Ya aslında en güzeli bunları hiç düşünmemek. Dua etmek. Allah yazı ettiyse testlerin hepsi çok iyi çıksa dahi birşey olabiliyor. Aynı heran bizimde başımıza birşey gelebileceği gibi. (Yalnız böyle söyleyip ikili testi mi karıştırdılar için ortalığı ayağa kaldırdım. Hahha..)Aynı kapıya çıkıyor nifty ve amniyosentez
Kesin karar verilmişse herhangi bir problem durumunda yapılması iyidir
Doğurmaya karar verilmişse yapacak pek birşey yok
Demek oluyor
Offf çook zor ya
Canım sıkma canını belki testim diye aldigin test seni üzecekti her ser görünen de vardir bi hayir yeterki iyi olsun minik kalpSen kırrulmusun gözün aydın. Benim test yalan oldu. Yarın tekrar yapılacak. Kısaca sonucu 15 günde öğrenmiş olacam.
Araştırmadan sen mi sıra aldın şimdiden,acaba sıra olmaz mı sonradan,ben oğlumda giderken beni araştırmaya göndermişti Filiz Hanım bende burada ki devlette girmiştim detaylıya yalnız dr işin ehliydi ve 40 dk baktı sakince anlattı,sonra gitti o radyolog,bilemiyorum naparım yaValal canım araştırmadaki Yahya beye 22+4 haftalıkken ( 14 nisan) randevu verdiler. Radyolog kendisi. Ama ben bide perinatologa gideyim diyorum da filiz bakalım ne diyecek. 3 yıl önce İzmite beni Sevilay bozkurt göndrttmişti.
İşin aslı, bu testte de bir garanti yok. Perinatologum bana NIFTY/NIPT testin para tuzağı olduğunu söylemişti, ikiliyi tavsiye etmişti. Başka kriterlere bakılıyormuş çünkü. Hatta ikili yaptırmayacaksan amniyosentez yaptır demişti.
NIPT'i okuduğumda "Taranan hastalıklar açısından düşük risk tespit edilmesi bebeğin kesinlikle sağlıklı olduğunu göstermez, aynı şekilde, taranan hastalıklar açısından yüksek risk tespit edilmesi de bebeğin kesinlikle hasta olduğu anlamına gelmez, kesin tanının koyulabilmesi için amniyosentez ya da CVS materyalinden kromozom incelemesi yapılması gereklidir" yazıyordu. Yani aslında amniyosentez harici kesinlik mümkün değil. Fakat o da düşüğe yol açıyor.
Bir çok yabancı makale okudum. Orada da bahsedilen hep "sağlıksız embriyo doğal seleksiyona uğrar ve yüksek olasılıkla ilk trimesterda gebelik sonlanır" diyordu.
Açıkçası, tıp ilerlese de anne karnındaki bebek hala büyük bilinmezlik içeriyor diye düşünüyorum. Arkadaşım tüp bebekle üçüzlere hamile kaldı. Bir tanesi sağlıksız dendi, Down sendromluymuş. Onu almaya karar verdiler. İkizleri doğdu, fakat ikisi de down sendromlu şu an. Normalde düşük tehlikesi çok yüksekti. İlaçlarla ve 8 ay yatarak doğurdu. Ya da risk yok dendiği halde sağlıksız doğan bebekler de oluyor.
Keza down sendromu riski çok yüksek konulan kardeşimin oğlu şu an üstün yetenekli bir delikanlı ve özel eğitim görüyor.
Hiçbir koşulda bebeğe müdahale etmek istemediğim için sanırım, tarama testlerine sıcak bakamıyorum.
