- 11 Kasım 2019
- 1.811
- 3.269
- 48
- 32
Yaaaa gecmis olsun canim ,Kizlar bugun size yazmistim belim agriyor diye. Aksam kendini bayagi bayagi hissettirdi meger agriyan belim degilmis karnimizin yaninda olan kemikler varya onun hemen arka tarafi. Esim bi kemik ismi soyledi ama unuttum. Biraz masaj yapti oraya iyi geldi. Oglumla ayni yatakta yatiyoruz gece kalkmayayim diye oyle olunca karnimi kollamak icin ona sirtim donuk uyuyorum. Hep ayni yone uyuyunca ondan oldu herhalde
Aslinda ayri yatiyordu teyzesi ama geceleri cok uyaninca benim her defasinda kalkip yanina gitmem gerekiyor uykum cok bölünüyor. Boyle olunca hemen pıspısliyorum geri uyuyor. Yoksa kendisi uyumaya alisikti ama isteYaaaa gecmis olsun canim ,
Oglusun ayri yatmaz mi?sen rahat uyuman icin hem alissin bebek gelince daha zor olur
Olsun canim bizde de oyle oluyor hatta bi kac hafta oncesine kadar yalniz oturmuyirdu odada biseylerden korkmustu geceler cok uyanip agliyordu ama onunla yatincada ben rahatim hic tekme falan yemiyorum sukurAslinda ayri yatiyordu teyzesi ama geceleri cok uyaninca benim her defasinda kalkip yanina gitmem gerekiyor uykum cok bölünüyor. Boyle olunca hemen pıspısliyorum geri uyuyor. Yoksa kendisi uyumaya alisikti ama isteDogum yapincada bi sure boyle devam eder herhalde nasil olur bilmiyorum bi yanimada yenidogan bebisi alirim bi yanima oglum hic bi cozum gelmiyor aklima
Insallah canim Amin
Ayni sorunlar ben oglumda yasamistim sadece 39cu hafta artik dolasmaya basladim 40haftalikken geldi pasa simdi doktorlari inandiramiyorum erken dogum riski oluyor bende diye
Yarin icin bana dua edin yine uykusuz gececek bugun anlasilan ,her randevu oncesi ayni heyecan ☺
Evet insallah ama belkide ultrasona sokmaz bilmiyorum insallah ultrasonda bakar bebisimi gorurum hem artik tam olarak kesinlesir cinsiyyetiBi de o kısmı oluyor26. Haftadan sonra full yatıp 39. Haftada planlı sezeryan
Yarın güzel gün kavuşma günü
Hep canım sıkıldı ev sahibi evden çık diyor.
Geçen senede ev taşımıştım 3 aylık hamileyken
Allah ım sabır versin o aileye, kuzularımız koşarken düşse içimiz parçalanıyor, ya buna nasıl dayansın o anne.. İnşallah hepsi hayata tutunur birbirlerine teselli olurlar..Çok saolun Allah razı olsun kızlar,çocuklardan biri tepki vermiş doktor iyi olacak demiş inşallah diğeri kritik,bunlar 3kardeş 2,4,6 yaşlarındalar sünger yatakla oynuyormuş çakmakla oynamış en büyüğü kağıt yakmışlar ve yatak tutuşmuş birden annede hasta yatıyormuş,olacak ya işte elden bir şey gelmez,Mtad evet canım eşimin dayısının torunları Hendekten,bende hastayım cenazeye gidemedim başım çatlıyor
Cıksa da endişelenme. Kızımda risk gurubundaydım 2lide, 4lü sonucum iyi cıkınca rahatladım ama o arada neler yasadımBende 35 yaşındayım. Ikili teste gireceğim ve test sonucu risk grubu çıkarsa diye endişeliyim.
