2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kıyafetler kalın gelebiliyor bazen benim oğlumda çıplakken daha rahat hareket ediyor hatta hep çıplak kalsa ondan mutlusu yok sanki giyinirken ağlamadığı zaman yok gibi
Tracer ın dediği gibi 360 derece dönüp duruyor altını açtığımda.
BayanPinpirik biz oturmaya başladığından beri bebek arabasının kendi pusetini kullanıyoruz. Ben travel bebek arabası almamıştım puset başka marka arabası başka marka hatta . İlk başlarda yatar pozisyonda şimdilerde oturur pozisyonda kullanıyoruz gezerken uyuyakalıyor hemen yatırıyorum koltuğunu.

Ek gıdaya başlayan anneler suyu nasıl veriyorsunuz ben aventin bardağını almıştım şimdiden pipetli suluk da almak gerekir mi acaba ne zaman pipetten içebilirler.

Selam kızlar ;
Baya sohpet vardı bir kısmını okuyabildim sadece ne güzel paylaşımlar
Bizde durumlar fena atak haftasına girdik görünüyor ama diyorum bu çocuk hiç ataktan çıkmadı ki yani 4 ayın devamını yaşıyoruz resmen
Uykularımız allak bullak. Gündüz tek uyku yapıyor yarim saat bazen 2 defa sadece 5 dakika uyuyor sabah 7 de ayaktayız akşam 2 de yatıyoruz sürekli ayakta durmak ve zıplamak istiyor. Ek gıdaya daha başlamadık sürekli bir meme ısırma çene ısırma hamleleri bir de yeni huy edindi emerken kollarımı tirnakliyor aslında tutmaya oyun yapmaya çalışıyor ama kollarım yara bere içinde kaldı. Alt değiştirmek imkansız ne zaman altini acsam hop donuveriyor tutamiyorum cocugu dondurunce de sinirleniyor cok fena. Yuz ustu durmak oturmak istemiyor hep yaninda olacaksin hoplatacaksin onu oyalayacaksın ay çok fena birde emekleme emarelerimiz sıfır hiç yok. Yuz ustu daralıyor çocuk bakınamiyor ya. Feryat kopuyor yüzüstü kalınca dönemeyince. Kendince gezmek için yeni yol keşfetti dönmek yan yan döne döne oda içinde tur atıyor bir engele carpip dönemeyince bu sefer diğer yine dönemeye acı değiştirmeye başladı. Yatağında asla uyumuyor uyurken koluma sarılıyor arada bir eliyle yüzüme dokunuyor eğer yoksam anında çığlığı basıyor. Bizde durumlar böyle. Ay resmen içimi döktüm rahatladim

Bu dönme konusunda en çok takılanlardan biriyimdir herhalde çocuk dönemiyor diye karalar bağlayıp her gün egzersiz yaptırıyordum şimdi pervane gibi dönen çocuğu tutamayıp azcık dur kızım diye söylenip , sen çocuk dönemezken karalar bağladın al işte dönüyor diye kendime kızıyorum. Alt değiştirmek mümkün değil. Bezini çıkarttığım an dönmeye başlıyor daha bezi kenara koymadan alt açma örtüsünü çoktan geçmiş 2 tue atmiş oluyor. o yüzden canım hiçç telaş etme. Vakti gelince bebiş kendini hazır hissedince hemde nasıl dönüyorlar

Ek gıdaya başlayan anneler suyu nasıl veriyorsunuz ben aventin bardağını almıştım şimdiden pipetli suluk da almak gerekir mi acaba ne zaman pipetten içebilirler.
Ben 4,5 aydan beri su veriyorum ve avent in biberonu ile başlamıştım. Biraz büyüsün chicco alıştırma biberonu var onu kullanacağım. Şimdi verdiğimde onunla su içmekten çok diş kaşıyor

Tuzsuz beyaz peynir ve yumurta sarisi verdim hic sevmedi. Agzini muhurledi zorlamadim. Sevmedigi bi sey cikinca sasirdim en lezzetsiz seyi bile istahla yiyo cunku.

Ek gidaya basladigimizdan beri gunde iki kez kaka yapttigi oluyor. 2 gunde bir kere ya da gundd bir kere olacak sekilde duzene girmisti. Simdi bi tik fazlalasti. Normalmis. Kimi bebek kabiz kimisi ishal olurmus bu donemde.

