2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Amniyosentez benide korkutuyor. tatlicincap ulasimiz daha da yardımcı olacaklardır size. Nift testi yaptıracak onlar.

O zaman daha belli değil bencede erkekler zaten hemen belli oluyor inşallah önce sağlıklısı hayırlısı daha sonra kalbinden geçen olur

Amniyosentez benide korkutuyor. tatlicincap ulasimiz daha da yardımcı olacaklardır size. Nift testi yaptıracak onlar.

S su-doku Evet, ben tarama testlerinden sadece NIPT/NIFTY yaptırmayı düşünüyorum. En yüksek tahmin olasığı bunlarda çünkü. Diğerleri 60% üzerinden değerlendirirken, fetal Dna 99% doğruluk payı var. Amniyosentez tanı testi, 100% fakat amniyosentez yaptırıp da bebeğini düşürmeyen tanıdığım olmadı. Aldırmayı da hiçbir koşulda düşünmediğim için amniyosentezi otomatik olarak eledik.

NIFTY test de özelde İstanbul'da 2500-4000 arası değişiyor. Fakat Ümraniye Kadın Doğum'da bizim gibi yüksek risk grubu olanlara ücretsiz yapılıyormuş. 25 Şubat'a Tıbbi Genetik'ten randevu aldım. Bakalım testi ücretsiz yaptırmayı başarabilecek miyim? Merakla beklemedeyiz.

Valla inanır ısın. Bende 35 yaşındayım ve hemen hemen yaş riski bende de var. Ama bugün başıma gelen şeyden sonra bu testlerin güvenilirliği bile tartışılır. Başkasınınkiyle karıştırmışlar benimkini tekrardan yapılacak. Bir kere girdim o topa mecbur yarın tekrar yapılacak. Yoksa aklımda kalacak. Ama şimdiki aklım olsaydı bende yaptırmazdım. Allah sağlık sıhhat versin yavrularımıza inşallah

Canım yaş dolayısıyla tarama testlerini pek önermiyorlar. Ben baştan beri Nifty testini düşündüm. Aminiyo sentez %100 sonuç veriyor fakat düşük riski olabiliyor en iyisi bu dna testleri % 99.9 sonuç alınıyor. Araştır istersen belki düşünürsün.

Genetik tarama sonucu umarım olmaz ki varsayalım bir problem oldu müdahale edebiliyorla mı
Sen ne yapasın böyle bir durumda

Ben vandayım şuan vanda yapılmıyor bu testler
Çok elzem birşeyse istanbula gelebilirim
Araştırıyorum ama çok kafam karışıyor

Amin
umarım sorunsuz yavrucuğunu kucağına alırsın
Benden çok eşim korkuyor
Eşimden Bu kadarını hiç beklemiyordum :)))

Ben vandayım şuan vanda yapılmıyor bu testler
Çok elzem birşeyse istanbula gelebilirim
Araştırıyorum ama çok kafam karışıyor
Canım şöyle bir durum var. Diyelim ki nifty yaptırdın onda da problem çıktı. Yine kesin tanı için amniyosentez olman gerekli. Nifty kandan bakıldığı işin bebeğe zararı yok. Amniyosentez in riski ne yazık ki var. Birde maddi olarak nifty pahalı bir test yurtdışında inceleniyor. Dolar bazlı alınıyor. Sonuç ne çıkarsa çıksın bir tedavisi yok ne yazıkki.

Düzen, genoks gibi labaratuvarlar yok mu varsa düşünürseniz onlar yardımcı olurlar.
100.yıl Ünv. de de olabilir
Hiç duymadım belki araştırmadığım içindir
Burdaki hastahaneler çok dulu çalışıyor
Ve çok gebe var
İlaki vardır
Lakin incelemenin burada yapıldığına pek ihtimal vermiyorum

Genetik tarama sonucu umarım olmaz ki varsayalım bir problem oldu müdahale edebiliyorla mı
Sen ne yapasın böyle bir durumda

İşin aslı, bu testte de bir garanti yok. Perinatologum bana NIFTY/NIPT testin para tuzağı olduğunu söylemişti, ikiliyi tavsiye etmişti. Başka kriterlere bakılıyormuş çünkü. Hatta ikili yaptırmayacaksan amniyosentez yaptır demişti.

NIPT'i okuduğumda "Taranan hastalıklar açısından düşük risk tespit edilmesi bebeğin kesinlikle sağlıklı olduğunu göstermez, aynı şekilde, taranan hastalıklar açısından yüksek risk tespit edilmesi de bebeğin kesinlikle hasta olduğu anlamına gelmez, kesin tanının koyulabilmesi için amniyosentez ya da CVS materyalinden kromozom incelemesi yapılması gereklidir" yazıyordu. Yani aslında amniyosentez harici kesinlik mümkün değil. Fakat o da düşüğe yol açıyor.

Bir çok yabancı makale okudum. Orada da bahsedilen hep "sağlıksız embriyo doğal seleksiyona uğrar ve yüksek olasılıkla ilk trimesterda gebelik sonlanır" diyordu.

Açıkçası, tıp ilerlese de anne karnındaki bebek hala büyük bilinmezlik içeriyor diye düşünüyorum. Arkadaşım tüp bebekle üçüzlere hamile kaldı. Bir tanesi sağlıksız dendi, Down sendromluymuş. Onu almaya karar verdiler. İkizleri doğdu, fakat ikisi de down sendromlu şu an. Normalde düşük tehlikesi çok yüksekti. İlaçlarla ve 8 ay yatarak doğurdu. Ya da risk yok dendiği halde sağlıksız doğan bebekler de oluyor.

Keza down sendromu riski çok yüksek konulan kardeşimin oğlu şu an üstün yetenekli bir delikanlı ve özel eğitim görüyor.

Hiçbir koşulda bebeğe müdahale etmek istemediğim için sanırım, tarama testlerine sıcak bakamıyorum.

Son düzenleme:
Aynı kapıya çıkıyor nifty ve amniyosentez
Kesin karar verilmişse herhangi bir problem durumunda yapılması iyidir
Doğurmaya karar verilmişse yapacak pek birşey yok
Demek oluyor
Offf çook zor ya

En son ne zaman gitmiştin? Ben geçen hafta pazartesi gittim bu hafta zor geçiyor pazartesi tekrar gidicem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…