Amiinn canım cümlemizin sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallahO zaman daha belli değil bencede erkekler zaten hemen belli oluyor inşallah önce sağlıklısı hayırlısı daha sonra kalbinden geçen olur
Amin canımAmiinn canım cümlemizin sağlıklı hayırlı evlat olsun inşallahbirde senin kız ya sana sorayım göbek deliğinin altında elini sürünce yanlara doğru giden bi düzlük var mı?
off çok üzüldüm yaa
gerçekten büyük bir belirsizlik hakim
doktorlar neden olduğunu söylediler mi peki?
açıkçası yaşa da inanmıyorum çok bağlantılı olduğunu
çünkü ülkemizde de görüyoruz çoğunun anneleri gencecik
Dün kadın doğum şefine yönlendirdiler down sendromu belirlemek için kan verdin mi dedi yok dedim kaç defa istermisin sordu yok dedim ,bana görede velev ki aldırmayacaksam neden kendimi strese sokayım olsada olmasada Rabbimden gelen hediyye başım gözüm üstüneİşin aslı, bu testte de bir garanti yok. Perinatologum bana NIFTY/NIPT testin para tuzağı olduğunu söylemişti, ikiliyi tavsiye etmişti. Başka kriterlere bakılıyormuş çünkü. Hatta ikili yaptırmayacaksan amniyosentez yaptır demişti.
NIPT'i okuduğumda "Taranan hastalıklar açısından düşük risk tespit edilmesi bebeğin kesinlikle sağlıklı olduğunu göstermez, aynı şekilde, taranan hastalıklar açısından yüksek risk tespit edilmesi de bebeğin kesinlikle hasta olduğu anlamına gelmez, kesin tanının koyulabilmesi için amniyosentez ya da CVS materyalinden kromozom incelemesi yapılması gereklidir" yazıyordu. Yani aslında amniyosentez harici kesinlik mümkün değil. Fakat o da düşüğe yol açıyor.
Bir çok yabancı makale okudum. Orada da bahsedilen hep "sağlıksız embriyo doğal seleksiyona uğrar ve yüksek olasılıkla ilk trimesterda gebelik sonlanır" diyordu.
Açıkçası, tıp ilerlese de anne karnındaki bebek hala büyük bilinmezlik içeriyor diye düşünüyorum. Arkadaşım tüp bebekle üçüzlere hamile kaldı. Bir tanesi sağlıksız dendi, Down sendromluymuş. Onu almaya karar verdiler. İkizleri doğdu, fakat ikisi de down sendromlu şu an. Normalde düşük tehlikesi çok yüksekti. İlaçlarla ve 8 ay yatarak doğurdu. Ya da risk yok dendiği halde sağlıksız doğan bebekler de oluyor.
Keza down sendromu riski çok yüksek konulan kardeşimin oğlu şu an üstün yetenekli bir delikanlı ve özel eğitim görüyor.
Hiçbir koşulda bebeğe müdahale etmek istemediğim için sanırım, tarama testlerine sıcak bakamıyorum.
Gecen carsamba gitmistim 6 gun olduEn son ne zaman gitmiştin? Ben geçen hafta pazartesi gittim bu hafta zor geçiyor pazartesi tekrar gidicem
Mesela ben elimi karnıma göbek deliğinin altına sürünce böyle yanlara doğru giden bi düzlük var sivri değil de dümdüz böyle değişik birşey bende tam anlatamıyorumAmin canım
Ya nasıl anlamadım ki
Dün kadın doğum şefine yönlendirdiler down sendromu belirlemek için kan verdin mi dedi yok dedim kaç defa istermisin sordu yok dedim ,bana görede velev ki aldırmayacaksam neden kendimi strese sokayım olsada olmasada Rabbimden gelen hediyye başım gözüm üstüne ☺
inşallah hepimizin bebekleri sağlıklı doğar sağlıkla büyürler
Mesela ben elimi karnıma göbek deliğinin altına sürünce böyle yanlara doğru giden bi düzlük var sivri değil de dümdüz böyle değişik birşey bende tam anlatamıyorumhani kızlarda göbek yayvan olur sivri olmaz derler ya işte bende de öyle düz yanlara doğru açılan birşey var uzun hafif ezik gibi
