2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bizde yüzüstü sevmiyoruz doktor bazı bebekler sevmez dedi bizimki yüzüstü gelcem diye dönmüyor hemen geri atıyor kendini deli büyük ihtimalle emeklemeden yürüycek dedi çok takıyordum dönmeyi kafaya ama sağa sola dönüyorsa tamam dedi doktor.

Bende aldım indirimdeyken çok memnun kaldım küçük günlük süt alıyorum zaten 4 5 tane çıkıyor her gün birini açıyorum kavanozda kalanıda kendim yiyorum tekrar dolaba koymıyım diye makine büyük rahatlık taş gibide oluyor ama zaten kendi yoğurdunuzu yapıyorsanız size şart olmayabilir ben yoğurdu tutturamadığım için aldım

Canım soruna cevap olmuş olur mu bilemem ama ben bazen dediğin gibi sütü veya tutmamıs yoğurdu limonla kestirerek bazen yoğurdu tuzla pişirerek kestiriyorum bazen de kalan/artan ekşi veya tatlı yoğurdu sadece kaynatarak ısıyla kesilmesini sağlayıp tüketiyorum. Ek gıdaya geçince yoğurdu ısıyla kesilmesini sağlayıp bebişe veririm diye düşünüyorum.

Sağa sola dönüyor hatta tekerlek gibi dönmeye başladı. Bir eşyaya çarpıp dönemeyince diğer tarafa dönüp açı değiştirip dönmeye devam ediyor. Yüz üstü geldiğinde agliyor genelde elinden tutsan hop kendini kaldirip ayaklarinin ustinde durmaya çalışıp kalkıyor. Yeni huyu da yüz üstü geldiğinde ayaklarını karnına çekip popoyu havaya dikiyor. Takla atacak gibi ayaklarından ittirip hareketlenmesini sağlıyorum ama daralıyor çocuk onun yerine ellerinden tutup oda da yürüyoruz. Dün yatak odası salon mutfak koridor arasında yürüdü atakları üşümesin diye altı kalın patik giydirdim, sıkı sıkı tutuyor elimi hemen ayağa kalkıp kapıya bakıyor oraya gitmek istiyorum haydi yardım et bana der gibi. Yorulduğunda hemen olduğu yere oturuyor çok komikler ya

Bizim gibi olan var mı... gündüz uykusu yok, yoktu zaten. Ama artık gece de uyumak istemiyor. Napıcaz biz bu kızı bilmiyorum. Uykudan nefret ediyor. Normal mi bu bebeklerde. Dün gece 7-8 saat anca uyudu.​

Dönebiliyor. Sürekli dönecek diye birşey yok. Bizimki emeklese hiç dönmez bile. Dönmek heyecan vermiyor belki başka yeteneklerini geliştiriyordur ufaklık. Az kaldı yürüyecekler sanki dönmeden yürür belki diyeceğim ama dönüyormuş zaten.​

Ay maşallah baya başlamış yürümeyee baya hatketli kız bebek demi?

Haklısın aslında bende bu ikilemde kalıyorum bazen. Benim annem de aynı ne gerek var diyenlerden sonra da "aman yavrum siz iyisini yapıyorsunuz bizde böyle imkanlar yoktu" diyor.

Bu aralar bizim uykular da allak bullak sizin bebişler gece kaç saatte uyanıyor elbette değişir dönem dönem.
Gündüz uyku araları açıldı 2 ya da 3 kez uyuyor. Ilk uykusu en uzun bir ya da bir buçuk saat sonrası 20-30 dakika gece uykusuna 11 de geçse şükrediyorum

