10-11 ayda böyleymiş gerçi liste. 1 yaşına geçince birden 4 öğüne indiriyorlar anne sütü gerekmiyormuşmuş gibi yazıp. iyi bari az çok benzer. ama porsiyon olarak yine de daha çok yiyor çocuum.şimdi okuyorum da 3 ana 1 ara öğün yeterli diyor. ooo biz çok yiyoruz. belki de sorun çok yemesi. 3ü memede 4ü ek gıda 7 öğün yemiş oluyor günde. bir de gece kalkıp emmesi de var.
Gece en az 2 kere emiyor.
07:30'da uyanıp emiyor.
09:30'da kreşte meyve veriyorlar.
12:00'de yemek veriyorlar.
15:00'te yemek veriyorlar.
16:00'da ben emziriyorum. (çünkü beni görünce memeyi özlemiş oluyor, saldırıyor)
19:00 gibi yeniden atıştırıyor ama az. (bu atıştırmayı bazen yapmıyor ama yaparsa gece az uyanıyor)
21:00 yeniden uyutma emzirmesi.
bu kadar beslenmeye nasıl kilo almıyor anlamıyorum. belki de sorun çok beslememdir.
Uyanınca: Anne sütü |
Kahvaltı: Yumurta sarısı + 1 tatlı kaşığı lor peyniri + 1 tatlı kaşığı pekmez |
Ara Öğün: Anne sütü |
Öğle Yemeği: Sebze çorbası + 1 dilim tam çavdar ekmek içi |
Ara Öğün: 1 küçük kase yoğurt + 1/4 elma |
Akşam Yemeği: 1 köfte |
Gece Boyu: Anne sütü |
evet uzun sürüyor. beni yıpratan damak şişmesi ya da dişin patlaması değil, aksine diş çıktıktan sonra uzaması. o ilk 10 gün canıma okuyor.Bizim dis cikarma donemlerimiz cok uzun suruyor, sizde de boyle bir sey var mi? Mesela okudugumda dis yuzunden huysuzluk, uykusuzluk birkac gun olur diyor. Bizimkinin dis etinin sismesi, sonra beyazlik gozukmesi, sonra ele degmesi ve uzamasi ve hemen ardindan da yanindakinin de ayni surecleri derken 3 hafta falan ediyor toplam.
Bizde 3ana ögün, sansliysak da 1ara öğün oluyor . Ama meme surekli var, oyle kac öğün olur, bilmiyorum. Doktorumun verdigi listede 4öğün vardi ama hic o kadara hatta orada yazan miktarlara hiic cikamadik. Bizde de durum boyle.şimdi okuyorum da 3 ana 1 ara öğün yeterli diyor. ooo biz çok yiyoruz. belki de sorun çok yemesi. 3ü memede 4ü ek gıda 7 öğün yemiş oluyor günde. bir de gece kalkıp emmesi de var.
Gece en az 2 kere emiyor.
07:30'da uyanıp emiyor.
09:30'da kreşte meyve veriyorlar.
12:00'de yemek veriyorlar.
15:00'te yemek veriyorlar.
16:00'da ben emziriyorum. (çünkü beni görünce memeyi özlemiş oluyor, saldırıyor)
19:00 gibi yeniden atıştırıyor ama az. (bu atıştırmayı bazen yapmıyor ama yaparsa gece az uyanıyor)
21:00 yeniden uyutma emzirmesi.
bu kadar beslenmeye nasıl kilo almıyor anlamıyorum. belki de sorun çok beslememdir.
Gecen haftalarda ilk kez 6saatlik yolculukyaptik. Bir muddet oturuyor, sonra kalkmak istiyor yerinden. Oyunlar uydurdum, cam ac kapa oynu, biraz video, bol emzirme seklinde gecti. 1 uykusu denk geliyordu birde. Ama zorlandim acikcasi, kucaga almadan idare etmek zor oldu. Uzun yolculuktan biraz urktum.Birçoğumuz uzun yolculuk yapıyor bebeklerinizin oto koltuğu ile arası nasıl? Biz biraz dertliyiz bu konuda arabayı seven bir bebek değil binip alışması zaman alıyor koltuğuna oturunca çok tepki gösteriyor hemen kalkmak istiyor. Yolculuk baya mücadeleli geçiyor güvenlik açısından taviz vermek istemiyorum ama alışması gerek.
Bu gibi ısrarcı tepkilerle nasıl baş edebiliriz okuduğunuz kaynak veya bildiğiniz uygulamalar var mı artık ufak ufak sınır koymakta lazım tabi güvenli bağa zarar vermeden uzun sürelerce ağlatmadan nasıl yapabiliriz?
