Kadın benim kontrolümde olacak vs de demedi ki ben biraz daha bekleyeyim en iyisi 6 aylık olsun tadımlara da o zaman başlayacağım.Kızımın bu günleri geri gelmeyecek. Kilo alımı da iyi maşallah.Siz ne zaman başlamıştınız tadımlara?Ceviz kuruyemişler içinde en az alerjik olanı. Dr kontrolünde 6 Aydan itibaren veriliyor. Ben oğlumda kahvaltıda labne, yumurta sarısı ve blendırda toz haline gelmiş cevizi karıştırıp veriyordum ama daha büyüktü tabi 7,8 aylık olmuştu.
Dr kontrolü dediğim dr önerisiyle. Biz tadımlara 6. ayda başlamıştık, daha erken önermemişti doktor. Kilo alımı iyiyse alabildiği kadar anne sütü alsın bencede. Demir eksikliği içinde Demir damlası kullanırsınız. Pekmez, ceviz vs 6 ay sonra olmalı , sindirim sistemleri 180. Günde hazır oluyor gıdalara. Kilo alımı da iyiymiş. Ek gıda olayı zaten ayrı bir dert benim en büyük kabusum, oğlumda çok zorlanmıştım hala da çok iştahsız oğlum, kızım öyle olmaz umarımKadın benim kontrolümde olacak vs de demedi ki ben biraz daha bekleyeyim en iyisi 6 aylık olsun tadımlara da o zaman başlayacağım.Kızımın bu günleri geri gelmeyecek. Kilo alımı da iyi maşallah.Siz ne zaman başlamıştınız tadımlara?
Bizde doktora gittik kızlar.Demir eksikliği var dedi.Gözlerinin beyazı gri imiş. Bu da demir eksikliği anlamına geliyormuş.Nedense kadın inandırıcı gelmedi. Bebeğimin gözlerinin akı doğduğu günden beri aynı görünüyor.2 hafta sonra tadımlara başla dedi. Hatta ev yapımı şekersiz pekmeze ceviz ez karıştır hergün ver dedi.Benim bildiğim bebeklere alerji riskinden dolayı ceviz verilmesi uygun değil. Yanlış mı biliyorum
Okudugum kitapta en geç26. Hafta doldugunda baslanmali. Gec kalinmasi da iyi degil diyor. Bu da 9 gun erkene tekabul ediyor 5 ay 21 gune tekabul ediyor. Ben 2 haftaya baslicam.Dr kontrolü dediğim dr önerisiyle. Biz tadımlara 6. ayda başlamıştık, daha erken önermemişti doktor. Kilo alımı iyiyse alabildiği kadar anne sütü alsın bencede. Demir eksikliği içinde Demir damlası kullanırsınız. Pekmez, ceviz vs 6 ay sonra olmalı , sindirim sistemleri 180. Günde hazır oluyor gıdalara. Kilo alımı da iyiymiş. Ek gıda olayı zaten ayrı bir dert benim en büyük kabusum, oğlumda çok zorlanmıştım hala da çok iştahsız oğlum, kızım öyle olmaz umarım
Ben şuan sebze pureleri yapıp veriyorum bir de yoğurt doktor ay başı 6. Ay itibariyle yumurta sarısı avakodu lor peynir ile sabah kahvaltısina başlamami söyledi istekli ise her şeyi tatırabilirsiniz dedi zararlı çikolata benzeri ürünler haric tabi bizde yediğimiz meyveleri de veriyoruz yaptığım çorbalari yoğurtlu et suyu tavuk suyu varsa içinde (salcasiz ) veriyorum az olsa da tadını bilsin diye bi kaç kaşık veriyorum ne kadar isterse bizimle masaya gelince her şeyi istiyor vicdan yapıyor um uygunsa veriyorumBu arada bir de genel sorayım
ek gıda hiç araştırmadım ama şimdilik biz kabak haşlama-havuç graten :) - yoğurt - bal kabağı püre- ve geçen de annem spagetti makarnayı küçük parçalara bölmüş... Bu şekilde gıda tattırımları yaptık, çünkü istekli ve çiğneyip yutabiliyor.
Ben hep sebze püreleri -kabak, karnabahar belki vs-, ev yapımı yoğurt ve 6 aydan sonra yumurta denemeleriyle başlamayı düşünüyordum.
Siz neler önerirsiniz?
