Ben daha gitmedim fakat gidersem mutlaka burdan paylaşacağımBence simdi de takma. Hatta moralini yuksek tut, bebis senden etkilenmesin hic canim.
Umraniye’nin Nipt testini ucretsiz yapmasi icin, devlet ya da arastirmadaki hir kadin dogumcuya girerek kendini Perinatoloji icin yesil alan kaydi yaptirman lazim. Bunun icinde aslinda bir takim kriterler var, 18 yas alti gebelik 35 yas ustu gebelik, erken dogum tehlikesi, miyom ya da kist olmasi vs. Epey kosul var. Ama senin sonuc orta risk ciktigi icin doktora “İkili testim orta riskli cikti, doktor Fetal dna testi istedi ve perinatolojiye gitmem gerektigini soyledi. Gidebilmem icin Saglik Bakanligi sistemine ekleyebilir misiniz?” Demelisin. Bir iki kontrol sonrasi kaydini acarlarsa artik MHRS’den ya da 182’den perinatolojiye randevu hakkin cikar. Fakat randevular icin 2-3 ay oncesi yer olmuyor.
Perinatoloji hak girisin yapildiktan sonra, Umraniye’de perinatoloji yerine TIBBİ GENETİK bolumunden randevu alip, testlerinle gidebilirsin. Perinatologlarda yer yok cunku.
Ve mumkunse ikili testi yaptirdigin perinatologdan rapor uzerine “Fetal Dna tavsiye edilir” notu ekletirsen yaparlar canim. Bana bu sekilde soylediler.
Ben tarama testlerini yaptirmayacagim. Zaten bana kadin dogum bakamiyor, mecbur perinatolog gozetimindeyim. Bu sebeple benim ikili testimi gormelerine gerek yokmus. 25 Subat’a randevumu aldim ben. Kismet, bakalim telefonda verdikleri bilgiyi uygulayacaklar mi?
Bu arada dun @perirem ‘in randevusu vardi. O da ne yapti anlatirsa sevinirim.
ulasimiz da randevu alacakti.
Canim, hic sikma canini. Simdi kardesimle konusuyorum 8 yasinda erkek yegenim var. Ona da down sendromu teshisi konmustu. Yegenim su an yanimda. Ustun yetenekli kendisi ve ozel egitim goruyor. Hic kafaya takmasin diyor.
Bu arada tarama testleri icin yerli yabanci cok kaynak okudum. Olasilik maksimum %66. Yani doktorun %100 riskli dese bile reelde %66 risk var. Yani doktorun dediginin gecerligi neredeyse yari yariya dusuyor. Bir de soyle dusun, dogduktan sonra da hastaliklarla karsilasabilir, sonradan da olabilir. Bu konuda Allah’a emanet edip, teslimiyet icinde olmayi daha uygun goruyorum.
Kizlar merhaba yeniden. Perinatologa gittim bu hafta icin gerekli ölçümleri yapti çok şükür her sey gayet iyi görünüyor dedi. Yalniz bu da cinsiyete erkek dedi arada kaldim. Cihazi cok iyi önceden de gitmiştim gösteriyordu cinsiyeti ya da biz de görmüş oluyorduk bu kez biz bisey görmedik ölçümlere odaklandigimiz için 15 16 hafta ile uyumlu. 20 cm 132 gr dedi. Sağlıkla doğsun tüm minnoslar.
İkili için burda devlette perinatologa gittim kalbine beynine ense kalınlığına burun köküne herşeyine baktı sorun görmedi ama kan sonucu sorunlu geldi orta risk grubundaymışım
ah canın benim inşallah en hayırlısı olur, doktorlarını dinle bol bol dua et. en iyisi olur umarım senin ve yavruların içinHepinize tek tek cevap yazamiyorum arkadaslar ama hepsini okuyorum❤ Bebegim hala yasiyor karnimda az bi suyla ama nereye kadar dayanabilir bilmiyorumdoktorlar tam sure soyliyemiyolar bazi bebekler aylarca dayanbilirmis bazilari dayanamazmis. Enfeksiyon olmadigi surece boyle beklicez ve antibioticum tedavisi goruyorum enfeksiyon olmamasi icin. Doktorlar anne karnindaki su bebegin gelisimi icin hele cigerleri icin cok cok onemli.. saglikli olurmu bilmiyoruz diyorlar eger yasarsa.. bende bile bile bir cana kiyamamki
Devlette prosedür gereği direk yapıyorlar ama yaptırmama seçeceğin tabi ki var canım.Devlet hastanesine giden arkadaşlarım ikilim temiz çıktı. Ama doktor 16 18. Hafta da gel 3lü yapalım dedi risk yoksa yaptırmak zorunda mıyım acaba?