Ay maşallah baya başlamış yürümeyee baya hatketli kız bebek demi?
Hareketli ne demek canıma okuyor resmen hep hareket ya yuvarlancak ya yürüyecek yada zıplayacak hanfendi daha 2 ay öncesinde koltuğun sırt kısmına yaslıyordum cam onune kendi kendine durup perdeyle oynuyordu hic dokunmuyordum. Ilk zamanlar hemen kayıyordu ama pratikle çözdü olayı kaymaya başladığını anladığında perdeye sıkı sıkı tutunuyordu hemen, şimdi oda da gezmenin tadına vardı sürekli elimi tutup ayağa kalkıp bi bana bakıyor bir kapıya anlıyorum bende diz üstünde peşinden takip ediyorum onu. Ayakları karışıyor üst üste basıyor bazen hemen oturuyor ama azmi çok hemen gücünü geri toplayıp yola devam ediyor. Bende istediği sürece yürütüyorum. Yürürken böyle arada arkaya bana bakip gözlerini kocaman açıp gülümseyişi var sanki anne bak başardım der gibi tüm yorgunluk gidiyor içime sokasim geliyor resmen ay çok yazdım gene ama uzun zaman oldu foruma giremeyeli ondan

Çıplakken dönüyor giydirdigim zaman protesto ediyor

Bugün uyku düzeni bozuldu 6 da uyandi uykusunu almadigi için huysuzlaniyor 8den beri 3. Uykuya yatırdım yarım saatte uyanıyor yarın aşı günümüz umarım yarın böyle olmaz
Bu kızlar pek Çalışkan masallah benim oğlan tombik ondan dönmeyi bile bıraktı 6, ay oldu hala yüz üstünden sırt üstune dönmüyor onu gectik sırt üstü bırakınca oturmak için ağlıyor tembel bizim ki otursun oyuncaklarla oynasin kucakta gezsin arada koltuğa tutundurup ayakta durmasi için destek oluyoruz onda bile yere oturmak istiyor daha küçük zamanı var diyoruz

Bizim gibi olan var mı... gündüz uykusu yok, yoktu zaten. Ama artık gece de uyumak istemiyor. Napıcaz biz bu kızı bilmiyorum. Uykudan nefret ediyor. Normal mi bu bebeklerde. Dün gece 7-8 saat anca uyudu.​
Bazı bebekler uykuyu sevmiyor gerçekten. Yeğenim de öyleydi. Bebekliğinde uyumazdı çok çektirdi. Şimdi 8 yaşında hala uyuma saati geldiğinde ağlıyor sevmiyorum diyor

Aktivite masası alanlar ayaklı mı kurdular direk yere mi kurdular? Daha gelmedi ama gelince nasıl kuralım?
Siz nasıl yaptınız A April wind ? Sevdi mi yekta aktivite masasını?​

Aktivite masası alanlar ayaklı mı kurdular direk yere mi kurdular? Daha gelmedi ama gelince nasıl kuralım?
Siz nasıl yaptınız A April wind ? Sevdi mi yekta aktivite masasını?​
Sevdi canım ben şimdilik yerde bıraktım takması çıkarması epey kolay zaten vidasız hali tabi.

Aynen annesi daha zaman var, kendini hazır hissettiğinde zaten kendiliğinden oluveriyor herşey. Bizimki tam tersi oturunca sanki poposuna çiviler batıyor her ayakta dursun ziplasin istiyor. Her cocuk kendine özgü bende isterim otursun oyuncaklarıyla oynasın ama hiç hevesi yok. Napalim sağlıklı olsunlar yeter

Kızlar aklıma takılan bir şeyi sormak istiyorum, internetten baktım ama yine herşeyin en kötüsünü yazmışlar;
Doğanın bacağında ve kalçasında ufak beyaz leke var süt köpüğü renginde yani beyaz. Benzer leke olan veya bu konu hakkında bilgisi olan var mı geçer mi yoksa büyür mü ? Endişe ettim internette vitiligo diyor ve bir sürü kötü şey içimi çürüttü resmen. 23 unde kontrolumuz var o zaman göstereceğim doktora simdi de mesajla rahatsiz etmek istemedim acil bir şey olmadığı için.

Bizim bebe patatesi sevmedi. 2.günde anladım. Bana ayıp olmasın diye ağzını açıyor ama yutmuyor.
Sanırım yoğunluğu fazla olduğu için sevmedi. Yoğurt ta pek öyle sorun yaşamadım. Yarın havuca geçiş yapıcam. Patetesi sevmeyen havuca ne yapar bilemem

Birde sebzelere alışınca ne yapıyorsunuz püre olarak mı karıştırıp veriyorsunuz yoksa çorba olarak mı veriyorsunuz merak ettim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…