çoğu konuda katı değilimdir. uzmanlar bunu diyor bunu öneriyor bık bık bık kulaklarımı kapadım artık. Ama televizyon benim de ilk tercihim olmazdı açıkçası. yarım saati aşmamasına gayret ediyorum.Şahsen teknolojiye bu kadar öcü gibi bakılmasına karşıyım çünkü devir dijital çağ devri yani bu çocuklar bu döneme doğdular ve onlardan teknolojiyi sakınmak zor olduğu kadar aynı zamanda saçma bence. Eğitim bile dijital artık ne kadar hakim olurlarsa o kadar iyi. İlk aşamada tv daha masum o kesin ama illa ki bir süre sonra telefon tablet isteyecek. Hiç vermemek için çok izole yaşamak gerek.
Luna sana kolaylık sağlar onu da sıkıntısız halledersiniz inşallahBugün de yalnız baş etmemiz gereken bir buçuk saat var. Miniyo çok güzel değil mi? Luna bir yana ben kendim seviyorum. Miniyonun şarkılarını normalde de söylediğim için o da aşina ondan ilgiyle izliyor. Olay televizyon da değil aslında. Kendim ilgilenemeyip çocuğu başımdan atarmış gibi hissettiğim için içim burkuluyor.
Tuttu mu yoğurdun merak ettim. Benim 3. denememde tuttu. Ama en son yaptığım için arkadaşım kapaklarını aralık bırak daha sert olur ded,, battaniyyeden tüy toz girmiş içine, döktüm hepsini, midem bulandı bi daha yapmadım daha.kapakları açık yapmam artık.
Canım marketten aldığımız yogurtlarla maya yapınca ve mayası az geldiği zaman sünüyor aoç yoğurt ile mayalıyorum ben o biraz daha iyi birde oda sıcaklığındaki mayalama bittikten sonra dolaba alıyoruz ya dolaptayken kapağını kapatma ve dolabın en soğuk katına koy yani birden sıcak soğuk şoklanması olsun o zaman daha sert oluyorLuna sana kolaylık sağlar onu da sıkıntısız halledersiniz inşallahBen de çok seviyorum şarkılarını. Çok hoş bence. Yeğenlerim falan da öğrendiler hep gezegenleri vs. Böyle böyle büyüyecekler. 7/24 onlarla ilgilenemeyiz ki. Yavaş yavaş kendi kendilerine de oyalanmayı öğrenecekler. Bizim de bu suçluluk duygumuz günden güne azalacak. İlk zamanlar emzik verince çok suçlu hissediyordum kendimi. Ağlama hissi geliyordu resmen. Şimdi öyle hissetmiyorum mesela. Normalleşecek zamanla
Yoğurt tuttu mu anlamadım ben yaTenceredekine dokunmadım ama küçük bir kavanoza ayrı yapmıştım. Ona baktım şimdi cıvık biraz ve sünüyor. Daha 1 gün beklemedi dolapta biraz daha beklerse daha yoğurt gibi olur mu acaba. Süt tadı geliyor biraz. Tutmadı galiba
Pastörize süt ve vivo probiyotik yoğurt mayası kullandım. Belki de tam ısısını denk getirememişimdir. O yoğurt yenebilir mi acaba ? Çöp mü oldu yoksaCanım marketten aldığımız yogurtlarla maya yapınca ve mayası az geldiği zaman sünüyor aoç yoğurt ile mayalıyorum ben o biraz daha iyi birde oda sıcaklığındaki mayalama bittikten sonra dolaba alıyoruz ya dolaptayken kapağını kapatma ve dolabın en soğuk katına koy yani birden sıcak soğuk şoklanması olsun o zaman daha sert oluyor
Yoğurt mayası ile yaptıysan dediğin gibi ısısı tutmamıştır yenir dökme bence tadı daha tatlı oluyor krema gibi ben öyle daha çok severim bebegine vermek istemezsen kendiniz yersiniz hem bi kaç denemeye çokta güzel yapmaya başlarsınPastörize süt ve vivo probiyotik yoğurt mayası kullandım. Belki de tam ısısını denk getirememişimdir. O yoğurt yenebilir mi acaba ? Çöp mü oldu yoksaTecrübe oldu bir dahakine hepsine dikkat ederim artık. Teşekkürler
yok yok bişi gelmedi de :)Ne geldi kiz. Ben de kutuyu acmadm zaten ama kutunun uzerinde yaziyor. Boslugundan baktm koyu yesil. Aktif bebek yani o kesin. Yarin cemkircem
valla ben de merak ediyorm oyuncaklari. Fisher price ilk arabam aldım. Esime diyorum ilk bisikletim falan yollayabilirlerolsun kizim neye niyet neye kismet diye dalga geciyorum. Esim de neyse ki markayi tutturmuslar prima yollamislar dio. Sleepy de yollayabilirlerdi diyo
Ben büyük oğluma labne vermiştim ama doğru yanlış sorgulamadım açıkçası, hem tuzlu değil hem de yumuşak diyeBir de bebek peyniri konusunda ne düşünüyorsunuz ya? Doktor peynir de ver dedi ama bilemedim. Hangi peynirden vereceğiz?
