2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293

Benim oğlumda sık hastalanıyor. Çözüme kavuşmamış alerjisi var. Ağıza sıkılan astım havalarından kullanıyor.

Benim oğlumda sık hastalanıyor. Çözüme kavuşmamış alerjisi var. Ağıza sıkılan astım havalarından kullanıyor.
Alerji testi yaptırdınız mı kanda çıkıyor hepsi bizimde yumurta alerjimiz var ama çok düşük bi değer çıktı bide oğlumda dermatit var deterjan şampuan herşeyini ayrı kullanmak zorunda kalıyoruz maalesef bide sürekli krem kullanıyoruz vücut için sizede çok geçmiş olsun

Inş. Cinsiyet işi karışık en iyisi kağıda yazdırıcam evde eşimle ve 2 olanlar beraber bakarız. Tek öğrenmeye cesaretin yok
İyiymiş daha iyi hatıra kalırbizde öğrenmicez diyorduk ama çocuklar yer bizi öğrenmezsek

Tünaydın güzel anneler
Birşey soracam size ayakta iken karnınızı açıp izlediğiniz dalgalanmaya görüyormusunuz? Ben bugün çok denk geldimde. Bağırsak değildir diye düşünüyorum
Normalde de olabiliyordu o sankiDışardan dalgalanmalar için erken gibi ama içinde hissedebilirsin belli olmazben sağ tarafıma yatınca tıp tıp kasık karın ortasında bişeyler oluyor,bağırsak hareketi gaz vs bile olsa bebiş gibi hşssetmekte çok güzel oluyor

Ya bende kız hissettim hamileliği öğrenince ama hiç düşünmemeye çalıştım eşime bile demedim. Ne hissediyorsun diye hiç his yok dedim. Hatta 2 erkek fikrine hazırladım kendimi
Hayırlısı olsun inşallah sizinki farklı olur ben istediğim için galiba kendimi çok kaptırdım alıştırdım keşke o kadar kaptırmasaydım sonra sonuç böyle oluyor işte şokkk

Atopik dermatit var bizde de ama öyle aşırı değil. Bi kere çok kötü oldu zaten sonra başladı alerji süreci. Deri testi yapmadılar 5 yaş öncesi kesinliği yok diye kanda ev tozu akarı alerjisi çıktı. Cerrahpaşada takip görüyor doktor büyük ihtimal hafif astımı var dedi. Deterjan kimyasal bizde de yok. Mümkün oldukça doğal türden kullanıyoruz. Paketli gıda yok. Evde rutubet olmaması lazımdı ev taşıdık. Bizim total ıge sınırın az üstünde o yüzden hafif geçiriyor diyor doktor. İleri değil alerjisi ama sık hasta oluyor mevsim geçişinde. Geçen gün KBB da kanın pek önemi olmaz deride bakılmalı o da 5 yaş sonrası dedi. Herkes farklı görüşte. Bezmialeme götürmüştük orası çiğerde sorun yoksa alerji önemli değil dedi. Yani tam bi sonuca çıkamadık tahmin üstüne ilerliyoruz

ayyy allah kolayşık versin
paketli gıda nasıl hiç kullanmıyorsunuz yaa
valla tebrik ediyorum sizi.

ayyy allah kolayşık versin
paketli gıda nasıl hiç kullanmıyorsunuz yaa
valla tebrik ediyorum sizi.

İlk 1 sene hiç verdim. O kadar baskılara rağmen. Alerjisi olduğunu da bilmiyordum kanda çıkmıştı 9 aylıkken ama hiç belirti yoktu. Zaten beslenmeye dikkat ettiğim için tepki vermemiş. 1 yaş geçince artık kısıtlamaya azalttım çünkü çevre faktörü çok zor oluyor. Ama sonra vucut tepki vermeye başladı 1 sene de sadece 2 kere hasta olurken sonra hastalıklar sıklaştı vucutta egzama çıktı. Doktor kullanmayacak dedi. Bende başladım tekrar kısıtlamaya zor oldu ama artık kendisi de alıştı. Tabi çocuk markette değil ama bi yere gidince istiyor verildiğinde. Bizde eve sokmuyoruz artık. Çok yasak boyutuna girmesin diye misafirlikte falan 1-2 yiyor çay yanına konulunca ama mesela züber var paketli ama içerik olarak gideri var. Arada ondan alıyorum ki diğerleri zararlı o yüzden bunu alabiliriz diye belirtiyorum. O yüzden başkası çikolata alayım mı dediğinde hayır zararlı diyor ama göstererek eline verilirse o zaman küçük bi kriz oluyor onu da çantada züber tutarak yada varsa market hadi gel oradan zararlı olmayandan alalım diye ikna ediyorum. İnsan ağlamasına dayanıyor ama o hastalıklar kadar koymuyor

Bizimde sınırın az üstü ama astım demedi hiç doktorumuz ciğerlerde sorun yok dedi 2 3 aydır daha iyi benim oğlum inşaallah sizin çocuğunuzda daha iyi olur biz bu son 6 ayda hastalanmadık bide doktor 3 yaşından sonra daha az etkileniyorlar pek hastalanmıyorlar demişti

