2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

Ya o liste konuştukça gezip gördükçe akla geliyor. Mesela biz hep bebek listesi üzerine konuşurken doğum zamanı geldi aaa anne listesi de olmalıymış pijamalar, pedler, hasta bezi yerine depend çok iyi fikirdi mesela. Tarak, diş fırçası macunu gibi ben bi tane liste başlıcam aklıma geldikçe yazarım ama bizde ki ihtiyaçlarla ilk çocuk ihtiyaçları farklı şekil alacak. Ama konuştukça çıkar buradan fikir öyle öyle eklenir alınır

Yorgunmuydular acaba,benimde ablam ve eşim kaldı yanımda ikiside gözünü kırpmamıştı ama benim yüzümdenyoksa gözleri kapatıp geri açıyorlardı,evet bebekle çok ilgili bi hastaneydi gerçektn bu ayrıntılar önemli

Bende ilk ay zorlandım hiç bebek bakmamış taşımamıstım minicik sanki bi yeri kırılacak gibi gelirdi Benim 3660 gr doğdu ama kayınvalidemlerin tarafinda hep 4 buçuk falan doğduğu için bebekler benimkide onlara küçük gelmişti her gelen boyu iyi ama zayıf diyordu doktor iyi diyordu onlar zayıf

Selam annne adaylarım canlarım. 2li tarama testimize 1 hafta kaldı. Aranızda yaptıran ve cinsiyetini öğrenen var mı ben çok heyecanlıyım

Nette bulamadım ben ama mağazasında güzel desenlileri vardı bende ablama aldımbir de burada bi kumaşçı var onda da çeşit çok ordanda aldık
Ayy evet ya burada da varmış bi kumaşçı kaç zamandır vakit bulamıyorum ki gideyim
Ben iki üç müslin almıştım ama yetmez.
Zaten birini yanlış almışım bi geldi kalpli kız bebek şeysi Kuzenime vericem onu da

Acemilik mi diyim bilemedim ama şimdi diyorum yanıma alacaklarım listesine ek yanıma almayacaklarım ablam,kaynanam, annem annemle kaynanamda gelip konuşup,tv izleyip, yemek yiyip gidiyordu ablam yol yorgunu, eşim hep yorgun ama bunları kabul etmiyorum bende uykusuz, aç, sezeryanlı

Evet bayadır yoktun h.geldinAlışverişe yavaştan başlama taraftarıyım kızım ilk çocuğum onda erken başlamama rağmen son haftalara bile sarkmıştı oğlumda da para biriktirdik heerşeyi toptan alırız diye ancak erken doğum riskim olunca kendim istediğim gibi yapamadım alışverişimi yani araştırma fırsatım olmadı bu dönemlerde araştırmaya başlayıp yavaş yavaş alabilirizyenidoğan grubundan çok şey almamıza gerek yok diye düşünüyorum inanın bir kez giydirebildiğim çok şeyleri oldu,bir de çok kalın olmayan ince pamuklu kıyafetlerle rahat ediyor bebekler ve pence battaniyeler ya da müslinlerle tutmamız daha kolay ve bebekte bunalmıyor,yeni doğanlar 2hafta sonra olmamaya başlamıştı benimkilere ve her marka bir değil beden ölçüsünde onada dikkat etmek gerekir

Valla benim almayacaklar listemde annemde var. Eşimden başka kimseye haber vermeyeceğim doğumda pat diye doğurdum bennn diyecem Çocuğum yoğunbakımdayken sağdığım süte cıklayıp şeninde benim gibi hiç sütün olmayacak diyordu başımda ki sezeryandan çıktığım halde Damla damla sütüm geliyordu. Daha ayaklarım açılmamıştı.
İnatla sağdım 2 günlük lohusa halimle mastit bile oldum. Üstüne yetmedi sütüm kesilsin diye sonradan ilaç dahi kullandım

Benimde yanıma almayacaklar listemde kv ve görümcem varçok severim ama utanırım onlardan bir de çok akıl veriyorlarBu demek oluyor ki yanımıza alacağımız kişi yorgun ve uykusuz olmamalıben annemi alıcam sadece ama çocuklarımı düşünüyorum işte kızım büyük ama oğlumdan hiç ayrılmadım şimdilik düşünmek istemiyorum yoksa işin içinden çıkamam

Bende alıcam çarşıya çıkınca çeşit çok orda,ağız mendilleri ve sırt mendilleri yaptırırım bir de gerçekten çok kullanışlı oluyor

Ahh tek gitmek daha iyi gerçekten. Hastaneye pekmez getirmişlerdi göğsüme sürmek için anneme eve gelince anne tamam siz büyüttünüz kaç tane biliyorum anlıyorum siz biliyorsunuz ama bırakın bunu ben büyüteyim. Kaç sene bekledim bu anı diye uzun bi sitemli konuşma yapmıştım kaynanamda duymuştu sonra kaynanam hiç karışmadı sen bilirsin ne yapacağını dedi hâlâ da öyle devam eder ama o hastanede ki 2 gün susmadılar. Eve gitmek istemiyorum ben diye ağlaya ağlaya çıkmıştım hastaneden gelince banyoya girdim annem hemen odaya pekmezle

