2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Selam kızlar

Bizde bugün ek gıdaya başladık. İlk deneme patatesti.Çatalla püre haline getirip bir iki damla zeytinyağı ekledim. Verdiğimde surat buruşturup öğürdü ara ara ama kaşığı her vermemde kabul etti. Sanırım bu sevmediğinden değil yutma refleksinden kaynaklanıyor. Sonra biraz katı gibi gelince içine anne sütü kattım azıcık o şekilde kendi mama kaşığı ile 2 3 kaşık yemiştir. Daha fazla ilk günden vermek istemedim. 2 gün sonra ise havuca başlayacam. Akşamda yoğurt mayalıcam. Kiwi nin yoğurt makinasını aldım. İsteyen varsa eğer kızlar online A101 de 109 tlye düşmüş. 7 tane cam kavanozu var. Mayalamasını görecez artık
Bu arada benim kız her şeye ulaşmak istiyor başarıyorda. Biz yemek yerken yalanıyoralkış deyince ellerini birleştirip vuruyor çok komik oluyor. 5.5 aylığız desteksiz oturuyor tabi arada düşebiliyor. Ama genel olarak elini yana koyup kendi desteğini sağlıyor. Çığlıklar, değişik seslerin bini bin para. Kısacası yorucu ama çok güzel bir dönem başladı. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bütün bebeler ek gıdayı hapur şupur yesin yarasın

Hellogg. Nasılsınız? Napıyorsunuz?

Bizim kız her gün yeni bir şeyle bizi şaşırtmaya devam ediyor. tam bir tontiş. artık resmen bir kişiliği var. her şeyi anlıyor, tepki veriyor. hangi ara bu kadar büyüdü anlamadık. 11'inde aşıları var. heyecanlıyız.

Kızlar, kakası sadece tatlı patatesden oluşuyor. Bu normal mi?? 180 günü doldurduk aslında ama bu durum henüz ek gıdaya hazır olmadığını mı gösterir?

Ben tulum kullanıyordum ama kapalı olan bacağı giydirmek zor oluyor, o yüzden artık almıyorum.
Bedeni tam olduğunda evet biraz zor oluyor. Ben biraz büyük kullanıyorum her zaman sıkıntı yaşamadım o yüzden. Yiğit de zaten ayağını ağzına kadar soktuğu için rahatça giydiriyorum çekinmiyorum

Hic almak gibi niyetim yoktu ama ben de aldim yogurt makinesinden. Kavanoz alacaktm aslinda ama makine Bayagi uygundu. Teşekkür ederim. Yorumlarina da baktm almadan. Gayet güzel demisler. Kavanozlarinin cam olmasi da arti.

O ayağı ağzına sokma bizde de var çorapsız kalsa hemen ayak parmaklarini emmeye başlıyor

Yoğurt makinesi almayı hiç düşünmedim minik kavanozlar da zaten çok çabuk mayalaniyor bir iki tutmayan yoğurttan sonra hafta da bir öğlen yapıyorum 4 saat sonra dolaba alıyorum çok güzel yoğurt oluyor ben biraz teknolojik şeylerle değilde kendim uğraşmayi seviyorum güle güle kullanin makinalarinizi buranın teknolojiden en uzak annesiyim galiba

Acikcasi ben de hic düşünüyordum. Ama artik o kdar zamanim yetmiyor ki. Cunku 2 gun ise gidiyorum. Diger zamanlar da pc basinda oluyorum. Kendimize de yemek yapmaya vaktim olmuyor. Smdi bi de ek gidaya gececegz. Nasil yaparim belli degil. Ev temizligi is yemek bulasik utu camasir beni bitirdi. Utu de sadece kizimin kiyafetlerini utuluyorum. Kendi adima konusayim iyice bunalmis durumdayim acikcasi. 10 gunde 1 de ablama gidiyorum. O bile zor geliyor. Cnku evden cikinca evdeki hersey kalıyor.

