

Bizde doktora gittik kızlar.Demir eksikliği var dedi.Gözlerinin beyazı gri imiş. Bu da demir eksikliği anlamına geliyormuş.Nedense kadın inandırıcı gelmedi. Bebeğimin gözlerinin akı doğduğu günden beri aynı görünüyor.2 hafta sonra tadımlara başla dedi. Hatta ev yapımı şekersiz pekmeze ceviz ez karıştır hergün ver dedi.Benim bildiğim bebeklere alerji riskinden dolayı ceviz verilmesi uygun değil. Yanlış mı biliyorum

Ceviz kuruyemişler içinde en az alerjik olanı. Dr kontrolünde 6 Aydan itibaren veriliyor. Ben oğlumda kahvaltıda labne, yumurta sarısı ve blendırda toz haline gelmiş cevizi karıştırıp veriyordum ama daha büyüktü tabi 7,8 aylık olmuştu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…