2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
zannederim yazın hergün yıkamak daha iyi. terliyorlar sonuçta.

Kaç gündür sürekli ağlıyor bizimki. Herşeye ağlıyor. Atak mı ki? Valla yorulduk. Çitinin içine biz de oturursak oyuncak oynuyor onlar bitince sıra benimle oynamaya geliyor. Bana tırmanmaya çalışıp saçımı başımı yolmak istiyor. Harici hep ağlıyor hep ağlıyor.

Bebek arabası ile dolaştırsak o zaman da ağlıyor. Bir tek kanguru sever oldu. Onda duruyor.

Hala yürüyemedik derdi o mu ki...

Bugün ekmek vereyim dedim sabahtan çorba yaptım, çavdar ekmeğini doğradım gözlerini yuma yuma, yüzünü kırıştıra kırıştıra zorla yedi. Kıymayı da ilk yediğinde böyle yapmıştı. Pütürlü gıdalara böyle yapıyor gibi geliyor bana.

Eliyle alsın, kendi yesin diye muz dilip koydum önüne. Hani burada arkadaşlar parmak gıda veriyoruz diyorlar. Oyun hamuru gibi avuçladı her yerine sürdü. Yemedi. Bu kendi elinde yedirme olayını nasıl yaptınız, parmak gıda verenler? Çocuğun içinde mi olaca
k? Meyve sebze süzgecine muz koyuyorum onu da yerlere atıyor...
Bu ara çok huysuz çok.​

bizimki de öyle
yerde boncuk falan unutsan ağzına direk atar ama
koy önüne yemek asla aklına ağzına atmak gelmez nedense
bu bebekleri anlamıyorum bizi deneme tahtası gibi
bakalım zararlı şeyleri bir yerlerde unutuyor musun, unutursan hemen yerim
ama bir yere yemek koy ağzıma atmak aslaaa aklıma gelmez gibi...

bizimki de dün yataktan düştü
yatağın yarısına kadar gelmişti zaten tam koştum tuttum dedim tutamadım kafası çarptı yere
çok çığlık attım açıkçası hiç soğukkanlı olamadım.
eşim aldı allahtan buz bastırdı şükür çok çabuk sustu şaşırtıcı şekilde
sanırım düşmeden ziyade bağırmama ağladı. o ağlaması bitti yatakta ortamızda duruyor halaaaa gidip aşağıya bakmaya çalışıyor, akıllanmıyor da. sonra da uyumadı saatlerce.
12de yattık.
sabaha karşı da 4te kalktı emzirdim kendi kendine de uyumadı, 5 buçuktu salladım uyudu. Tam iş günü bir de bugün maalesef. Sonra tam işe giderken uyandı mızırdandı biraz salladım, hem uyutmadı hem de işe geciktirdi sıpa. demin annemi aradım haala uyuyormuş, bir de gülüyormuş rüyasında bıdık yanak.
bu aralar çok zorlandı işler. 2 ay öncesine kadar hayatımız gayet relakstı...
bir de alttan 3 dişi çıkmış birden belki biraz ondan da hassas ve kuduruk.

Altta 3 diş, ooo hayırlı olsun.

Bizimki uykuyu hiç sevmiyor zaten. 5 te kalktı.

Komidinin üzerinde 1 tl bulmuş onu yiyecekti geçen gün...

Yatağa zaten hiç koymuyorum direk düşer. Çok geçmiş olsun size de. Hoş bizimki yerde de düşüp, başını vuruyor.

Tam şu an da uyumamak için direniyor...

bizimki bazen yere kafa atıyor yani inanılmaz artık...
iki gün önce de tutunurken yere düştü yanağının üstüne
hep sağ tarafa düşüyor zaten yüzünün sağ tarafı terminatör gibi çürük çarık doldu.

Kazandı, uyumadı... Günde üç kezi geçtim bir kez uyusa uğraştırmadan. Uyuduğu da oluyor ama bugün o talihli günde değiliz. Uyumadıkça da huysuz oluyor, yoksa uyumasın.

