- 25 Şubat 2020
- 1.447
- 1.301
- 133
- 46
zannederim yazın hergün yıkamak daha iyi. terliyorlar sonuçta.daha dogmadan bilmeden almışım canım, geçen sürdüm de ufak bir yerine kolunun böyle olmadı yine deneyimliyorum...
Aslında her gün yıkıyorum hatta yıkadığımda hafiflemişti kızarıklıklar bende krem tabakası yıkandığı için diye düşünmüştüm
en çok 1 gün yıka 1 gün yıkama yapıyorum bir bakayım dönüp tekrar tarihlere...
bu konu benimde canımı sıktı musteladır yani yanlış alarm vermiyim :)
Kaç gündür sürekli ağlıyor bizimki. Herşeye ağlıyor. Atak mı ki? Valla yorulduk. Çitinin içine biz de oturursak oyuncak oynuyor onlar bitince sıra benimle oynamaya geliyor. Bana tırmanmaya çalışıp saçımı başımı yolmak istiyor. Harici hep ağlıyor hep ağlıyor.
Bebek arabası ile dolaştırsak o zaman da ağlıyor. Bir tek kanguru sever oldu. Onda duruyor.
Hala yürüyemedik derdi o mu ki...
Bugün ekmek vereyim dedim sabahtan çorba yaptım, çavdar ekmeğini doğradım gözlerini yuma yuma, yüzünü kırıştıra kırıştıra zorla yedi. Kıymayı da ilk yediğinde böyle yapmıştı. Pütürlü gıdalara böyle yapıyor gibi geliyor bana.
Eliyle alsın, kendi yesin diye muz dilip koydum önüne. Hani burada arkadaşlar parmak gıda veriyoruz diyorlar. Oyun hamuru gibi avuçladı her yerine sürdü. Yemedi. Bu kendi elinde yedirme olayını nasıl yaptınız, parmak gıda verenler? Çocuğun içinde mi olacak? Meyve sebze süzgecine muz koyuyorum onu da yerlere atıyor...
Bu ara çok huysuz çok.
Altta 3 diş, ooo hayırlı olsun.bizimki de öyle
yerde boncuk falan unutsan ağzına direk atar ama
koy önüne yemek asla aklına ağzına atmak gelmez nedense
bu bebekleri anlamıyorum bizi deneme tahtası gibi
bakalım zararlı şeyleri bir yerlerde unutuyor musun, unutursan hemen yerim
ama bir yere yemek koy ağzıma atmak aslaaa aklıma gelmez gibi...
bizimki de dün yataktan düştü
yatağın yarısına kadar gelmişti zaten tam koştum tuttum dedim tutamadım kafası çarptı yere
çok çığlık attım açıkçası hiç soğukkanlı olamadım.
eşim aldı allahtan buz bastırdı şükür çok çabuk sustu şaşırtıcı şekilde
sanırım düşmeden ziyade bağırmama ağladı. o ağlaması bitti yatakta ortamızda duruyor halaaaa gidip aşağıya bakmaya çalışıyor, akıllanmıyor da. sonra da uyumadı saatlerce.
12de yattık.
sabaha karşı da 4te kalktı emzirdim kendi kendine de uyumadı, 5 buçuktu salladım uyudu. Tam iş günü bir de bugün maalesef. Sonra tam işe giderken uyandı mızırdandı biraz salladım, hem uyutmadı hem de işe geciktirdi sıpa. demin annemi aradım haala uyuyormuş, bir de gülüyormuş rüyasında bıdık yanak.
bu aralar çok zorlandı işler. 2 ay öncesine kadar hayatımız gayet relakstı...
bir de alttan 3 dişi çıkmış birden belki biraz ondan da hassas ve kuduruk.
Altta 3 diş, ooo hayırlı olsun.
Bizimki uykuyu hiç sevmiyor zaten. 5 te kalktı.
