2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
A April wind robotun geldi mi ? :) Ben bugün Mila'yı süpürgenin üzerine oturttum gezdi . Hem korktu hem de hoşuna gitti eee ağaç yaşken eğilir süpür kızım dedim :) biz de güzel anı kaldı.
Yok canım gelmedi İstanbul’dan kargoya verilmiş öğlen 12de Bakırköy aktarmadaymış sonrası yok. Cumartesi kesin gelir diye düşünüyorum.
Bende görüyorum öyle videolar haha çok hoşuma gidiyor ama cesaret edebilir miyim bilmiyorum

Oturma koltuk gibi bi şeyi var. Ona koydum. Yoksa kendi oturamıyor :)

Ben Kiwi Koala aldım ama şu an memlekette yegenlerimin eski 50-60 TL'lik mama sandalyelerini kullanıyoruz. Veee daha rahat etti çocuk Şimdiki aklım olsa ucuz bir şey alırdım sanırım
Gerçekten mi:) Nasıl daha rahat etti peki?Ucuz olanlar emniyetli gelmiyor bana nedense malzeme kaliteleri hoşuma gitmedi.Sanki çocuk sallansa devrilecekmiş gibi hissettirdi

A April wind robotun geldi mi ? :) Ben bugün Mila'yı süpürgenin üzerine oturttum gezdi . Hem korktu hem de hoşuna gitti eee ağaç yaşken eğilir süpür kızım dedim :) biz de güzel anı kaldı.
Çok şeker:) Geçen gün de ben yaptım :) Çok mutlu oldu.Zaten robot çalıştığında görme alanından çıkarsa çığlık koparıyor:)

Bende kanz var katlanınca fazla yer kaplamıyor falat her defasında aç kapa yapmak istemeyebilirsin ona göre düşünmek gerek benim mıtfak büyük olduğundan açık bırakıyorum
Bebeğin rahat ediyormu içinde?Otururken sıkılıyor mu?Kemeri bağlamadan oturduğunda düşme potansiyeli varmı?Kızım bebek arabasında da otururken kollardan kemeri geçirince kıyamet kopuyor.Güvenlik kemerinin belden bağlanabilme özelliği de olsa ne güzel olur

Son düzenleme:
Yemek yemek bizim için işkence oluyor.Kucakta da durmuyor masaya saldırıyor kaşığa saldırıyor örtüyü çekiyor vs. Yere bırakıyoruz ağlıyor.Uyku zaten yok akşamları ve öğle zamanı.En azından yükseklik ayarı yapılan sandalyelerden alsam da masaya yanaştırsam orada otururmu diyorum.Bebek arabasını denedim alçakta kaldığı için onda da durmuyor illa ki masayı görecek.

ben kiwi koala aldım memnunum
hem çok pahalı değil hem de kapanabiliyor vs diye
kapanma özelliğini 0 kere kullandım gerçi hahahaha
yemek yerken evet emniyet kemerini takmana gerek yok tepsi zaten tutuyor
bi iki kere taktım ama artık takmıyorum mesela
kemeri ve masası çok kolay takıp çıkartılıyor

15 dakikalığına markete falan gidiyorum ya da onlar gezmeye çıkıyorlar ben yalnız kalabiliyorum. ama ben 4-5 saat gelmicem deyip gidemem bu bana bencillik gibi geliyor, çocuğumun ağlayacağını bile bile gitmek gibi oysaki gelmemeli yabancılara gelmiyor mesela. bir günü tamamen kendilerine ayırabiliyor 24 saat. ağlamayacağını bilsem 24 saat olmasa da bir süre takılıcam ama işte ne ablamda duruyor ne bakıcıda ne eşimşn abisinde. ağlıyor da ağlıyor. ya ben ya eşimde duruyor. ama son yazdığına katılıyorum. hiç yanımdan ayrırmak istemiyorum sonra da ya ben hiçbir şey yapamaz oldum diye söyleniyorum.

İşte ağlayan ve uyumayan bebek zor kuzum, benimki de benden başka kimse de uyumuyor baba dahil, gün içi uykularında en azından 1-2 youtubeden dandini şarkısını açıp yanına uzanıyorum ki şarkı ile uyumaya alışsın ona uyku çağrışımı yapsın diye ama henüz alışamadı...

Öyle bir durum varsa fonksiyonel olanlar daha kullanışlı olur tabi tek bir doğru yok, herkesin beklentisi ihtiyacı Farklı olabiliyor zaten önemli olan ona göre almak
sen diyince baktım ben ikea antilop kullanıyorum tepsisi çıkıyor ve mutfak masama güzel bitişiyormuş Denememiştim daha önce.

