2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar ebebekden premium care 5 ve 6 beden aldım. Sadece 6 beden geldi, 5 beden gelmedi. Daha sonra mı kargolanır, yoksa benim 123 tl çöp mü oldu?
Parça parça gönderiyor genelde. Benimde 5 parça alışverişimden biri geldi bugün sadece kuzu
Kızlar 6 ayı yeni dolduran bebeklerinizi ne miktarda el gıda ile besliyorsunuz??
Bgn Ediz baya yutmayı öğrendi sanki. Şimdi de acaba fazla mi yedirdim diye dşünüyorum
Bi çay bardağını geçmemeliydi diye aklımda kalmış. Ben istediği kadar veriyorum ancak bi çay bardağı olmamıştır hiç. Memeden uzaklaşsın istemiyorum. Zaten ilk aylar ek gıda sadece ara öğün, ana öğün değil.

Tamam ozaman canım, 2 yemek kaşığı kadar yedi bir öğünde. Çok sayılmaz o zaman. Ben de memeden uzaklaşsın istemiyorum ama sanki bgn biraz az emdi

Maşallah canım, şu an için bile gayet çeşitli
Bizimki de 2 yemek kaşığı kadar yemiştir. Çok değilmiş ozaman
Yok canım zaten yarısını üstüne döküyor bizimki de. Yediği toplam 5-6 yemek kaşığı oluyordur gün içinde. Akşam 6dan sonra ek gıda vermiyorum; akşam ve gece boyu süt içiyor.

Çok geçmiş olsun Allah bir daha yaşatmasin o korkuyu
Kızlar 6 ayı yeni dolduran bebeklerinizi ne miktarda el gıda ile besliyorsunuz??
Bgn Ediz baya yutmayı öğrendi sanki. Şimdi de acaba fazla mi yedirdim diye dşünüyorum
Sabahları öğleden önce yarım yumurta sarısı ev yapımı peynir ( annem yapıyor nasıl yapılır bilmiyorum ) ertesi gün tahili yada balkabağı püresi yoğurt öğleden sonra meyve veriyorum elma armut yada mandalina akşam uykusun da tok kalsın diye tahili muhallebi yada sebze çorbası hergun en azından bir öğüne iki tatlı kaşığı kadar yoğurtta veriyorum bı video da duymustum yarım fincan kadar yese her öğünde yeterli demişti. Ben muhallebinin suyunu , çorbasını . püresini bir küçük fincan kadar koyuyorum belki diye ama yemiyor kalanı zorlamıyorum. Bu ara hiç iştahı yok yogurtu çok iştahlı yiyor gerisini değişik tatları denetmem lazım avakodu koycam kahvaltilarina umarım sever

Canım kerevizi de erken vermişsin.Bence dikkat etmek lazım çünkü bağırsaklar da bağışıklık sistemi için önemli.Vücudun ikinci beyni diyor doktorlar.
açıkçası bir miktar kerevizin bağırsakları yoracağını düşünmüyorum, bir sıkıntı da yaşamadığımdan doğru yolda olduğumu var sayıyorum

Ek gıda konusunda bende deneme yanılma şeklinde gidiyorum. Ne kadar yediğini pek önemsemiyorum eğer mama miktarını çok geçerse ki hala geçmedi isterse veriyorum. Bir öğünde içtiği mama bir kaseden fazla çünkü. Tarhanayı da bu şekilde ölçüp yapıyorum ve çok seviyor. Tabi aç olmasına dikkat ediyorum.sabah öğünleri inek peyniri, su, cici bebe, tahin karışımı oluyor pek sevmedi ama veriyorum. Arada meyve süzgecinde çeşitli meyveler. Eğer ek gıdayı iyi yemediyse arkasından mama veriyorum. Çünkü yarısını yiyor yarısını döküyor aç kalmasın. Şimdilik böyle. Bu arada düzenli olan kaka sayısı ek gıda süresince günde birkaç defa olmak üzere arttı.

Herkese iyi gecelerr
Çoktandır ara ara okuyor okuyoor yazamıyorum. Bir sürü alıntı, ama ben yazana kadar konular kapanmış başka başka şeyler olmuş Herkesler, bebişler iyidir umarım.

