Çok güçlü bir annesin, alerjik bebek sahibi olmak hiç kolay bir süreç değil. Çok şükür geride kalmış. Çok sevindim.Iyiyiz genel anlamda çok şükür.
Ama tabi ki yorgun, yer yer gergin, çokça zaman mutlu ve hep bir koşturur hallerdeyiz.
Çalıştığım yerden çıktı diyorum hep kızım için, abisi gibi alerjikti, zorlu bir süreçti, bin şükür geçti gitti.
Şimdi de onun gibi hareketli, çığırtkan, uyumayı sevmiyor ve meraklı :)
Son keşfi ayakkabilik.
Abisinin oyuncakları ayıkladık, tehlikeli olabilecek herşey kaldırdık beraber.
Mutfak çekmeceleri de ona uygun.
Herşey anlıyorlar artık.
Ve çok da zor zamanları, hep koruyup kollamak lazım.
Başına iş gelmesi saniyelere bakıyor.
Geçen gün tatilde düştü benim kızım da.
Sırt üstü yatıyordu, dönerken düştü, resmen dört ayağının üstüne.
Emekleme pozisyonunda.
Hasta da oluyor zaman zaman.
Altıncı hastalık atlattık.
Ateşi 39 ları buldu, baya dayanıklıydi.
Daha yeni usuttu, baya köh köh öksürdü, o da geçti gibi.
Etkinliklere başladık.
Henüz yürümüyor ama çok hızlı emekliyor.
Oğlum da öyleydi, yürümeye hicc niyeti bile yok daha.
Tek kelimesi var gel gel :) :)
Dışarıyı seviyor, saati geldi mi evde tutmak imkansız.
Çıkar çıkmaz öpücükleri sıralıyor teşekkür anlamında :)
Abisimiz de iyi.
Iletisimleri gün geçtikçe artıyor.
Birbirlerine çok gülüp eğleniyorlar.
Ben hem yoğun hem rutin hem maceralı bir tempodayim.
Hem düzenimiz var, hem her günümüz ayrı bir macera.
Her halleri aşk.
Geçen sene bu zamanları hatırladıkça göz yaşları pıt.
Geçmiş olsun umarım ciddi bir şeyi yokturBu arada bugün biraz öksürük gibi bir şey başlar gibi oldu bakalım yarına netleşirnetten okuyordum sürekli bu kusma ve ishal furyasında öksürük de sonradan eşlik edebiliyormuş, bende Ohh en azından öksürük yok diyordum ki o da olacak gibi, artık ne biçim bir hastalıksa Bekleyip göreceğiz.
Çok teşekkür ederim, boğazı kötü, öksürük ile başladı burun akıntısı ile devam ediyor. Valla 10 gündür hastalıkla boğuşuyorum. Uff sıkıntılı ya.Geçmiş olsun umarım ciddi bir şeyi yoktur
Katı gıda yedikçe emmesi azalır sanıyordum ama bazı günler memeye çok düşkün oluyor. Hiç fark etmiyor.Anne sütü ve katı gıda oranı bu aralar nasıl sizde? Yarı yarıya olmalı deniyor bizde gün günü tutmuyor hala bazen memeye çok düşkün sevdiği yemekleri yapsam da, bazen de güzel yiyor.
Ben yazdım sandımTamam artik cok ciddi bir kilo alimi beklemiyordum ama hic almamasini da tartiyorum 2 aydir hep ayni. Son 4 ayda 200 gram aldi bu da ay basina 50 gram eder. Uxun lafin kisasi 8. Ayından beri kilosu ayni nerdeyse. Sadrce boyu uzuyor. Cok kaka yapıyor . En az 3 kez. Ondan mi kilo tutmuyor acaba bu cok
Esim diyor baksana saglikli gorunuyor. Allahima sukurler olsun saglikli gorunuyor ama eskiden tombul giden bebek once ortalamaya indi simdiyse ortalamanin da altina. Yani bi persentil dususu soz konusu. Sag ol, haber verirsen gercekten sevinirim. Ben de sorucam 1. Yil kontrolunde. Gerci hep soruyorum ama sorun yok diyor. Sanki bu sefer o bile var siyecekmis gibi geliyor. 6. Ayindan beri yani su an icin uzerinden 5 bucuk ay geçti tum bu surecte toplamda aldigi kilo 900 gram.Ben yazdım sandım
Biz de aynı 7. Aydan beri çok az gr aldı ama bizimkisi bir dk bile durmuyor asla.