Kızlar yazdiklarinizi okuyamadım kötü bir gece geçirdim gece göğsüm çok dolmuştu ve ağrı vardı emzirdim sonra titreme başladı ateşim 39 lara kadar çıktı parolla biraz düştü şimdi terliyorum mastit oldum galiba ams yinede korkuyorum korona felan mı diye tecrübeli arkadaşlar vardı burada mastit ateş yapar mı bu kadar
Ben şuan sebze pureleri yapıp veriyorum bir de yoğurt doktor ay başı 6. Ay itibariyle yumurta sarısı avakodu lor peynir ile sabah kahvaltısina başlamami söyledi istekli ise her şeyi tatırabilirsiniz dedi zararlı çikolata benzeri ürünler haric tabi bizde yediğimiz meyveleri de veriyoruz yaptığım çorbalari yoğurtlu et suyu tavuk suyu varsa içinde (salcasiz ) veriyorum az olsa da tadını bilsin diye bi kaç kaşık veriyorum ne kadar isterse bizimle masaya gelince her şeyi istiyor vicdan yapıyor um uygunsa veriyorum
Çok geçmiş olsunKızlar yazdiklarinizi okuyamadım kötü bir gece geçirdim gece göğsüm çok dolmuştu ve ağrı vardı emzirdim sonra titreme başladı ateşim 39 lara kadar çıktı parolla biraz düştü şimdi terliyorum mastit oldum galiba ams yinede korkuyorum korona felan mı diye tecrübeli arkadaşlar vardı burada mastit ateş yapar mı bu kadar
Sütüm normal sadece sagdigimda dibe krem rengi bir tabaka çöküyor hangi bölüm bakıyor kadın dogum mu teşekkür ederim bu arada yazdiginiz icinÇok geçmiş olsunevet mastit olmuşsunuz. Ben de deli gibi titriyordum mastit olduğumda. Ateş ve halsizlik de vardı. Ben antibiyotikle atlatabilmistim o dönemde. Göğsümden iltihap akıyordu resmen sağdığımda doktora gitmenizde fayda var bence
Sağol canim umarım mastittirgeçmiş olsun canım
ama mastit ateş yapar diye biliyorum
büyük ihtimalle ondandır
Her bebeğin ve her doktorun bu duruma bakışı farklı, doyumluk ve tadımlık farkını biliyorum ama tadımlık da önermemişti bize doktor 6 Aydan önce. Bebek hazır görünebilir ama sindirim sisteminin hazırlığı için 6 Aydan önce önermiyor bazı doktorlar. Ben oğlumda 6 ay sonrası başlamıştım çok da sorun yaşadım, görümcem daha erken başladı onun kızı çok iştahlı mesela, hiç yemek seçmedi. Ben de bunda daha erken mi başlasam diye düşünüyorum belki erken olursa daha kolay alışır diyorum sonra ya sindirim sistemini zorlarsam diyorum, doktoruna gitsem bekleyelim diyecek 6 ayı biliyorum. Çok kararsız kaldımOkudugum kitapta en geç26. Hafta doldugunda baslanmali. Gec kalinmasi da iyi degil diyor. Bu da 9 gun erkene tekabul ediyor 5 ay 21 gune tekabul ediyor. Ben 2 haftaya baslicam.
Dahasi tadimlara 5. Ay icinde baslanmali. Tadim farkli doyurmak farkli. Ben cay kasiginin ucuyla tattiriyorum muthis seviyo. Artik ben temek yerken agzinin suyu akiyo, ona da vermem icin ciglik atiyor. Kiyamiyorum. Bebek ne zaman hazirsa baslanabilir. 4 belirtisi varmis. Boyun kontrolu, oturma, yemek gorunce yalanma, dogum kilodunun 2 katina cikma.
Hepsi tutuyor bizde. Bir de benim durumumda ben sutun yeterli gelmedigini hissediyorum. Cok sık emiyo doymak icin. Gece 10 kez kalkiyor. Mama veriyorum mamayi ilk deda reddetmiyor diyebilirim. Bir biberon mama icmeye de basladi. Her gun olmasa da iciyor arada.
Benim de normaldi sütüm sadece memenin ucundan iltihap geliyordu temizliyordum ben de. Genel cerrahiye gitmiştim. Rica ederim ne demekSütüm normal sadece sagdigimda dibe krem rengi bir tabaka çöküyor hangi bölüm bakıyor kadın dogum mu teşekkür ederim bu arada yazdiginiz icin
kızlar baston pusetlere geçmek için erken mi sizce? kaç aylıkken baston pusetler kullanılır?
Yapar canım geçmiş olsun. Yerinden kıpırdayamayacak kadar halsizlik ve uyku da yapar mastit.Gögüslerinizde kızarıklık olur bir de. Doktor parol iç demişti 1 kutu da antibiyotik yazmıştı o zamanlar ama ben sadece parolla atlatıyordum.Kızlar yazdiklarinizi okuyamadım kötü bir gece geçirdim gece göğsüm çok dolmuştu ve ağrı vardı emzirdim sonra titreme başladı ateşim 39 lara kadar çıktı parolla biraz düştü şimdi terliyorum mastit oldum galiba ams yinede korkuyorum korona felan mı diye tecrübeli arkadaşlar vardı burada mastit ateş yapar mı bu kadar
Geçmiş olsun canım evet ateş yapıyorKızlar yazdiklarinizi okuyamadım kötü bir gece geçirdim gece göğsüm çok dolmuştu ve ağrı vardı emzirdim sonra titreme başladı ateşim 39 lara kadar çıktı parolla biraz düştü şimdi terliyorum mastit oldum galiba ams yinede korkuyorum korona felan mı diye tecrübeli arkadaşlar vardı burada mastit ateş yapar mı bu kadar
İnşallah yemeyen çocuk da zor oluyor. Allah kolaylık versin hepimize. Demir damlası 1 aydır kullanıyoruz.Dr kontrolü dediğim dr önerisiyle. Biz tadımlara 6. ayda başlamıştık, daha erken önermemişti doktor. Kilo alımı iyiyse alabildiği kadar anne sütü alsın bencede. Demir eksikliği içinde Demir damlası kullanırsınız. Pekmez, ceviz vs 6 ay sonra olmalı , sindirim sistemleri 180. Günde hazır oluyor gıdalara. Kilo alımı da iyiymiş. Ek gıda olayı zaten ayrı bir dert benim en büyük kabusum, oğlumda çok zorlanmıştım hala da çok iştahsız oğlum, kızım öyle olmaz umarım
Parol ictim canım doktora gittim antibiyotik verdi çok zor hiç birimiz yaşamayalım ama covid olmadığım için cok mutluyum buna da şükürYapar canım geçmiş olsun. Yerinden kıpırdayamayacak kadar halsizlik ve uyku da yapar mastit.Gögüslerinizde kızarıklık olur bir de. Doktor parol iç demişti 1 kutu da antibiyotik yazmıştı o zamanlar ama ben sadece parolla atlatıyordum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?