2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Bu seferde gider kilolarımız ve göbeklerimiz umarım benim durum pek iç açıcı değil ben şimdiden yemeye başladım karnım bebeğin olduğu yerden değil yukarıdan mideden şişti

Bu seferde gider kilolarımız ve göbeklerimiz umarım benim durum pek iç açıcı değil ben şimdiden yemeye başladım karnım bebeğin olduğu yerden değil yukarıdan mideden şişti

Şimdi yemek serbest ama tecrube var gece yemek yok sonucunu biliyoruz emzirmeyi fırsataevirmemi çevirmemiz lazım

İyi valla gece kalkip yemek yicek enerjiniz oluyormus :) ben gunduz bile bisey yemek mi yarim saat uyuyabilmek mi uyumayi tercih ediyordum gece zaten gozumu acamiyordum cok sık uyandigi icin cok garibime gitmisti yemek yemek icin kalkmaktansa uyumayi tercih etmem nasil bi yorgunluksa :) insallah ikinci bebegim uysal olsun uykuyu seven olsun isterse 30 kilo alayim valla raziyim tercihse bunu tercih ederim

Benim ilk 20 gün kayınvalidem vardı yemek, ev işini o yapıyordu ben çocuğa bakıyor o uyuyunca hep uyuyordum. Ben gözüm kapalı da yiyebiliyorum 3 ay kadar gece ben oturur pozisyon de çocuk emer pozisyonda 5 e kadar öyle dururdum istisnasız her gece 5 olmadan bırakmazdı. 2 yaş emzirme bitene kadar deliksiz uykuyu tadamadım

3 yastan selam olsun deliksiz uyku cok arada dun gece oyle bi uzerime atladı ki anne örümcek var diye neye uğradığımı sasirdim ruyasinda gordu herhalde beraber uyuyorduk iyi bi yerime carpmadi sukur.
Uyaniyolar ya yapacak bisey yok o yuzden uykusuzluktan gozum korkmuyor ben daha ilkini uyutamamisim ikincisi uyanmis cok mu

Ya bizim ki de park yatakta yatıyor ama bizim yatakla bitişik. Dün gece uyuya kaldı bizle sonra eşim yatağına geçirdi normalde ben yatarım onun yanına bu sefer eşim o tarafta yattı. Gece bi ağlama gözünü açmış ama annemin göbeğine dokunacaktım göbek yoldaşı onun ona dokunmadan uyumaz bahanesi gerçi bizde hamilelikten faydalanıyorum. Çözemediğimiz bi tuvalet alıştırma uzadı. Ben kaldıramıyorum diye eşim kaldırıyor. Onun uyku delikli artık

14+6 da oğlum 11 cm 114 gr imiş.
Ölçümler çok farkediyor ama gerçekten hem doktora göre milimlik hatalar hem de cihaza göre.
Bir gün içinde 5 farkı doktora 5 faklı cihazla muayene edildiğim de oldu hepsiii Farklı ölçüm çıkarmıştı.
Hatta doğuma yakın bir ara 2 gün önce 3200 dedikleri bebeğime 2200 dedi bi perinatolog , ben şok geçirdim Bebeğin küçülmesi, kilo vermesi gibi bir durum olmaz kuzum. Büyük ihtimal ölçümlerden dolayı farketti.
Hacettepeden Prof bence mantıklı bir seçim. Ya da Bilgi birikimi olan ve özellikle tıp fakültelerinde olan perinatologlardan birine gidip görüş alabilirsin.

Malesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun

Ah canım benim yaa. Senden haber beklıyodum. Rabbim diğer yavrularına ömür versin inşallah. Yaşasa sağlıklı olurmu olmaz mı belli değil demişti doktor. Belki de hayırlısı böyleymiş be kuzum. Sen nasılsın hastanede misiniz

Merhabalar arkadaşlar 29 haftalık hamileyim 5 gündür boğaz ağrısı ve bademcik şişmesi sorunum var ne yapsam geçmedi aşırı derecede mide bulantısı oluyor 34 yaşındayım ilk bebeğim olacak korktuğum için fazla bitkisel üründe ilaç kullanmak çekiniyorum. Limon . portakal. Elma sirkesi .bal tarçın limon sirke karışımı.ihlamur tuzlu su gargara ne denediysem geçmedi üstüne iyice arttı kulağıma ağrı vurmaya başladı ne yapabilirim acil yardım ihtiyaç var

Kızlar merhaba bu saatte uyandım boğazım ağrıyor çünkü, yutkunurken zorlanıyorum. Evde doğal olarak ne yapabilirim? Bal ile toz zencefil fln kullansam bir sorun olmaz değil mi ?

Canım çok zihnin bulanmış haklı olarak ama cihazdan cihaza fark eder. Hacettepeyi bilmiyorum ama ankara üniversitesinde Batuhan Özmen var fakat üniveriste şu an kayıt almıyor ne poliklinik ne öğretim elemanlarında. Ama batuhan beyin neoramada muayenehanesi var. Riskli gebelikte en isimlerden biri de Aydan Biri ama onun da muayene ücretleri uçuk ve amniyosentez taraftarı. Benim ikinci gebeliğim 16.haftadan itibaren perinatolojide geçtiği için tecrübelendim. Ben ankara üniversitesinde batuhan beye gitmiştim o da üniversitenin perinatolojisine yönlendirmişti. O zaman tuncay kara vardı çok iyiydi şimdi antepte kendi yer açmış ama üniversite bu konuda çok iyi. Batuhan beyin yorumlarına da bakabilirsin.
[/QUOTE]
Diğer konularda bilgim yok ama boyu biri baştan popoya diğeri baştan ayağa ölçmüş olabilir mi acaba çünkü çok fark var arada gerçekten
Sanırım bu kez çoklu alıntıyı yapabildim :)
Simdi kizlar doktor konusunda bir seye daha açıklık getireyim. Bu devlet hastanesinde gittigim doktor 2. Sezaryenimi yapan doktor diger ozeldeki doktor da 2. Bebekte ara ara gittiğimiz doktor. Tüp bebek vs konusunda uzman riskli gebeliklerle ilgileniyor taa ilk çocuğumda tıp fakültesinde anabilim dali başkanıydı sonra kendi yerini açtı. Bir de ozeldeki diger doktor var o özel hastanede bir doktor eskiden de bahsettigim deblet hastanesindeydi daha önce yine ona da gitmistim. Bu iki doktor da kanama alanlarini gösterdi ve cihazları gercekten cok eski. Diger perinatolog ekrandan bakarken biz de o soylemeden iyi kötü neye baktığını anlayabiliyoruz cok net görüntüler ama diyorum ya 2
Bebegimde de gitmistik ve son zamanlarda biraz baştan savma tutumlari vardi bu durumu yasayana kadar da tekrar gitmedik gitmek de istemiyorduk.cihazina ve olcumlere istinaden gittik. Iyi guzel ölçtü de su olanlardan sonra kafam çorba oldu. Bir ogreneyim dr hacettepeye gideyim bakalim.. şaştım kaldım gerçekten.

Grip ilerleyen zamanlarda kulaga vurur illa ki. Ben de 2. Gebelikte sinuzitten cok çekmiştim. Antibiyotik kullandim. Lokal anestezi de aldim. Once kendinizi düşünün ilac kullanmaniz gerekiyorsa kullajin. Ama tuzlu su ile burnunuzanau cekip geniz akintisindan kurtulanilirsiniz kulaginiza damla damlatirsaniz o agri hic gecmez burundan halledin. Gecmis olsun

Boyu olccek bi alet henuz gelismemis canim takilma kafalarından yapiyorlsr hesabi 7le çarpıp ben 14 gittiğimde 8 cm olan bebek 15+1 113 gr 11cm dendi ama doktor soyledi kilosunda dahi 16 gr kdr yanilma payi var diye o yuzden bence kafana takma daha cok küçükler cinsiyet icinde bizimde henuz kesin degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…