İştahsızlık geçici oluyor genelde.Bizde oto koltuğunda çok az oturuyoruz, ağlamadan nasıl oturtcaz gerçekten merak ediyorum bende heleki öne geçip oturan instamomlara hayret ediyorum
Ahh bizim yemekle aramız çok çok kötüleşti ne ara öğünü falan 1 öğün zor yiyor kapıyor dişleri 3 4 gün ellemedim zorlamadım sofrada yanımıza oturttum ama yok sevdiği şeyleri bile yemiyor
ay hakikaten ya. amma kafa ütülemiştim bu ço cuk o bezzz ol caaaakkk! diye diye. aptal kafam. en büyük vicdan azaplarımdan biri 2. ayında daha mini mini bir bebekken memede durmasını engellemeye çalıştığım içindir. ha tamam doyuruyordum, aç değildi. hatta emzik olarak kullanıyordu biraz ama olsun yani kullansaydı da ne çıkardı. güvende olmak bana yakın olmak istiyordu, ben de sürekli memede durmasın çok kilo aldı saatlerce emiyor diyordum. bu arada aynı ya bebeklerimiz. 8.900 Luna da. Ama Yekta epey uzundu hatırlıyorum, bizim boy da kısa gidiyor 71 cm.Maltalılar boy ölçmeyi bilmiyor da olabilir. Maltada başka bir arkadaşımın bebeği de erkek ve persentilin en altından gidiyor her ay.
Ben alt dişleri hiç anlamadım. Üst dişler çok sıkıntı vermedi ama 2 hafta kadar sürdü ve dediğin gibi, burada patladıktan sonra rahat uyudu vs yazanlar oldu tabi bebekten bebeğe değişir ama bizimde dişin uzaması biraz hissettirdi kendini.Bizim dis cikarma donemlerimiz cok uzun suruyor, sizde de boyle bir sey var mi? Mesela okudugumda dis yuzunden huysuzluk, uykusuzluk birkac gun olur diyor. Bizimkinin dis etinin sismesi, sonra beyazlik gozukmesi, sonra ele degmesi ve uzamasi ve hemen ardindan da yanindakinin de ayni surecleri derken 3 hafta falan ediyor toplam.
KizIyiyiz genel anlamda çok şükür.
Ama tabi ki yorgun, yer yer gergin, çokça zaman mutlu ve hep bir koşturur hallerdeyiz.
Çalıştığım yerden çıktı diyorum hep kızım için, abisi gibi alerjikti, zorlu bir süreçti, bin şükür geçti gitti.
Şimdi de onun gibi hareketli, çığırtkan, uyumayı sevmiyor ve meraklı :)
Son keşfi ayakkabilik.
Abisinin oyuncakları ayıkladık, tehlikeli olabilecek herşey kaldırdık beraber.
Mutfak çekmeceleri de ona uygun.
Herşey anlıyorlar artık.
Ve çok da zor zamanları, hep koruyup kollamak lazım.
Başına iş gelmesi saniyelere bakıyor.
Geçen gün tatilde düştü benim kızım da.
Sırt üstü yatıyordu, dönerken düştü, resmen dört ayağının üstüne.
Emekleme pozisyonunda.
Hasta da oluyor zaman zaman.
Altıncı hastalık atlattık.
Ateşi 39 ları buldu, baya dayanıklıydi.
Daha yeni usuttu, baya köh köh öksürdü, o da geçti gibi.
Etkinliklere başladık.
Henüz yürümüyor ama çok hızlı emekliyor.
Oğlum da öyleydi, yürümeye hicc niyeti bile yok daha.
Tek kelimesi var gel gel :) :)
Dışarıyı seviyor, saati geldi mi evde tutmak imkansız.
Çıkar çıkmaz öpücükleri sıralıyor teşekkür anlamında :)
Abisimiz de iyi.
Iletisimleri gün geçtikçe artıyor.
Birbirlerine çok gülüp eğleniyorlar.
Ben hem yoğun hem rutin hem maceralı bir tempodayim.
Hem düzenimiz var, hem her günümüz ayrı bir macera.
Her halleri aşk.
Geçen sene bu zamanları hatırladıkça göz yaşları pıt.
