2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bende satın aldım bu üründen

Günaydın canım, ellerine sağlık yazdığın için.

Sistemde Ümraniye perinatoloji randevusu şu an 4 ayı buluyor. Oradan randevu mümkün değil. Ben de tıbbi genetik randevumu 25 Şubat'a almıştım. Bana denileni yazmıştım. Buraya geldiğinizde bizim perinatolog olmasa da kırmayız sizi zaten perinatoloji takibindesiniz diye demişti. Amniyosentez yapıp da düşük yapmayan duymadım canım ya. Onun için olay o boyutlara varsın istemem açıkçası. Evet tarama testlerinin 100% güvenirliği yok, olasılığı en yüksek diye açıkçası NIPT düşünüyorum. He onda da yapılmasın diye zorluk çıkarılırsa onu da yaptırmam olur biter.

Canım benim pappa yüksek çıktı ve ikilide çentik gördü. O bebek gelişimini etkileyebilen bir şeymiş. Bebeği besleyen arterlerden birinde rezistans oluyormuş. Evet risk grubum düşük ama bu söylediklerimden ötürü takip edelim dedi doktor. Genetik de bir detaylı ultrason daha önerdi bakalım birkaç hafta sonra yaptırıcam.

Genetik doktoru baya iyiydi. Randevusuz olmama rağmen 10 dakika her şeyi tek tek açıkladı bana. İçin rahat olsun gerilme dedi. Detaylını yaptır sonra yine görüşelim dedi. Umarım sana testi sorunsuz yaparlar

Ben balkona koyuyordum ya oglumda acik havada olunca normal bi cop kovasi da is görüyor ama buda mantikliymis canim. Zaten esim gunde kac kez disari çıkıyor evde bekletmez hic hemen atar.

Genetik doktoru baya iyiydi. Randevusuz olmama rağmen 10 dakika her şeyi tek tek açıkladı bana. İçin rahat olsun gerilme dedi. Detaylını yaptır sonra yine görüşelim dedi. Umarım sana testi sorunsuz yaparlar

Hayırlısı bakalım. Belki ulasimiz benden önce gidebilir. Artık hangimiz gidersek deneyimlerimizi paylaşırız.
İnşallah hiçbirimize bu testler gerekmez, sağlıcakla alırız kucağımıza bebişlerimizi.

Çoğu zaman beğeni attığımı hatırlıyorum. Bazılarına az bile yazıyorsun.
Ben 26 Temmuz, bebek 25 Ağustos bekleniyor. Hayli benzer durumdayız. Tabi benim başka çocuğum yok.

Güzel dileklerin için çok teşekkür ederim. Burada birbirimizle bir çok şeyi paylaşarak rahatlıyoruz. İşin doğrusunu öğreniyoruz. İnşallah güzellikle, sağlıkla alırız bebişleri kucağımıza.

Çok üzüldüm bu habere. Allah sabır versin. Allah anneye de 2 yavrusuna da tez vakitte şifa versin. Ailesinin acısını dindirsin. Diyecek şey gerçekten bulamıyorum. Hayatını kaybeden yavru da gül içinde yatsın inşallah.

Araştırmaların belli testleri yapabilmesi için bulgu çokluğu lazım. Ben Pıhtılaşma testi için gitmiştim tek kayıp, kan testleri eh işte o yüzden yapılmadı özel kendim yaptırdım. Ya 3 kaybın olmalı yada ailede lan Pıhtılaşması, kalp hastalığı gibi örnekler.. İlk başta çok acımasız geliyor 3 kaybın olsun öyle bakalım demek ama bu testler maliyetli risk olanda olmayanda yaptırdığında maddi fazla yük. Türkiyede Emarların bile %98 inin boşa çekilmiş. Zaten bizlerde hormonlar kurgular malum anında kendimizi taramaya sokarız.

Maalesef. Halbuki annenin içini rahatlatan ve bence ikilidense her anneye yapılması gereken bir test. Ama bizde illaki bulgu arıyorlar. Bu da özele sevk ediyor ve maddi olarak zorluyor...

bende böyleyim
yastığınızı biraz yükselttin
yattığınız odayı nemlendirin ve daha çok sıvı tüketin
kendinizi daha rahat hissedeceksiniz
en azından ben kısmen rahatladım

Son düzenleme:
Maalesef. Halbuki annenin içini rahatlatan ve bence ikilidense her anneye yapılması gereken bir test. Ama bizde illaki bulgu arıyorlar. Bu da özele sevk ediyor ve maddi olarak zorluyor...

İşte maddi kısmı zor. Psikolojik kısmı zor. Onlarda bu testleri paralı olarak yaptırdıkları için bulgusuz giremiyorlar. Belki ileride hastane içinde yapılırsa diğerlerini kaldırıp buna dönebilinir ama bu da yeni test o zaman da başka çıkar. Kafa karışıklığı yaptırsan da yaptırmasan da kafalar birmilyon

Boğaz kurulugundan sabaha kadar Bi sürahi su içiyorum. Bütün iç organlarım kuruyo sankı.

Oda da nem ölçer var mı. Ben nem %55 altına düştüğünden beri yaşıyorum onu petekte ki suluklar bana mısın demiyor. Arada yağ damlatıyorum yatağın başucuna

Bana da öyle dedi canım ama diğer doktorum çok erken dedi :) Bekleyip görücez artık birkaç hafta sonra

Günaydın kızlar hastaneden geldim şimdi benim miniğim teyzeleri doktor erkeğe benziyor ama %100 diyemem dedi 2 hafta sonra yine gel netleşir dedi. Kendimi o kadar kıza hazırlamıştım ki biraz şoka uğradım

canım yaa
seni o kadar iyi anlıyorum ki
aynısı bana da oldu
hem de ilk çocuğum, bir daha da doğurmayı düşünmüyorum üstelik
hani erkek çocukları anneye düşkün olur, erkekle kız arası aşk başka falan diyorlar ama
hala adapte olamadım desem yeri

Senin sonradan mı kesinleşti canım peki?

Bana da öyle dedi canım ama diğer doktorum çok erken dedi :) Bekleyip görücez artık birkaç hafta sonra
14 haftalık oldu canım yani ben pipi falan da göremedim usg de nesini benzettiyse erkeğe anlayamadım 2 hafta sonra gel netleşir dedi bakalım hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…