- 19 Aralık 2012
- 441
- 707
- 103
Bizde yüzüstü sevmiyoruz doktor bazı bebekler sevmez dedi bizimki yüzüstü gelcem diye dönmüyor hemen geri atıyor kendini deliSelam kızlar ;
Baya sohpet vardı bir kısmını okuyabildim sadecene güzel paylaşımlar
Bizde durumlar fenaatak haftasına girdik görünüyor ama diyorum bu çocuk hiç ataktan çıkmadı ki yani 4 ayın devamını yaşıyoruz resmen
Uykularımız allak bullak. Gündüz tek uyku yapıyor yarim saat bazen 2 defa sadece 5 dakika uyuyor sabah 7 de ayaktayız akşam 2 de yatıyoruz sürekli ayakta durmak ve zıplamak istiyor. Ek gıdaya daha başlamadık sürekli bir meme ısırma çene ısırma hamleleri bir de yeni huy edindi emerken kollarımı tirnakliyor aslında tutmaya oyun yapmaya çalışıyor ama kollarım yara bere içinde kaldı. Alt değiştirmek imkansız ne zaman altini acsam hop donuveriyor tutamiyorum cocugu dondurunce de sinirleniyor cok fena. Yuz ustu durmak oturmak istemiyor hep yaninda olacaksin hoplatacaksin onu oyalayacaksın ay çok fena birde emekleme emarelerimiz sıfır hiç yok. Yuz ustu daralıyor çocuk bakınamiyor ya. Feryat kopuyor yüzüstü kalınca dönemeyince. Kendince gezmek için yeni yol keşfetti dönmekyan yan döne döne oda içinde tur atıyor bir engele carpip dönemeyince bu sefer diğer yine dönemeye acı değiştirmeye başladı. Yatağında asla uyumuyor uyurken koluma sarılıyor arada bir eliyle yüzüme dokunuyor eğer yoksam anında çığlığı basıyor. Bizde durumlar böyle. Ay resmen içimi döktüm rahatladim
Bende aldım indirimdeyken çok memnun kaldım küçük günlük süt alıyorum zaten 4 5 tane çıkıyor her gün birini açıyorum kavanozda kalanıda kendim yiyorum tekrar dolaba koymıyım diyeBende bu yogurt makinasından almak istiyorum. yalnız kafamı kurcalayan bir konu var. ben yogurt makinası alıp 8 kavanozada yogurt yaptım diyelim. ama bebek 1 tanesini yiyecek sadece, diger geri kalan 7 tanesini buzdolabına mı koyacagım, buzdolabında kaç gün dayanabilir ? tazeligini korur mu ? tek tek yogurt yapıp buzdolabına koymadan vermek daha saglıklı dogal olarak ama zaten zaman yok, bunu nasıl yetiştirecem diye korkuyorum. ama yogurt makinasında ypıp buzdolabına koymak tazeligini bozarmı zararlı olurmu bilemiyorum.
Uyumak günah. Sanki bebekler onları uyutup parti vereceğiz sanıyorlar da ya biz de uyuyacağız ya da başarabilirsek eksik işleri tamamlayacağız speedy Gonzalez gibi.Uykuya dalması 1 saati buluyor hatta bazen geçiyor bile ya. Şu uyku direnmesi olmasaydı iyiydi.
Canım soruna cevap olmuş olur mu bilemem ama ben bazen dediğin gibi sütü veya tutmamıs yoğurdu limonla kestirerek bazen yoğurdu tuzla pişirerek kestiriyorum bazen de kalan/artan ekşi veya tatlı yoğurdu sadece kaynatarak ısıyla kesilmesini sağlayıp tüketiyorum. Ek gıdaya geçince yoğurdu ısıyla kesilmesini sağlayıp bebişe veririm diye düşünüyorum.Bir de bebek peyniri konusunda ne düşünüyorsunuz ya? Doktor peynir de ver dedi ama bilemedim. Hangi peynirden vereceğiz?
