Evet keşke yaptırmasaydım diyorum 2 günde kurudum gittim2li için sadece perinatologa gittim normalde kadın doğumcuya gidiyordum yani ayrıntılı baktı baya da hiç bi sorun görmüyorum dedi sevinmiştim kursağım da kaldı sevincim
Yok artık yaSen boyle soyleyince aklima ne geldi15 gun olmus dogum yapali oglum 1 gunlugune yogun bakimda kalmasi gerekti. Sut sagma yerine ciktim hastanenin ogluma verilmesi icin. Orda bi hasta yakini sen neden bekliyosun dedi oglum icin sut sagicam dedim. Bastan asagi süzdükten sonra sen cocuk mu dogurdun dedi evet dedim. Sonra elimde sut sagma aleti gorunce sutunde mi var senin dedi tovbe estagfirullah dedim ayri bi kabine geçtim. Bikac dk gecti iceri girmek istemez mi bakabilir miyim bende sutun nasil dedi cikar misiniz disari gelmeyin lutfen demistim.
Manyaklar cok
Hepinize tek tek cevap yazamiyorum arkadaslar ama hepsini okuyorumBebegim hala yasiyor karnimda az bi suyla ama nereye kadar dayanabilir bilmiyorum doktorlar tam sure soyliyemiyolar bazi bebekler aylarca dayanbilirmis bazilari dayanamazmis. Enfeksiyon olmadigi surece boyle beklicez ve antibioticum tedavisi goruyorum enfeksiyon olmamasi icin. Doktorlar anne karnindaki su bebegin gelisimi icin hele cigerleri icin cok cok onemli.. saglikli olurmu bilmiyoruz diyorlar eger yasarsa.. bende bile bile bir cana kiyamamki
Çok geçmiş olsun canım tekrar. Umarım bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırsınız ikinizdeHepinize tek tek cevap yazamiyorum arkadaslar ama hepsini okuyorumBebegim hala yasiyor karnimda az bi suyla ama nereye kadar dayanabilir bilmiyorum doktorlar tam sure soyliyemiyolar bazi bebekler aylarca dayanbilirmis bazilari dayanamazmis. Enfeksiyon olmadigi surece boyle beklicez ve antibioticum tedavisi goruyorum enfeksiyon olmamasi icin. Doktorlar anne karnindaki su bebegin gelisimi icin hele cigerleri icin cok cok onemli.. saglikli olurmu bilmiyoruz diyorlar eger yasarsa.. bende bile bile bir cana kiyamamki
Cok cok gecmis olsun canim simdi baktim yazdiklarinaHepinize tek tek cevap yazamiyorum arkadaslar ama hepsini okuyorum❤ Bebegim hala yasiyor karnimda az bi suyla ama nereye kadar dayanabilir bilmiyorumdoktorlar tam sure soyliyemiyolar bazi bebekler aylarca dayanbilirmis bazilari dayanamazmis. Enfeksiyon olmadigi surece boyle beklicez ve antibioticum tedavisi goruyorum enfeksiyon olmamasi icin. Doktorlar anne karnindaki su bebegin gelisimi icin hele cigerleri icin cok cok onemli.. saglikli olurmu bilmiyoruz diyorlar eger yasarsa.. bende bile bile bir cana kiyamamki
Canım suyunu arttırmak için neler yapabilirsin bilmiyorum bunları araştır. Burada arkadaşlar havuç suyu söylemişti. Doktorunda zaten bu konuda yapman gerekeni söylemiştir.Hepinize tek tek cevap yazamiyorum arkadaslar ama hepsini okuyorumBebegim hala yasiyor karnimda az bi suyla ama nereye kadar dayanabilir bilmiyorum doktorlar tam sure soyliyemiyolar bazi bebekler aylarca dayanbilirmis bazilari dayanamazmis. Enfeksiyon olmadigi surece boyle beklicez ve antibioticum tedavisi goruyorum enfeksiyon olmamasi icin. Doktorlar anne karnindaki su bebegin gelisimi icin hele cigerleri icin cok cok onemli.. saglikli olurmu bilmiyoruz diyorlar eger yasarsa.. bende bile bile bir cana kiyamamki
Haklısınız aslında ama 2-3 ay çok uzun bi zaman zaten ayrıntılıda down ihtimali olsa bebekte anlaşılmaz mı peki 20. Haftama 6-7 hafta kaldı zaten çok daha iyi bi perinatologa gitsem mesela ümraniye 3 ay sonrasına verirse randevu zaten doğuma 3 ay kalacak ben 3 ay nasıl geçireceğimBence simdi de takma. Hatta moralini yuksek tut, bebis senden etkilenmesin hic canim.