Boy 75 sanirim kilo da 13 olmak üzere. Ek gidayi cok uzun zamandir saldim cayira. Sanirim yuzde 70 anne sütü. Bizim yediğimizden veriyorum uzun zamandir. Zaten cok yemiyor. En cok yogurt yiyor ce sade kefiri cok seviyor. Her seferinde küçük şişeyi ilk acista yarisini bitiriyor. Gun icinde de kalanı iciyor. Haftada birkac kez alıyorum belki de her gün vermeliyim. Bebeyi gören de hapur hupur yiyor sanacak. Bir de agzindan çıkarmayı öğrendi diliyle. Oyun yapıyor.Mama/anne sütü ve katı gıda oranı bu aralar nasıl sizde? Yarı yarıya olmalı deniyor bizde gün günü tutmuyor hala bazen memeye çok düşkün sevdiği yemekleri yapsam da, bazen de güzel yiyor.
Cok geçmis olsun nasıl oldunuzÇok teşekkür ederim, boğazı kötü, öksürük ile başladı burun akıntısı ile devam ediyor. Valla 10 gündür hastalıkla boğuşuyorum. Uff sıkıntılı ya.
Sağolun şimdilik iyi beklediğim kadar kötü olmadı. Ateşi çıkmadı ya da burnu çok tıkanmadı. Doktor iburamin zero kullan dedi onu kullandım. Grip ya ne kullansanda hemen bitmiyor biraz zamana yayılıyor. Ben ilk zamanki grip gibi olacak diye düşündüm korktum. Dişlerde inmeye başladı bi patlaması kaldıMerhaba kizlar uzun zamandir giremedim herkes destek mesaji yollamis hangi konuyu yazmistim en son diye geri dönüp baktim o derece kopmusum. Hizli akiyor olaylar. Güzel hatirlamak dileği ile bu dönemleriamadeusdegilsalieri crazy06 M Mirune White Mocha Rheaa , guzel dostlarim. hatirlayamadigim varsa cok sagolun kizlar. Tabiki yasasin kiz kardeşlik. Az cok benzer seyler yasiyoruz ve erkek egemen, yorum yapmayı seven, olayin üzerine benzinle giden bir toplumda yaşıyoruz Allah yardimcimiz olsun kadin olmak zor. Psikolojimize kuvvet. Aydınlık güzel günler diliyorum hepimize.
Kizbendimm nerelerdesin aklima gelmistin bir ara ne günlerdi yaa. Heyecan dorukta. 40 i doldurup doguramayip buralarda yalniz takildigini hatırlıyorum hos geldin.
Boy 75 sanirim kilo da 13 olmak üzere. Ek gidayi cok uzun zamandir saldim cayira. Sanirim yuzde 70 anne sütü. Bizim yediğimizden veriyorum uzun zamandir. Zaten cok yemiyor. En cok yogurt yiyor ce sade kefiri cok seviyor. Her seferinde küçük şişeyi ilk acista yarisini bitiriyor. Gun icinde de kalanı iciyor. Haftada birkac kez alıyorum belki de her gün vermeliyim. Bebeyi gören de hapur hupur yiyor sanacak. Bir de agzindan çıkarmayı öğrendi diliyle. Oyun yapıyor.
Cok geçmis olsun nasıl oldunuz
Canım aynı salgın burda da var.Burda bir salgın var bu arada. Eltim oldu hasta önce, sonra ben, sonra yeniden o, sonra onun eşi. Bir benim eşim olmadı. Ve daha önemlisi bebeklerimiz olmadı. Ama aynısından şimdi başka 2 arkadaşımınız bebekleriyle beraber hasta oldu. Öyle bir hastalık ki ayağa kalkamıyorsun dermanın olmuyor. Kusuyorsun, ishal oluyorsun, yürüyemiyorsun, ateşin çıkıyor. Ben covid testi oldum covid negatif çıktı. Su içsem çıkarıyordum 1 gün boyunca hiçbir şey yiyeyemedim. Böyle bir hastalığın bebeğe bulaşması çok büyük risk. susuzluk yaşayabilir vücutları. Allah korusun.
Canim, sağolasin.Çok güçlü bir annesin, alerjik bebek sahibi olmak hiç kolay bir süreç değil. Çok şükür geride kalmış. Çok sevindim.
Ne güzel meraklı cimcime etrafı keşfediyor. Eşim kızımızı almaya çalıştığında bırak diyorum çıkarsın görsün. Bebekken ne kadar farklı şey görür dokunur tanır tecrübe ederse o kadar donanımlı beyne sahip oluyorlarmış ileride. zarar verecek bir şey olmadığı sürece alsın dokunsun bozsun parçalasın diyorum.
Düşmesine üzüldüm ama önemli olan bir şey olmamış. Düşmekten de bir şey öğreniyorlar.
En fenası hastalık, orada insanın kalbi sızlıyor, çaresiz hissediyor. Biz de bir 3 günlük ateş atlattık ama 6. hastalık mıydı bilmiyorum, geçer geçer diye diye eve gönderdiler her doktora gittiğimizde.