Tamam güzel hoş tuzsuz lor peyniri tarifleri var, yapayım fakatt aklıma takılan bir şey oldu tarife bakarken.
Diyor ki sütü kaynatın kesilmesi için limon sıkın alın size lor peyniri. Ama sizce burada bir yanlışlık yok mu?
bebeklere ilk sene inek sütü yasak ama bu şekilde yapılan peynir fermente olmuş olmuyor ki? Kesilmiş süt olmuş oluyor. Ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım. Bu konuda beni aydınlatabilecek var mı?
Hem tuzsuz hem fermente ürün nasıl nereden bulabilirim ya da yapabilirim
Hiç bilgilm olmayan bir konu ilk size sorayım dedim bilen varsa diye.
Sağa sola dönüyor hatta tekerlek gibi dönmeye başladı. Bir eşyaya çarpıp dönemeyince diğer tarafa dönüp açı değiştirip dönmeye devam ediyor. Yüz üstü geldiğinde agliyor genelde elinden tutsan hop kendini kaldirip ayaklarinin ustinde durmaya çalışıp kalkıyor. Yeni huyu da yüz üstü geldiğinde ayaklarını karnına çekip popoyu havaya dikiyor. Takla atacak gibiBizde yüzüstü sevmiyoruz doktor bazı bebekler sevmez dedi bizimki yüzüstü gelcem diye dönmüyor hemen geri atıyor kendini delibüyük ihtimalle emeklemeden yürüycek dedi çok takıyordum dönmeyi kafaya ama sağa sola dönüyorsa tamam dedi doktor.
Güzel anneler ben yine size dönme konusu ile ilgili soru soracağım çok taktım bu konuyaşimdi benim oğlan bezini açtığımda bezi yokken sırtüstünden yüzüstüne dönüyor ama bezini bağlayıp kıyafetlerini giydirdikten sonra dönmüyor sizce bu bir problem mi eşimle konuştuk her zamanki gibi takılma döner deyip geçiştirdi
Ay maşallah baya başlamış yürümeyee baya hatketli kız bebek demi?Sağa sola dönüyor hatta tekerlek gibi dönmeye başladı. Bir eşyaya çarpıp dönemeyince diğer tarafa dönüp açı değiştirip dönmeye devam ediyor. Yüz üstü geldiğinde agliyor genelde elinden tutsan hop kendini kaldirip ayaklarinin ustinde durmaya çalışıp kalkıyor. Yeni huyu da yüz üstü geldiğinde ayaklarını karnına çekip popoyu havaya dikiyor. Takla atacak gibiayaklarından ittirip hareketlenmesini sağlıyorum ama daralıyor çocuk onun yerine ellerinden tutup oda da yürüyoruz. Dün yatak odası salon mutfak koridor arasında yürüdü atakları üşümesin diye altı kalın patik giydirdim, sıkı sıkı tutuyor elimi hemen ayağa kalkıp kapıya bakıyor oraya gitmek istiyorum haydi yardım et bana der gibi. Yorulduğunda hemen olduğu yere oturuyor çok komikler ya
Haklısın aslında bende bu ikilemde kalıyorum bazen. Benim annem de aynı ne gerek var diyenlerdenBazen küçük çay bardağında bazen wee baby nin alistirma bardağın da veriyorum normal bardağa alışması taraftarıyim pipetli olan bardaklari almayı düşünmüyorum bizim zamanımız da pipetli suluk bardak mı vardı aynı annem gibi konuşmaya başladimherşeye ne gerek var diyor bence bazı konularda haklısizda değiller
Hareketli ne demekAy maşallah baya başlamış yürümeyee baya hatketli kız bebek demi?
Çıplakken dönüyorDönebiliyor. Sürekli dönecek diye birşey yok. Bizimki emeklese hiç dönmez bile. Dönmek heyecan vermiyor belki başka yeteneklerini geliştiriyordur ufaklık. Az kaldı yürüyecekler sankidönmeden yürür belki diyeceğim ama dönüyormuş zaten.
