2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Anne sütüyle yaptıysan sıvı olması bekleniyomuş, sert olmuyormuş . Benim yoğurtlarım da yumuşak oluyor. Sert oluyormuş üzerini kapamayınca. Ama kapamayınca sakınmak zor oluyor yoğurdu. belki havlu peçete ile kapatılabilir güzelce, battaniyeye sarmadan önce.

Belki ilk çocuk diye böyle. Konudan bapımsız ama bir o kadar da alakalı olarak yazmak istiyorum. Son günlerde kendimden çok vazgeçtiğimi düşünmeye başladım esasında. Mutlu anne mutlu bebek demek. Ileride günü gelince vazgeçtiklerim yüzünden asabileşirsem ve hıncımı çocuğumdan alırsam diye endişelenmeye başladım. ya bir gün ben senin yüzünden diye başlayan cümleler kurarsam. ne feci...

yabancı arkadaşlarıma bakıyorum çoktan hayata adapte oldular, bebekleriyle geziyorlar, normal hayatlarına döndüler. benim hayatımsa çocuğum. buradaki tüm annelerin de öyle sanıyorum ki. başka türlü buraya üye olmazlardı. Ama bu durumu sağlıklı bulmuyorum. Öte yandan içim de el vermiyor, kendi keyfim için çocuğu kendi haline bırakmaya. bence genlerimize yanlış kodlanmış annelik. beni ben yapan şeylerden tamamen vazgeçmeden de çocuğumla sağlıklı bir şekilde ilgilenebilmenin yolunu bulmam gerek.

peki o yabancı arkadaşlarının durumları nasıl, yani şartları neler? Çocuğu bırakacak anne baba bakıcı vs oluyor mu? Bir yandan çalışıyorlar mı? Yemekleri genelde bizim gibi orijinal mi yapıyorlar bunlara bakmak lazım. Eşleri nasıl destek oluyorlar mı?

Ben hayata daha adapte oldum sanırım, her gün işe gidip geliyorum ister istemez giyinip süsleniyorsun ve dışarı çıkmak daha az korkutucu bir hal alıyor git gide. Ama evde bakan kişi annem, ve çok çok iyi bakıyor. E gözüm arkada değil haliyle. E böyle olunca sana göre çok çabuk adapte oldum atıyorum ama ben de evde olsam yabancı memlekette olsam, çocuğumu kimseye bırakamasam, bir de evden de olsa çalışsam tabi ki bu kadar rahat olmam imkansız olurdu. Yani senin boşvermişliğinden ziyade şartlardan.
Bir de arada çocuk uyurken kitap okumak vs de lazım.
Her daim yaratıcı oyun/kucak istisnasız her gün ev temizliği ve her güne taze yemek emzirmek e pek de kolay değil. Eş yardımı mesela kesinlikle şart. Eşleri nasıl yardım konusunda mesela?
Benim eşim mesela hayli garip inanılmaz gıcık oluyorum kendisine. Saçım uzun şu an ve gün aşırı banyo muhakkak yapıyorum. Kremlenme saç bakımı kurut et 1 saatimi alıyor ve bunu dert ediyor. 1 saat sürüyormuş çocuk durmuyormuş.
2 günde 1, 1 saat bakamıyor beyefendi -o da max 1 saat-. Ama inat ettim ben, bana vicdan yaptırmaya kalktı defalarca dedim ben bir insan olarak 1 saat kendime ayırmak hakkım diye. Yavaş yavaş alıştı, çocuk da büyüyünce. Alıştırmak mecburiyetindeyiz.

Maya ekşi ise, süt mayalarken çok sıcak ise ve maya olmasından fazla eklendiyse ekşi oluyor

tamam bir de activia yı deneyeceğim
ilki tutmayan k.validemindi, orjinali zaten ekşiydi dediğiniz gibi ondan ekşi oldu, zaten olmadı
sonra hazır yoğurttan yapayım ki güzel olsun dedim o da ekşi oldu ama sanırım koyu olsun diye mayasını fazla koydum ondan ekşi olabilir.
activia yı da ne bileyim iyice bağırsaklarının yapısıyla oynamayayım diye düşünmüştüm ama hepiniz öyle yapıyorsanız deneyeyim
normal bildiğimiz activia değil mi bu?

