Kıyafetler kalın gelebiliyor bazen benim oğlumda çıplakken daha rahat hareket ediyor hatta hep çıplak kalsa ondan mutlusu yok sanki giyinirken ağlamadığı zaman yok gibiGüzel anneler ben yine size dönme konusu ile ilgili soru soracağım çok taktım bu konuyaşimdi benim oğlan bezini açtığımda bezi yokken sırtüstünden yüzüstüne dönüyor ama bezini bağlayıp kıyafetlerini giydirdikten sonra dönmüyor sizce bu bir problem mi eşimle konuştuk her zamanki gibi takılma döner deyip geçiştirdi
Bu dönme konusunda en çok takılanlardan biriyimdir herhalde çocuk dönemiyor diye karalar bağlayıp her gün egzersiz yaptırıyordum şimdi pervane gibi dönen çocuğu tutamayıp azcık dur kızım diye söylenip , sen çocuk dönemezken karalar bağladın al işte dönüyor diye kendime kızıyorum. Alt değiştirmek mümkün değil. Bezini çıkarttığım an dönmeye başlıyor daha bezi kenara koymadan alt açma örtüsünü çoktan geçmiş 2 tue atmiş oluyor.Güzel anneler ben yine size dönme konusu ile ilgili soru soracağım çok taktım bu konuyaşimdi benim oğlan bezini açtığımda bezi yokken sırtüstünden yüzüstüne dönüyor ama bezini bağlayıp kıyafetlerini giydirdikten sonra dönmüyor sizce bu bir problem mi eşimle konuştuk her zamanki gibi takılma döner deyip geçiştirdi
Ben 4,5 aydan beri su veriyorum ve avent in biberonu ile başlamıştım. Biraz büyüsün chicco alıştırma biberonu var onu kullanacağım. Şimdi verdiğimde onunla su içmekten çok diş kaşıyorEk gıdaya başlayan anneler suyu nasıl veriyorsunuz ben aventin bardağını almıştım şimdiden pipetli suluk da almak gerekir mi acaba ne zaman pipetten içebilirler.
Kızlar günaydın bu bebek arabalarının kendi pusetine ne zaman geçiliyor acaba?
Bazen küçük çay bardağında bazen wee baby nin alistirma bardağın da veriyorum normal bardağa alışması taraftarıyim pipetli olan bardaklari almayı düşünmüyorum bizim zamanımız da pipetli suluk bardak mı vardı aynı annem gibi konuşmaya başladimEk gıdaya başlayan anneler suyu nasıl veriyorsunuz ben aventin bardağını almıştım şimdiden pipetli suluk da almak gerekir mi acaba ne zaman pipetten içebilirler.
kızlar günaydın hepimize iyi pazarlar öncelikle :) birkaç gündür girememiştim foruma şimdi hepsini okuyorum teker teker :) öncelikle birçok cevap aldım herkese teşekkürler. genelde sütün tazzikli geliyor olabilecegi yazılmış. bana da mantıklı geldi. ama keşke bunu anlamanın bir yolu yordamı olsa. yani belki tzzikli geliyordur ama ben anlayamıyorum gelip gelmedigini. birde bunu her seferinde yaşamıyorum. bir emmede yaşıyorum ama digerinde yaşamıyorum mesela. yani tazzikli gelse her seferinde yaşamazmıyım ???? biraz daha gözlemleyecegim bunu :) tekrardan teşekkürler :)kızlar bir konuda fikirlerinize ihtiyacım var. belki yaşadıgım süreci sizlerde yaşıyorsunuzdur diye söylemek istedim.
yaklaşık 2-3 aydır bu durum devam ediyor. biliyorsunuz son 10 gündür mama da kullanıyorum ama daha öncesinde sadece anne sütü alırken de durum vardı, yani mama vermekle ilgisi yok.
benim bebek emmek için çok istekli başlıyor ama sonunu getiremiyor. babası kucagıma verirken hemen agzını açıyor yani anlıyor emme zamanı geldigini, ve memeye hemen atlıyor ve çok istekli olarak emmeye başlıyor. ama sonra 30saniye sonra falan kavga dögüş memeden ayrılıyor, bagırıyor agzını memeden çekiyor ve sinirlenip aglamaya başlıyor. yani emmek istiyor ama emememiyor. babasına veriyorum, 2 tur attırıyor sonra geri getiriyor. yine agzını hemen açıyor hemen memeyi alıyor ama 30 saniye sonra bırakıyor.
ama bazen de denk geliyor memeyi emmeye başlıyor ve hiç bırakmadan 1 saate yakın memede kalabiliyor ve orada uyuyor.
babası vermese ben alıp emzirmeye başlasam da aynı şeyler oluyor. hep başlangıçta çok istekliyiz ama sonu bir türlü gelmiyor.