Sorma vallaNeden cikartiyor kontrant yok mu oyle hemen nasil çıkartıyor insanlik kalmamis valla
Günaydın arkadaslar. Ben hala burnumla savaşıyorum. Tıkanıklık beni delirtecek. Sürekli otrıvinele gezıyorum. Boğazım mahfolduk agzım acık yatmaktan. Şimdi cold mix diye bişey duydum onu alıp denicem akşam. Yastıga yakana falan damlatıyormuşsun.işe yararsa bilgilendiririm tekrardan. Gercekten tükendim artık
allah allah neden hala geçmedi canım yaa
bari gündüz değil akşamları sık sadece
çok kötü burun tıkanıklığı, gerçekten bir geldi mi geçmek de bilmiyor
Canım selam. Evet gittim. Doktor gerçekten çok ilgiliydi. Perinatolojiye yönlendirdi oradaki. Oradan randevu alacağım. Yine de benim risk grubum düşük tabii. O yüzden genetik doktoruyla da görüştüm. Risk düşük olduğundan önermeyiz dedi. Dışarıdan bir yazı getirildiğinde mutlaka genetik doktoruna onaylatman gerekecek. Hastane dışı pek işlem yapmıyorlarmış. Ama senin risk grubun yüksekti sanırım, sorun çıkmaz diye umuyorum. 2li test sonucuna göre karar veriyorlar. Oradaki perinatolojiden sıra bulmak biraz zor. Doktor da çok antipatik bir kadındı belki gününde değildi bilemem. Ama eğer bir risk varsa genetik doktoru bu testtense amniyosentezi öneririm 100% sonuç dedi. Bu testin de bazı sonuçlarının kesin olmadığını söyledi.
Gidip direkt orada görüştüm bu arada Genetik doktoruyla. Randevuya gerek olmadı. Bir bayandı doktor ve çok rahatlattı beni zaten iki doktor var. Onun onayı gerekiyor Fetal DNA için. Bana riskin çok düşük, detaylı ultrasona gir 18. haftada, orada risk çıkarsa yaptırırız dedi ama yine de bu Fetal için söylediği de bekleme süresi 2-3 hafta ve bu da anne için yine gerginlik. Orada da bir sorun çıkarsa yine amniyo yapılacak. Yani eninde sonunda amniyosenteze kadar gider riskli gebelikler, ben çok önermem bu testi dedi.Umraniye’de perinatolog yerine Tıbbi Genetik’ten randevu alacaksiniz, teste onlar karar verecek. 2 hafta icinde randevu alabilirsiniz huraya musaitlik var. İkili testiniz elinizde zaten, onun ustune ikili testi yaptirdiginiz perinatolog not dussun.
Ama bunu yapabilmek icin perintoloji kaydinizi actirmaniz lazim. Bunu da devlet ya da egitim hastanelerinden yapabilirsiniz.
Su surecte 3 ay beklemeniz gereken bir durum yok. Dedigim gibi yaparsaniz en fazla 2 hafta icinde randevunuz olur.
Gidip direkt orada görüştüm bu arada Genetik doktoruyla. Randevuya gerek olmadı. Bir bayandı doktor ve çok rahatlattı beni zaten iki doktor var. Onun onayı gerekiyor Fetal DNA için. Bana riskin çok düşük, detaylı ultrasona gir 18. haftada, orada risk çıkarsa yaptırırız dedi ama yine de bu Fetal için söylediği de bekleme süresi 2-3 hafta ve bu da anne için yine gerginlik. Orada da bir sorun çıkarsa yine amniyo yapılacak. Yani eninde sonunda amniyosenteze kadar gider riskli gebelikler, ben çok önermem bu testi dedi.
Beni çok geriyor amniyosentez neden bilmiyorumay hepimizi amniyosenteze alsalar da rahatlasalar
ne testmiş arkadaş
Beni çok geriyor amniyosentez neden bilmiyorumAma en net sonuç diyor o da doktor gözüyle bakıyor. Biliyor ki%1 ihtimal bile olsa anne gerilecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?