- 11 Kasım 2019
- 1.811
- 3.269
- 48
- 32
Aynen ben ogluma zor hamile kalmistim ondan oncede 10haftalikken 1kirtajim olmustu o yuzden oglumu ogrendikdeki duygularimi anlatamam,ben de korunmayi biraktiktan en az 6ay 1dene olmaz dedim nede olsa 3yila yakindir korunuyoruz ama Rabbim cok sukur hemen nasip etti bi sok yasadim daha sonra asiri kanamalarim doktorlar bebek yok dedi 2kere o yuzdende alismadim 10haftaliktan sonra ilk kalbini duyduk sok etkisi gittiIlki sendrom . Bi anda değişen hormonlar herşey. herkeste ki tepki aynı olmayabiliyor . Kimi bebeği kabullenmiyor kiminde besleme olmuyor. Arkadaşımın anneannesi de beslememiş teyzesini. Doğum sonrası görülebiliyor.
Ikinci de şok etkisi galiba. Birde insan istese bile tam hazır olamıyor. Ilk başta 2. Bebeği istiyorduk ara açılmadan olur diye ama zaman geçip rahat dönem geldikçe bi erteleme oldu. Birde oğlum tedaviyle olmuştu. Korunmayı bıraksak 1-2 senede anca olur derken korunurken hamile kaldım şok oldum herkes istemiyorum zannetti ama sadece şoktu daha tam hazır olmayış bi anda olması. O kadar tedavilerle uğraşıp sonra beklenmedik bi anda çift çizgi görmek. Birde ilk 1 sene sanırsam bunun pişmanlığı ama 1 sene sonra ayy iyiki olmuş kısmı geliyormuş
Aynen ben ogluma zor hamile kalmistim ondan oncede 10haftalikken 1kirtajim olmustu o yuzden oglumu ogrendikdeki duygularimi anlatamam,ben de korunmayi biraktiktan en az 6ay 1dene olmaz dedim nede olsa 3yila yakindir korunuyoruz ama Rabbim cok sukur hemen nasip etti bi sok yasadim daha sonra asiri kanamalarim doktorlar bebek yok dedi 2kere o yuzdende alismadim 10haftaliktan sonra ilk kalbini duyduk sok etkisi gitti ☺Simdi bisey olucak diye korkuyorum Rabbim sinamasin insallah
Malesef .Hepsine sağlık versin inşallah bilinç altımız dolu maalesef
çok çok geçmiş olsun size de.
Yalnız mesajınız beni aydınlattı resmen, çok teşekkürler. Ben bu sıralar her akşam sıkma limonla maden suyu tüketiyorum ve bu da tansiyonu yükselten bir şey şimdi düşündüm de.
Ve her sabah baş ağrısıyla uyanıyorum, bazen yatarken başlıyor.
Bir süre limonlu soda içmeye ara verip kendimi dinleyeceğim.
Başta zor geliyor emzirme yara oluyor emzirmeyi bilmiyorsun emmeyi bilmiyor fln. Ama sonra ben çok zevk aldım hele 3 aydan sonra bırakıp bırakıp meme ile oynamaya başlıyorlar.Kizlar bide dogum yapmis annelere sorum tabi bilen herkes cevap vere bilir
Ben oglumu sadece 1ay emzirdim sutum boldu hatta kac hafta kessin diye ugrastim nedeni cok sinir oluyordum o emdikce sanki kafamin icinde bocek geziyordu baska boyle olan oldu mu hic?
Burada bana dogum sonrasi depresyon soylediler
Dogum sonrasi sut verememe ile beraber hergun aglama krizlerim vardi
Yara olmustu evet ama hemen silikon alik onunla devam etti bana sinir veren sey sutun icerden nasil emildigini tum hucrelerimle hissediyordum o yuzden biraktimBaşta zor geliyor emzirme yara oluyor emzirmeyi bilmiyorsun emmeyi bilmiyor fln. Ama sonra ben çok zevk aldım hele 3 aydan sonra bırakıp bırakıp meme ile oynamaya başlıyorlar.
Başta sabredersen sonra bebek emmeyi sen düzgün emzirmeyi öğreniyorsun dünyanın en güzel şeyi oluyor . İnş emzirebiliriz bol bol.
