- 22 Ocak 2019
- 5.613
- 12.494
- 248
- 31
Selam kızlar
Doğumdan konu açılmışken size doğum hikayemi bende anlatayım
Biraz sıra dışı bir hikaye
Sene 2003 eylül 29
41 haftalık gebeyim
23 yaşındayım
Yer istanbul küçükçekmece
Eşim aksarayda çalışıyor
Arabamız yok
Kv ile komşuyuz
Bir gün öncesi alışverişe gitmişim enaz 10 km yol yürüdüm
29 eylül sabahı biraz yorgunum ama önemsemedim
Eşim iyimisin diye sordu evet dedim
Eşim işine gitti 2 yaşında kızımla yanlısız
Kv geldi ben oazara gidiyorum geliyormusun dedi
Hayır dedim
İyi değilim
Tamam dedi ben gidip geliyorum
O gittikten sonra suyum gelmeye başladı azar azar
Korktum eşimi aradım işten çıkmış yokdaymış
O zaman cep telefonuda pek yaygın değil
Komşuya gittim evde değil
Tam 112 arıyacaktım ki kapı çaldı kv
Nasılsın dedi
Durumu anlattım
Kv halamı kaynımı herkesi aramış
Yarım saat içinde eşim dahil evde 15 kişi vardı
Eşim taksi kapıda bekliyor dedi çantam falan hazı ama ben suyum gelmişya bacaklarım ıslak
Ben bir belden aşağı yıkayayım geliyorum dedim
Küvete girdim sıcak suyu açtım
Yıkandım temizdim artık
Hadi çıkayım dedim çıkamıyorum
Bacaklarımı açamıyorum
Bebeğin başını hissetmeye başladım
Bağırdım halam ve kv geldiler kimseyide içeri sokmadılar bebek geliyor eşim kapıda bağırıyor hastahaneye gidelim ben bağıyorum
Halam bağırıyor karın arabada doğurur
Çocuk 10 dakikaya kadar doğdu
Göbeğini halam kesti
Ve hastahaneye gittik
Bebeğe tetenos aşısı yapıldı banada 3 dikiş atıldı aynı gece evimize döndük
Bende bebekte iyiydik
Yanlız o günden belliydi benim bu kızın ne denli zor biri olacağı :))))
Aynen canim hurma hem acilmayi kolaylastiriyor hem sut icin iyi ben 2gun onceden baslamistim yemeye 9ay cok sevdemde yemedim zaten erken dogum riski var diye herseyden korudum kendimi tam 40haftalikken geldi pasamBak o hurmalar işe yaramış demek ki açılmayı kolaylaştırıyor hurma bunda bende yiycem son zamanlaraynen bende her anını hatırlıyorum doğumhaneye benden sonra gelenler açılması olup doğuruyordu bende tık yok açılma olmazdı en son bir anda açılma oldu 8 cm ebeler hemşireler şaşırmıştı ilk defa görüyoruz böyle birşey bi selfie çekinelim demişlerdi
Aynen canim hurma hem acilmayi kolaylastiriyor hem sut icin iyi ben 2gun onceden baslamistim yemeye 9ay cok sevdemde yemedim zaten erken dogum riski var diye herseyden korudum kendimi tam 40haftalikken geldi pasam
Sizin ilki ne kadarlik su an2 çocukla bana da şuan zor görünüyor en azından küçükte yürüyene kadar. Gerçi o zaman da biri bi tarafa diğeri diğer tarafa
Ay ne kadar güzell bi dogumSelam kızlar
Doğumdan konu açılmışken size doğum hikayemi bende anlatayım
Biraz sıra dışı bir hikaye
Sene 2003 eylül 29
41 haftalık gebeyim
23 yaşındayım
Yer istanbul küçükçekmece
Eşim aksarayda çalışıyor
Arabamız yok
Kv ile komşuyuz
Bir gün öncesi alışverişe gitmişim enaz 10 km yol yürüdüm
29 eylül sabahı biraz yorgunum ama önemsemedim
Eşim iyimisin diye sordu evet dedim
Eşim işine gitti 2 yaşında kızımla yanlısız
Kv geldi ben oazara gidiyorum geliyormusun dedi
Hayır dedim
İyi değilim
Tamam dedi ben gidip geliyorum
O gittikten sonra suyum gelmeye başladı azar azar
Korktum eşimi aradım işten çıkmış yokdaymış
O zaman cep telefonuda pek yaygın değil
Komşuya gittim evde değil
Tam 112 arıyacaktım ki kapı çaldı kv
Nasılsın dedi
Durumu anlattım
Kv halamı kaynımı herkesi aramış
Yarım saat içinde eşim dahil evde 15 kişi vardı
Eşim taksi kapıda bekliyor dedi çantam falan hazı ama ben suyum gelmişya bacaklarım ıslak