ay maşallh benim oğlanda erkenden hareketlere başlamıştı,2.çocuklarda erken hissediliyor cidden bakalım 3.yü ne zaman hissederim arada tıp tıp bişeyler oluyor sanki sağ kasıkta ama ne olduğuna tam karar veremedimKızlar karnım kıpır kıpır sıpa nasıl hareket ediyo birde galiba doktorun dediği doğru erkek gibi hep sağımda hareket hissediyorum
ilk çocuk olduğu için kuzum bi kaç haftaya hissedeceksindirya bu arada ben hala bişey hissetmiyorum
gözünaydın canımKızlar tarama testim düşük risk grubunda temiz dedi doktor. Cinsiyeti de soyledi
yaştan dolayı yaptırmak istemedim bende 2liyi hatta eşim yaptıralım istedi,az da olsa risk çıksa canım acaip sıkılacak diye vazgeçtim ki sonuca göre amniyosentezlik bir şey olursa onu ben hayatta yaptıramamDoktorum yaşın itibariyle tarama teatleri yüksek çıkacak dedi
Vazgeçtim
Doktor Amniyosentez diyor
Eşimde benimleydi
Nedir dedi bu sentez
Plesantadan su alacağız deyince
Gerek yok diyor
Adam bir korktu :)))
Bilemiyorum siz ne düşünüyorsunuz bu konuda
yanii boşuna anneler hem strese giriyor hem para tuzağı,burada hepsini sığorta karşılıyor ama yinede gerek yok oğlumda da aynı düşüncedeydim çok şükür sağlıklıKesinlikle hemfikirim. Yanlış hatırlamıyorsam yine burada okumuştum, sağlıklı doğup, hemşireler düşürdüğü için engelli kalan bir bebek vardı. Ya da yanlış tedavi.
Sevdiğim bir söz var. "Kul; yazısını görse gerek" diye. Ne yaparsak yapalım, ölecekle olacağın önüne geçilmiyor. Onun için şüphesiz bir teslimiyet gibisi yok. Rabbim böylesi bir duyguyu bahşetmiş, ben bunu beğenmedim al yenisini ver mi diyeceğim yani?
Öyle mii şimdiden çıkmış yukarı minik maşallah onahee anladım yok ben elimi karnımı koyduğum anda göbek deliğinden aşağıda toplanıyor minnoş taş oluyor sanki sonra yavaş yavaş normalleşiyor
Ya aslında en güzeli bunları hiç düşünmemek. Dua etmek. Allah yazı ettiyse testlerin hepsi çok iyi çıksa dahi birşey olabiliyor. Aynı heran bizimde başımıza birşey gelebileceği gibi. (Yalnız böyle söyleyip ikili testi mi karıştırdılar için ortalığı ayağa kaldırdım. Hahha..)
Ama en güzeli akışına bırakmak.
Allah dermensız dert, dermansız hastalık vermesin ne karnımızdakilere ne yanımızdakilere ne de bizlere...
Aynen erkek çocukları erken hissediliyor demişlerdi 13. haftada hissetmiştim onu ikinci daha erken hissedilir dediler bu 14+2 şuan ama yeni yeni hissetmeye başladımay maşallh benim oğlanda erkenden hareketlere başlamıştı,2.çocuklarda erken hissediliyor cidden bakalım 3.yü ne zaman hissederim arada tıp tıp bişeyler oluyor sanki sağ kasıkta ama ne olduğuna tam karar veremedim
ilk çocuk olduğu için kuzum bi kaç haftaya hissedeceksindir
gözünaydın canım
yaştan dolayı yaptırmak istemedim bende 2liyi hatta eşim yaptıralım istedi,az da olsa risk çıksa canım acaip sıkılacak diye vazgeçtim ki sonuca göre amniyosentezlik bir şey olursa onu ben hayatta yaptıramamen iyisi detaylı ile sağlık durumumuzu öğrensek yeter dedik,doktorumla ortak karar aldım o da onayladı beni,tanıyor beni çünkü aşırı pimpirikliyim
yanii boşuna anneler hem strese giriyor hem para tuzağı,burada hepsini sığorta karşılıyor ama yinede gerek yok oğlumda da aynı düşüncedeydim çok şükür sağlıklı ♥
Cümlemizi canım inşallahÖyle mii şimdiden çıkmış yukarı minik maşallah onagerçi haftalarımız da aynı değilmiş yeni fark ettim Rabbim sağsalim kavuştursun sizi inşallah prensesle sağlıklı hayırlı evlat olsun ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?