- 14 Şubat 2013
- 14.673
- 32.591
- 598
Eline sağlıııkLabne peyniri yaptım. Mükemmel oldu hiç beklemiyordum, şaşkınım
Bizimkisi de desteksiz oturma çabalarında 5-10 sn oturuyor ama hareket ederse dengesini kaybedip düşüyorafferim minnoşa yaaaa
bizimki hiç o taraklarda değil hiç geriye dönemeyecekmiş gibi
şimdi şükür daha yeni desteksiz oturuyor bir müddet o da
bir de koltuğa destekli ayakta duruyor, eğer çok odaklanmışsa bir şeyi almak için elleriyle tutunmadan bile ayakta 2 3 sn duruyor
ama odaklanmamışsa tutunup durmuyor bile.
bizimki de ıslak mendil poşeti aşığı
dün ilk defa böyle nasıl inatçı bir çığırmayla istiyor anlatamam ben de kıyafeti zor giydirdim
uzansın alsın diye uzağına koydum yetişemeyince nasıl ağlıyor ve onu bana diye bir de susup bana bakıyor vercek miyim diye.
Yatakta veremeyice çarşafı çekip o şekilde almaya bile çalıştı ay çok komikler
Yaa ben de dün akşam denedim weewell benimki de gayet başarılı olmuşbu arada yoğurt makinesinde tam farmantasyon için buzdolabında bekledikten sonra tadın yazıyordu
ben tabi merakımdan gece makineden çıkınca hemen tattım hani bişey olursa bana olsun diye.
Meğer ertesi güne daha katılaşıp tadı da daha az ekşimsi oluyormuş dün eve gidip tadına bir daha bakınca fark ettim ve çok sevindim
kiwi marka yoğurt makinesini, yoğurdu yapamayan arkadaşlara tavsiye ediyorum
Eveeeet lütfen tarif bu ara bende labneye sarmış durumdayımLabne peyniri yaptım. Mükemmel oldu hiç beklemiyordum, şaşkınım
Biz hep gecikmeli oluyoruz buçuklardaKızlar bir de 6. Ay aşılarımız var bizimde normalde 10 unda doktor 15ine kadar izinliymiş biraz geç olunca sıkıntı oluyor mu ?
6. ayda hangi aşılar vardı
Bizim buraya kargolar genelde akşam üstü geliyor 4-5 civarı.
Kurulum için gerekirse yardım isterim @hamsigafaWhite Mocha ve ingiliçceci Tracer
Tişkürler efenim
Akıllı her şeye bayılıyorum zaten evdeki ampulü bile akıllı alcam da beyimi ikna edemiyorumTişkürler efenim
Darısı tüm hanımlara inşallah bele bele teknolojikleşicez
2. Ayda oldu ama 4. Ayda olmadı bizimesmeralda5 A April wind Sağlık ocağındaki ebe daha önce ateşi çıkmadıysa bu sefer de çıkmaz dedi. Çok şükür huysuzluk bile olmadan atlattık. Ada ve Yekta bebişler de öyle atlatır inşallah
Gerçekten bebeği bırakıp bir yerlere gitmek çok zor özellikle ilk kez bırakılacaksa. Tabi bıraktığın kişi zaten gözün kapalı güveneceğim biri olacak. Ama bir defa denemelisin evet çok özleyeceksin, acaba ne yapıyor diye için içini yiyecek, bir sürü olumsuz düşünce aklında dolaşacak ama eve bir geleceksin, bakacaksın babasıyla gayet mutlu manasını yemiş uykusunu uyumuş bir bebek. Ve sen dinlenmiş, işini halletmiş en azından kafanı dağıtmış olacaksın, ve bunu bir daha denemeyi iple çekeceksin. Tavsiyem çok geç kalmasenin adına sevindim. benim için artık eski hayatıma dönmek mümkün olmayacak gibi. şu an mesela ilk defa rahatla oturuyorum sabahın 7sinden beri. bu benim durum eşle ya da sorumlulukların eşit paylaşılması ile alakalı değil. kişilik meselesi. benim eşim ben bakarım arkadaşlarınla görüş çık gez masaja git diyor. ki bakar da biliyorum. -çalışmak başka- ama ben keyfi olarak çocuğumun evde annesini özleyerek ağlayacağını bilerek gitmem. yapamam eğlenemem. ama işte o takdir ettiğim arkadaşlarım eğlenebiliyorlar. kızın doğum günü vardı, tüm gün parti yaptı, gecesi otelde kaldı gece babası baktı bebeğe. ki benim eşim de diyor git tek başına deniz kenarında bir otele dinlen biraz ben hallederim diye, ama gidemiyorum işte. kuaför randevusu alıyorum, son anda mızmızlanmaya ağlamaya başlıyor bırakamıyorum. daha birçok örnek verebilirim. ama olaylar önemli değil genel fikir önemli. onlar kendilerini hayatlarının merkezine koyabiliyor. ben istiyorum ama içim el vermiyor, hep vicdan azabı çekiyorum, kıyamıyorum. öncelikleri belirlemek diyebiliriz. teorik olarak beni ben yapan şeyleri unutmadan , kendime zaman ayırarak, biraz salarak daha mutlu bir anne olabilirim. pratikte değil aynaya bakmaya bazen tuvalete gitmeye vakit bulamayan çocuğunu kucağından indirmeyen yorgun düşen bir anneyim.