Zamanla yapa yapa tutturacağız herhalde

Sanıyorum ki tek olduğun için böyle hissediyorsun. Başka ülke olmasa da Yiğit 25 günlükken çalıştığım şehire geldik ve bir başımıza kaldık. Yiğite o kadar düştüm ki o sıra. Eşim ve benden başkası yokmuş yapayalnızmış gibi hissedip çok vicdan yapıyordum. Hiç yalnız bırakmıyordum. 2 aylık olana kadar böyle devam etti. Ailem yanıma geldikten sonra 10 gün tekrar yalnız kaldık ve ben yine aynı şekilde bir dakika olsun Yiğiti yalnız bırakmıyordum. Eşim bakarken Yiğit duruyorsa telefona vs bakıyordu, sinirleniyordum. Konuşsana ilgilensene diye. Ama dediğin gibi sağlıklı bir durum değil bu. Şimdi memlekete geldik bu sefer de kucaktan inmiyor. Bu sefer de hiç kendi halinde kalmıyor azıcık yuvarlansin hareket etsin kasları gelişsin diyorum Kısacası annelik böyle bir şey işte ne yaparsak yapalım hep doğru mu yapıyorum acaba diye düşünüyoruz. Herkes mükemmel gibi görünüyor bakınca. Ben beceremiyor muyum gibi düşüncelerle geçiyor. Kimse mükemmel değil tabi ama bebeklerimiz için en mükemmel biziz unutma Onlar sevildiklerini, ilgilenildiklerini biliyorlar merak etme. Küçük adımlarla kendine vakit ayırmaya başlayabilirsin. Hava güzelken eşine bebeği bırakıp yarım saat hava almaya çıkabilirsin. Yol boyu bebeğini düşünürsün muhtemelen ama alışacaksın emin ol

Bende de durumlar aynı bebiş hep benimle eşim sabah 20 dakika görüyor sadece bebişi geç geliyor eve geçen annemler geldi bebişi bırakıp dışarı çıktım aman yarabbim içim kıpır kıpır oldu çok özlemişim yalnız dışarda dolaşmayı malum benim bebiş arabasına binmiyor hep kucakta dışarda

İvit sade activia

Maya için yoğurt ekşi olmayacak.Evdeki yoğurt ekşi ise torku nun yoğurdunu kullanıyorum.1 yemek kaşığı yoğurt ve yoğurt yapacağım sütten koyuyorum. sütün sıcaklığı el yakmakyacak şekilde olacak.Fırında mayalıyorum ben 40 derecede yarım saat tutuyorum.7 saat ağzı açık şekilde fırında kalıyor.Buzdolabında 24 saat bekletiyorum.

Kızlar ben hala mama sandalyesine karar veremedim.Kanz,Fisher Price,Kiwi Koala,Baby Care gibi çok fonksiyonlu bir sandalyemi alsam basit bir sandalyemi içinden çıkamadım. Fonksiyonel katlananlat çok yer kaplıyor evim çok geniş değil.

Ben Kiwi Koala aldım ama şu an memlekette yegenlerimin eski 50-60 TL'lik mama sandalyelerini kullanıyoruz. Veee daha rahat etti çocuk Şimdiki aklım olsa ucuz bir şey alırdım sanırım

Ne alırsan al yastık bile kirlenecek temizlemesi kolay olsun tam şöyle olacak

Ben bütün restoranlarda bulunan basit beyaz mama sandalyesini kullanıyorum gayet memnunum.

Ben de basit bir şey aldım az kullanacak zaten bir de büyük konuşmayımda bir daha çocuk düşünmüyorum o nedenle fonksiyonlu bir şey almadım

Bende kanz var katlanınca fazla yer kaplamıyor falat her defasında aç kapa yapmak istemeyebilirsin ona göre düşünmek gerek benim mıtfak büyük olduğundan açık bırakıyorum

senin adına sevindim. benim için artık eski hayatıma dönmek mümkün olmayacak gibi. şu an mesela ilk defa rahatla oturuyorum sabahın 7sinden beri. bu benim durum eşle ya da sorumlulukların eşit paylaşılması ile alakalı değil. kişilik meselesi. benim eşim ben bakarım arkadaşlarınla görüş çık gez masaja git diyor. ki bakar da biliyorum. -çalışmak başka- ama ben keyfi olarak çocuğumun evde annesini özleyerek ağlayacağını bilerek gitmem. yapamam eğlenemem. ama işte o takdir ettiğim arkadaşlarım eğlenebiliyorlar. kızın doğum günü vardı, tüm gün parti yaptı, gecesi otelde kaldı gece babası baktı bebeğe. ki benim eşim de diyor git tek başına deniz kenarında bir otele dinlen biraz ben hallederim diye, ama gidemiyorum işte. kuaför randevusu alıyorum, son anda mızmızlanmaya ağlamaya başlıyor bırakamıyorum. daha birçok örnek verebilirim. ama olaylar önemli değil genel fikir önemli. onlar kendilerini hayatlarının merkezine koyabiliyor. ben istiyorum ama içim el vermiyor, hep vicdan azabı çekiyorum, kıyamıyorum. öncelikleri belirlemek diyebiliriz. teorik olarak beni ben yapan şeyleri unutmadan , kendime zaman ayırarak, biraz salarak daha mutlu bir anne olabilirim. pratikte değil aynaya bakmaya bazen tuvalete gitmeye vakit bulamayan çocuğunu kucağından indirmeyen yorgun düşen bir anneyim.

