2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Sen yine ekmek yiyebiliyosun ben ekmekten tiksindim canım hiç yiyemiyorum iştahım açıldı yemek bayağı yiyorum ama ekmekten tiksinti geldi

Sen yine ekmek yiyebiliyosun ben ekmekten tiksindim canım hiç yiyemiyorum iştahım açıldı yemek bayağı yiyorum ama ekmekten tiksinti geldi

Ekmegi sadcee sabahlari yiyorum onun disinda ekmek yeme alışkanlığım zaten yoktu bayat ye yada şokta tam bugday ekmegi var ciha togumu felan var içinde onu dene ilk zamanlar normal ekmegi bende yiyemiyordum bunu yiyordum dene istersen inşallah faydasi olur

Bugun burdan anladığım yesen ayri dert yemesen ayri dert
Suan dinleniyorum birazdan bulasik mk bosalticam yenilerini dizicem tekrar calistiricam bi an once ailemin yanina gitmem gerek bir sureligine. İs yapmak yok yemek yapmak yok yatıs

Valla sanmıyorum iyi geleceğini kokusuna bile dayanamıyorum kayınvalidem somun ekmek ne güzel kokuyor al da ye biraz diyor midem bulanıyo kokusu bana geldi mi

Bende yemek yapamıyorum salçadan tiksindim kokusuna dayanamıyorum kayınvalidemlerde kalıyorum 1 haftadır

Kizlaar ben bugün doktorumla son durumu konuşmaya gittim. 3lu tarama yaptirmak istersen yapalim dedi. Tamam dedim. Haftasonu bulunduğumuz şehirde bir doktora gittiğimi söyledim . Amniyosentez yaptirmak istemedigimi konustuk. Sonra tarama testleri ya dav arkli durumlar icin baska bir ultrasona gönderiyor oraya geçtim. Orda yine kanama alani görüldü cinsiyeti yaramaz göstermedi tekrar rutin ölçümler yapıldı. Velhasıl ölçümlerdeki farklılık beni düşündürmeye başladı. Hafta sonu 20 cm ölçülen bebek 12 cm görünüyor. Bir de kanama alani yok denmisti hafta sonu ama bugün alanın ayrintilarina kadar yazmış doktor. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Sorsanız inanin sehirdeki en gelismis cihaza sahip doktor vs ama bu tezatliklar... ha bir de cinsiyeti de farkli söylemişti hic güvenim kalmadi. Normalde de ozel muayenehanelere özel hastanelere falan açıkçası bir önyargım var-dır. Ankarada bir perinatolog önerildi ama sırf para icin farkli seyler söylenir mi endisesi yaşıyorum. Bu yuzden de hacettepenin profesörlerinden birine muayene olmak istiyorum acaba daha önce giden duyan bilgi sahibi olan var mı? Bir taraftan da diyorum su tezat durumlar dışında bebegin kalbine kemiklerine yuzune kafatasına vs cok ayrıntılı bakti ölçtü inceledi ve ona gore degerlendirme yaptı. Bunlar disindaki söylenenler cinsiyet kanama alani ve boy yanlış olabilir ki ikilemde kaldim. Ben su an tam 16+0 ım. benimle ayni haftada yapilan ölçümlere göre bebeginizin cinsiyetini de belirterek boy ve kilosunu yazar mısınız? Aşağı yukari fikir edinmek icin soruyorum. Bana devlette 12 cm 151 gr dediler özelde 2 gün once 20 cm 132 gr dedi. Siz de ölçümlerinizi yazıp fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim...

canım sanki 12 cm 151 gr daha tutarlı gibi geldi bana
benimki de 14 cm gibiydi çünkü geçen kontrole gittiğimde ama üzüldüm 2 doktorun iyice kafanı karıştırmasına. en gelişmiş cihaza sahip doktor ilk gittiğin mi? ama kanama alanı olsa muhakkak görürdü sanki? inan ben de yorum yapamadım yaa hay allah çok iyi araştırıp bi 3. doktora da görünsen mi acaba?

[/QUOTE]
Canım çok zihnin bulanmış haklı olarak ama cihazdan cihaza fark eder. Hacettepeyi bilmiyorum ama ankara üniversitesinde Batuhan Özmen var fakat üniveriste şu an kayıt almıyor ne poliklinik ne öğretim elemanlarında. Ama batuhan beyin neoramada muayenehanesi var. Riskli gebelikte en isimlerden biri de Aydan Biri ama onun da muayene ücretleri uçuk ve amniyosentez taraftarı. Benim ikinci gebeliğim 16.haftadan itibaren perinatolojide geçtiği için tecrübelendim. Ben ankara üniversitesinde batuhan beye gitmiştim o da üniversitenin perinatolojisine yönlendirmişti. O zaman tuncay kara vardı çok iyiydi şimdi antepte kendi yer açmış ama üniversite bu konuda çok iyi. Batuhan beyin yorumlarına da bakabilirsin.

