2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Çok güçlü bir annesin, alerjik bebek sahibi olmak hiç kolay bir süreç değil. Çok şükür geride kalmış. Çok sevindim.

Ne güzel meraklı cimcime etrafı keşfediyor. Eşim kızımızı almaya çalıştığında bırak diyorum çıkarsın görsün. Bebekken ne kadar farklı şey görür dokunur tanır tecrübe ederse o kadar donanımlı beyne sahip oluyorlarmış ileride. zarar verecek bir şey olmadığı sürece alsın dokunsun bozsun parçalasın diyorum.

Düşmesine üzüldüm ama önemli olan bir şey olmamış. Düşmekten de bir şey öğreniyorlar.

En fenası hastalık, orada insanın kalbi sızlıyor, çaresiz hissediyor. Biz de bir 3 günlük ateş atlattık ama 6. hastalık mıydı bilmiyorum, geçer geçer diye diye eve gönderdiler her doktora gittiğimizde.

Desene sizin kız da hızlı bebeklerden. Luna ortalama emekliyor. Tutunup kalkıp tutunup yürüyor, sonra geri oturuyor yorulunca. sonra yine kalkıp dolanıyor ama ellerini bırakmıyor. destekli yürüyor. e hiç acelemiz yok bizim de. zamanı gelince yürür. ne zaman yürüyecek diye beklemesi de heyecanlı. insan dönüp bakıp allam bi yıl önce gözünü açamayan minik yaratık ayaklandı ne büyük bir mucize diye düşünüyor. iletişimleri gerçekten insanı hayrete düşürüyor. bildiğin konuşuyorlar seninle bebek dilinde. nazar değmesin hiçbirine.

Abisi olduğu için çok şanslı. yeğenim 10 yaşında. geldiğinde Lunayla çok oynuyor. Luna onu görünce başlıyor kıkırdamaya. Nasıl iyi anlaşıyorlar. E dedim ne güzelmiş ya bir abi abla olunca ikisi oynarken işini yapabiliyorsun

Selam millet, bizim oğlan dişlerini erken çıkaranlardan, gelecekten bildiriyorum azı dişlerini çıkarma süreci fena huysuzluk, aksilik, iştahsızlık gündüz olmasa da gece memede kalma süresi çok uzun, bu nedenle yanıma yatırıp emziriyorum. Ama yorucu oluyornerde o emzir bırak uyusun dönemi ne rahattıbir an önce çıksa da eski halimize dönsek.
Maşallah arkadaşların bebekleri bayağı hareketlenmiş bizde daha bir şey yok. Artık hiç bir şey için acele etmicem sağlık olsun yeter
Ama tatlı mı tatlılar hmmm bal bal

Bu arada bugün biraz öksürük gibi bir şey başlar gibi oldu bakalım yarına netleşir netten okuyordum sürekli bu kusma ve ishal furyasında öksürük de sonradan eşlik edebiliyormuş, bende Ohh en azından öksürük yok diyordum ki o da olacak gibi, artık ne biçim bir hastalıksaBekleyip göreceğiz.

Mama/anne sütü ve katı gıda oranı bu aralar nasıl sizde? Yarı yarıya olmalı deniyor bizde gün günü tutmuyor hala bazen memeye çok düşkün sevdiği yemekleri yapsam da, bazen de güzel yiyor.

Geçmiş olsun umarım ciddi bir şeyi yoktur

Anne sütü ve katı gıda oranı bu aralar nasıl sizde? Yarı yarıya olmalı deniyor bizde gün günü tutmuyor hala bazen memeye çok düşkün sevdiği yemekleri yapsam da, bazen de güzel yiyor.
Katı gıda yedikçe emmesi azalır sanıyordum ama bazı günler memeye çok düşkün oluyor. Hiç fark etmiyor.

