2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Gece ya da sabaha karşı yola çıkmak dışında kendimce çözüm bulamadım ben. Yolu uykuda geçirmesi en güzel seçenek
kızlar bir kaç hafta sonra 1 yaşına basacak inşallah bebeklerimiz. 1yaşından sonra bal ve süt verecek misiniz? yoksa biraz daha bekleyecek misiniz?pastörize süt mü verilecek?
Ben ömrüm boyunca hiç bardağa koyup süt içmedim. Eksikliğini de hiç hissetmedim. Fermente hali daha yararlı; peynir, yoğurt, kefir veya kaşar peynir olarak. Bu sebeple içmesi için süt vermeyi düşünmüyorum ama hamur içi içinde vs veririm sanırım.
Yaşına girince bal da tattıracağım pankekle vs güzel oluyor. Kahvaltıya bir alternatif olur ballı muzlu cevizli karışım yaparım enfes oluyor tadı

evet benimkine göre çok yiyor. aman boşver yeterki yesin, yememesi daha kötü :) haa bu arada benim anne sütüde alıyor, günde 3-4 sefer emziriyorum, onu demeyi unutmuşum.

yazdıklarınız arasında, ekmek daha hiç vermedim, ne biliyim zararlıdır diye vermek istemedim. lor peyniri ise bir türlü yediremedim. labne yiyor hemde manyak gibi yiyor. 20gramlık pınar labne'ler var, 8li paket halinde satılıyor. hergün 2 paket yani 40gram labne yiyor. bıraksan hepsi bitene kadar da yer :)

deniz konusuna gelince. şişme bot aldık biz, internette 100liraya falan satılıyor, tavsiye ederim. onun içinde denize girince mutlu oluyor. içinde suyla oynuyor, ayakları suyun içinde kalıyor ama tüm vucudu dışarıda. buna bir bakın isterseniz :) bu arada enterasan gelecek ama havuzu hiç sevmedi. aynı şişme botu havuzda da denedik, direk arıza yapıyor, ama denizi çok seviyor. aradaki farkı nereden anlıyorsa artık :) bir ihtimal havuz suyu soguk geliyor olabilir.

ben de esasında gece sabaha karşı çıkmak istiyorum. ama bizimkisi bir uyandımı bir daha uyumazki :) o nedenle sabah kalkıyoz, kahvaltı yapıyor ve öyle yola çıkıyoruz 9-10 gibi. sabah daha sakin oluyor, akşam olunca arıza yapma ihtimali daha fazla oluyor.
bal ve süt bende daha hiç vermedim ama 1 sene bitsin sonra yavaştan veriirm diye düşünüyorum.

Yesin yemesine tabi de, öyle yemesine göre de aman aman boylu poslu bir bebekte değil :)
Abisi de iştahlı ve zayıftı, hala öyle, kiloyu pek takmam da, kizcemin boyu minis.
10. ayda 70.5. idi.
Bir ay sonra gidicez, hem kan tahlili de yapicaz.
Anne sütü alıyor tabi ki de, 8 10 kere bile emiyor olabilir :)
Şişme botu bir daha ki gidisimize bende denicem.
Bu gidişimiz de de öksürüğü vardı baya köh köh, dr umuz da dikkatli sokun demişti, o sebepten de hiç ısrarcı olmadım.
Ekmeği bende hiç vermedim ilk zamanlar.
Şimdi de tam buğday veriyorum.
Bir yaşına gelsin pilav yerine karabugday yada kinoa vericem zaten.
Ayrıca dr da, tahıl alması gerektiğini söyleyince azar azar vereyim dedim.
Kreplerini vs. genelde keçi boynuzu unuyla yapıyorum zaten.
Yulaf da veriyorum ezip.

Demir takviyesi hiç vermedim, oğluma da vermemiştim, ama kıymayı her gün veriyorum, sadece kuzu.
Balığa temkinli başlamıştık zaten, alerjik olunca.
Yaz girince ara verdik, kısa tekrar veririm.
Önemli olan tahliller nasıl çıkacak acaba bakalım.

kızlar sırttaki isiliklere ne iyi gelir?
Ben kızımın ensesinde oluşan isiliğe çare bulamadım 1 aydır. Doktorumuzla konuştuk resim istedi gönderdim bi ilaç söyledi 6 gün sabah akşam kullanalım dedi kullandım. 6.gunde çok azaldı bıraktıktan 2 gün sonra yine aynı şekilde geri geldi. Yumurta büyüklüğünde baya kabarık kirmizi ve üstü pütür pütür kötü tarafı kaşınıyor çok. Günde 3 kere yıkıyorum, denize sokuyorum vs ama yok geçmiyor bir türlü. Ne yapacağımı şaşırdım.

