- 27 Kasım 2019
- 238
- 279
- 18
- 30
Bu seferde gider kilolarımız ve göbeklerimiz umarım benim durum pek iç açıcı değil ben şimdiden yemeye başladım karnım bebeğin olduğu yerden değil yukarıdan mideden şiştiBitmiyor o kazınmabende 10 kilo almıştım 15 kilo verdim hatta normalde olan göbeğim bile gitmişti aynaya bakıp ya hani birde sezeryan göbeği kalıyor diyorlardı diyordum yedim durmadım yedim çok yedim durup durup yedim
Bu seferde gider kilolarımız ve göbeklerimiz umarım benim durum pek iç açıcı değil ben şimdiden yemeye başladım karnım bebeğin olduğu yerden değil yukarıdan mideden şişti
İyi valla gece kalkip yemek yicek enerjiniz oluyormus :) ben gunduz bile bisey yemek mi yarim saat uyuyabilmek mi uyumayi tercih ediyordum gece zaten gozumu acamiyordum cok sık uyandigi icinBitmiyor o kazınmabende 10 kilo almıştım 15 kilo verdim hatta normalde olan göbeğim bile gitmişti aynaya bakıp ya hani birde sezeryan göbeği kalıyor diyorlardı diyordum yedim durmadım yedim çok yedim durup durup yedim
Aynen bu sefer daha dikkatli olmamız lazımŞimdi yemek serbestama tecrube var gece yemek yok sonucunu biliyoruz emzirmeyi fırsataevirmemi çevirmemiz lazım
İyi valla gece kalkip yemek yicek enerjiniz oluyormus :) ben gunduz bile bisey yemek mi yarim saat uyuyabilmek mi uyumayi tercih ediyordum gece zaten gozumu acamiyordum cok sık uyandigi icincok garibime gitmisti yemek yemek icin kalkmaktansa uyumayi tercih etmem nasil bi yorgunluksa :) insallah ikinci bebegim uysal olsun uykuyu seven olsun isterse 30 kilo alayim valla raziyim tercihse bunu tercih ederim
3 yastan selam olsun deliksiz uyku cok aradaBenim ilk 20 gün kayınvalidem vardı yemek, ev işini o yapıyordu ben çocuğa bakıyor o uyuyunca hep uyuyordum. Ben gözüm kapalı da yiyebiliyorum3 ay kadar gece ben oturur pozisyon de çocuk emer pozisyonda 5 e kadar öyle dururdum istisnasız her gece 5 olmadan bırakmazdı. 2 yaş emzirme bitene kadar deliksiz uykuyu tadamadım
3 yastan selam olsun deliksiz uyku cok aradadun gece oyle bi uzerime atladı ki anne örümcek var diye neye uğradığımı sasirdim ruyasinda gordu herhalde beraber uyuyorduk iyi bi yerime carpmadi sukur.
Uyaniyolar ya yapacak bisey yok o yuzden uykusuzluktan gozum korkmuyor ben daha ilkini uyutamamisim ikincisi uyanmis cok mu
14+6 da oğlum 11 cm 114 gr imiş.Kizlaar ben bugün doktorumla son durumu konuşmaya gittim. 3lu tarama yaptirmak istersen yapalim dedi. Tamam dedim. Haftasonu bulunduğumuz şehirde bir doktora gittiğimi söyledim . Amniyosentez yaptirmak istemedigimi konustuk. Sonra tarama testleri ya dav arkli durumlar icin baska bir ultrasona gönderiyor oraya geçtim. Orda yine kanama alani görüldü cinsiyeti yaramaz göstermedi tekrar rutin ölçümler yapıldı. Velhasıl ölçümlerdeki farklılık beni düşündürmeye başladı. Hafta sonu 20 cm ölçülen bebek 12 cm görünüyor. Bir de kanama alani yok denmisti hafta sonu ama bugün alanın ayrintilarina kadar yazmış doktor. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Sorsanız inanin sehirdeki en gelismis cihaza sahip doktor vs ama bu tezatliklar... ha bir de cinsiyeti de farkli söylemişti hic güvenim kalmadi. Normalde de ozel muayenehanelere özel hastanelere falan açıkçası bir önyargım var-dır. Ankarada bir perinatolog önerildi ama sırf para icin farkli seyler söylenir mi endisesi yaşıyorum. Bu yuzden de hacettepenin profesörlerinden birine muayene olmak istiyorum acaba daha önce giden duyan bilgi sahibi olan var mı? Bir taraftan da diyorum su tezat durumlar dışında bebegin kalbine kemiklerine yuzune kafatasına vs cok ayrıntılı bakti ölçtü inceledi ve ona gore degerlendirme yaptı. Bunlar disindaki söylenenler cinsiyet kanama alani ve boy yanlış olabilir ki ikilemde kaldim. Ben su an tam 16+0 ım. benimle ayni haftada yapilan ölçümlere göre bebeginizin cinsiyetini de belirterek boy ve kilosunu yazar mısınız? Aşağı yukari fikir edinmek icin soruyorum. Bana devlette 12 cm 151 gr dediler özelde 2 gün once 20 cm 132 gr dedi. Siz de ölçümlerinizi yazıp fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim...
Malesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun❤
Canım benim ne denirki bu durumda , Rabbim kızlarınla sana uzun ömürler versin inşallah. Çok üzüldümMalesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun❤
Allah sabir versin canim. Diger evlatlarinla birlikte sana guzel bir omur nasip etsin.Malesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun
14+6 da oğlum 11 cm 114 gr imiş.
Ölçümler çok farkediyor ama gerçekten hem doktora göre milimlik hatalar hem de cihaza göre.
Bir gün içinde 5 farkı doktora 5 faklı cihazla muayene edildiğim de oldu hepsiii Farklı ölçüm çıkarmıştı.
Hatta doğuma yakın bir ara 2 gün önce 3200 dedikleri bebeğime 2200 dedi bi perinatolog , ben şok geçirdimBebeğin küçülmesi, kilo vermesi gibi bir durum olmaz kuzum. Büyük ihtimal ölçümlerden dolayı farketti.
Hacettepeden Prof bence mantıklı bir seçim. Ya da Bilgi birikimi olan ve özellikle tıp fakültelerinde olan perinatologlardan birine gidip görüş alabilirsin.
canım sanki 12 cm 151 gr daha tutarlı gibi geldi bana
benimki de 14 cm gibiydi çünkü geçen kontrole gittiğimde ama üzüldüm 2 doktorun iyice kafanı karıştırmasına. en gelişmiş cihaza sahip doktor ilk gittiğin mi? ama kanama alanı olsa muhakkak görürdü sanki? inan ben de yorum yapamadım yaa hay allah çok iyi araştırıp bi 3. doktora da görünsen mi acaba?
Diğer konularda bilgim yok ama boyu biri baştan popoya diğeri baştan ayağa ölçmüş olabilir mi acaba çünkü çok fark var arada gerçekten
Diğer kısımlar için bişi diyemicem ama bu ölçüm işi doktor ve cihaza göre değişiyor. Ufak bi ölçüm hafta ve kilo farkı veriyor bende oğlumda 2 doktora gidiyordum 2 hafta da bir dönüşümlü ikisinin ölçümleri de farklı çıkıyordu. Birinin 1 hafta ileri çıkan diğerinin 3 hafta ileri çıktığı oluyordu. Ya da aynı doktorun ölçtüğü ölçü 1 ay sonra 1-2 hafta ilerlemiş görülüyordu. Burada cihazın referans aralığı da olabiliyor.
1 devlet 1 ozele gittim demissiniz bende kendi tecrubemi yazayım ve size bence tek doktorla devam etmeniz gerektigini tavsiye edeyim. Ozel/ devlet sizin bilceginiz is.
Devletteki cihazda kese sekli bozuk icinde bebek yok bos gebelik dendi.
Bi gun sonra gittigim ozel hastanede kese guzel bebek var kalbi atıyordu ❤
Bunu yasadiktan sonra bir daha devlet mi hastanesi mi? Hic bi sekline muhtac olmak gitmek istemiyorum. O 1 gunumun hesabini bana nasil odeyebilirler ki mahvoldum uzuntuden.
Sadece kanama alanı dogruydu ikiside gordu. Onun haricinde devlettekinin soyledigi tek kelime dogru degildi. Uzuldumde acikcasi sonucta sadece devlete gitmek durumunda olanlarda var o kelimeyi duyup gunlerce oyle bekleyen ne zoriki cihaz arasinda biri devlet biri ozelse cok fark oluyor yani anlayacagin canim.
Can farki bile oluyor birak olcum farkini.