Günaydın Kızlar,
Beklenen gün geldi 3 gündür günde bir iki kez yüzüstünden sırt üstüne dönebiliyor
Bir de artık çoğunlukta oturmak istiyor
Yaptığımız oyuncak isteme kavgalarını söylemiyorum bile
Dün üstünü değiştirecektim koltukta, kumandayı gördü. Çok isteyince verdim.
İki eliyle tuttu. Kolunu çıkarıcam, kumandayı alıcam sanıp ağlar gibi yapıyor. Öyle böyle çıkardım. Geri giydiricem kolunu vermiyor kumanda ağzında
Söylene söylene soktu ağzına hep 5-10 Dk oynadı da öyle giydirebildim

Günaydın kızlar..
A April wind güle güle kullan robotcugunu. :)

Siz söyleyince düşündüm ben benim kızı hic üstüne koymadım. Düşer sanırım ayy nasıl duruyor ki? :) Hem nerden baksaniz 7 kilo. Taşır mi ki :)
Ama eğlenceli olmuştur eminim.

15 günde bir falan kız uykuya geçince hemen giyinip çıkıyorum eşime bırakıp.
Uyanınca da eşim 1 saate yakın oyalıyor.
1 buçuk, 2 saat markete yürüyüşe çıktığım oluyor. Ve inanılmaz iyi geliyor.
Aslında aklım kalmıyor.
Babası da benim kadar iyi bakar diye düşünüyorum.

Durmadığı zaman arıyor eşim hızlanıyorum dönüş için zaten çok uzaklara gitmiyorum.

Bence arada bunu yapmazsak deliririz :/

Tek tek besin denemesi beni uyuz etti çok yavaşım baktım.
Biraz hızlanma gereği duydum.
Bir gün tarhana denedim yarim çay kaşığı tattı.
Iki gündür de brokoliden küçük parça yanına havuz ve azıcık soğanı minicik zeytinyağına çorba gibi pişirdim. Soğan aroması olsun dedim.
Onu veriyorum. Yüzünde mutsuz bir ifadeyle minicik yutuyor çoğunu çıkarıyor.

Ama brokoli gaz yaptı rahatsiz etti sanki gece.
Bugün şoklayip buzluğa atacağım brokoli.
Ben hiç sevmem ama faydalı.
Çocuk için az az pişiririm dedim.

En çok yoğurt vermeyi seviyorum.
Çünkü onu iştahlı yiyor :)
Inşallah diğer besinleri de öyle yediği günler çabuk gelir

Ay o kimsede uyumama durumu en zoru. Calissam da evde molalarimda uyutuyordum. Dun uyutamadim molamda. 6 saat uyumadan durdu, 6! Onumuzdeki ay krese vermeyi dusunuyoruz. Acilen bensiz uyumayi ogrenmesi hatta daha da onemlisi yabancilari yadirgamamasi lazim. Kresten ariyolarmis aglayinca gelin alin bebeginizi diye bi hafta her gun bir saatligine gitse alisir belki. Yani mecbur alismali

Tek tek besin denemesi beni uyuz etti çok yavaşım baktım.
Biraz hızlanma gereği duydum.

aynen, çok bunaltıcı bir süreç bence de
ben de çabuk bıraktım
hatta hafta sonu levrek bile tattırdım, gerçi balık çok sakıncalı diyorlar ama
yine bir alerjik reaksiyon göstermedi.
sadece garip denemeleri haftasonu biz de evdeyken yapıyoruz
hafta içleri klasik denenmiş reaksiyon göstermediği havuçtur kabaktır kerevizdir yoğurttur o şekilde

bu arada yoğurt makinesinde tam farmantasyon için buzdolabında bekledikten sonra tadın yazıyordu
ben tabi merakımdan gece makineden çıkınca hemen tattım hani bişey olursa bana olsun diye.
Meğer ertesi güne daha katılaşıp tadı da daha az ekşimsi oluyormuş dün eve gidip tadına bir daha bakınca fark ettim ve çok sevindim
kiwi marka yoğurt makinesini, yoğurdu yapamayan arkadaşlara tavsiye ediyorum

afferim minnoşa yaaaa
bizimki hiç o taraklarda değil hiç geriye dönemeyecekmiş gibi
şimdi şükür daha yeni desteksiz oturuyor bir müddet o da
bir de koltuğa destekli ayakta duruyor, eğer çok odaklanmışsa bir şeyi almak için elleriyle tutunmadan bile ayakta 2 3 sn duruyor
ama odaklanmamışsa tutunup durmuyor bile.
bizimki de ıslak mendil poşeti aşığı
dün ilk defa böyle nasıl inatçı bir çığırmayla istiyor anlatamam ben de kıyafeti zor giydirdim
uzansın alsın diye uzağına koydum yetişemeyince nasıl ağlıyor ve onu bana diye bir de susup bana bakıyor vercek miyim diye.
Yatakta veremeyice çarşafı çekip o şekilde almaya bile çalıştı ay çok komikler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…