2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Benim durumumda olan varmiydi 17. Haftasinda suyunun neredeyse tamamimin gelmesi...

Bence simdi de takma. Hatta moralini yuksek tut, bebis senden etkilenmesin hic canim.

Umraniye’nin Nipt testini ucretsiz yapmasi icin, devlet ya da arastirmadaki hir kadin dogumcuya girerek kendini Perinatoloji icin yesil alan kaydi yaptirman lazim. Bunun icinde aslinda bir takim kriterler var, 18 yas alti gebelik 35 yas ustu gebelik, erken dogum tehlikesi, miyom ya da kist olmasi vs. Epey kosul var. Ama senin sonuc orta risk ciktigi icin doktora “İkili testim orta riskli cikti, doktor Fetal dna testi istedi ve perinatolojiye gitmem gerektigini soyledi. Gidebilmem icin Saglik Bakanligi sistemine ekleyebilir misiniz?” Demelisin. Bir iki kontrol sonrasi kaydini acarlarsa artik MHRS’den ya da 182’den perinatolojiye randevu hakkin cikar. Fakat randevular icin 2-3 ay oncesi yer olmuyor.

Perinatoloji hak girisin yapildiktan sonra, Umraniye’de perinatoloji yerine TIBBİ GENETİK bolumunden randevu alip, testlerinle gidebilirsin. Perinatologlarda yer yok cunku.

Ve mumkunse ikili testi yaptirdigin perinatologdan rapor uzerine “Fetal Dna tavsiye edilir” notu ekletirsen yaparlar canim. Bana bu sekilde soylediler.

Ben tarama testlerini yaptirmayacagim. Zaten bana kadin dogum bakamiyor, mecbur perinatolog gozetimindeyim. Bu sebeple benim ikili testimi gormelerine gerek yokmus. 25 Subat’a randevumu aldim ben. Kismet, bakalim telefonda verdikleri bilgiyi uygulayacaklar mi?

Bu arada dun perirem ‘in randevusu vardi. O da ne yapti anlatirsa sevinirim.

ulasimiz da randevu alacakti.

Canim, hic sikma canini. Simdi kardesimle konusuyorum 8 yasinda erkek yegenim var. Ona da down sendromu teshisi konmustu. Yegenim su an yanimda. Ustun yetenekli kendisi ve ozel egitim goruyor. Hic kafaya takmasin diyor.

Bu arada tarama testleri icin yerli yabanci cok kaynak okudum. Olasilik maksimum %66. Yani doktorun %100 riskli dese bile reelde %66 risk var. Yani doktorun dediginin gecerligi neredeyse yari yariya dusuyor. Bir de soyle dusun, dogduktan sonra da hastaliklarla karsilasabilir, sonradan da olabilir. Bu konuda Allah’a emanet edip, teslimiyet icinde olmayi daha uygun goruyorum.

Yok artık ya valla ben anlamadım anam bu milleti.

Canim dualarimiz seninle. Atan kalpten umit kesilmez. Allah’in izniyle kucagina alacaksin insallah. Sen istirahat etmene bak. Rabbim dog dediyse dogacak o bebek. İcin rahat olsun, ikiniz de Allah’a emanetsiniz.

Çok geçmiş olsun canım tekrar. Umarım bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırsınız ikinizde Peki bunun nedeni neymiş? Enfeksiyon mu vardı acaba?

Cok cok gecmis olsun canim simdi baktim yazdiklarinapeki su yeniden cogala biliyor mu?yoksa bu suyla devam edicek?
Rabbim yardimcin olsun hersey onun elinde ,dualarim sizinle

Canım suyunu arttırmak için neler yapabilirsin bilmiyorum bunları araştır. Burada arkadaşlar havuç suyu söylemişti. Doktorunda zaten bu konuda yapman gerekeni söylemiştir.
İnşallah evladını sağ salim kucağına alacaksın. İnan dualarım seninle.

Hastanede mi kalıyorsun, eve geçtin mi?

Haklısınız aslında ama 2-3 ay çok uzun bi zaman zaten ayrıntılıda down ihtimali olsa bebekte anlaşılmaz mı peki 20. Haftama 6-7 hafta kaldı zaten çok daha iyi bi perinatologa gitsem mesela ümraniye 3 ay sonrasına verirse randevu zaten doğuma 3 ay kalacak ben 3 ay nasıl geçireceğim

Umraniye’de perinatolog yerine Tıbbi Genetik’ten randevu alacaksiniz, teste onlar karar verecek. 2 hafta icinde randevu alabilirsiniz huraya musaitlik var. İkili testiniz elinizde zaten, onun ustune ikili testi yaptirdiginiz perinatolog not dussun.