İstah durumunuz nasil kizlar? Benim arada mide bulantim olsa da istahim açıldı önüne gecemiyorum. Canim hersey istiyor yemek olarak ve eksi seyler olarak. Kendimde enerji buldukca yapmaya calisiyorum. Uzun zamandir beyaz lahanayla olan biseyi canim istedi ki 28 yillik omrumde bi kere olsun istememisimdir senede 1 olursa oda yemisimdir baskasi yaparsa oda kendim evde hic yapmadim. Ama simdi olsa 1 tencere yicem esim bugun pazardan alicakta yapicam.
Hamileyken insanin cevresinde bi yakini olmasi lazim ya boyle seyleri cekinmeden soyleyebilcegi. Ah anacigima yakin olsam hemen yapardi. Ama 1 ay falan var yanina gitmeme o zamani bekleyemem

Aynı durumdaymışız bizde bide paketli ürünlerden yiyince ishal olma problemi var bide yüzünde kenarlarda egzema oluyor bi yere gidince maalesef eline bişeyler tutuşturuyorlar gözü kalıyor çocuğun yemek istiyor bişey diyemiyoruz

Selam kızlar .
Ben haftaya inşallah cinsiyeti öğrenmek icin hastaneye gideceğim. Esimde şehir dışına bugun cikti martin 3 nde bende ona gideceğim günübirlik gezmeye ,onunla da donecegim. Bundan haberi var. Havaalanından da beni alacak . Bende eger cinsiyeti öğrenirsem supriz yapmak istiyorum. Bana fikir verir misiniz ?

Ya bizimde atopik dermatit ve sık hasta olma harici hiç şikayetimiz yoktu. Muayeneler de ciğer temiz. Burunda tıkanma yok. Aslında astım demek için bulgu yok ama sık hasta olmasını ona bağladı. Birde bizim hastalıklar ciğere de inmiyor normal grip gibi burun aksın, öksürük, hapşırık, balgam sonra iyileşme.. Alerji grubuna bakıyorum orada anında ciğere iniyor diyorlar genelde.. Mesela hergün yıkanıp nemlenecek dedi bizim ki hafta da 1 yıkansa bile yok egzama. Sadece 1 kere 1 yaşındayken olmuştu. Şimdi anca kulak memesinde oluyor o da sürekli dokunuyor.. İnşallah büyüdükçe hepten geçer. Birde okul sürecinde zorlar diyorlar ama onu alerjisi olmayandan zor geçiriyor

Ya insanlarda iyi niyetle vermek istiyorlar ama zaten artık eski devirde değiliz. Birisinden bişi almamalı alerjisi olmasa da. Ki alerji de artık çok sık görülüyor. O an bi kriz olabiliyor ramazan bayramında aman yesin çocuk denildi denildi sonra ki gün elinde parmak ucu kadar egzama çıktı. Sonra verenleri engelledim çocuğun sağlığından ileri değil geri çevirmek diye ama işte her zaman yapılamıyor bu sefer de çocuk da ters tepki oluyor. Arada yediğinde tepki vermiyor zaten.

Çok şükür artık çıkarmıyorum Ama bulantı devam ediyor birde mide yanması öyle olmasa canım neler istiyor neler ama hep mide yakıcı şeyler doktora gidince ilaç isteyeceğim yanma için.. canım evet hazır olsa yesek ne iyi olur ama yine de 1 ay sonraya sen liste yap

Teyzem bugün doğum yapacak gebelik tansiyonu sebebiyle
34 haftalık hamile ama bebek tansiyondan dolayı pek gelişemedi. İnşallah bir an önce kavuşurlar birbirlerine, dua edin lütfen sizde
dualarım teyzenle inşallah sağlıkla kucağına alır
şu an iştahın i si yok biraz hastayım ondan da olabilir,benim öğürtüler arada çıkıyor hâlâ,bütün gün canım ne istese diye düşünüyorum,aklıma iyi bi fikir getirdin
Aklıma bi fikir gelmedi ama havaalanında eşinle ilk buluşmada olabilir bu sürpriz

Aaa ne güzel bi sürpriz olur ama bence özele gidiyorsan doktor sana da söylemesin kağıda yazsın yanına gidince kağıda beraber bakın

Bulantılar ve istifra tam gaz. Eşim adımı "Iııh istemem" koymuş. Ne sorsa öyle cevap veriyormuşum. Çıkarmaktan korktuğum için yiyemiyorum.

Hamilelik durumunu bilmeden önce bir gün annemle telefonla konuşurken yoldan bir koku gelmişti. Ama nasıl missss gibi kokuyor. Yoldan çıktım, kokuyu takip ettim. Bir baktım, bir taksi durağında atmışlar ocağı dışarı, pişiriyorlar. Deli olacağım kokuya o derece. Anneme de dedim, bi bak hamile olabilirsin demişti.

Haftasonu annemlere gittik. Hem eşim ev yemeği yesin, hem göreyim onları 1 ayı geçti gidemiyorum diye. Annem bana o şeyi pişirmiş. Allah'ım yine missss gibi bir koku. İlginçtir, yediğim her şeyi 1 saat içinde çıkarırken onu çıkarmadım. Ama bir tane daha vereyim mi dediğinde de "ııh istemem" dedim.

Keşke annelerimiz hep yakın olsaydı. 20 yıldır onlardan uzakta yaşıyorum. Bir ilk kez taşınırken, bir de dün de gelirken annem ağladı arkamdan. İçim parçalandı benim de. 40 yaşıma geliyorum, hala küçüğüm ona göre anlaşılan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…