- 22 Ocak 2019
- 5.613
- 12.494
- 248
- 31
Merhabalar arkadaşlar 29 haftalık hamileyim 5 gündür boğaz ağrısı ve bademcik şişmesi sorunum var ne yapsam geçmedi aşırı derecede mide bulantısı oluyor 34 yaşındayım ilk bebeğim olacak korktuğum için fazla bitkisel üründe ilaç kullanmak çekiniyorum. Limon . portakal. Elma sirkesi .bal tarçın limon sirke karışımı.ihlamur tuzlu su gargara ne denediysem geçmedi üstüne iyice arttı kulağıma ağrı vurmaya başladı ne yapabilirim acil yardım ihtiyaç var
canım günaydın. bu detaylı üçlüden ayrı bir şey mi?bana da en son 16 da söyledi işte doktor
bakalım
20sinde zaten detaylıya giricem
Rabbim iki evladına sağlık versinMalesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun❤
Çok üzüldüm, rabbim sana ve evlatlarına uzun ömürler versin.Malesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun❤
İnşallah kuzumCok gecmis olsun canim bi haftya kalmaz çıkartırlar inşallah ❤
Çok üzüldümMalesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun❤
Ah yaMalesef bebegimi bugun kaybettim rabbim sizleri sag saglim kavustursun
canım günaydın. bu detaylı üçlüden ayrı bir şey mi?
çok sağol canım bana da üçlüye gerek yok dedi aynı şekilde. detaylıyı de perinatoloji mi yapıyor? Yaptırdığın testi merak ettim. Paylaşırsan çok sevinirimya of ben de onların ayrımını anlayamadım bir türlü ama evet 20. haftada yapılıyor.
Zaten bana 3lü yapmadı doktor gerek görmedi.
Böyle doktoru 3lüyü gerek görmeyen var mı aranızda bu arada.
Zaten 2liyi yaptık risk yok, 3lü yerine başka bi test yaptırdı, sonuçlarını alacağım bugün yarın paylaşırım sizlerle de.
detaylıda tüm organlara teek tek bakılıyor, anca bebek geliştiği için 20. haftadan sonra başarılı bir sonuç alınabiliyor.
Kizlaar ben bugün doktorumla son durumu konuşmaya gittim. 3lu tarama yaptirmak istersen yapalim dedi. Tamam dedim. Haftasonu bulunduğumuz şehirde bir doktora gittiğimi söyledim . Amniyosentez yaptirmak istemedigimi konustuk. Sonra tarama testleri ya dav arkli durumlar icin baska bir ultrasona gönderiyor oraya geçtim. Orda yine kanama alani görüldü cinsiyeti yaramaz göstermedi tekrar rutin ölçümler yapıldı. Velhasıl ölçümlerdeki farklılık beni düşündürmeye başladı. Hafta sonu 20 cm ölçülen bebek 12 cm görünüyor. Bir de kanama alani yok denmisti hafta sonu ama bugün alanın ayrintilarina kadar yazmış doktor. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Sorsanız inanin sehirdeki en gelismis cihaza sahip doktor vs ama bu tezatliklar... ha bir de cinsiyeti de farkli söylemişti hic güvenim kalmadi. Normalde de ozel muayenehanelere özel hastanelere falan açıkçası bir önyargım var-dır. Ankarada bir perinatolog önerildi ama sırf para icin farkli seyler söylenir mi endisesi yaşıyorum. Bu yuzden de hacettepenin profesörlerinden birine muayene olmak istiyorum acaba daha önce giden duyan bilgi sahibi olan var mı? Bir taraftan da diyorum su tezat durumlar dışında bebegin kalbine kemiklerine yuzune kafatasına vs cok ayrıntılı bakti ölçtü inceledi ve ona gore degerlendirme yaptı. Bunlar disindaki söylenenler cinsiyet kanama alani ve boy yanlış olabilir ki ikilemde kaldim. Ben su an tam 16+0 ım. benimle ayni haftada yapilan ölçümlere göre bebeginizin cinsiyetini de belirterek boy ve kilosunu yazar mısınız? Aşağı yukari fikir edinmek icin soruyorum. Bana devlette 12 cm 151 gr dediler özelde 2 gün once