Bazen küçük çay bardağında bazen wee baby nin alistirma bardağın da veriyorum normal bardağa alışması taraftarıyim pipetli olan bardaklari almayı düşünmüyorum bizim zamanımız da pipetli suluk bardak mı vardı aynı annem gibi konuşmaya başladim herşeye ne gerek var diyor bence bazı konularda haklısizda değiller

kızlar günaydın hepimize iyi pazarlar öncelikle :) birkaç gündür girememiştim foruma şimdi hepsini okuyorum teker teker :) öncelikle birçok cevap aldım herkese teşekkürler. genelde sütün tazzikli geliyor olabilecegi yazılmış. bana da mantıklı geldi. ama keşke bunu anlamanın bir yolu yordamı olsa. yani belki tzzikli geliyordur ama ben anlayamıyorum gelip gelmedigini. birde bunu her seferinde yaşamıyorum. bir emmede yaşıyorum ama digerinde yaşamıyorum mesela. yani tazzikli gelse her seferinde yaşamazmıyım ???? biraz daha gözlemleyecegim bunu :) tekrardan teşekkürler :)

Hic almak gibi niyetim yoktu ama ben de aldim yogurt makinesinden. Kavanoz alacaktm aslinda ama makine Bayagi uygundu. Teşekkür ederim. Yorumlarina da baktm almadan. Gayet güzel demisler. Kavanozlarinin cam olmasi da arti.
Bende bu yogurt makinasından almak istiyorum. yalnız kafamı kurcalayan bir konu var. ben yogurt makinası alıp 8 kavanozada yogurt yaptım diyelim. ama bebek 1 tanesini yiyecek sadece, diger geri kalan 7 tanesini buzdolabına mı koyacagım, buzdolabında kaç gün dayanabilir ? tazeligini korur mu ? tek tek yogurt yapıp buzdolabına koymadan vermek daha saglıklı dogal olarak ama zaten zaman yok, bunu nasıl yetiştirecem diye korkuyorum. ama yogurt makinasında ypıp buzdolabına koymak tazeligini bozarmı zararlı olurmu bilemiyorum.

Cok hakli bir soru, biz de aynisini konustuk gecen A April wind ile...
5 tanesini kullanip 2 tanesini yedek yaparsin
Ama dolaba koyup cikardik yiyebilir mi kismini doktora soracagim
Ya da deneyimli anneler bize yardimci olurlar

Günaydin canim, genelde bebek emerken memeyi biraktiginda memeden fisst diye bebegin yuzune gozune süt gelir akis devam eder yani o zaman tazzikli oluyor diye biliyorum

Cok hakli bir soru, biz de aynisini konustuk gecen A April wind ile...
5 tanesini kullanip 2 tanesini yedek yaparsin
Ama dolaba koyup cikardik yiyebilir mi kismini doktora soracagim
Ya da deneyimli anneler bize yardimci olurlar
6 aylık bebiş 5 tanesini yiyebilirmiki ? Ben 1tanesini yer, 7si buzdolabına gider diye düşünmüştüm :)

Yoğurtları önerilen günlük yapmak esasen.
Ama günlük kim o kadar yoğurt yapsın ki? Ya da süt ayırsa hergün bir tane için makine çalıştırılmaz, elde yaparsın belki ama bu sefer süt taze kalmaz. Hergün 2-3 kaşık civarı yoğurt yiyecekler diye de bu kadar uğraşa gerek yok bence. İlk zamanlar için.
Onun yerine 2 ya da 3 günde bir bebeye yoğurt mayalamayı düşünüyorum ben, geri kalanlar bizim mideye.
Ben kuralcı olmama rağmen bebeye hergün taze yoğurt yedirmenin biraz ütopik olduğunu düşünüyorum

Yoğurt konusunda ben oğluma hep bize mayaladığım yoğurdu yedirdim, 2,3 günde bir yenisini yapıyoruz zaten. Ki yapınca da 1 gün dolapta bekletiyorum ki kıvamı sertleşsin. Hiç ona ayrı yoğurt yapmadım, yedirmeden yarım saat önce çıkarıyorum ılısın diye, afiyetle yiyor. Şimdi kızıma da öyle yapıcam günlük yapılmasının gereği neymiş ki??

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…