Tamam güzel hoş tuzsuz lor peyniri tarifleri var, yapayım fakatt aklıma takılan bir şey oldu tarife bakarken.
Diyor ki sütü kaynatın kesilmesi için limon sıkın alın size lor peyniri. Ama sizce burada bir yanlışlık yok mu?
bebeklere ilk sene inek sütü yasak ama bu şekilde yapılan peynir fermente olmuş olmuyor ki? Kesilmiş süt olmuş oluyor. Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı?
Hem tuzsuz hem fermente ürün nasıl nereden bulabilirim ya da yapabilirim
Hiç bilgilm olmayan bir konu ilk size sorayım dedim bilen varsa diye.
Maya ekşi ise, süt mayalarken çok sıcak ise ve maya olmasından fazla eklendiyse ekşi oluyorbiz yoğurt makinesi aldık kızlar kiwinin
sadece 1 kez denedim ama baktım olmayacak hemen yoğurt makinesi aldım, yani çok idealist olamadım kendim tencerede yapacağım diye.
Çabuk pes ettim
bu sefer güzel oldu vallahi hem de sert oldu
gerçi ben I love paketli yoğurt ama tabi bebek için mecbur yapıyoruz yoğurdu
sert ama o ev yoğurdu ekşiliği var, kayınvaldemden ev yoğurdu almıştık o da ekşiydi
şu ekşiliği nasıl gideriyoruz acaba...
Maya ekşiyse yoğurt ekşi oluyor. Önerim taze bir mayayla mayala, activia güzel tutuyor hem de sert oluyor, toz halde yoğurt mayaları var onlarda güzel oluyor, bir de tarım kredi vakfının yoğurdu güzel oluyor benim denediklerimbiz yoğurt makinesi aldık kızlar kiwinin
sadece 1 kez denedim ama baktım olmayacak hemen yoğurt makinesi aldım, yani çok idealist olamadım kendim tencerede yapacağım diye.
Çabuk pes ettim
sert ama o ev yoğurdu ekşiliği var, kayınvaldemden ev yoğurdu almıştık o da ekşiydi
Oh şifa olsun kuzumaA April wind senden özendim bizim kızın eline brokoli verdim sonuç fena. Kim temizleyecek bunları. Kızı da yıkamam şart
Kız mutlu ama kendi yemiyor ama yediğini sanıyorEki Görüntüle 2775990
Labne daha mantıklı sanki onunda yapımına baktım şimdi sanırım o en azından mayalanmış oluyor gibime geldi, dimi?Ben büyük oğluma labne vermiştim ama doğru yanlış sorgulamadım açıkçası, hem tuzlu değil hem de yumuşak diye
Activia kullanıyorum ben maya olarak tabi bir kere kullanıp arkasını yaptığım yoğurtla getiriyorum.biz yoğurt makinesi aldık kızlar kiwinin
Çabuk pes ettim
Tabi labne işlem geçirmiş oluyor, aslında limonla lor da bir işlem görmüş oluyor ama süt kesiği gibi geliyor düşününce sanki sütmüş gibiLabne daha mantıklı sanki onunda yapımına baktım şimdi sanırım o en azından mayalanmış oluyor gibime geldi, dimi?
Lor daha faydalı biliyordum onun için direkt lor mantığıma yatmıştı ama onu 1-1,5 yaş sonrasına atmak daha mantıklı geldi şuan.
Tamam canım çok sağolTabi labne işlem geçirmiş oluyor, aslında limonla lor da bir işlem görmüş oluyor ama süt kesiği gibi geliyor düşününce sanki sütmüş gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?