Ibrahim esinler hacettepe de bir arastir canim muayne ücretide ozelde 500 tl deniz esinler eşinin muayenehanesi baya iyi bi prof.Kizlaar ben bugün doktorumla son durumu konuşmaya gittim. 3lu tarama yaptirmak istersen yapalim dedi. Tamam dedim. Haftasonu bulunduğumuz şehirde bir doktora gittiğimi söyledim . Amniyosentez yaptirmak istemedigimi konustuk. Sonra tarama testleri ya dav arkli durumlar icin baska bir ultrasona gönderiyor oraya geçtim. Orda yine kanama alani görüldü cinsiyeti yaramaz göstermedi tekrar rutin ölçümler yapıldı. Velhasıl ölçümlerdeki farklılık beni düşündürmeye başladı. Hafta sonu 20 cm ölçülen bebek 12 cm görünüyor. Bir de kanama alani yok denmisti hafta sonu ama bugün alanın ayrintilarina kadar yazmış doktor. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Sorsanız inanin sehirdeki en gelismis cihaza sahip doktor vs ama bu tezatliklar... ha bir de cinsiyeti de farkli söylemişti hic güvenim kalmadi. Normalde de ozel muayenehanelere özel hastanelere falan açıkçası bir önyargım var-dır. Ankarada bir perinatolog önerildi ama sırf para icin farkli seyler söylenir mi endisesi yaşıyorum. Bu yuzden de hacettepenin profesörlerinden birine muayene olmak istiyorum acaba daha önce giden duyan bilgi sahibi olan var mı? Bir taraftan da diyorum su tezat durumlar dışında bebegin kalbine kemiklerine yuzune kafatasına vs cok ayrıntılı bakti ölçtü inceledi ve ona gore degerlendirme yaptı. Bunlar disindaki söylenenler cinsiyet kanama alani ve boy yanlış olabilir ki ikilemde kaldim. Ben su an tam 16+0 ım. benimle ayni haftada yapilan ölçümlere göre bebeginizin cinsiyetini de belirterek boy ve kilosunu yazar mısınız? Aşağı yukari fikir edinmek icin soruyorum. Bana devlette 12 cm 151 gr dediler özelde 2 gün once 20 cm 132 gr dedi. Siz de ölçümlerinizi yazıp fikrinizi belirtirseniz çok sevinirim...
çok sağol canım bana da üçlüye gerek yok dedi aynı şekilde. detaylıyı de perinatoloji mi yapıyor? Yaptırdığın testi merak ettim. Paylaşırsan çok sevinirim
MaşallahGünaydın kızlar bizde muayene olduk çok şükür herşey yolunda devlet olduğu için cinsiyet söylemedi. Bakalım sizin tahminler ne olucak
2-3-4lü testler dedikleri ultrason+kan testi kızlar.
Ama 2li teste göre diğerlerinin doğruluk payı düşük. Doktorların bazıları yapma yanlısı bazıları gerek görmüyor bu doktorunuzla sizin karar vereceğiniz konu. Benim doktorum ikiliden sonra AFP testi yapalım sadece demişti (3lü testte sadece tek değere baktı)
Detaylı ultrason dedikleri ise uzman perinatolog ya da radyoloji doktoru eşliğinde bebeğin suyundan plesantasına kordonundan kordondaki ve plesantadaki kan akımına kadar ayrıca bebeğin tüm iç organları, omurgası, iyi bir doktorsa beyin kıvrımları ve kalp kapakçıklarına kadar heryerine bakıldığı en az 30-45 dakika sürmesi gereken bir ultrason tetkiği. Bebeğin ayak parmaklarına kadar sayılıyor, deyim yerindeyse bakılmadık yerini koymuyorlar
Hadi ınş.Maşallahben sanırım hiç cinsiyet için yorumda bulunmadım ama Kız gibi geldi bana.
Gerçi benim tahminlerim pek tutmadı galiba ama
Açılımını unuttum ingiliççe olduğundan dolayıhah şu afp testi
ah canım yaa ben sana neden sormadım ki
bu afp testi ne peki?
Açılımını unuttum ingiliççe olduğundan dolayıbir tür proteine bakıyorlar kandan doğru onun olma miktarına göre de bir risk grafiği çıkartılıyor yine işte.
Günaydın kızlar bizde muayene olduk çok şükür herşey yolunda devlet olduğu için cinsiyet söylemedi. Bakalım sizin tahminler ne olucak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?