Oturduğu bile nadir anca oyunla kandırabilirsem 5 dk, sonra yine hop ayak yarıda bırakıyor benikeşfetmek, alakasız şeylerle oynamak-ağzına sokmak- daha cazip geliyor.
Yürüme döneminde kilo kaybıda normalmiş, arkadaşımın bebeşi 500 gr kaybetmiş. Yaz olması, sıcaklardan dolayı iştahlarını da etkiliyor. Gayet normal bence kuzu.
Doktora gidiceğiz 5-6 gün sonra, ben de bi soracağım olmadı yazarım doktor bakalım bu konuda ne düşünüyormuş
Bizimde öyle canım %50lerden 25e inmiş kilo persentili hala 9,300 civarlarında dolanıyoruz. Boyu uzuyor ama 1-2 cm düzenli olarak.Bakalım doktor ne diyecek ama daha çok genel ortalamaya bakıyorlar 10. Ayda gittiğimizde doktor banada kilosu iyi demişti. Hala o kilonun üstüne ekleyemedik gerçi ama olsunduEsim diyor baksana saglikli gorunuyor. Allahima sukurler olsun saglikli gorunuyor ama eskiden tombul giden bebek once ortalamaya indi simdiyse ortalamanin da altina. Yani bi persentil dususu soz konusu. Sag ol, haber verirsen gercekten sevinirim. Ben de sorucam 1. Yil kontrolunde. Gerci hep soruyorum ama sorun yok diyor. Sanki bu sefer o bile var siyecekmis gibi geliyor. 6. Ayindan beri yani su an icin uzerinden 5 bucuk ay geçti tum bu surecte toplamda aldigi kilo 900 gram.
ay hakikaten ya. amma kafa ütülemiştim bu ço cuk o bezzz ol caaaakkk! diye diye. aptal kafam. en büyük vicdan azaplarımdan biri 2. ayında daha mini mini bir bebekken memede durmasını engellemeye çalıştığım içindir. ha tamam doyuruyordum, aç değildi. hatta emzik olarak kullanıyordu biraz ama olsun yani kullansaydı da ne çıkardı. güvende olmak bana yakın olmak istiyordu, ben de sürekli memede durmasın çok kilo aldı saatlerce emiyor diyordum. bu arada aynı ya bebeklerimiz. 8.900 Luna da. Ama Yekta epey uzundu hatırlıyorum, bizim boy da kısa gidiyor 71 cm.Bizimde öyle canım %50lerden 25e inmiş kilo persentili hala 9,300 civarlarında dolanıyoruz. Boyu uzuyor ama 1-2 cm düzenli olarak.Bakalım doktor ne diyecek ama daha çok genel ortalamaya bakıyorlar 10. Ayda gittiğimizde doktor banada kilosu iyi demişti. Hala o kilonun üstüne ekleyemedik gerçi ama olsunduBizimde o civarlarda aldı. Ama sana demiştik kuzu bak kiloyu kafaya takma emekleme döneminden sonra dengeleyecekler diye
Artık o dengeyi sağlıyor olabilirler
Aynen ya bende yemeye başladıkça emme azalır diyordum ama hiç öyle olmadıKatı gıda yedikçe emmesi azalır sanıyordum ama bazı günler memeye çok düşkün oluyor. Hiç fark etmiyor.
Bizim hic yari yariya olmadi ya. Kahvti pek yapmaz, oglen sevdigi corbayi icer, aksam da oyunla falan yediriyoruz. Memeyi bekletip sonra vermeyi denesem de degismedi. Ama kafama takmamaya calisiyorum ya. Bir ara sadece kendi yemek istiyordu, kasik dusmaniydi. O donem gecti.Mama/anne sütü ve katı gıda oranı bu aralar nasıl sizde? Yarı yarıya olmalı deniyor bizde gün günü tutmuyor hala bazen memeye çok düşkün sevdiği yemekleri yapsam da, bazen de güzel yiyor.
Şu anda her şeyi eli ile yemek istiyor meyveleri genelde parmak gıda olarak veriyorum en başından beri. Çatal kaşık tutmak istediği için veriyorum eline alıp inceliyor. Masada ekmek gördüğü an kapıyor hemen ağzına götürüyor ekmek düşkünü olmasını istemesem deBizim hic yari yariya olmadi ya. Kahvti pek yapmaz, oglen sevdigi corbayi icer, aksam da oyunla falan yediriyoruz. Memeyi bekletip sonra vermeyi denesem de degismedi. Ama kafama takmamaya calisiyorum ya. Bir ara sadece kendi yemek istiyordu, kasik dusmaniydi. O donem gecti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?