Genel olarak bir huysuzluk var sanırım bebişlerde. Ben parmak gıda veriyorum özellikle meyveleri bizimkinde hep kendi yeme isteği var 6.aydan beri başlarda döke saça oynayarak yiyordu şimdi eline alıp hemen ağzına götürüyor masasına bir parçası düşerse onunla oynuyor sıkıyor atıyor suyu da alıştırma bardağından içmek istemiyor cam bardak olacak illa ki sanırım bebeğe göre değişen bir durum 9.ay itibariyle kendi kendilerine yeme hevesi artiyormuş bir oynar bir yer alışırlar.

Ilk dişimiz çıkalı oldu baya hiç ateş olmamıştı dün geceden beri hafif ateşi var ikinci diş mi acaba diye düşündük 37 buçukla 38 arası geziyor doktor bugün calpol verin geçmezse yarın görüşelim dedi. Diş çıkarırken ateşlenen bebeklerin ateşi ne kadar sürdü var mı ateş yaşayan? Umarım başka birşeyi yoktur minik kuşumun arada keyfi gelir gibi oluyor arada mız mız, calpolden de nefret ediyor zorla iciriyoruz.

bizimki de yiyor 2 aydır aldığı kilo 400gram aylık

Ben yediremiyorum maalesef. Bu ay 200 gram almış sadece emdi doğru düzgün yemedi Evet insan üzülüyor zayıflarsa kilo kaybederse diye
Bizi kız yiyor 4 ana öğün 2 bazen 3 ara öğün yapıyor ama 9.ay kilodu 8.250 gr. Bana az gibi geldi doktor çok ideal dedi ama ne bileyim işte hani acaba yetemiyor muyum hissi var ya .....

Bizde dış çok ateş yaptı. Yükseldi düştü yükseldi düştü. Uykudan çığlık atarak uyandı hep. Calpol verdim. Sürekli olmadi dediğim gibi bazen sabah bazen akşam oldu ve bu dişi çıkana kadar sürdü 1 hafta içinde 2 dış çıkarttı. Dedim biraz rahatlarım diye ama bugün kontrolde doktor üst dişlerde yakında çıkar dedi tüm rahatlama hayalleri suya düştü ☹

Bizim kiz keyfe keder önüne muz veya meyva koy alır evirir çevirir yere atar sonrada ardından bakar nasıl nereye düşmüş diye ama ekmek kabı ya da muz kabuğu ver önüne anında ağzına sokar. Bazen eli kirlenmesin diye eline almadan bana dogru uzanip agzini aciyor yani parmak gıda bizde yok

Bizimki babaya vuruyor genelde eliyle bazende ayakla , itiyor geri doğru sonra üstüme tırmanıp omzuma başını koyuyor biz ufaklikla birlikte uyuduk akşam gece babasi gelmiş yatmis yanına tekme atmaya başlamış sonuç baba salonda uyudu

Ya bizimde umarım diştir perişan olduk bir günde . Çaresiz kalışımız çok zor geliyor insana

kızlar nasıl banyo yaptırıyorsunuz bebişe ? biz şimdiye kadar hep şu linkteki gibi küvet ve file kullanıyorduk

ama artık bunda olmuyor, hep saga sola dönüyor, çıkmak istiyor falan.

sonra şunu alıp deneyelim dedik

bunda da hiç rahat etmedi, oturtması bir dert, yıkadıktan sonra çıkartması bir dert. ayrıca kalçasını da düzgün yıkayamıyorum.

siz nasıl yaptırıyorsunuz banyoyu ?

çok çoook geçmiş olsun, hepimiz dikkat etmeliyiz ama oluyor işte.
yeni dişide hayırlı olsun :)

çok güldüm yorumunuza :)

Birimiz küvete beraber giriyoruz bebekle, diğeri su döküyor. Yeni yöntemimiz bu. Su döken yağlayıp giydirme işlemini de yapıyor.

Kucagimda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…