Ben bir belden aşağı yıkayayım geliyorum dedim
Küvete girdim sıcak suyu açtım
Yıkandım temizdim artık
Hadi çıkayım dedim çıkamıyorum
Bacaklarımı açamıyorum
Bebeğin başını hissetmeye başladım
Bağırdım halam ve kv geldiler kimseyide içeri sokmadılar bebek geliyor eşim kapıda bağırıyor hastahaneye gidelim ben bağıyorum
Halam bağırıyor karın arabada doğurur
Çocuk 10 dakikaya kadar doğdu
Göbeğini halam kesti
Ve hastahaneye gittik
Bebeğe tetenos aşısı yapıldı banada 3 dikiş atıldı aynı gece evimize döndük
Bende bebekte iyiydik
Yanlız o günden belliydi benim bu kızın ne denli zor biri olacağı :))))
Afiyet olsun canim 1taneyle bisey olmaz ben kendimi tutamam diye yemiyorum cok sevdigim icin en az 3-4 tane yerim yaniBen gün-de 1 tane yiyorum
Afiyet olsun canim 1taneyle bisey olmaz ben kendimi tutamam diye yemiyorum cok sevdigim icin en az 3-4 tane yerim yani
Evet o dogru bak. Gercekten ben arada geldigim zaman bile bi yerden bi yere gitmek zor geliyor.
Kadikoy diyorum mesela metrobusle 1 saat sürüyore seviyorum gitmeyi mecbur :)))
Mecidikoy falan hepsini seviyorum.
Yazdiklarinizdan daha küçük olduğunu sandım da o yuzden sordum benimkilerin arasi 17 ay olacakTam 3 yıl 4 ay
Orada kaca kilosu Medine hurmasinin?Bende çok seviyorum ya benim oğlan da çok seviyor her ay aktara gidip kuru meyve, kuru yemiş, hurma alıyoruzkorkuma 1 tane yiyorum emzirirken de yemiştim daha çok yerdim de bütçeye zarar
Insallah yasamazsin canim ,insan yasasa bile yine bebek istiyor
Benim esimde diyor bu kiz cok fena seni mahvetti diye
Yazdiklarinizdan daha küçük olduğunu sandım da o yuzden sordum benimkilerin arasi 17 ay olacak
Orada kaca kilosu Medine hurmasinin?
Burada da ucuz degil malesef
Hayirlisi olsun canim insallahIkincisini gozum kesmiyor ama mecbur yapicam zamani gelince belki esiminde fikri degisir bebek doğunca tekle kaliriz
Kizlar bide dogum yapmis annelere sorum tabi bilen herkes cevap vere bilir
Ben oglumu sadece 1ay emzirdim sutum boldu hatta kac hafta kessin diye ugrastim nedeni cok sinir oluyordum o emdikce sanki kafamin icinde bocek geziyordu baska boyle olan oldu mu hic?
Burada bana dogum sonrasi depresyon soylediler
Dogum sonrasi sut verememe ile beraber hergun aglama krizlerim vardi
Burasi gibi o zaman ,burda da 12 evro falan kilosuAktarda irisi 70 standart boy 60 lira. Oğlana günde 1 tane veriyorum. Alerjiden paketli gıda vermediğim için onlar çözüm oluyor.
Ama sadece sut bide baskalarina karsi tavrim oyleydi ama oglumu tum gun gogus ustume uzatip oyle yatiyorduk anne ogul 2-3 saatLohusa sendromu canım. Geçen gün facebook bi anne yazmış 2. Cocugum doğdu ama sanki gormek istemiyorum onu ilk çocuğuma eski hayatıma dönmek istiyorum diye bi çok anne de aynı şeyleri yazmış ilk çocukta da aynısını yaşayan. Ben bakarken bile Allahım böyle sevgi nasıl olur diye candan akarca seviyordum ama kimseye diyemedigim durumlar da oluyordu oyle sevgiyle bakarken icimden ses keske ölsen falan diyordu . Tove Allahım mukayet ol aklıma diyordum cunku bu sendromu biliyordum çok ağır geçirenler oluyor
Ama sadece sut bide baskalarina karsi tavrim oyleydi ama oglumu tum gun gogus ustume uzatip oyle yatiyorduk anne ogul 2-3 saat
Digeri bu hamileligi cok istememe ragmen yasadim ilk aylar. hem beklemedim bu kadar cabuk olacagini ilk ay hamile kaldim dedim ya erken kaldim keske daha 1-2 yil bekleseydim ama bi taraftan Rabbime sukur ediyordum nasip etti diye cok garip durum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?