Tamam artik cok ciddi bir kilo alimi beklemiyordum ama hic almamasini da tartiyorum 2 aydir hep ayni. Son 4 ayda 200 gram aldi bu da ay basina 50 gram eder. Uxun lafin kisasi 8. Ayından beri kilosu ayni nerdeyse. Sadrce boyu uzuyor. Cok kaka yapıyor . En az 3 kez. Ondan mi kilo tutmuyor acaba bu cok

Ben yazdım sandım
Biz de aynı 7. Aydan beri çok az gr aldı ama bizimkisi bir dk bile durmuyor asla.
Oturduğu bile nadir anca oyunla kandırabilirsem 5 dk, sonra yine hop ayak yarıda bırakıyor beni keşfetmek, alakasız şeylerle oynamak-ağzına sokmak- daha cazip geliyor.
Yürüme döneminde kilo kaybıda normalmiş, arkadaşımın bebeşi 500 gr kaybetmiş. Yaz olması, sıcaklardan dolayı iştahlarını da etkiliyor. Gayet normal bence kuzu.
Doktora gidiceğiz 5-6 gün sonra, ben de bi soracağım olmadı yazarım doktor bakalım bu konuda ne düşünüyormuş

Esim diyor baksana saglikli gorunuyor. Allahima sukurler olsun saglikli gorunuyor ama eskiden tombul giden bebek once ortalamaya indi simdiyse ortalamanin da altina. Yani bi persentil dususu soz konusu. Sag ol, haber verirsen gercekten sevinirim. Ben de sorucam 1. Yil kontrolunde. Gerci hep soruyorum ama sorun yok diyor. Sanki bu sefer o bile var siyecekmis gibi geliyor. 6. Ayindan beri yani su an icin uzerinden 5 bucuk ay geçti tum bu surecte toplamda aldigi kilo 900 gram.

Bizimde öyle canım %50lerden 25e inmiş kilo persentili hala 9,300 civarlarında dolanıyoruz. Boyu uzuyor ama 1-2 cm düzenli olarak.Bakalım doktor ne diyecek ama daha çok genel ortalamaya bakıyorlar 10. Ayda gittiğimizde doktor banada kilosu iyi demişti. Hala o kilonun üstüne ekleyemedik gerçi ama olsundu Bizimde o civarlarda aldı. Ama sana demiştik kuzu bak kiloyu kafaya takma emekleme döneminden sonra dengeleyecekler diye
Artık o dengeyi sağlıyor olabilirler

ay hakikaten ya. amma kafa ütülemiştim bu ço cuk o bezzz ol caaaakkk! diye diye. aptal kafam. en büyük vicdan azaplarımdan biri 2. ayında daha mini mini bir bebekken memede durmasını engellemeye çalıştığım içindir. ha tamam doyuruyordum, aç değildi. hatta emzik olarak kullanıyordu biraz ama olsun yani kullansaydı da ne çıkardı. güvende olmak bana yakın olmak istiyordu, ben de sürekli memede durmasın çok kilo aldı saatlerce emiyor diyordum. bu arada aynı ya bebeklerimiz. 8.900 Luna da. Ama Yekta epey uzundu hatırlıyorum, bizim boy da kısa gidiyor 71 cm. Maltalılar boy ölçmeyi bilmiyor da olabilir. Maltada başka bir arkadaşımın bebeği de erkek ve persentilin en altından gidiyor her ay.

Ah ne diyeceğim hep emzirmekten söylendim söylendim ama bugünlerde ne kadar önemli olduğunu fark ettim. Emzirmeyi kesen arkadaşlarımın bebekleri çok sık hasta oluyor. Allah tüm bebeişleri korusun, hiçbiri hasta olmasın, hiçbir bebeğe hastalık yakışmıyor. Ama gözlemlediğimde emzirmeyi 3. ayda bırakan arkadaşımın bebeği 2 kez hastaneye yattı. sanırım gerçekten emzirmek büyük bir nimetmiş. Söylenmicem bir daha. burnu tıkansa ateşi çıksa huysuzlansa meme veriyorsun vücudu su kaybetmediği gibi acısını alıyor hatta antibiyotik etkisi veriyor. çok müthiş bir şeymiş. 2. bebeğim olursa bir gün söylenmicem, onu da emziricem. bu hafta bu konudaki tüm hissiyatım değişti. ayrıca ilginçtir nazar değmesin 3 gecedir uyanmıyor sabah karşı 5te uyanıyor bir kez. umarım böyle devam eder. demek ki konu ne olursa olsun hep bebek kendi zamanı gelince kendi iradesiyle ne yapacağına karar veriyor. bunlar hep ders oluyor bana. öğreniyorum.

