2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kadın benim kontrolümde olacak vs de demedi ki ben biraz daha bekleyeyim en iyisi 6 aylık olsun tadımlara da o zaman başlayacağım.Kızımın bu günleri geri gelmeyecek. Kilo alımı da iyi maşallah.Siz ne zaman başlamıştınız tadımlara?

Dr kontrolü dediğim dr önerisiyle. Biz tadımlara 6. ayda başlamıştık, daha erken önermemişti doktor. Kilo alımı iyiyse alabildiği kadar anne sütü alsın bencede. Demir eksikliği içinde Demir damlası kullanırsınız. Pekmez, ceviz vs 6 ay sonra olmalı , sindirim sistemleri 180. Günde hazır oluyor gıdalara. Kilo alımı da iyiymiş. Ek gıda olayı zaten ayrı bir dert benim en büyük kabusum, oğlumda çok zorlanmıştım hala da çok iştahsız oğlum, kızım öyle olmaz umarım

bence de kuru yemişler için ne bileyim erken değil mi?
genel olarak kuru yemiş vermeyi hiç düşünmemiştim ilk etapta.
ev yapımı pekmez de uçuk bir durum değil mi bu arada
evde pekmezi nasıl yapıyorsunuz?
Ben hiç yapmadım açıkçası

Okudugum kitapta en geç26. Hafta doldugunda baslanmali. Gec kalinmasi da iyi degil diyor. Bu da 9 gun erkene tekabul ediyor 5 ay 21 gune tekabul ediyor. Ben 2 haftaya baslicam.

Dahasi tadimlara 5. Ay icinde baslanmali. Tadim farkli doyurmak farkli. Ben cay kasiginin ucuyla tattiriyorum muthis seviyo. Artik ben temek yerken agzinin suyu akiyo, ona da vermem icin ciglik atiyor. Kiyamiyorum. Bebek ne zaman hazirsa baslanabilir. 4 belirtisi varmis. Boyun kontrolu, oturma, yemek gorunce yalanma, dogum kilodunun 2 katina cikma.

Hepsi tutuyor bizde. Bir de benim durumumda ben sutun yeterli gelmedigini hissediyorum. Cok sık emiyo doymak icin. Gece 10 kez kalkiyor. Mama veriyorum mamayi ilk deda reddetmiyor diyebilirim. Bir biberon mama icmeye de basladi. Her gun olmasa da iciyor arada.

Son düzenleme:
Bu arada bir de genel sorayım
ek gıda hiç araştırmadım ama şimdilik biz kabak haşlama-havuç graten :) - yoğurt - bal kabağı püre- ve geçen de annem spagetti makarnayı küçük parçalara bölmüş... Bu şekilde gıda tattırımları yaptık, çünkü istekli ve çiğneyip yutabiliyor.

Ben hep sebze püreleri -kabak, karnabahar belki vs-, ev yapımı yoğurt ve 6 aydan sonra yumurta denemeleriyle başlamayı düşünüyordum.
Siz neler önerirsiniz?

Ben şuan sebze pureleri yapıp veriyorum bir de yoğurt doktor ay başı 6. Ay itibariyle yumurta sarısı avakodu lor peynir ile sabah kahvaltısina başlamami söyledi istekli ise her şeyi tatırabilirsiniz dedi zararlı çikolata benzeri ürünler haric tabi bizde yediğimiz meyveleri de veriyoruz yaptığım çorbalari yoğurtlu et suyu tavuk suyu varsa içinde (salcasiz ) veriyorum az olsa da tadını bilsin diye bi kaç kaşık veriyorum ne kadar isterse bizimle masaya gelince her şeyi istiyor vicdan yapıyor um uygunsa veriyorum

Kızlar yazdiklarinizi okuyamadım kötü bir gece geçirdim gece göğsüm çok dolmuştu ve ağrı vardı emzirdim sonra titreme başladı ateşim 39 lara kadar çıktı parolla biraz düştü şimdi terliyorum mastit oldum galiba ams yinede korkuyorum korona felan mı diye tecrübeli arkadaşlar vardı burada mastit ateş yapar mı bu kadar

geçmiş olsun canım
ama mastit ateş yapar diye biliyorum
büyük ihtimalle ondandır

he biz de arpa şehriyeli yayla çorbası da vermiştik
lor peynir yumurta sarısı
avokadoyu da çok duydum

Çok geçmiş olsun evet mastit olmuşsunuz. Ben de deli gibi titriyordum mastit olduğumda. Ateş ve halsizlik de vardı. Ben antibiyotikle atlatabilmistim o dönemde. Göğsümden iltihap akıyordu resmen sağdığımda doktora gitmenizde fayda var bence

Sütüm normal sadece sagdigimda dibe krem rengi bir tabaka çöküyor hangi bölüm bakıyor kadın dogum mu teşekkür ederim bu arada yazdiginiz icin

Her bebeğin ve her doktorun bu duruma bakışı farklı, doyumluk ve tadımlık farkını biliyorum ama tadımlık da önermemişti bize doktor 6 Aydan önce. Bebek hazır görünebilir ama sindirim sisteminin hazırlığı için 6 Aydan önce önermiyor bazı doktorlar. Ben oğlumda 6 ay sonrası başlamıştım çok da sorun yaşadım, görümcem daha erken başladı onun kızı çok iştahlı mesela, hiç yemek seçmedi. Ben de bunda daha erken mi başlasam diye düşünüyorum belki erken olursa daha kolay alışır diyorum sonra ya sindirim sistemini zorlarsam diyorum, doktoruna gitsem bekleyelim diyecek 6 ayı biliyorum. Çok kararsız kaldım

Sütüm normal sadece sagdigimda dibe krem rengi bir tabaka çöküyor hangi bölüm bakıyor kadın dogum mu teşekkür ederim bu arada yazdiginiz icin
Benim de normaldi sütüm sadece memenin ucundan iltihap geliyordu temizliyordum ben de. Genel cerrahiye gitmiştim. Rica ederim ne demek

Yapar canım geçmiş olsun. Yerinden kıpırdayamayacak kadar halsizlik ve uyku da yapar mastit.Gögüslerinizde kızarıklık olur bir de. Doktor parol iç demişti 1 kutu da antibiyotik yazmıştı o zamanlar ama ben sadece parolla atlatıyordum.

Geçmiş olsun canım evet ateş yapıyor
Corona olsa parolla hemen düşmezdi canım ılık duş al o da çok iyi geliyor. Benimde ateşim 39,5 kadar olmuştu kıpırdamaya halim yoktu, titremekten Konuşamıyordum bile .

İnşallah yemeyen çocuk da zor oluyor. Allah kolaylık versin hepimize. Demir damlası 1 aydır kullanıyoruz.

Parol ictim canım doktora gittim antibiyotik verdi çok zor hiç birimiz yaşamayalım ama covid olmadığım için cok mutluyum buna da şükür

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…