Öyle bir işleyiş var ki. Bi bakıyorsun çocuğuna senden daha iyi bakacak kimse yok, senin kadar iyi bir anne yok. Çocuk seni çok iyi yönlendiriyor. Onunla tecrübe kazanıyorsun. Herşey bi format gibi yükleniyor sana. Tabi ara ara yetersizlik hissi gelmiyor değil. Her çocuk farklı. Burası devam ettikçe psikolojik bi yol oluyor. Şuan yaşadıklarımı onlarda yaşıyor normal diye ilerleyiş devam ediyor.
Birde ilk doğumu ve maddi durumu el veren varsa iyi bir hastanede doğum yapmayı tercih edin. Birde refakatçinızı iyi seçin. Benim eşim ve ablam yanımda kalmıştı ama ikisi de sürekli uyudu ama hemşireler çok ilgiliydi bebek ve anne hemşireleri ayrıydı. 2 saatte bir bebek odasını arıyordum onlar emzirmeye yardıma geliyor oğlan emmedi ama yine de 2 saatte bir gelip denediler en son mamasını verip yatırıp gidiyorlardı. Sonra yine gelip yine emzirme çalışması 10 dk emmedi mama verip uyutup gittiler. Benim refakatçi eksiği o sayede kapandı.
Ya ebebekin ürünleri çok güzel ama kalıpları küçük ona dikkat et. Oğlum 51 cm 3.420 gram doğdu yeni doğan tulum küçük geldi. Yenidoğan değilde 0-3 ay almak lazım ama onu da fazla almamak 3-6 ay kalıba göre. Biz 2 hafta sonra kıyafetsiz kalmıştık aldık 2 hafta sonra yine kıyafetsiz çünkü 1. Ve 2. Ayda kilo alımı fazla oluyor
Lcw ve civil kalıpları daha standart ama ebebek kalıpları küçük. Bebek 3 kilo altı doğsa bile 1-2 ayda hızlı kilo artışı olacağı için adeti az almakta ve bir tık büyük almakta fayda var. Biz bunu yaşadık 2 tulumu hiç giyemedi. Giydiklerini 3-4 kere anca giymiştir lekesiz tertemiz bi sürü kıyafet vardı başkasına verdim hep.
Grup içi kalsaydı keşke. Gerçi grupta da hiç olmasa böyle şeyler keşke. Yol uzun. Ben hamilelik süreci yaşadım ama insan unutuyorr o yüzden aynı süreçten giden insanlarla ilerlemek güzel.
Valla benimki 37 haftalık ama iri bebek doğdu zaten iri diye erken aldık. Herkese büyük geliyordu ama bana minicik geliyordu. Her halukarda minik oluyorlar ya. 4 kg 54 cm di kızım.
Merhaba kizlar, cok uzun zamandir yazmiyorum. Umuyorum bebekleriniz ve sizler cok iyisinizdir. Biz iyiyiz, ama cok fena mide bulantilarim oldu. Mide bulantisindan asiri yorgun hissediyordum. Uzun zamandir raporluydum, ise gitmedim.
13. Haftanin icindeyiz su an. Henuz alisverise baslamadim ama anneannesi yeni dogan seti almis, minicik gorunce cok duygulandim... Sizler alisverise basladiniz mi? Alisveris yaparken ilk lazim olacak seyler neler? Ne almaliyim once? Tecrubeli arkadaslar soyle bi liste yapsa ne guzel olur :))
benim büyük çocuk 8 yaşında küçük 5, herşey duruyordu ev taşıdım taşınırken beşik giysiler biberonlar hepsini verdim ve 1 ay sonra hamile olduğumu öğrendim tekrardan başlayacağız şimdi
Valla daha önce çok minik bebek kucaklamadığım için çok zor gelmişti minicik fln. Ama gelen hemşireler oooo oo yapıyorlardı sürekli bebek gördükleri için sanırım. Bana şuanda 3 aylık bebek gene minicik geliyor unutmuşum o zamanları
kızlar ben az önce alıntı yaparak yazdım ama, kendim göremiyorum, yaklaşık 5 yıldır hiç girmiyordum buraya unutmuşum bayağı da değişmiş burası, nasıl oluyordu
kızlar ben az önce alıntı yaparak yazdım ama, kendim göremiyorum, yaklaşık 5 yıldır hiç girmiyordum buraya unutmuşum bayağı da değişmiş burası, nasıl oluyordu
Mesaj yazarken alıntıları ekle kısmı var. çoklu mesaja cevap vermeyeceksen cevap vereceğin mesajı sadece cevapla yap. Birini etiketlemek için @ yanına ismini