Komidinin üzerinde 1 tl bulmuş onu yiyecekti geçen gün...
Yatağa zaten hiç koymuyorum direk düşer. Çok geçmiş olsun size de. Hoş bizimki yerde de düşüp, başını vuruyor.
Tam şu an da uyumamak için direniyor...
Genel olarak bir huysuzluk var sanırım bebişlerde. Ben parmak gıda veriyorum özellikle meyveleri bizimkinde hep kendi yeme isteği var 6.aydan beri başlarda döke saça oynayarak yiyordu şimdi eline alıp hemen ağzına götürüyor masasına bir parçası düşerse onunla oynuyor sıkıyor atıyor suyu da alıştırma bardağından içmek istemiyor cam bardak olacak illa ki sanırım bebeğe göre değişen bir durum 9.ay itibariyle kendi kendilerine yeme hevesi artiyormuş bir oynar bir yer alışırlar.Kaç gündür sürekli ağlıyor bizimki. Herşeye ağlıyor. Atak mı ki? Valla yorulduk. Çitinin içine biz de oturursak oyuncak oynuyor onlar bitince sıra benimle oynamaya geliyor. Bana tırmanmaya çalışıp saçımı başımı yolmak istiyor. Harici hep ağlıyor hep ağlıyor.
Bebek arabası ile dolaştırsak o zaman da ağlıyor. Bir tek kanguru sever oldu. Onda duruyor.
Hala yürüyemedik derdi o mu ki...
Bugün ekmek vereyim dedim sabahtan çorba yaptım, çavdar ekmeğini doğradım gözlerini yuma yuma, yüzünü kırıştıra kırıştıra zorla yedi. Kıymayı da ilk yediğinde böyle yapmıştı. Pütürlü gıdalara böyle yapıyor gibi geliyor bana.
Eliyle alsın, kendi yesin diye muz dilip koydum önüne. Hani burada arkadaşlar parmak gıda veriyoruz diyorlar. Oyun hamuru gibi avuçladı her yerine sürdü. Yemedi. Bu kendi elinde yedirme olayını nasıl yaptınız, parmak gıda verenler? Çocuğun içinde mi olacak? Meyve sebze süzgecine muz koyuyorum onu da yerlere atıyor...
Bu ara çok huysuz çok.
Sanırım porsiyonları çok tuttum ben, yeni yeni doyunca redde başladı. Yedikçe veriyorum ben günde 3-4 bazen 5. Ağladıkça dursun diye böyle oluyor. Aç mı diye 5 verdiğim gün de oldu. Ama bu 5 defada sadece bir muz yediğini de öğün diye yazdım.
bizimki de yiyor 2 aydır aldığı kilo 400gram aylık
Bizi kız yiyor 4 ana öğün 2 bazen 3 ara öğün yapıyor ama 9.ay kilodu 8.250 gr. Bana az gibi geldi doktor çok ideal dedi ama ne bileyim işte hani acaba yetemiyor muyum hissi var ya .....Ben yediremiyorum maalesef. Bu ay 200 gram almış sadece emdi doğru düzgün yemediEvet insan üzülüyor zayıflarsa kilo kaybederse diye
Bizde dış çok ateş yaptı. Yükseldi düştü yükseldi düştü. Uykudan çığlık atarak uyandı hep. Calpol verdim. Sürekli olmadi dediğim gibi bazen sabah bazen akşam oldu ve bu dişi çıkana kadar sürdüIlk dişimiz çıkalı oldu baya hiç ateş olmamıştı dün geceden beri hafif ateşi var ikinci diş mi acaba diye düşündük 37 buçukla 38 arası geziyor doktor bugün calpol verin geçmezse yarın görüşelim dedi. Diş çıkarırken ateşlenen bebeklerin ateşi ne kadar sürdü var mı ateş yaşayan? Umarım başka birşeyi yoktur minik kuşumunarada keyfi gelir gibi oluyor arada mız mız, calpolden de nefret ediyor zorla iciriyoruz.
