2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Labne peyniri yaptım. Mükemmel oldu hiç beklemiyordum, şaşkınım
Eline sağlııık Bugün bende yapacağım
Bizimkisi de desteksiz oturma çabalarında 5-10 sn oturuyor ama hareket ederse dengesini kaybedip düşüyor Hareket etmezse denge kaybı olmadığı için daha uzun oturabiliyor
Çok boncuklar ya bu ay beni birden çok şaşırtmaya başladı sanki birden tüm algıları açıldı herşeyi daha çok anlar gibi. Resmen büyüme hızına yetişemiyor gibi oldum
Bu arada bizde ıslak mendil aşıklarındanız oyuncakları bırakıp öyle şeylerle oynamak istiyor. Sanırım bizim kullanıyor olmamız daha çok ilgisini çekiyor

Yaa ben de dün akşam denedim weewell benimki de gayet başarılı olmuş
Normalde bizim için yoğurdu kendim mayalardım bir dahakine bize de makina da denicem
Labne peyniri yaptım. Mükemmel oldu hiç beklemiyordum, şaşkınım
Eveeeet lütfen tarif bu ara bende labneye sarmış durumdayım

Kızlar bir de 6. Ay aşılarımız var bizimde normalde 10 unda doktor 15ine kadar izinliymiş biraz geç olunca sıkıntı oluyor mu ?
6. ayda hangi aşılar vardı

Kızlar bir de 6. Ay aşılarımız var bizimde normalde 10 unda doktor 15ine kadar izinliymiş biraz geç olunca sıkıntı oluyor mu ?
6. ayda hangi aşılar vardı
Biz hep gecikmeli oluyoruz buçuklarda
15inde olucaz 6 ay aşımızı daha
Sen diyince baktım 4. Ay aşılarının pekiştirme dozları ve hepatit b(bu da doğumda yapılanın pekiştirmesi) ve çocuk felci aşıları varmış of hepsi bir arada evlere şenlik

Kızlar bende weewell yoğurt makinası var; dün yoğurt mayalarken bi kavanoza da labne deneyeyim dedim. 1 litre sütten 6 kavanoz yoğurt yapıyordum; 5 kavanozunu yoğurt 1 kavanozu peynir yaptım. Sütü 45 dereceye ısıttım normal yoğurt yapar gibi. İçim az tuzlu süzme peynir almıştım; 6 dilim var içinde. Göz kararı yaklaşık 1 tatlı kaşığıyla yemek kaşığı arası peyniri çatalla ezip içine ılımış sütten koyup çırptım pürüzsüz hale gelmesi gerek. Aynı yoğurt mayalar gibi sütü peynirle mayalayıp kavanoza koydum. Makinayı ben 1 saat önceden çalıştırıp ön ısıtma yapıyorum 45 derece 9 saat olarak çalıştırıyorum 1 saat sonra koyuyorum kavanozları makinaya. 8 saat sonra cıvık yoğurt gibi bişey olmuştu. Dolaba kaldırdım 10 saat sonra çıkardım. Tel süzgce döktüm 1 saat suyunu süzdüm. Krema gibi kaldı süzgeçte. İşte böyleeee

Gerçekten bebeği bırakıp bir yerlere gitmek çok zor özellikle ilk kez bırakılacaksa. Tabi bıraktığın kişi zaten gözün kapalı güveneceğim biri olacak. Ama bir defa denemelisin evet çok özleyeceksin, acaba ne yapıyor diye için içini yiyecek, bir sürü olumsuz düşünce aklında dolaşacak ama eve bir geleceksin, bakacaksın babasıyla gayet mutlu manasını yemiş uykusunu uyumuş bir bebek. Ve sen dinlenmiş, işini halletmiş en azından kafanı dağıtmış olacaksın, ve bunu bir daha denemeyi iple çekeceksin. Tavsiyem çok geç kalma

Ben de tek tek denemekten sıkıldım artık ama faydasını görüyoruz.Mesela aynı şekilde kızımı da brokoli rahatsız etti.Bir de çoğunu sindirememiş kakasında olduğu gibi gördüm minik minik.Siz de öyle birşeyle karşılaştınız mı?

Kızlar okuyamadım son bi kaç sayfayı. Hızlıca yazıp çıkıcam
Ediz balkabağı ve tatlı patatesi çok az yiyordu. Kıvamından kaynaklı olduğunu anladım. Tatlı patates sütümden koydum baya. Yani 1 parmak üzerini gececek kadar belki daha fazla. Calpol şurup kıvamından bi tık daha kıvamlı bi püre elde ettim. Sonuç başarılı!! Bebişim çok güzel yedi! En azindan ilk bi kaç gün böyle devam edicem

Püre yedirirken, oioi önlük kullandım, rahat edemedik. Fisher price aktivite önlüğünü kullandım, hiç rahat edemedik. Markasız bi önlük vardı; ön yüzü havlu gibi altı muşamba gibi fotosunu atarım. Allahım okadar rahat olduki. Diğerleriyle bebek konsantre olamıyordu yemeğe. Bu havlu-kumaş önlükle hiç dikkatini çekmedi önlük. Hem diğerleri gibi ağır ve kocaman da değil. Bir kaç tane daha alıcam bu kumaş önlükten

Canım kerevizi de erken vermişsin.Bence dikkat etmek lazım çünkü bağırsaklar da bağışıklık sistemi için önemli.Vücudun ikinci beyni diyor doktorlar.

Daha kaka yok piyasada :)
Yapınca söyleyeyim.

Ahaha aynen en dandik önlük ama en işlevsel o dimi?

Bana da hediye gelmiş.
Geçen kullandım dedim pahalı aliyoruz en iyisi diye ama hangisi daha kullanışlı belli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…