yürüteç konusunda da yazıcam yazıcam aklımda, fırsat olmadı. 8-10 ay arası kullandım. memnun değilim, memnun kalmadım. kullanmayı bıraktım. bir bacaklarının arasına yük biniyor kızarıyordu bacakları, 2 parmak ucunda yürüyordu, ki biliyorum her bebek başta öyle yürüyormuş ama genele vurduğumda memnun kaldığım bir edevat olmadığına kanaat getirdim, bıraktım kullanmayı. önermiyorum da. gelecekte bu sayfayı okuyan anneler için bu notu düştüm. yere bırakın emeklesin, oyuncaklarını keşfetsin, yürüteçten iyidir.

Burda bir salgın var bu arada. Eltim oldu hasta önce, sonra ben, sonra yeniden o, sonra onun eşi. Bir benim eşim olmadı. Ve daha önemlisi bebeklerimiz olmadı. Ama aynısından şimdi başka 2 arkadaşımınız bebekleriyle beraber hasta oldu. Öyle bir hastalık ki ayağa kalkamıyorsun dermanın olmuyor. Kusuyorsun, ishal oluyorsun, yürüyemiyorsun, ateşin çıkıyor. Ben covid testi oldum covid negatif çıktı. Su içsem çıkarıyordum 1 gün boyunca hiçbir şey yiyeyemedim. Böyle bir hastalığın bebeğe bulaşması çok büyük risk. susuzluk yaşayabilir vücutları. Allah korusun.

Mama/anne sütü ve katı gıda oranı bu aralar nasıl sizde? Yarı yarıya olmalı deniyor bizde gün günü tutmuyor hala bazen memeye çok düşkün sevdiği yemekleri yapsam da, bazen de güzel yiyor.
Bizim hic yari yariya olmadi ya. Kahvti pek yapmaz, oglen sevdigi corbayi icer, aksam da oyunla falan yediriyoruz. Memeyi bekletip sonra vermeyi denesem de degismedi. Ama kafama takmamaya calisiyorum ya. Bir ara sadece kendi yemek istiyordu, kasik dusmaniydi. O donem gecti.

şimdi okuyorum da 3 ana 1 ara öğün yeterli diyor. ooo biz çok yiyoruz. belki de sorun çok yemesi. 3ü memede 4ü ek gıda 7 öğün yemiş oluyor günde. bir de gece kalkıp emmesi de var.

Gece en az 2 kere emiyor.

07:30'da uyanıp emiyor.
09:30'da kreşte meyve veriyorlar.
12:00'de yemek veriyorlar.
15:00'te yemek veriyorlar.
16:00'da ben emziriyorum. (çünkü beni görünce memeyi özlemiş oluyor, saldırıyor)
19:00 gibi yeniden atıştırıyor ama az. (bu atıştırmayı bazen yapmıyor ama yaparsa gece az uyanıyor)
21:00 yeniden uyutma emzirmesi.

bu kadar beslenmeye nasıl kilo almıyor anlamıyorum. belki de sorun çok beslememdir.

Şu anda her şeyi eli ile yemek istiyor meyveleri genelde parmak gıda olarak veriyorum en başından beri. Çatal kaşık tutmak istediği için veriyorum eline alıp inceliyor. Masada ekmek gördüğü an kapıyor hemen ağzına götürüyor ekmek düşkünü olmasını istemesem de . Bazen sosyal medyada örnek menülere denk geliyorum da mümkün değil bur öğünde hepsini tüketmesi.
Kahvaltıda peynir zeytin yumurta yedirmeye çalışıyorum ama pek iştahı olmuyor sabah
Öğle zamanı ya çorba ya köfte tarzı
Arada yoğurt meyve
Akşam da ne olursa artık sebze yemeği vs.

Bizim dis cikarma donemlerimiz cok uzun suruyor, sizde de boyle bir sey var mi? Mesela okudugumda dis yuzunden huysuzluk, uykusuzluk birkac gun olur diyor. Bizimkinin dis etinin sismesi, sonra beyazlik gozukmesi, sonra ele degmesi ve uzamasi ve hemen ardindan da yanindakinin de ayni surecleri derken 3 hafta falan ediyor toplam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…