Bunu sadece ben yaşıyorum sanıyordum
Annemlere gidince bütün ev işi kalıyor
2 haftada bir anca gidiyoruz o yüzden.
Hava almaya dışarı çıkınca bile çok yorgun kalıyorum yemeğim yoksa yemek yapmaya mecalim bile olmuyor ki yapmıyorum da zaten ( mahalle düz ayak olmadığı için yoruyor, bayır heryer)

Tracer kuzu böyle denk gelince atsana ya valla sayfaya vs vakit ayırmaktan indirimlere falan bakamıyorum anca sizin önerdiğiniz şeyler olursa falan girip alıyorum. Bir de beklediğim şeyler Trendyol favorilerinde genelde, günde bir orayı kontrol ediyorum unutmazsam . Başka türlü başka sayfalara falan bakmaya vaktim olmuyor.

Yok valla yalniz degilsin. Burayi okudugumda bi nebze rahatliyorum sanki. Eminim cogu kisi de boyledir. Ozellikle cevrede yardim edecek anne abla vs yoksa. Esim de gec geliyor. Bazen pzar gunu de calisiyor. Hersey bana bakiyor sanki. Geceleri kalktigimda agliyorum ya. Gunduz bile bazen oturup agliyorum.

Benim eşimde öyle ne zaman evde olacağı belli olmuyor bazen hafta sonları dahi çalışıyor öyle olunca arada bana da geliyorlar.
Anam babam zaten çalışan insanlar. Haftasonu da yasak var Ha annem çok özledim diye her gün neredeyse görüntülü arıyor bugün dedim ki uzaktan sevmek kolay. Sana göndereyim az sen bak yazdım. Sonuç: görüldü yaptı krkdıd cevap yok. Nereden tutsan sıkıntı aman.

Bu bebeler ne zaman iki uykuya geçiyordu.
Benim bebe yeni düzen kurmaya çalışıyor ama bugün 2 uyku yaptı. Sanırım dünde iki uyku yapmıştı hatırlayamadım.
Bugün 8,30 da uyandı
O saatten beri toplam gündüz uykusu 45+25 dk falan iki kere. Hala da uyanık.
Böyle çok yorucu ya.

Atarım tabi canım herkes alsın faydalansın İndirimsiz bir şey alınca kazıklanmış hissediyorum ben o yüzden indirimlerin hastasıyım

Yoğurt makinası aslında bende düşünmüyordum ama 7 Kavanoz zaten o paraya olunca brde baya övülünce aldım artık
Zaman konusunda bende çok sıkıntılıyım.2 çocuk biri ilkokul 1.sınıf sürekli EBA derdi ödev derdi derken duşa girmek bile lüks benim için. Kıza ödev yaptırdım az önce baktım benim koca uyuyor. Neymiş sabah erken kalkmış o da 8Şeytan diyor al kafasını sürt duvara kıvılcım çıksın

cok dogru soyledin suan bazen benm de esime oyle seyler yapasim geliyor. Mesela benm kiz bugun ogleden sonra esofmanima kustu. Hla degistiremedm

A April wind bilmiyorm surekli uykusu azaliyor ama. Mesela bugun oglen 50 dk. Az once de 20 uyudu. Sabah 8 den beri uyanik ve aglaniyo uykum var diye. Uykusu gelcek diye aklim gidiyo resmen ya. Cunku uyutmak cok mesele olmaya basladi

30 dk kucakta uyutmaya çalış yatağına bıraktım mutfağa girdim sesi geldi hayır kendilerini oyalasalar problem yok. Güya bugün için plan yapmıştım. O da kendim için özel plan değil yanlış anlaşılmasın. Temizlik için mutfağı ve banyoları temizleyip gece uyuduğunda toz alıp ertesi güne silip süpürecektim. Sorun ne yaptın. Çamaşırı topladı onuda katlayamadım öylece yatak üzerinde duruyor. Kısaca hayaller ve hayatlar misali

Aynı yaa 7ye gelirken uyudu
Az önce acıkıp kalktı. Geri uyuttum şimdi. Artık bundan sonrası gece uykusu inşallah
Yine uyansa da kaldırmayı düşünmüyorum.
Gündüz uykusuna da zor geçiyor, aynı valla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…