Bugün uyku düzeni bozuldu 6 da uyandi uykusunu almadigi için huysuzlaniyor 8den beri 3. Uykuya yatırdım yarım saatte uyanıyorBu aralar bizim uykular da allak bullak sizin bebişler gece kaç saatte uyanıyor elbette değişir dönem dönem.
Gündüz uyku araları açıldı 2 ya da 3 kez uyuyor. Ilk uykusu en uzun bir ya da bir buçuk saat sonrası 20-30 dakika gece uykusuna 11 de geçse şükrediyorum
Bu kızlar pek Çalışkan masallah benim oğlan tombik ondan dönmeyi bile bıraktı 6, ay oldu hala yüz üstünden sırt üstune dönmüyor onu gectik sırt üstü bırakınca oturmak için ağlıyor tembel bizim ki otursun oyuncaklarla oynasin kucakta gezsin arada koltuğa tutundurup ayakta durmasi için destek oluyoruz onda bile yere oturmak istiyorHareketli ne demekcanıma okuyor resmen hep hareket ya yuvarlancak ya yürüyecek yada zıplayacak hanfendi daha 2 ay öncesinde koltuğun sırt kısmına yaslıyordum cam onune kendi kendine durup perdeyle oynuyordu hic dokunmuyordum. Ilk zamanlar hemen kayıyordu ama pratikle çözdü olayı kaymaya başladığını anladığında perdeye sıkı sıkı tutunuyordu hemen, şimdi oda da gezmenin tadına vardı sürekli elimi tutup ayağa kalkıp bi bana bakıyor bir kapıya anlıyorum bende diz üstünde peşinden takip ediyorum onu. Ayakları karışıyor üst üste basıyor bazen hemen oturuyor ama azmi çok hemen gücünü geri toplayıp yola devam ediyor. Bende istediği sürece yürütüyorum. Yürürken böyle arada arkaya bana bakip gözlerini kocaman açıp gülümseyişi var sanki anne bak başardım der gibi tüm yorgunluk gidiyor içime sokasim geliyor resmen ay çok yazdım gene ama uzun zaman oldu foruma giremeyeli ondan
Bazı bebekler uykuyu sevmiyor gerçekten. Yeğenim de öyleydi. Bebekliğinde uyumazdı çok çektirdi. Şimdi 8 yaşında hala uyuma saati geldiğinde ağlıyor sevmiyorum diyorBizim gibi olan var mı... gündüz uykusu yok, yoktu zaten. Ama artık gece de uyumak istemiyor. Napıcaz biz bu kızı bilmiyorum. Uykudan nefret ediyor. Normal mi bu bebeklerde. Dün gece 7-8 saat anca uyudu.
Sevdi canım ben şimdilik yerde bıraktım takması çıkarması epey kolay zaten vidasız hali tabi.Aktivite masası alanlar ayaklı mı kurdular direk yere mi kurdular? Daha gelmedi ama gelince nasıl kuralım?
Siz nasıl yaptınız A April wind ? Sevdi mi yekta aktivite masasını?
Aynen annesi daha zaman var, kendini hazır hissettiğinde zaten kendiliğinden oluveriyor herşey. Bizimki tam tersi oturunca sanki poposuna çiviler batıyor her ayakta dursun ziplasin istiyor. Her cocuk kendine özgüBugün uyku düzeni bozuldu 6 da uyandi uykusunu almadigi için huysuzlaniyor 8den beri 3. Uykuya yatırdım yarım saatte uyanıyoryarın aşı günümüz umarım yarın böyle olmaz
Bu kızlar pek Çalışkan masallah benim oğlan tombik ondan dönmeyi bile bıraktı 6, ay oldu hala yüz üstünden sırt üstune dönmüyor onu gectik sırt üstü bırakınca oturmak için ağlıyor tembel bizim ki otursun oyuncaklarla oynasin kucakta gezsin arada koltuğa tutundurup ayakta durmasi için destek oluyoruz onda bile yere oturmak istiyordaha küçük zamanı var diyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?