Gözün aydınDevlet hastanesine giden arkadaşlarım ikilim temiz çıktı. Ama doktor 16 18. Hafta da gel 3lü yapalım dedi risk yoksa yaptırmak zorunda mıyım acaba?
Devlette prosedür gereği direk yapıyorlar ama yaptırmama seçeceğin tabi ki var canım.
Hiç o toplara bir daha girmek istemiyorum ya söyleyim bari yapmasın zaten 3 4 hafta sonra detaylı falan gelir onu yaptırırım. Teşekkür ederim kızlarGözün aydın
Sanmıyorum . Bizde üçlü yapalım mı bile denilmedi.
Bende direk detaylı yaptıracağımHiç o toplara bir daha girmek istemiyorum ya söyleyim bari yapmasın zaten 3 4 hafta sonra detaylı falan gelir onu yaptırırım. Teşekkür ederim kızlar
Fetal dna yaptıramazsam ayrıntılıda çıkacak zaten dediğiniz gibi içimi ferah tutmaya çalışıyorum ah öyle zor ki keşke yaptırmasaydım diyorumay canım çook sevindim bak gördün mü endişelenmene gerek yokmuş, ben de 20. haftamda perinatoloğa gideceğim çünkü en doğru şeyleri onlar söylüyorlar
canım bak herkes demiş ben de diyim, şimdi doktor bir risk var deyince insan ister istemez endişeleniyor ama inan gerçekleşme olasılığı aslında o kadar az ki... işte 20. haftada bence bir perinatoloğa git detaylı ultrasonla her şeyi söyleyecekler zaten sana. içini ferah tut.
ah canın benim inşallah en hayırlısı olur, doktorlarını dinle bol bol dua et. en iyisi olur umarım senin ve yavruların için
Çok teşekkür ederim dediklerinizin hepsini yapacağım Çok dua ediyorum hiç birimizi evladımızla sınamasınUmraniye’de perinatolog yerine Tıbbi Genetik’ten randevu alacaksiniz, teste onlar karar verecek. 2 hafta icinde randevu alabilirsiniz huraya musaitlik var. İkili testiniz elinizde zaten, onun ustune ikili testi yaptirdiginiz perinatolog not dussun.
Ama bunu yapabilmek icin perintoloji kaydinizi actirmaniz lazim. Bunu da devlet ya da egitim hastanelerinden yapabilirsiniz.
Su surecte 3 ay beklemeniz gereken bir durum yok. Dedigim gibi yaparsaniz en fazla 2 hafta icinde randevunuz olur.
Sonuç gayet güzel canım sıkıntı yokKizlar bu benim ikili test sonucum ama hic bisey anlamadim risk var mi yok mu
Ah ciddi misin agzin bal yesin ya doktora mesaj attim ama daha gormedi icim icimi yiyor. İlk gebeliğimde olan bazi degerlerle de baya fark cikmis acikcasi korktumSonuç gayet güzel canım sıkıntı yok
Bi sorun yok gayet güzel canımKizlar bu benim ikili test sonucum ama hic bisey anlamadim risk var mi yok mu
Hoşgeldin canımSelam kızlar
Bende 13 haftalık gebeyim
Tahmini doğum tarihi 23 ile 30 arası
Aranıza katılmak istiyorum
Olur mu
Yoksa geç mi kaldım
Sagol canim tesekkur ederim insallah sende guzel sonclar alcaksinBi sorun yok gayet güzel canım
HoşbuldukHoşgeldin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?