Biz ek gıdaya hala tek tek sebzeden devam ediyoruz. 10 şubattan sonra yumurta sarısı, yoğurt, lor/labne ve zeytin girecek.

Bugüne kadar havuç, patates, avokado, balkabağı, bezelye ve karnıbahar denedik. Balkabağı püresi muhteşemdi, adeta şekerle pişirilmiş kabak çok iyi çıktı ama bizim kız yemedi şaka gibi. Ağzını bir kapatıyor ki
Bir de 3 gün kuralına sadık kalarak üç öğünde 1er tatlı kaşığı farklı sebze demişti doktor, ama biz bir bir gidebildik anca. Baya mesai ya bu yemek yedirme işi

Bu arada bugün ebebek indiriminden oto koltuğu aldık, 0-18 kg. 4 yaşa kadar kullanılıyormuş, sonrasına da bakarız artık dedim. Yükselticiler filan da epey iş görüyor sonradan, yeğenlerimden gördüğüm kadarıyla.

Kızlar ebebekden premium care 5 ve 6 beden aldım. Sadece 6 beden geldi, 5 beden gelmedi. Daha sonra mı kargolanır, yoksa benim 123 tl çöp mü oldu?
E bebek parça parça yolluyor, erken yollamak için ellerindekini hemen yolluyorlar. Ben hiç sorun yaşamadım onlarla, müşteri hizmetleri de çok güzel çalışıyor. Bir kez aldığım iki ürünü yan yana koymuşlar ama biri ağır olduğu için diğerini parça pinçik etmiş, sadece fotosunu istediler sonra da ürün fiyatı kadar çek tanımladılar, eksik ürün geldi aradım hemen çözdüler, kargo istedikten sonra adresim değişti onu bile çözdüler. Reklam gibi oldu ama işine, müşterisine saygısı olan işletmeleri seviyorum

Kızlar ne güzel ek gıdalar başlamış, ben henüz başlayamadım. 5,5 aylık daha ama resmen fırsat yaratamıyorum. Bir yanım da 6 ayı bekle diyor o yüzden de rahat davranıyorum. Bu gün yoğurt ile başlıycam bir aksilik olmazsa.

Çok sevindim bunu duyduguma, çünkü malum şubat indirimlerinden sürekli online alışveriş yapıyorum.

Canm ben de kanz campo var. Ben hem acilip kapaniyor diye aldim. Hem de arkasi yatiyor diye. Daha oturamiyordu tam ben aldigimda. Mutfakta ben yemek yaparken orda dursun diye ozellikle fonksiyonlu aldim. Klasik beyazlardan da var isyerine goturdum onu da. O sadece biraz alcak geldi kanzdan sonra. Daha ek gidaya baslamadik. Ama temizlik acisindan klasik beyazlar daha kullanisli gibi. English home bizimki. Ablamdan aldim onu da. Suan yok sanirim.

Ablm yeni dogum yapti soylemistim. 2 haftalik bebisi. Oglu da var 4,5 yasinda. Gecen onlara gittim hava da cok guzeldi. Benim kiz uyuyunca oglani aldim hem hava alsin diye gunlerdir evden cikmiyordu. İlk defa sanirim ciktim evden. Cok ciddi bi bosluk hissettim. 1 saat disaridaydik yeğenimle. Onu parka falan goturdum. Aslinda bana da degisiklik oldu ama surekli aklim evde kaldi. Ve haklisin muhtemelen bi zaman sonra hic biseu yapamaz olcaz.

Kızlar günaydın bu bebek arabalarının kendi pusetine ne zaman geçiliyor acaba?
Ben 1-2 kere kullandım. İcinde daha rahat uyuyor diye. Sonra yine eskisine geçtim. Tam oturamıyordu o zaman ama suan geçilebilir gibi artık. Diğerinde de cok sıkışıyor.

Bu arada e bebek garezi sadece bana galiba yanlis gonderdikleri primalar icin kurye yonlendirdiler sozde. Hala gelip almadi. 3 gün oldu. Daha once de ben problem yaşamıştım.

Dilko bizin kiz da oyle canım. Yüzümüze bağırıyor resmen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…