yani bariz şekilde bir konsantrasyon sıkıntısı yaşıyoruz, bir türlü konsantre olamıyor memeyi emerken ve esasında emmek istemesine ragmen hatta çok emmek istemesine ragmen 30saniye falan sonra aglayarak memeyi bırakıyor.
bazen konsantre olsun diye yani 30 saniye sonra memeyi bırakmasın diye müzik açıyorum, veya süpürge sesi falan veriyorum, makina falan çalıştırıyorum. bazen işe yarıyor ve memeden ayrılmadan emmeye devam ediyor, ama bazen işe yaramıyor ve yine 30saniye sonra memeden ayrılıyor.
neden böyle oluyor, neden bazen çoook emmek istemesine ragmen aglayarak memeden ayrılıyor bunu anlayamadım.
inşallah anlatabilmişimdir yaşadıgımı çünkü tarafide biraz zor :)
varmı benzer bir durumda olan bir sormak istedim, ne yapmak lazım acaba ve neden böyle oluyor :)
Bende bu yogurt makinasından almak istiyorum. yalnız kafamı kurcalayan bir konu var. ben yogurt makinası alıp 8 kavanozada yogurt yaptım diyelim. ama bebek 1 tanesini yiyecek sadece, diger geri kalan 7 tanesini buzdolabına mı koyacagım, buzdolabında kaç gün dayanabilir ? tazeligini korur mu ? tek tek yogurt yapıp buzdolabına koymadan vermek daha saglıklı dogal olarak ama zaten zaman yok, bunu nasıl yetiştirecem diye korkuyorum. ama yogurt makinasında ypıp buzdolabına koymak tazeligini bozarmı zararlı olurmu bilemiyorum.Hic almak gibi niyetim yoktu ama ben de aldim yogurt makinesinden. Kavanoz alacaktm aslinda ama makine Bayagi uygundu. Teşekkür ederim. Yorumlarina da baktm almadan. Gayet güzel demisler. Kavanozlarinin cam olmasi da arti.
Cok hakli bir soru, biz de aynisini konustuk gecen A April wind ile...Bende bu yogurt makinasından almak istiyorum. yalnız kafamı kurcalayan bir konu var. ben yogurt makinası alıp 8 kavanozada yogurt yaptım diyelim. ama bebek 1 tanesini yiyecek sadece, diger geri kalan 7 tanesini buzdolabına mı koyacagım, buzdolabında kaç gün dayanabilir ? tazeligini korur mu ? tek tek yogurt yapıp buzdolabına koymadan vermek daha saglıklı dogal olarak ama zaten zaman yok, bunu nasıl yetiştirecem diye korkuyorum. ama yogurt makinasında ypıp buzdolabına koymak tazeligini bozarmı zararlı olurmu bilemiyorum.
Günaydin canim, genelde bebek emerken memeyi biraktiginda memeden fisst diye bebegin yuzune gozune süt gelir akis devam eder yani o zaman tazzikli oluyor diye biliyorumkızlar günaydın hepimize iyi pazarlar öncelikle :) birkaç gündür girememiştim foruma şimdi hepsini okuyorum teker teker :) öncelikle birçok cevap aldım herkese teşekkürler. genelde sütün tazzikli geliyor olabilecegi yazılmış. bana da mantıklı geldi. ama keşke bunu anlamanın bir yolu yordamı olsa. yani belki tzzikli geliyordur ama ben anlayamıyorum gelip gelmedigini. birde bunu her seferinde yaşamıyorum. bir emmede yaşıyorum ama digerinde yaşamıyorum mesela. yani tazzikli gelse her seferinde yaşamazmıyım ???? biraz daha gözlemleyecegim bunu :) tekrardan teşekkürler :)
1 saatte dalip 1 saat uyusa neyse 20 dakika uyuyp uyanmak nedenUykuya dalması 1 saati buluyor hatta bazen geçiyor bile ya. Şu uyku direnmesi olmasaydı iyiydi.
Evet bir de o kısmı var1 saatte dalip 1 saat uyusa neyse 20 dakika uyuyp uyanmak neden
6 aylık bebiş 5 tanesini yiyebilirmiki ? Ben 1tanesini yer, 7si buzdolabına gider diye düşünmüştüm :)Cok hakli bir soru, biz de aynisini konustuk gecen A April wind ile...
5 tanesini kullanip 2 tanesini yedek yaparsin
Ama dolaba koyup cikardik yiyebilir mi kismini doktora soracagim
Ya da deneyimli anneler bize yardimci olurlar
Ben iki aydır bu şekilde normal arabasını kullanıyorum, tam yatırınca güzel uyuyor.Eki Görüntüle 2778052
Dun gectim. Bunu diyosan. Puset gibi de kullaniliyomus onu bilmiyodum. Arkadasim soyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?