- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Yok canım gelmedi İstanbul’dan kargoya verilmiş öğlen 12de Bakırköy aktarmadaymış sonrası yok. Cumartesi kesin gelir diye düşünüyorum.A April wind robotun geldi mi ? :) Ben bugün Mila'yı süpürgenin üzerine oturttum gezdi . Hem korktu hem de hoşuna gittieee ağaç yaşken eğilir süpür kızım dedim :) biz de güzel anı kaldı.
Oturma koltuk gibi bi şeyi var. Ona koydum. Yoksa kendi oturamıyor :)Yok canım gelmedi İstanbul’dan kargoya verilmiş öğlen 12de Bakırköy aktarmadaymış sonrası yok. Cumartesi kesin gelir diye düşünüyorum.
Bende görüyorum öyle videolar haha çok hoşuma gidiyor ama cesaret edebilir miyim bilmiyorum
Gerçekten mi:) Nasıl daha rahat etti peki?Ucuz olanlar emniyetli gelmiyor bana nedense malzeme kaliteleri hoşuma gitmedi.Sanki çocuk sallansa devrilecekmiş gibi hissettirdiBen Kiwi Koala aldım ama şu an memlekette yegenlerimin eski 50-60 TL'lik mama sandalyelerini kullanıyoruz. Veee daha rahat etti çocukŞimdiki aklım olsa ucuz bir şey alırdım sanırım
Çok şeker:) Geçen gün de ben yaptım :) Çok mutlu oldu.Zaten robot çalıştığında görme alanından çıkarsa çığlık koparıyor:)A April wind robotun geldi mi ? :) Ben bugün Mila'yı süpürgenin üzerine oturttum gezdi . Hem korktu hem de hoşuna gittieee ağaç yaşken eğilir süpür kızım dedim :) biz de güzel anı kaldı.
Bebeğin rahat ediyormu içinde?Otururken sıkılıyor mu?Kemeri bağlamadan oturduğunda düşme potansiyeli varmı?Kızım bebek arabasında da otururken kollardan kemeri geçirince kıyamet kopuyor.Güvenlik kemerinin belden bağlanabilme özelliği de olsa ne güzel olurBende kanz var katlanınca fazla yer kaplamıyor falat her defasında aç kapa yapmak istemeyebilirsin ona göre düşünmek gerek benim mıtfak büyük olduğundan açık bırakıyorum
Yemek yemek bizim için işkence oluyor.Kucakta da durmuyor masaya saldırıyor kaşığa saldırıyor örtüyü çekiyor vs. Yere bırakıyoruz ağlıyor.Uyku zaten yok akşamları ve öğle zamanı.En azından yükseklik ayarı yapılan sandalyelerden alsam da masaya yanaştırsam orada otururmu diyorum.Bebek arabasını denedim alçakta kaldığı için onda da durmuyor illa ki masayı görecek.En başından beri düz sandalyelerin yeterli olacağı görüşündeyim özellikli isteniyorsa da f/p ürünü olabilecek ürünler alınabilir. Fazlasını vermeye gerek yok bence.
Yine şuncacık tecrübemle düz basit bir sandalyenin yeterli olduğu görüşündeyim.
Belki özellikli bir şey elimde olsa onu da memnuniyetle kullanırdım, bilemiyorum..
Tek dikkat çekici özelliği benim için açılıp kapanmasıydı fonksiyonel olan mama sandalyelerinin ama şimdi bakınca alsaydım bile onu kapatmaya uğraşacağımı sanmıyorum, yer yoksa ayrı bir konu ama.
Yatması vs bilmiyorum bebeklerin zaten oturur pozisyonda yemeleri gerekiyor destekli veya desteksiz oturmaları şart boğaza kaçma durumu için. Normal zamanda da zaten bebeler hareketlenecek çevreyi keşfetmeleri lazımken mama sandalyesinde de yatırılmaz sanıyorum ki.
Kendime göre yazdım bu arada tamamen.
Tepsisinin çıkması ve kolay temizlenebilmesi en lazım olan şeyler bana göre.
Bebeğin rahat ediyormu içinde?Otururken sıkılıyor mu?Kemeri bağlamadan oturduğunda düşme potansiyeli varmı?Kızım bebek arabasında da otururken kollardan kemeri geçirince kıyamet kopuyor.Güvenlik kemerinin belden bağlanabilme özelliği de olsa ne güzel olur
M Mirune canım benim yalnız olduğun için çok normal bırakamaman... ama hem baba da kendine güveniyorsa en azından gün içerisinde 15 dakika hava almaya çıksan senin için çok iyi olur.. Evin yakınlarında turlarsın kulağına kulaklık takar müzik dinlersin havan değişir bebekte mızmızlanırsa eşin hemen arar seni, evin yakınında olacağın için 5 dakikaya evde olursun...
Böylelikle bebekte alışmış olacak diye düşünüyorum...