Umraniye’nin Nipt testini ucretsiz yapmasi icin, devlet ya da arastirmadaki hir kadin dogumcuya girerek kendini Perinatoloji icin yesil alan kaydi yaptirman lazim. Bunun icinde aslinda bir takim kriterler var, 18 yas alti gebelik 35 yas ustu gebelik, erken dogum tehlikesi, miyom ya da kist olmasi vs. Epey kosul var. Ama senin sonuc orta risk ciktigi icin doktora “İkili testim orta riskli cikti, doktor Fetal dna testi istedi ve perinatolojiye gitmem gerektigini soyledi. Gidebilmem icin Saglik Bakanligi sistemine ekleyebilir misiniz?” Demelisin. Bir iki kontrol sonrasi kaydini acarlarsa artik MHRS’den ya da 182’den perinatolojiye randevu hakkin cikar. Fakat randevular icin 2-3 ay oncesi yer olmuyor.
Perinatoloji hak girisin yapildiktan sonra, Umraniye’de perinatoloji yerine TIBBİ GENETİK bolumunden randevu alip, testlerinle gidebilirsin. Perinatologlarda yer yok cunku.
Ve mumkunse ikili testi yaptirdigin perinatologdan rapor uzerine “Fetal Dna tavsiye edilir” notu ekletirsen yaparlar canim. Bana bu sekilde soylediler.
Ben tarama testlerini yaptirmayacagim. Zaten bana kadin dogum bakamiyor, mecbur perinatolog gozetimindeyim. Bu sebeple benim ikili testimi gormelerine gerek yokmus. 25 Subat’a randevumu aldim ben. Kismet, bakalim telefonda verdikleri bilgiyi uygulayacaklar mi?
Bu arada dunperirem ‘in randevusu vardi. O da ne yapti anlatirsa sevinirim.
ulasimiz da randevu alacakti.
Canim, hic sikma canini. Simdi kardesimle konusuyorum 8 yasinda erkek yegenim var. Ona da down sendromu teshisi konmustu. Yegenim su an yanimda. Ustun yetenekli kendisi ve ozel egitim goruyor. Hic kafaya takmasin diyor.
Bu arada tarama testleri icin yerli yabanci cok kaynak okudum. Olasilik maksimum %66. Yani doktorun %100 riskli dese bile reelde %66 risk var. Yani doktorun dediginin gecerligi neredeyse yari yariya dusuyor. Bir de soyle dusun, dogduktan sonra da hastaliklarla karsilasabilir, sonradan da olabilir. Bu konuda Allah’a emanet edip, teslimiyet icinde olmayi daha uygun goruyorum.
Umraniye’de perinatolog yerine Tıbbi Genetik’ten randevu alacaksiniz, teste onlar karar verecek. 2 hafta icinde randevu alabilirsiniz huraya musaitlik var. İkili testiniz elinizde zaten, onun ustune ikili testi yaptirdiginiz perinatolog not dussun.Haklısınız aslında ama 2-3 ay çok uzun bi zaman zaten ayrıntılıda down ihtimali olsa bebekte anlaşılmaz mı peki 20. Haftama 6-7 hafta kaldı zaten çok daha iyi bi perinatologa gitsem mesela ümraniye 3 ay sonrasına verirse randevu zaten doğuma 3 ay kalacak ben 3 ay nasıl geçireceğim
Bu ikili sonuclarının güvenilir olmadığını herkes biliyor. Ama insanın içine bir şüphe düştü mü stres yapmaya engel olamıyor.Kızlar sonunda sonucum çıktı orta riskteymişim doktorum fetal dna önerdi sizce ne yapmalıyım moralim çok bozuldufiyat sordum 2350tl dediler az da değil bana bi akıl verin 20de ayrıntılıda zaten çıkmaz mı sizce sonucumda bu
Çok geçmiş olsun canım tekrar. Umarım bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırsınız ikinizdePeki bunun nedeni neymiş? Enfeksiyon mu vardı acaba?