Tamam canım gerekirse burdayız :)Tişkürler efenim
Darısı tüm hanımlara inşallah bele bele teknolojikleşicez
Ben de tek tek denemekten sıkıldım artık ama faydasını görüyoruz.Mesela aynı şekilde kızımı da brokoli rahatsız etti.Bir de çoğunu sindirememiş kakasında olduğu gibi gördüm minik minik.Siz de öyle birşeyle karşılaştınız mı?Günaydın kızlar..
A April wind güle güle kullan robotcugunu. :)
Siz söyleyince düşündüm ben benim kızı hic üstüne koymadım. Düşer sanırım ayy nasıl duruyor ki? :) Hem nerden baksaniz 7 kilo. Taşır mi ki :)
Ama eğlenceli olmuştur eminim.
15 günde bir falan kız uykuya geçince hemen giyinip çıkıyorum eşime bırakıp.
Uyanınca da eşim 1 saate yakın oyalıyor.
1 buçuk, 2 saat markete yürüyüşe çıktığım oluyor. Ve inanılmaz iyi geliyor.
Aslında aklım kalmıyor.
Babası da benim kadar iyi bakar diye düşünüyorum.
Durmadığı zaman arıyor eşim hızlanıyorum dönüş için zaten çok uzaklara gitmiyorum.
Bence arada bunu yapmazsak deliririz :/
Tek tek besin denemesi beni uyuz etti çok yavaşım baktım.
Biraz hızlanma gereği duydum.
Bir gün tarhana denedim yarim çay kaşığı tattı.
Iki gündür de brokoliden küçük parça yanına havuz ve azıcık soğanı minicik zeytinyağına çorba gibi pişirdim. Soğan aroması olsun dedim.
Onu veriyorum. Yüzünde mutsuz bir ifadeyle minicik yutuyor çoğunu çıkarıyor.
Ama brokoli gaz yaptı rahatsiz etti sanki gece.
Bugün şoklayip buzluğa atacağım brokoli.
Ben hiç sevmem ama faydalı.
Çocuk için az az pişiririm dedim.
En çok yoğurt vermeyi seviyorum.
Çünkü onu iştahlı yiyor :)
Inşallah diğer besinleri de öyle yediği günler çabuk gelir
Canım kerevizi de erken vermişsin.Bence dikkat etmek lazım çünkü bağırsaklar da bağışıklık sistemi için önemli.Vücudun ikinci beyni diyor doktorlar.aynen, çok bunaltıcı bir süreç bence de
ben de çabuk bıraktım
hatta hafta sonu levrek bile tattırdım, gerçi balık çok sakıncalı diyorlar ama
yine bir alerjik reaksiyon göstermedi.
sadece garip denemeleri haftasonu biz de evdeyken yapıyoruz
hafta içleri klasik denenmiş reaksiyon göstermediği havuçtur kabaktır kerevizdir yoğurttur o şekilde
Ben de tek tek denemekten sıkıldım artık ama faydasını görüyoruz.Mesela aynı şekilde kızımı da brokoli rahatsız etti.Bir de çoğunu sindirememiş kakasında olduğu gibi gördüm minik minik.Siz de öyle birşeyle karşılaştınız mı?
Püre yedirirken, oioi önlük kullandım, rahat edemedik. Fisher price aktivite önlüğünü kullandım, hiç rahat edemedik. Markasız bi önlük vardı; ön yüzü havlu gibi altı muşamba gibi fotosunu atarım. Allahım okadar rahat olduki. Diğerleriyle bebek konsantre olamıyordu yemeğe. Bu havlu-kumaş önlükle hiç dikkatini çekmedi önlük. Hem diğerleri gibi ağır ve kocaman da değil. Bir kaç tane daha alıcam bu kumaş önlükten
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?