Yorumlarınız için teşekkür ederim kızlar. Aydan Biri ye bir arkadas gitti muayene ücreti ne kadar bilmiyorum sadece yuksek, ama ne kadar yuksek onu bilmiyorum. Ben baska bi doktora daha esim bebegi görsün diye gitmistim o doktor da kanama alanını gösterdi. Yani 3e 1 oldu bizim bu perinatolog. Ben artik ikili taramayı 2. Plana attım ultrason sonucları neden yakin ve ya benzer degil anlamiyorum. Kanama alani gören 3 doktordan 2si de özellikle gösterdi. Bu arada bu perinatologa biz ikinci bebekte de gitmistik orda da boyunu yine bu haftalarda uzun söylemişti cok anormal gelmişti var bu iste bir gariplik çözemedim. ..

Asla egale edemezsiniz aynen kuzum zaten kimse anlamıyor kilo aldığımı hala 36 beden giyiyorum hamile taytlarında ve pantolonlarında tabiki göbeğimden dolayı ben de anlamadım neden bu kadar hızlı artış oldu yani diyetisyenim de sıkıntı yok zaten ama doğumdan sonrası için ne kadar az o kadar iyi diyor. Bir de her gün ya da gün aşırı en az yarım saat yürüyorum ama bunu doktorumda özellikle tavsiye etti, bebek için de çok iyiymiş yürümek.

ben de yürüdüm bu akşam 1 saat valla ne güzel geldi, üşüyodum evde şimdi ayaklarımdan ateşler çıkıyor ben 5 kilo aldım ama inanılmaz şiştim yaa... şu yürüyüşleri devam ettirsem toparlarım diye düşünüyorum

Toparlanır her şekilde ya benim gördüğüm doğumdan sonra 10 kilo alan da 20 kilo alan da eski haline dönüyor. Biri üç ayda biri 6 ayda. Bebişlerimiz için değer

Diğer konularda bilgim yok ama boyu biri baştan popoya diğeri baştan ayağa ölçmüş olabilir mi acaba çünkü çok fark var arada gerçekten

Diğer kısımlar için bişi diyemicem ama bu ölçüm işi doktor ve cihaza göre değişiyor. Ufak bi ölçüm hafta ve kilo farkı veriyor bende oğlumda 2 doktora gidiyordum 2 hafta da bir dönüşümlü ikisinin ölçümleri de farklı çıkıyordu. Birinin 1 hafta ileri çıkan diğerinin 3 hafta ileri çıktığı oluyordu. Ya da aynı doktorun ölçtüğü ölçü 1 ay sonra 1-2 hafta ilerlemiş görülüyordu. Burada cihazın referans aralığı da olabiliyor.

Toparlanır her şekilde ya benim gördüğüm doğumdan sonra 10 kilo alan da 20 kilo alan da eski haline dönüyor. Biri üç ayda biri 6 ayda. Bebişlerimiz için değer

Ya emzirirken aslında insan çok zayıflıyor ama süt olsun diye gece ekmek arası yenirse geri alınıyor

1 devlet 1 ozele gittim demissiniz bende kendi tecrubemi yazayım ve size bence tek doktorla devam etmeniz gerektigini tavsiye edeyim. Ozel/ devlet sizin bilceginiz is.
Devletteki cihazda kese sekli bozuk icinde bebek yok bos gebelik dendi.
Bi gun sonra gittigim ozel hastanede kese guzel bebek var kalbi atıyordu
Bunu yasadiktan sonra bir daha devlet mi hastanesi mi? Hic bi sekline muhtac olmak gitmek istemiyorum. O 1 gunumun hesabini bana nasil odeyebilirler ki mahvoldum uzuntuden.
Sadece kanama alanı dogruydu ikiside gordu. Onun haricinde devlettekinin soyledigi tek kelime dogru degildi. Uzuldumde acikcasi sonucta sadece devlete gitmek durumunda olanlarda var o kelimeyi duyup gunlerce oyle bekleyen ne zor iki cihaz arasinda biri devlet biri ozelse cok fark oluyor yani anlayacagin canim.
Can farki bile oluyor birak olcum farkini.

Ya emzirirken aslında insan çok zayıflıyor ama süt olsun diye gece ekmek arası yenirse geri alınıyor
Ben 22 kilo alıp 25 kilo vermiştim bebegim 6 aylıktı verdiğimde ama emzirme bitince aldım baya bide bende geceleri yiyordum bebek uyandıkça midem kazındı bişeyler yiyeyim derdim hemen

Ben 22 kilo alıp 25 kilo vermiştim bebegim 6 aylıktı verdiğimde ama emzirme bitince aldım baya bide bende geceleri yiyordum bebek uyandıkça midem kazındı bişeyler yiyeyim derdim hemen

Bitmiyor o kazınma bende 10 kilo almıştım 15 kilo verdim hatta normalde olan göbeğim bile gitmişti aynaya bakıp ya hani birde sezeryan göbeği kalıyor diyorlardı diyordum yedim durmadım yedim çok yedim durup durup yedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…