Bizim de öğünler biraz fazla, soyle ki sabah kahvaltısını hazırlarken 2 tane kayisi yiyor. Kahvaltıda genelde omlet tarzı yapıyorum közlenmiş kapya biberli yumurta/ semizotu yumurta / ıspanaklı yumurta veya sadece haslanmiş yumurta yanına haftalık yaptığım 1 tatlı kaşığı labne peynir 1 zeytin 3 kiraz ceviz pekmez 1 çay bardağı ıhlamur . Yemekten sonra isteyince emziriyorum. Sonra bir kaç saat sonra armut yiyor emiyor ve öğle uykusu. Uynanca çorba +yoğurt sonra aralarda meyve veya muhallebi. Emiyor üstüne. 2.uykudan uyanınca çorba arti yoğurt yanıma muhallebi alıp sahile iniyoruz denize girip cikinca muhallebisini veya poğaçasini meyvesini yiyor eve gelip duş alıp akşam yemeği yiyor emiyor ve uyuyor.

Canım belki paylaşımımdan görmüşsündür, bizimde kuyruk sokumunda aynı anlattığın şekilde oldu. Kızarık pütür pütür (kaşıntı yoktu) ve büyük bi alanda oldu.
Kantaron yağı sürdüm geçti öbür gün hemen. Denedin mi bilmiyorum Belki size de iyi gelir. Geçmiş olsun

Her bebeğin mizacı farklı oluyor
Bizimki sabahta aynııı akşamda Kurtlugillerden. Uyanıksa ayakta durmalı

Denedim hepsini canım. Karbonatlı su gül suyu kantaron yağı zeytin yağı vs vs . Yok geçiremiyorum. Hafif geçer gibi oluyor kaşıyinca yeniden kızarıp kabarıyor. Doktor yönlendirmesiyle ilaç kullanıyoruz 6 gün günde 2 sefer 6.gun sararıp küçülüyor bırakıyoruz 8.gun hop yeniden çıkıverdi yine doktora soruyorum şunu sür diyor 6 gün x2 defa yine kullan 7.gun yeniden çıkıyor. Artık dayanamadım döndüm yazliktan yarın hem kendi doktoruna hemde bir cildiyeye gidip göstericem çocuk kasimaktan telef oldu resmen. Hani ensesine doğru saç olsa falan o yapsa desem o da yok. Alerji mi acaba diye alerji kremi bile sürdüm yine bir etkisi olmadı. Velhasıl ne olduğunu yarın öğreneceğim....

Ben kendi adıma konuşayım , oto koltuğuyla aramız hem iyi hem limoni. Eğer gideceğimiz yer böyle şehir merkeziyle etrafta çok uyaran varsa dışarısını izlemeye bayılıyor, şayet şehirler arası tarzıyla dağ bayır varsa koltukta oturmak istemiyor. Huysuzluk yaptığında ilk önce oyuncaklarını veriyorum en sevdiklerini olmadı hikaye kitabı açıp anlatıyorum olmadı şarkı söylüyorum en sevdiklerini sinir katsayısı yükseldikçe kucağıma alıyorum. Sakinlestiriyorum biraz genelde emziriyorum, agresiflik geçince yeniden oto koltuğuna koyuyorum. Yine huysuzluk yaparsa bu sefer aaa kocaman köpek vardı gördün mü diye, kuş nerede annecim bak direkte diye bildiği hayvlanlari dışarıda arattırıyorum bazen emerken kucağımda uyuyor oto koltuğuna yatırıyorum. Ama fark ettim ki genel huysuzluğu beni gördüğünde oluyor.

Persentil değerine bakıyorum ben genelde hep ortalama gidiyor bizim kızda. Ama 10. Ay kontrolünden doktor şey demisti bize 12.ayda bebeklerde beklediğimiz kilo en az 8.5 / boy 72/ baş çevresi de 45.bu değerlerin altında kalırsa bebek ek kontrol istiyoruz demisti. Kilo almiyor diye endişelenme haraketlendikleri için vücut kilo da kaybedebilir hiç kilo da almayabilir bu zamanlar dedi. Boyu da bazı ay hiç uzamayabilir sonraki ay bir anda uzar demisti. Bir ay beyin gelişimi bir ay beden gelişimi olur demisti. O yüzden ay kilo aldı verdi derdine düsmüyorum artık ben. Genel zihinsel gelişimine odaklandım. Yarın 11.ay kontrolüne gidicez bakalım durum ne gösterecek

Ben yürütecek düşünüyordum ki doktora sorduğumda kesin bir dille asla dedi. Bende hiç kullanmadım. O yürüteçte gezerken az biraz nefes alırım düşüncem de suya düştü bu vesileyle. İlk ayağa kalkmak istediğinde ki biz çok erken ayağa kalkmaya başlamıştı parmak ucunda kısa sürede tam taban basmaya başladı. Su anda pıtır pıtır peşimde geziyor. Yürütecin bu süreci geciktirecegini düşünüyorum ki kullanan arkadaşlarım oldu onlarda gözlemlediğim de bebekleri genel olarak parmak ucunda basiyor. Yani işin kısa ve özü ben kullanmadığım için memnunum, tabi kullanana da saygı duyuyorum tercih meselesi...