Ama bunu yapabilmek icin perintoloji kaydinizi actirmaniz lazim. Bunu da devlet ya da egitim hastanelerinden yapabilirsiniz.

Su surecte 3 ay beklemeniz gereken bir durum yok. Dedigim gibi yaparsaniz en fazla 2 hafta icinde randevunuz olur.

Bu ikili sonuclarının güvenilir olmadığını herkes biliyor. Ama insanın içine bir şüphe düştü mü stres yapmaya engel olamıyor.
Canım ben bu durumda yaptırırdım. Nedeni ise çocuğumdan vazgececeğimden falan değil ama daha önümüzde bir süreç var. Hep bunun düşüncesi insanı yıpratır.
Umarım ücretsiz yapılması için yazılan yöntemler sana uyar. En azından gelen sonuçla içini rahatlatırsın.

Çok geçmiş olsun canım tekrar. Umarım bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatırsınız ikinizde Peki bunun nedeni neymiş? Enfeksiyon mu vardı acaba?

hayir bir nedeni yok enfeksiyonda yokoyle aniden oldu...
Cok cok gecmis olsun canim simdi baktim yazdiklarinapeki su yeniden cogala biliyor mu?yoksa bu suyla devam edicek?
Rabbim yardimcin olsun hersey onun elinde ,dualarim sizinle
Allah razi olsun evet vucut yine su yapiyormus fakat oyle cok cok fazla bi miktar degil
hala hastahanedeyim eve birakmiyrlar.. doktorm sadece dinlenmelisin diyor

Merhaba kızlar,

Valla bugün pek hoş değilim. Ben üç ayın bitmesine 1 hafta kalmış kusma lar acı tat azalır diye beklerken. Bugün baya bir zortladı.Zaten çok yiyemiyorum birde yediğim ne varsa her seferinde çıkardım. Hala alttan alttan sinyal veriyor bu daha başlangıç diye

Benim gün içindeki kusmalarım geçti Allah'a şükür sadece sabah uykudan uyanınca aç karnına ilaç içmem gerekiyo ondan sonra kusuyorum ardından 1 2 tuzlu bisküvi yiyorum sonra kalkıp sıcak bi çorba içiyorum iyi geliyo mideme o bulantı hissi oluyo yine ama öyle aşırı değil kusturmuyo

Allah razi olsun evet vucut yine su yapiyormus fakat oyle cok cok fazla bi miktar degil
Rabbim şifa versin size bağışlasın miniği sağsalim doğurursunuz inşallah

Moralini yüksek tut insallah hersey güzel olur doktorlari dinle bolca dinlen hastanede yatman daha iyi evde ister istemez insan kalkiyor is yapmaya en azindan cocuklar icin.Rabbim yardimcin olsun

15+6 ama hala kusuyorum iki gundur ilac icmedim meger ilaclar tutuyormuş beni bugun iki kere kustum midem feci durumda

Arkadaşlar sinuzitten dolayı aşırı baş ağrım var iki gündür parol aldım işe yaramıyor mahvetti beni işe yarayacak bir yönteminin varmi

Arkadaşlar sinuzitten dolayı aşırı baş ağrım var iki gündür parol aldım işe yaramıyor mahvetti beni işe yarayacak bir yönteminin varmi
Benimde migren in var tutunca parol ise yaramyaramıyor soğuk komple x biraz rahatlatıyor yada soğuk patates şakaklara koyup saricaksiniz

Çok geçmiş olsun öncelikle.Sabah Akşam burnunuzu karbonatlı tuzlu su ile yıkayacaksınız. İltihap aktıkça ağrılarınız da azalacaktır. Bunun için eczaneden burun yıkama aparatı alırsanız işiniz daha kolay olacak. Tuzlu karbonatlı su da şöyle hazırlanacak 1 su bardağına 1'er çay kaşığı tuz ve karbonat koyup iyice karıştırarak eritiniz. Bunu aile hekimimiz önermişti bu yöntemle kulak ağrımdan bile ilaçsız kurtulmuştum.

Bunun yanında Aktardan kurutulmuş papatya alıp sıcak su ile yüzünüze buhar banyosu yapın. Çok faydasını göreceksiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…