Ay kıyamm ya bende çok mastit oluyorfum offf çok zor inş olmayız öyle bişeler,kızımda kv geldi benimle ve kabus gibiydi bebeği hemşirelere bile göstermiyordu,bana çok sık emziriyon diyordu resmen kıskandı benim bebeğimi bende ve annem geldi 2.günü kalmaya kv bende durucam dedi Hastane kabul etmedi anneme ben dururum sen dayanamazsın burda falan dedi,neyse ben annemi istiyorum diyince tıpış tıpış gitti ve hala kızıma aşırı düşkün kv o benim kızım falan der sürekli

Kızlar ,
Biz Kasım 2017 annelerinde alışveriş topiği yapmıştık . Ordan genel bir liste hazırlamıştık.İhtiyacınıza göre değiştirip ekleme çıkartma yaparak kendi listelerinizi oluşturabilirsiniz.

BEBEK İHTİYAÇ LİSTEMİZ

Giysi Grubu
Hastane Çıkışı 2 adet (bir tanesi bebeğimiz doğduktan sonra bir tanesi de süslü olanlardan foto çekimi için)
Alttan çıtçıtlı badi 5-6 adet
Zıbın yenidoğan incelerden üçgen bağlanan
Tulum 3-4 adet
Pijama takımı
Bere 3-4 adet
Eldiven 3-4 adet
Çorap Patik 3-4 adet
Önlük
Patikli Pantolon
Hırka-Yelek
Ağız Mendili 6-7 adet
Müslin bez
Yüz örtüsü
Alt Açma
Battaniye (Penye, Kadife, Peluş)
Nevresim Takımı

Araç Gereçler
Bebek arabası puset anakucağı
Oto koltuğu ( 6.aydan sonra kullanılacak)
Mama sandalyesi ( 6.aydan sonra kullanılacak)
Beşik
Biberon sterilazötörü ( mama ve emzik kullanan bebekler)
Sling ya da kanguru ( isteğe bağlı)

Temizlik Grubu
Tırnak Makası
Burun Aspiratörü
Derece
Islak Mendil
Pişik Kremi
Bebeyağı
Saç Fırçası
Küvet
Küvet Filesi
Şampuan
Kova
Maşrapa
Banyo Süngeri
Banyo Havlusu
Bornoz
Yeni Doğan Bebek Bezi

Beslenme Grubu
Biberon
Biberon Temizleme Fırçası
Emzik

ANNE İHTİYAÇ LİSTEMİZ
Emzirme Sütyeni
Emzirme Atleti
Göğüs Kalkanı
Lohusa Gecelik ve Pijama takımı
Süt Sağma Makinesi
Göğüs Kremi
Göğüs Pedi
Depend Kilot Ped
Terlik
Taç

HASTANE ÇANTASI LİSTEMİZ

Bebek Çantası
Hastane Çıkışı
Alt Üst Takım
Penye ve Polar Battaniye
Yelek
Müslin Bez
Yüz Örtüsü
Yeni Doğan Bebek Bezi
Biberon
Emzik
Pişik Kremi
(adetler kişi ihtiyacına göre değişeceğinden belirtmedim)
Anne Çantası
Lohusa Gecelik
Lohusa Pijama Takımı
Lohusa Sabahlık
Emzirme Sütyeni
Emzirme Atleti
Ceket ya da Yelek
Göğüs Pedi
Göğüs Kremi
Süt Sağma Makinesi
Göğüs Kalkanı
Depent Kilot Ped
Çorap
Havlu
Terlik
Taç
Makyaj Çantası
Saç Düzleştirici
Tarak
Eve Giderken Giymek için Kıyafet
Kağıt Havlu
Islak Mendil
(adetler kişi ihtiyacına göre değişeceğinden belirtmedim)

Tercihen Yanımıza Alınacaklar
Bebek Odası Süsleri
Lokum
Çikolata
Lohusa Şerbeti
İkramlıklar
Çarşaf Yastık Kılıfı
Emzirme Yastığı

Ya hastanenin iyi kısmında bu da vardı. Seni 2. Kişiye muhtaç bırakmıyor özel işleri onlar yapıyor odadan çıkartıyorlar üst falan değiştirirken. Bende oğlum kısmını düşünüyorum. Kaynanamlar boluda. Ev bahçeli şimdi burada doğum yapsam oğluma gelip bakacaklar ama evde ne kadar oyalanacak. Bende bolu da doğum yapsam hem oğlumda orada oyalanır zaman geçirir diyorum. İnsan geride evlat olunca onu düşünüyor

Aslında en normalindenmiş maşallah

Doktorun nerede ve tabi hastane olarak seçimine göre değerlendirebilirsin bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…