Hareket tamamen canım valla. Hic yerlerinde durmuyorlar ki, bizde Durum şöyle ortamlama saat vereyim.
8.00 uyanıp emiyor
8.20 meyve yiyor
8.30 ana kahvaltı ( yumurta peynir zeytin kiraz salata pekmez ceviz yeşillik ıhlamur )
9.30 emiyor
10.00 gibi eline bir salatalık veriyorum bir güzel hem yiyor hem diş kaşıyor
10.40 emerek uyuyor
12.00 gibi uyandığında hemen öğle yemeği çorba +yoğurt
13.00 emiyor
13.30-14.00 meyve
15.00 salatalık veriyorum eline yine
15.30 emerek uyuyor
17.00 uyandi çorba +yoğurt/ akşam yemeği
18.00 sahilde muhallebi + meyve
18.30 emziriyorum sahilde
20.30 bizimle yeniden akşam yemeği yiyor (köfte/balık/ kıymalı bir yemek + yoğurt vs)
Yemek bitince doğru odaya emerek uyutuyorum,.
Bu hesaba göre bizim kız balık krater olmalı ama çubuk kraker gibi ama çok hareketli 5 dakika poposu üstünde oturduğu yok.
Israr etmiyorum sadece teklif ediyorum yemediği kalıyor. Ama vermezsem ciyak cıyak bağırıyor mama meme diye.
Bazı günler çok güzel yiyor mesela bazen bakmaya bile tenezzül etmiyor. Bebekler biliyorlar ya ihtiyacı kadarını yiyorlar.

Kıyamam yaaa acaba mantar veya bakteri üremesi gibi bir şey mi ki? İnşallah geçer hemen. iyi haberlerini alalım inşallah.

Kilo takıntım yok kuzum hiç sağlıklı olsun yeterr ama diyorlar ya büyüme eğrisinde istikrarlı gelişim olmalı, bu düşüş önemli mi yoksa gözardı edilebilir mi onu merak ettim bende. %50 persentile göre ilerliyordu kilomuz , ona göre 10 kilo olmalıydı. Ama gerçekten yaramaz diyemem fakat hareketli bir bebek. Hatta yenidoğan videolarına bakıyorum te o zamandan belliymiş O zaman bile hep elini kolunu ayağını oynatıyormuş. Var kurtluluk ciğerimdeBizde Yarın bir yaş randevumuz var bakalım doktor hanımcım neler diyecek bize

Kuzum senin bebişin ne kadar kilosu.
Hemen hemen biizmki kadar yiyorsunuz sizde.
Kızım 10. ayda 8800 kg 70.5 cm di.
3800 doğduğu için dr umuz az buluyor gelişimini ama kötü de demiyor.
Toparlar bekleyelim diyor.

E Erganun
Canım ya, evet ne günlerdi, ne de güzel günlerdi.
Allah isteyene tekrarini nasip etsin.
Ben bu aralar yine pek bir isteriğim : D
Sen nasılsın, bebis nasıl..
Cok iyiyiz şükürler olsun.dogum günü planları basladi bile. Mevlid gibi bir dogum kutlama toplantısı da yapamasigimiz için genis bir organizasyon düşünüyorum vaka sayıları izin verirse. 2 bucukta emmeye uyandi ismail sonra sivrisinek sonra da kafamdaki doğumgünü planları uyutmadi o derece heyecan yaptim birden öyle şirket filan degil yanarli dönerli masalar değil. Belki buyuk bir doğumgünü pastasi ve miktar olarak fazla hazirladigim atistirmaliklar. Dinlengin huzurlu eglenceli olalim istiyorum. Oglusum da yorulmadan eglensin. Bakalim neler olacak. Plani olanlar varsa paslasalim
Benimki de 13 kilo ama istahsiz diyecek kadar az yiyor canim ya anormal seviyeler olmadikca sadece izleyelim derim. Sen de haklisin tabi takip etmeli ama kaygi yapma simdilik..
Benimki ilk ek gida dönemi cok hevesliydi agI acik dolaşıyordu. Doktor kilodan dolayi azalt diyince ikimizin de hevesi kacti sonra ben teklif etsem de gurur yapti diyomusum saka bi yana dikkati o kadar daginik algilari o kadar acik ki elindeki oyuncaktan duvardaki kara noktadan en olmadi goz bebegime elini sokma derdinden kendine gelip acıktığıni hissedip agzini acamiyor. Ama gece 3 kez acliktan dolayi emme yapiyor yoksa belki de hic uyanmayacak.

Ben safari temalı balon almıştım bahçe içinde bir kutlama olacak. Masa örtüsü kullanmayacağım, doğal dursun. Ne kadar basit o kadar iyi. Zaten vakalar çok sadece 1. Derece ve yakınımızda olan akrabalar katılacak. Planım böyle.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…