Bizim kiz keyfe keder önüne muz veya meyva koy alır evirir çevirir yere atar sonrada ardından bakar nasıl nereye düşmüş diye ama ekmek kabı ya da muz kabuğu ver önüne anında ağzına sokar. Bazen eli kirlenmesin diye eline almadan bana dogru uzanip agzini aciyorEliyle alsın, kendi yesin diye muz dilip koydum önüne. Hani burada arkadaşlar parmak gıda veriyoruz diyorlar. Oyun hamuru gibi avuçladı her yerine sürdü. Yemedi. Bu kendi elinde yedirme olayını nasıl yaptınız, parmak gıda verenler? Çocuğun içinde mi olacak? Meyve sebze süzgecine muz koyuyorum onu da yerlere atıyor...
Bu ara çok huysuz çok.
Bizimki babaya vuruyor genelde eliyle bazende ayakla , itiyor geri doğru sonra üstüme tırmanıp omzuma başını koyuyorUfaktan kıskanmaya başlayacak sanki bizimki babası ile sarılınca dudak büküp küsüyorkucağıma aldığımda da sımsıkı sarılıyor. Meme düşkünlüğü yine hat safhada.
Bu arada ilk diş geleli baya oldu ama yanındaki dişten hiç haber yok ikisinin arası ortalama ne kadar oluyor
Ya bizimde umarım diştir perişan olduk bir gündeBizde dış çok ateş yaptı. Yükseldi düştü yükseldi düştü. Uykudan çığlık atarak uyandı hep. Calpol verdim. Sürekli olmadi dediğim gibi bazen sabah bazen akşam oldu ve bu dişi çıkana kadar sürdü1 hafta içinde 2 dış çıkarttı. Dedim biraz rahatlarım diye ama bugün kontrolde doktor üst dişlerde yakında çıkar dedi tüm rahatlama hayalleri suya düştü ☹
Bence kışında yıkanmalı daha rahat uyuduklarını düşünüyorum, kışın bile her gün yıkadım, evler sıcak sonuçta :)zannederim yazın hergün yıkamak daha iyi. terliyorlar sonuçta.
bende sana hak veriyorum, tembellik etmemek lazım. yıkadıktan sonra emzirip yatırınca daha rahat ediyor gibi benimkide.Bence kışında yıkanmalı daha rahat uyuduklarını düşünüyorum, kışın bile her gün yıkadım, evler sıcak sonuçta :)
çok çoook geçmiş olsun, hepimiz dikkat etmeliyiz ama oluyor işte.bizimki de öyle
yerde boncuk falan unutsan ağzına direk atar ama
koy önüne yemek asla aklına ağzına atmak gelmez nedense
bu bebekleri anlamıyorum bizi deneme tahtası gibi
bakalım zararlı şeyleri bir yerlerde unutuyor musun, unutursan hemen yerim
ama bir yere yemek koy ağzıma atmak aslaaa aklıma gelmez gibi...
bizimki de dün yataktan düştü
yatağın yarısına kadar gelmişti zaten tam koştum tuttum dedim tutamadım kafası çarptı yere
çok çığlık attım açıkçası hiç soğukkanlı olamadım.
eşim aldı allahtan buz bastırdı şükür çok çabuk sustu şaşırtıcı şekilde
sanırım düşmeden ziyade bağırmama ağladı. o ağlaması bitti yatakta ortamızda duruyor halaaaa gidip aşağıya bakmaya çalışıyor, akıllanmıyor da. sonra da uyumadı saatlerce.