Allah razi olsun evet vucut yine su yapiyormus fakat oyle cok cok fazla bi miktar degilCok cok gecmis olsun canim simdi baktim yazdiklarinapeki su yeniden cogala biliyor mu?yoksa bu suyla devam edicek?
Rabbim yardimcin olsun hersey onun elinde ,dualarim sizinle
hala hastahanedeyim eve birakmiyrlar.. doktorm sadece dinlenmelisin diyorCanım suyunu arttırmak için neler yapabilirsin bilmiyorum bunları araştır. Burada arkadaşlar havuç suyu söylemişti. Doktorunda zaten bu konuda yapman gerekeni söylemiştir.
İnşallah evladını sağ salim kucağına alacaksın. İnan dualarım seninle.
Hastanede mi kalıyorsun, eve geçtin mi?
Benim gün içindeki kusmalarım geçti Allah'a şükür sadece sabah uykudan uyanınca aç karnına ilaç içmem gerekiyo ondan sonra kusuyorum ardından 1 2 tuzlu bisküvi yiyorum sonra kalkıp sıcak bi çorba içiyorum iyi geliyo midemeMerhaba kızlar,
Valla bugün pek hoş değilim. Ben üç ayın bitmesine 1 hafta kalmış kusma lar acı tat azalır diye beklerken. Bugün baya bir zortladı.Zaten çok yiyemiyorum birde yediğim ne varsa her seferinde çıkardım. Hala alttan alttan sinyal veriyor bu daha başlangıç diye
Rabbim şifa versin size bağışlasın miniği sağsalim doğurursunuz inşallahhayir bir nedeni yok enfeksiyonda yokoyle aniden oldu...
Allah razi olsun evet vucut yine su yapiyormus fakat oyle cok cok fazla bi miktar degil
hala hastahanedeyim eve birakmiyrlar.. doktorm sadece dinlenmelisin diyor
Moralini yüksek tut insallah hersey güzel olurhayir bir nedeni yok enfeksiyonda yokoyle aniden oldu...
Allah razi olsun evet vucut yine su yapiyormus fakat oyle cok cok fazla bi miktar degil
hala hastahanedeyim eve birakmiyrlar.. doktorm sadece dinlenmelisin diyor
Merhaba kızlar,
Valla bugün pek hoş değilim. Ben üç ayın bitmesine 1 hafta kalmış kusma lar acı tat azalır diye beklerken. Bugün baya bir zortladı.Zaten çok yiyemiyorum birde yediğim ne varsa her seferinde çıkardım. Hala alttan alttan sinyal veriyor bu daha başlangıç diye
Benimde migren in var tutunca parol ise yaramyaramıyor soğuk komple x biraz rahatlatıyor yada soğuk patates şakaklara koyup saricaksinizArkadaşlar sinuzitten dolayı aşırı baş ağrım var iki gündür parol aldım işe yaramıyor mahvetti beni işe yarayacak bir yönteminin varmi
Çok geçmiş olsun öncelikle.Sabah Akşam burnunuzu karbonatlı tuzlu su ile yıkayacaksınız. İltihap aktıkça ağrılarınız da azalacaktır. Bunun için eczaneden burun yıkama aparatı alırsanız işiniz daha kolay olacak. Tuzlu karbonatlı su da şöyle hazırlanacak 1 su bardağına 1'er çay kaşığı tuz ve karbonat koyup iyice karıştırarak eritiniz. Bunu aile hekimimiz önermişti bu yöntemle kulak ağrımdan bile ilaçsız kurtulmuştum.Arkadaşlar sinuzitten dolayı aşırı baş ağrım var iki gündür parol aldım işe yaramıyor mahvetti beni işe yarayacak bir yönteminin varmi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?