Desene sizin kız da hızlı bebeklerden. Luna ortalama emekliyor. Tutunup kalkıp tutunup yürüyor, sonra geri oturuyor yorulunca. sonra yine kalkıp dolanıyor ama ellerini bırakmıyor. destekli yürüyor. e hiç acelemiz yok bizim de. zamanı gelince yürür. ne zaman yürüyecek diye beklemesi de heyecanlı. insan dönüp bakıp allam bi yıl önce gözünü açamayan minik yaratık ayaklandı ne büyük bir mucize diye düşünüyor. iletişimleri gerçekten insanı hayrete düşürüyor. bildiğin konuşuyorlar seninle bebek dilinde. nazar değmesin hiçbirine.
Abisi olduğu için çok şanslı. yeğenim 10 yaşında. geldiğinde Lunayla çok oynuyor. Luna onu görünce başlıyor kıkırdamaya. Nasıl iyi anlaşıyorlar. E dedim ne güzelmiş ya bir abi abla olunca ikisi oynarken işini yapabiliyorsun
Oğluma vermiştim canım, ama kızım da beklerim bir süre daha.kızlar bir kaç hafta sonra 1 yaşına basacak inşallah bebeklerimiz. 1yaşından sonra bal ve süt verecek misiniz? yoksa biraz daha bekleyecek misiniz?pastörize süt mü verilecek?
Ogunleri okuyunca ben mi çok veriyorum diye düşünmeye başladım.kızlar merhaba, nasılsınız, öncelikle hepinizin geçmiş bayrmaı kutlu olsun. bir süredir yoğunluk vardı ve internetim yoktu. şimdi bilgisayarıma kavuştum, sizlere bir merhaba demek istedim.
Şimdi yazılanları da okuyacağım teker teker, bayağı birşeyler yazılmış ben yokkenbirde dikkatimi çekiyor, sanki günlük yazışma sayısı gitgide zalıyor gibi. bunda tabiki yogunlukların etkisi var, ama biz artık bir aileyiz, birbirimizi bırakmayalım :)
bizdeki durumu anlatmak isterim.
11aylık olduk. gelecek ay 1. yaş günü kutlayacam ama daha hiçbir hazırlığım yokfikirleriniz varsa duymak isterim, veya sizler neler yapacaksınız dinlemek isterim :)
eskiden sürünüyordu, şimdi son 2 haftadır emekliyor 4 ayak üstünde. ve emeklerken sol ayağını bazen değişik bir şekilde hareket ettiriyor, zannederim ilk yürüme denemeleri :)
alkış yapıyor, hemde çok sık yapıyor. ama zannederim ne manaya geldigini bilemiyor, bazen ilgisiz alakasız zamanlarda alkış yapıyor :) bye-bye çok nadir yapıyor
son 2-3 haftadır bağırma huyu edindi. istediği olmayınca, veya zorla bişey yaptırmaya çalışınca bağırıyor. hemde ne bağırma :) komşular yakında bizi şikayet eder herhalde. bunu nasıl engellemek lazım bilemiyorumda ??? yani bu yaştan başlarsak ileride sıkıntı olur.
alttan 2 ve sonra üstten 2 diş tamamen çıktı. şimdi üstten 2 tane daha gelecek gibi. halen ne bulduysa ağzına götürüyor :)
suya düşkünlüğü arttı. herhalde yaz mevsimi ve sıcaklardan. pipetli bardak siparişi verdim, bakalım kullanabilecekmi ? şimdiye kadar alıştırma bardağı kullanıyordu.
sebze yemiyor. ilk başlarda ne güzel brokoli kabak havuç falan yiyordu çok sevinmiştim. ama şimdi töbe sebzeye karşı
doktor balık yagı vermişti. möllers marka . ama alerji yaptı, kol ve bacakta kızarıklık oluştu, bende direk kestim. neden verdi bilemiyorum, çünkü rutinde yok bildigim kadarıyla. yazın balık yiyemez diye düşündü zannederim.
en son doktora gittiğimizde demir ve d vitamini kullanımına 15.aya kadar devam edecek dedi.
beslenme kısmına gelince. sabah kahvaltıda labne çok ama çok seviyor. zar zor zeytin ve salatalık yiyor. ögleden sonra pankek veriyorum - muz, un, yumurta sarısı var. arada meyve (karpuz-üzüm-kayısı dan bir veya 2si) ve yogurt yiyor. çorba havalar sıcak diye vermiyorum.
yorum yapmak istediğiniz husus veya ilave etmek istediğiniz husus var ise dinlemekten mutlu olurum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?