12de yattık.
sabaha karşı da 4te kalktı emzirdim kendi kendine de uyumadı, 5 buçuktu salladım uyudu. Tam iş günü bir de bugün maalesef. Sonra tam işe giderken uyandı mızırdandı biraz salladım, hem uyutmadı hem de işe geciktirdi sıpa. demin annemi aradım haala uyuyormuş, bir de gülüyormuş rüyasında bıdık yanak.
bu aralar çok zorlandı işler. 2 ay öncesine kadar hayatımız gayet relakstı...
bir de alttan 3 dişi çıkmış birden belki biraz ondan da hassas ve kuduruk.
çok güldüm yorumunuza :)Çok komik yabelirli dönemler böyle şeyleri yapıyorlar sonra bırakıyorlar. Bizimki diş döneminde dilini damağına şaklatıyor şlap şlap ses çıkarıyor yemeği de sevmediği ya da doyduğu zaman püskürtüyor. Ama sütü hiç püskürtmedi. Hele anne sütünü, bulmuş bir de püskürtecek mi peh bi daha vermem
kızlar nasıl banyo yaptırıyorsunuz bebişe ? biz şimdiye kadar hep şu linkteki gibi küvet ve file kullanıyorduk
Babyjem Köpüklü Desenli Bebek Banyo Filesi
Özellikleri: Bebeğinizin banyo küvetine kenarlarındaki plastik aparatlar sayesinde rahatça takabilirsiniz. Yumuşak dolgulu yapısı sayesinde bebeğiniz konforlu bir banyo yaparken, onu üşütmez. Aynı zamanda banyonuzdaki büyük küvetin içine yatırarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz. İçindeki boncuk...www.e-bebek.com
ama artık bunda olmuyor, hep saga sola dönüyor, çıkmak istiyor falan.
sonra şunu alıp deneyelim dedik
baby plus Bebek Pratik Yıkama Seti
Özellikleri: Kaymayı engelleyici özel yapışkan vantuzlar Rahat oturma ve yüksek hareket alanı Ergonomik dizayn Çıngıraklı toplar Kanserojen madde içermeyen çocuk sağlığına uygun madde Ürün ölçüsü: Genişlik: 33,5 cm. Derinlik: 39 cm. Yükseklik: 24,5 cm. Kullanım yaşı: 6-15 ay Maks. Taşıma...www.e-bebek.com
bunda da hiç rahat etmedi, oturtması bir dert, yıkadıktan sonra çıkartması bir dert. ayrıca kalçasını da düzgün yıkayamıyorum.
siz nasıl yaptırıyorsunuz banyoyu ?
Kucagimdakızlar nasıl banyo yaptırıyorsunuz bebişe ? biz şimdiye kadar hep şu linkteki gibi küvet ve file kullanıyorduk
Babyjem Köpüklü Desenli Bebek Banyo Filesi
Özellikleri: Bebeğinizin banyo küvetine kenarlarındaki plastik aparatlar sayesinde rahatça takabilirsiniz. Yumuşak dolgulu yapısı sayesinde bebeğiniz konforlu bir banyo yaparken, onu üşütmez. Aynı zamanda banyonuzdaki büyük küvetin içine yatırarak da rahatlıkla kullanabilirsiniz. İçindeki boncuk...www.e-bebek.com
ama artık bunda olmuyor, hep saga sola dönüyor, çıkmak istiyor falan.
sonra şunu alıp deneyelim dedik
baby plus Bebek Pratik Yıkama Seti
Özellikleri: Kaymayı engelleyici özel yapışkan vantuzlar Rahat oturma ve yüksek hareket alanı Ergonomik dizayn Çıngıraklı toplar Kanserojen madde içermeyen çocuk sağlığına uygun madde Ürün ölçüsü: Genişlik: 33,5 cm. Derinlik: 39 cm. Yükseklik: 24,5 cm. Kullanım yaşı: 6-15 ay Maks. Taşıma...www.e-bebek.com
bunda da hiç rahat etmedi, oturtması bir dert, yıkadıktan sonra çıkartması bir dert. ayrıca kalçasını da düzgün yıkayamıyorum.
siz nasıl yaptırıyorsunuz banyoyu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?