2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
çoğu konuda katı değilimdir. uzmanlar bunu diyor bunu öneriyor bık bık bık kulaklarımı kapadım artık. Ama televizyon benim de ilk tercihim olmazdı açıkçası. yarım saati aşmamasına gayret ediyorum.

Luna sana kolaylık sağlar onu da sıkıntısız halledersiniz inşallah Ben de çok seviyorum şarkılarını. Çok hoş bence. Yeğenlerim falan da öğrendiler hep gezegenleri vs. Böyle böyle büyüyecekler. 7/24 onlarla ilgilenemeyiz ki. Yavaş yavaş kendi kendilerine de oyalanmayı öğrenecekler. Bizim de bu suçluluk duygumuz günden güne azalacak. İlk zamanlar emzik verince çok suçlu hissediyordum kendimi. Ağlama hissi geliyordu resmen. Şimdi öyle hissetmiyorum mesela. Normalleşecek zamanla

Yoğurt tuttu mu anlamadım ben ya Tenceredekine dokunmadım ama küçük bir kavanoza ayrı yapmıştım. Ona baktım şimdi cıvık biraz ve sünüyor. Daha 1 gün beklemedi dolapta biraz daha beklerse daha yoğurt gibi olur mu acaba. Süt tadı geliyor biraz. Tutmadı galiba

Canım marketten aldığımız yogurtlarla maya yapınca ve mayası az geldiği zaman sünüyor aoç yoğurt ile mayalıyorum ben o biraz daha iyi birde oda sıcaklığındaki mayalama bittikten sonra dolaba alıyoruz ya dolaptayken kapağını kapatma ve dolabın en soğuk katına koy yani birden sıcak soğuk şoklanması olsun o zaman daha sert oluyor

Kızlar merhaba.
Belki bu şehirlerde olan vardır diye sormak istedim.
Trabzon,Rize, Artvin
Bu üç şehirden birinde iyi bir çocuk doktoru öneriniz var mıdır?
Doktor değiştirmek istiyorum da..

Pastörize süt ve vivo probiyotik yoğurt mayası kullandım. Belki de tam ısısını denk getirememişimdir. O yoğurt yenebilir mi acaba ? Çöp mü oldu yoksa Tecrübe oldu bir dahakine hepsine dikkat ederim artık. Teşekkürler

Yoğurt mayası ile yaptıysan dediğin gibi ısısı tutmamıştır yenir dökme bence tadı daha tatlı oluyor krema gibi ben öyle daha çok severim bebegine vermek istemezsen kendiniz yersiniz hem bi kaç denemeye çokta güzel yapmaya başlarsın

yok yok bişi gelmedi de :)
ben acemiliğime geldi aktivite masası aldım 179 TL'ye
baktım diğer sitelerde 200 küsür oo dedim süper
Sonra bir sabah dur bakayım neler var kargomda nerde diye bir girdim
130 TL'ye düşmüş masa
Bir de zebralı yürüme arkadaşı almıştım trendyoldan o da uygundu 215 TL bir baktım ki e bebekte 179 TL'ye düşmüş.
ve indirimli halleri ile sipariş verdim

Bir tane iadem oldu e bebek'e aktivite masası
kargo ile mi göndersem mağazadan mı yapsam bilemiyorum. Mağazada karta iade yapmıyorlar ama alışveriş çek'i gibi veriyorlar

Mağazadan yapmak daha garanti gibi geliyor

trendyol iadesinde bir sorun olacağını hiç düşünmüyorum zira paketleri açmadan geri göndereceğim

Kızlar aramızda bankacı var mı bir şey soracaktım

Bir de bebek peyniri konusunda ne düşünüyorsunuz ya? Doktor peynir de ver dedi ama bilemedim. Hangi peynirden vereceğiz?
Tamam güzel hoş tuzsuz lor peyniri tarifleri var, yapayım fakatt aklıma takılan bir şey oldu tarife bakarken.
Diyor ki sütü kaynatın kesilmesi için limon sıkın alın size lor peyniri. Ama sizce burada bir yanlışlık yok mu?
bebeklere ilk sene inek sütü yasak ama bu şekilde yapılan peynir fermente olmuş olmuyor ki? Kesilmiş süt olmuş oluyor. Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı?
Hem tuzsuz hem fermente ürün nasıl nereden bulabilirim ya da yapabilirim
Hiç bilgilm olmayan bir konu ilk size sorayım dedim bilen varsa diye.

biz yoğurt makinesi aldık kızlar kiwinin
sadece 1 kez denedim ama baktım olmayacak hemen yoğurt makinesi aldım, yani çok idealist olamadım kendim tencerede yapacağım diye.
Çabuk pes ettim
bu sefer güzel oldu vallahi hem de sert oldu
gerçi ben I love paketli yoğurt ama tabi bebek için mecbur yapıyoruz yoğurdu
sert ama o ev yoğurdu ekşiliği var, kayınvaldemden ev yoğurdu almıştık o da ekşiydi
şu ekşiliği nasıl gideriyoruz acaba...

Ben büyük oğluma labne vermiştim ama doğru yanlış sorgulamadım açıkçası, hem tuzlu değil hem de yumuşak diye

Maya ekşi ise, süt mayalarken çok sıcak ise ve maya olmasından fazla eklendiyse ekşi oluyor

Maya ekşiyse yoğurt ekşi oluyor. Önerim taze bir mayayla mayala, activia güzel tutuyor hem de sert oluyor, toz halde yoğurt mayaları var onlarda güzel oluyor, bir de tarım kredi vakfının yoğurdu güzel oluyor benim denediklerim

A April wind senden özendim bizim kızın eline brokoli verdim sonuç fena. Kim temizleyecek bunları. Kızı da yıkamam şart
Kız mutlu ama kendi yemiyor ama yediğini sanıyorEki Görüntüle 2775990
Oh şifa olsun kuzuma Biz her gün böyleyiz hahaha yemesi tamam da temizlemek bi tık zor geliyor bana da ama napalım hepsi ince motor gelişimi için

Ben büyük oğluma labne vermiştim ama doğru yanlış sorgulamadım açıkçası, hem tuzlu değil hem de yumuşak diye
Labne daha mantıklı sanki onunda yapımına baktım şimdi sanırım o en azından mayalanmış oluyor gibime geldi, dimi?
Lor daha faydalı biliyordum onun için direkt lor mantığıma yatmıştı ama onu 1-1,5 yaş sonrasına atmak daha mantıklı geldi şuan.

Bu da tatlı patates hatırası ahaha yediğinden çoğu altta.
Mama sandalyesi altı için örtü almıştım sırf üşengeçliğime sermiyorum, halbuki böyle daha çok uğraşıyorum

Eklentiler

• FBA10EF3-12ED-4FCB-B48B-586B36661FF2.webp
    15,2 KB · Görüntüleme: 52
Activia kullanıyorum ben maya olarak tabi bir kere kullanıp arkasını yaptığım yoğurtla getiriyorum.
Hem probiyotik olduğu için faydalı oluyor özellikle bağırsak ve sindirim sistemi için. Kendim bile yediğimde direkt olumlu etki bebişe de yansıyor.

Tabi labne işlem geçirmiş oluyor, aslında limonla lor da bir işlem görmüş oluyor ama süt kesiği gibi geliyor düşününce sanki sütmüş gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…