Evet ya, nasıl da anladın. çok benzer şeyleri yaşamışız. o yalnız bırakmama olayı bende de var. 40 günü dolana kadar gece bile uyumayıp başında duruyordum. gündüz o uyurken kesinlikle uyuyamıyordum. kıpırdayamayan çocuğu koca yatagın ortasına koyuyordum ama ya döner de düşerse diye başında bekliyordum -donmeyi de 5 ayı tamamlayınca öğrendi oysaki - ve şimdi çocuğum çok anneci oldu, yabanculara karşı çok hassas. aynı şekilde hep kucak istiyor, bir şey yaparken ona bakmamızı istiyor. kendi aramızda konuşamıyoruz. çok anneci yapmışız biz tontişleri. ya eşim arkadaşlarına buluş masaja git yürüyüş yap diyor ama işte içim el vermiyor. hep diyorum bu hafta sonu kesin yapıcam. sonra çocuk kucağımda akşam olmuş oluveriyor. ama yakında 6 aylık olacak ve bunun şerefine artık bir gün dışarı çıkmayı düşünüyorum onları evde bırakıp. *dedi ve çıkamadı***

En başından beri düz sandalyelerin yeterli olacağı görüşündeyim özellikli isteniyorsa da f/p ürünü olabilecek ürünler alınabilir. Fazlasını vermeye gerek yok bence.
Yine şuncacık tecrübemle düz basit bir sandalyenin yeterli olduğu görüşündeyim.
Belki özellikli bir şey elimde olsa onu da memnuniyetle kullanırdım, bilemiyorum..
Tek dikkat çekici özelliği benim için açılıp kapanmasıydı fonksiyonel olan mama sandalyelerinin ama şimdi bakınca alsaydım bile onu kapatmaya uğraşacağımı sanmıyorum, yer yoksa ayrı bir konu ama.
Yatması vs bilmiyorum bebeklerin zaten oturur pozisyonda yemeleri gerekiyor destekli veya desteksiz oturmaları şart boğaza kaçma durumu için. Normal zamanda da zaten bebeler hareketlenecek çevreyi keşfetmeleri lazımken mama sandalyesinde de yatırılmaz sanıyorum ki.
Kendime göre yazdım bu arada tamamen.
Tepsisinin çıkması ve kolay temizlenebilmesi en lazım olan şeyler bana göre.

MC06 ek olarak genelde yatma pozisyonları ya da salıncağa dönüşebilen fonksiyonları 9 kiloya kadar kullanılabiliyor. ki bizim bebekler az çok o kadar. farklı fonksiyonlarının olması çok gereksiz. açılır kapanır olması katlanması ve tepsinin çıkması benim için de yeterli.

M Mirune canım benim yalnız olduğun için çok normal bırakamaman... ama hem baba da kendine güveniyorsa en azından gün içerisinde 15 dakika hava almaya çıksan senin için çok iyi olur.. Evin yakınlarında turlarsın kulağına kulaklık takar müzik dinlersin havan değişir bebekte mızmızlanırsa eşin hemen arar seni, evin yakınında olacağın için 5 dakikaya evde olursun...
Böylelikle bebekte alışmış olacak diye düşünüyorum...

Ben o konuda biraz şanslı olan kesimdeyim ona rağmen ben bile geçen gün ilk defa bebişsiz dışarı yürüyüşe çıktım 45 dakika yürüdüm süt aldım geldim eve falan
müzik dinledim bayağı hareketli yaz şarkıları
bir tuhaf geldi ilk çok yadırgadım ama bir şekilde alışmaları gerek
Sizin bakıcınız vardı yanlış hatırlamıyorsam ona da alışmalı ve siz biraz nefes almak için dışarı çıkmalısınız

Bebekle sen çıkarsın ayrıca da... Onlarda tüm gün aynı evin içinde ve aynı kişiyle sıkılıyorlar bence.
Benim kayınvalidem alıyor gün içerisinde yarım saat 1 saat kadar müsaitse, alt katta oturuyorlar
oraya gittiğinde de farklı bir ortam onun için gülüyor eğleniyor

bizim evde led ışık var, kayınvalidemlerde avize var mesela
Avize onun için yeni bir cisim keşfedilecek yeni bir şey

vs. vs. vs. çok yazarım bununla ilgili :)

Anneler genelde ben de dahil tabi hiç yanımızdan ayrılmasın istiyoruz ilerleyen zamanlarda da iki nefes almak istediğimizde dibimizden ayrılmadıkları için şikayet edeceğiz gibi
hayırlısı olur inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…