Sanırım bu kez çoklu alıntıyı yapabildim :)14+6 da oğlum 11 cm 114 gr imiş.
Ölçümler çok farkediyor ama gerçekten hem doktora göre milimlik hatalar hem de cihaza göre.
Bir gün içinde 5 farkı doktora 5 faklı cihazla muayene edildiğim de oldu hepsiii Farklı ölçüm çıkarmıştı.
Hatta doğuma yakın bir ara 2 gün önce 3200 dedikleri bebeğime 2200 dedi bi perinatolog , ben şok geçirdimBebeğin küçülmesi, kilo vermesi gibi bir durum olmaz kuzum. Büyük ihtimal ölçümlerden dolayı farketti.
Hacettepeden Prof bence mantıklı bir seçim. Ya da Bilgi birikimi olan ve özellikle tıp fakültelerinde olan perinatologlardan birine gidip görüş alabilirsin.
Grip ilerleyen zamanlarda kulaga vurur illa ki. Ben de 2. Gebelikte sinuzitten cok çekmiştim. Antibiyotik kullandim. Lokal anestezi de aldim. Once kendinizi düşünün ilac kullanmaniz gerekiyorsa kullajin. Ama tuzlu su ile burnunuzanau cekip geniz akintisindan kurtulanilirsiniz kulaginiza damla damlatirsaniz o agri hic gecmez burundan halledin. Gecmis olsunMerhabalar arkadaşlar 29 haftalık hamileyim 5 gündür boğaz ağrısı ve bademcik şişmesi sorunum var ne yapsam geçmedi aşırı derecede mide bulantısı oluyor 34 yaşındayım ilk bebeğim olacak korktuğum için fazla bitkisel üründe ilaç kullanmak çekiniyorum. Limon . portakal. Elma sirkesi .bal tarçın limon sirke karışımı.ihlamur tuzlu su gargara ne denediysem geçmedi üstüne iyice arttı kulağıma ağrı vurmaya başladı ne yapabilirim acil yardım ihtiyaç var
Kizlaar ben bugün doktorumla son durumu konuşmaya gittim. 3lu tarama yaptirmak istersen yapalim dedi. Tamam dedim. Haftasonu bulunduğumuz şehirde bir doktora gittiğimi söyledim . Amniyosentez yaptirmak istemedigimi konustuk. Sonra tarama testleri ya dav arkli durumlar icin baska bir ultrasona gönderiyor oraya geçtim. Orda yine kanama alani görüldü cinsiyeti yaramaz göstermedi tekrar rutin ölçümler yapıldı. Velhasıl ölçümlerdeki farklılık beni düşündürmeye başladı. Hafta sonu 20 cm ölçülen bebek 12 cm görünüyor. Bir de kanama alani yok denmisti hafta sonu ama bugün alanın ayrintilarina kadar yazmış doktor. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Sorsanız inanin sehirdeki en gelismis cihaza sahip doktor vs ama bu tezatliklar... ha bir de cinsiyeti de farkli söylemişti hic güvenim kalmadi. Normalde de ozel muayenehanelere özel hastanelere falan açıkçası bir önyargım var-dır. Ankarada bir perinatolog önerildi ama sırf para icin farkli seyler söylenir mi endisesi yaşıyorum. Bu yuzden de hacettepenin profesörlerinden birine muayene olmak istiyorum acaba daha önce giden duyan bilgi sahibi olan var mı? Bir taraftan da diyorum su tezat durumlar dışında bebegin kalbine kemiklerine yuzune kafatasına vs cok ayrıntılı bakti ölçtü inceledi ve ona gore degerlendirme yaptı. Bunlar disindaki söylenenler cinsiyet kanama alani ve boy yanlış olabilir ki ikilemde kaldim. Ben su an tam 16+0 ım. benimle ayni haftada yapilan ölçümlere göre bebeginizin cinsiyetini de belirterek boy ve kilosunu yazar mısınız? Aşağı yukari fikir edinmek icin soruyorum. Bana devlette 12 cm 151 gr dediler özelde 2 gün once 20 cm 132 gr dedi. Siz de ölçümlerinizi yazıp fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim...
Malesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun
Nasılsınız kızlar?
Biz ev arayışındayız malum.
Teyzemde doğum yaptı şükürler olsun ikisi de iyi, bebek şuan solunum sıkıntısından dolayı kövezde inşallah çıkacak yakın zamanda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?