Ben o konuda biraz şanslı olan kesimdeyim ona rağmen ben bile geçen gün ilk defa bebişsiz dışarı yürüyüşe çıktım 45 dakika yürüdüm süt aldım geldim eve falan
müzik dinledim bayağı hareketli yaz şarkıları
bir tuhaf geldi ilk çok yadırgadım ama bir şekilde alışmaları gerek
Sizin bakıcınız vardı yanlış hatırlamıyorsam ona da alışmalı ve siz biraz nefes almak için dışarı çıkmalısınız
Bebekle sen çıkarsın ayrıca da... Onlarda tüm gün aynı evin içinde ve aynı kişiyle sıkılıyorlar bence.
Benim kayınvalidem alıyor gün içerisinde yarım saat 1 saat kadar müsaitse, alt katta oturuyorlar
oraya gittiğinde de farklı bir ortam onun için gülüyor eğleniyor
bizim evde led ışık var, kayınvalidemlerde avize var mesela
Avize onun için yeni bir cisim keşfedilecek yeni bir şey
vs. vs. vs. çok yazarım bununla ilgili :)
Anneler genelde ben de dahil tabihiç yanımızdan ayrılmasın istiyoruz ilerleyen zamanlarda da iki nefes almak istediğimizde dibimizden ayrılmadıkları için şikayet edeceğiz gibi
hayırlısı olur inşallah
İşte ağlayan ve uyumayan bebek zor kuzum, benimki de benden başka kimse de uyumuyor baba dahil, gün içi uykularında en azından 1-2 youtubeden dandini şarkısını açıp yanına uzanıyorum ki şarkı ile uyumaya alışsın ona uyku çağrışımı yapsın diye ama henüz alışamadı...15 dakikalığına markete falan gidiyorum ya da onlar gezmeye çıkıyorlar ben yalnız kalabiliyorum. ama ben 4-5 saat gelmicem deyip gidemem bu bana bencillik gibi geliyor, çocuğumun ağlayacağını bile bile gitmek gibi oysaki gelmemeli yabancılara gelmiyor mesela. bir günü tamamen kendilerine ayırabiliyor 24 saat. ağlamayacağını bilsem 24 saat olmasa da bir süre takılıcam ama işte ne ablamda duruyor ne bakıcıda ne eşimşn abisinde. ağlıyor da ağlıyor. ya ben ya eşimde duruyor. ama son yazdığına katılıyorum. hiç yanımdan ayrırmak istemiyorum sonra da ya ben hiçbir şey yapamaz oldum diye söyleniyorum.
Öyle bir durum varsa fonksiyonel olanlar daha kullanışlı olur tabi tek bir doğru yok, herkesin beklentisi ihtiyacı Farklı olabiliyor zaten önemli olan ona göre almakYemek yemek bizim için işkence oluyor.Kucakta da durmuyor masaya saldırıyor kaşığa saldırıyor örtüyü çekiyor vs. Yere bırakıyoruz ağlıyor.Uyku zaten yok akşamları ve öğle zamanı.En azından yükseklik ayarı yapılan sandalyelerden alsam da masaya yanaştırsam orada otururmu diyorum.Bebek arabasını denedim alçakta kaldığı için onda da durmuyor illa ki masayı görecek.
Ay o kimsede uyumama durumu en zoru. Calissam da evde molalarimda uyutuyordum. Dun uyutamadim molamda. 6 saat uyumadan durdu, 6! Onumuzdeki ay krese vermeyi dusunuyoruz. Acilen bensiz uyumayi ogrenmesi hatta daha da onemlisi yabancilari yadirgamamasi lazim. Kresten ariyolarmis aglayinca gelin alin bebeginizi diyeİşte ağlayan ve uyumayan bebek zor kuzum, benimki de benden başka kimse de uyumuyor baba dahil, gün içi uykularında en azından 1-2 youtubeden dandini şarkısını açıp yanına uzanıyorum ki şarkı ile uyumaya alışsın ona uyku çağrışımı yapsın diye ama henüz alışamadı...
Tek tek besin denemesi beni uyuz etti çok yavaşım baktım.
Biraz hızlanma gereği duydum.
Günaydın Kızlar,
Beklenen gün geldi 3 gündür günde bir iki kez yüzüstünden sırt üstüne dönebiliyor
Bir de artık çoğunlukta oturmak istiyor
Yaptığımız oyuncak isteme kavgalarını söylemiyorum bile
Dün üstünü değiştirecektim koltukta, kumandayı gördü. Çok isteyince verdim.
İki eliyle tuttu. Kolunu çıkarıcam, kumandayı alıcam sanıp ağlar gibi yapıyor. Öyle böyle çıkardım. Geri giydiricem kolunu vermiyor kumanda ağzında
Söylene söylene soktu ağzına hep5-10 Dk oynadı da öyle giydirebildim
Labne peyniri yaptım. Mükemmel oldu hiç beklemiyordum, şaşkınım
Aşıya gidiyoruz çıkınca hemen detaylı yazıcamaaaa nasıl yaptın tarif hemen hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?