Günaydın yüksek cikan arkadaşlar var burda mutlaka yazicaklardir. Böyle insanlar neden doktor olur anlamam karşımdaki sonuçta bir anne. Nasıl kiysin yavrusuna rabbim onları ıslah etsin. Sözde canınızı hiç sokmayın öyle yüksek çıkan çok tanıdığım duyduğum kişiler var bebislerinin maşallah var. Sanırım nift testi yapılıyor bu durumda yasa aminosentez.Günaydın arkadaşlar. Aranız da ikili tarama testi yüksek riskli çıkan var mı? Benim riskli çıktı 144/1 detaylı USG girdim. Profesör söz de adam ama daha odaya girer girmez aldırmayı düşünüyor musun diye sordu. Hayır dedim. Mongol bebeği biliyor musun dedi hayır dedim. Down sendromunu diye sordu tekrar evet dedim onu biliyorum. O zaman araştır nasıl bakılır downlu annesi nasıl olur diye. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü halbuki kendi doktorum o kadar ılımlı konuştu ki. Yaşım 36 bebeği 37 de doğuracağım bu yüzden yaşından dolayı yüksek çıktı korkma sakın bitanem demişti. Ama bu adam öyle senaryolar yazdı ki ağlamaya başladım. Yok doktorun seni bana neden gönderdi yok USG de Mongol bebekler belli olmaz ama gel yine de bakalım dedi. Neyse yattım karnıma öyle bastırıyor ki USG aletini. Karnım patliycak sanki. Hiç konuşmadı ters bı adamdi. Bişey sormaya korktuk. Velhasıl sonuçta amniyosentez yaptirmani şiddetle tavsiye ederim dedi. Bence dogurma dedi. Yıkıldım. 4 lu tarama yapalım dedim. Hiç farketmez risklisin dedi. Allah'ım kafayı yicem((
Merhaba okurken şok oldum O nasıl bir doktor ya öyle dünde ben öğrendim benimkide riskli çıkmış 1/190 bende 20.çi haftada giricem ayrıntıliya kötü düşünememeye çalışıyorum bunlar kesin sonuç değilmiş çünküGünaydın arkadaşlar. Aranız da ikili tarama testi yüksek riskli çıkan var mı? Benim riskli çıktı 144/1 detaylı USG girdim. Profesör söz de adam ama daha odaya girer girmez aldırmayı düşünüyor musun diye sordu. Hayır dedim. Mongol bebeği biliyor musun dedi hayır dedim. Down sendromunu diye sordu tekrar evet dedim onu biliyorum. O zaman araştır nasıl bakılır downlu annesi nasıl olur diye. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü halbuki kendi doktorum o kadar ılımlı konuştu ki. Yaşım 36 bebeği 37 de doğuracağım bu yüzden yaşından dolayı yüksek çıktı korkma sakın bitanem demişti. Ama bu adam öyle senaryolar yazdı ki ağlamaya başladım. Yok doktorun seni bana neden gönderdi yok USG de Mongol bebekler belli olmaz ama gel yine de bakalım dedi. Neyse yattım karnıma öyle bastırıyor ki USG aletini. Karnım patliycak sanki. Hiç konuşmadı ters bı adamdi. Bişey sormaya korktuk. Velhasıl sonuçta amniyosentez yaptirmani şiddetle tavsiye ederim dedi. Bence dogurma dedi. Yıkıldım. 4 lu tarama yapalım dedim. Hiç farketmez risklisin dedi. Allah'ım kafayı yicem((
Canımm üzülme ,Bebeğimin sol ayağında pev var. Mongol bebekler de daha çok olur dedi. Amniyosentez istemiyorum dedim. Kandan da yapılıyor ama her halükarda amniyosentez yaptiracaksin dedi. Sanki bebeğim kesin downlu gibi konuştu. Hıçkıra hıçkıra agliyorum hala anlatıyor. Fazla zamanın yok mutlaka gitmelisin diye. Keşke gitmeseydim ona. P.tesi tıp fakültesine gidecegim. Dünden beri karın duvarim ve belim çok ağrıyor kendi doktorum yat dinlen dedi.
İnsafsız adam hıçkıra hıçkıra ağlıyorsun hala ne konuşuyor.Bebeğimin sol ayağında pev var. Mongol bebekler de daha çok olur dedi. Amniyosentez istemiyorum dedim. Kandan da yapılıyor ama her halükarda amniyosentez yaptiracaksin dedi. Sanki bebeğim kesin downlu gibi konuştu. Hıçkıra hıçkıra agliyorum hala anlatıyor. Fazla zamanın yok mutlaka gitmelisin diye. Keşke gitmeseydim ona. P.tesi tıp fakültesine gidecegim. Dünden beri karın duvarim ve belim çok ağrıyor kendi doktorum yat dinlen dedi.
Yaşayıp görcez canımBakalim nasil olcaz
Ne güzel canım bende son zamanlara saklamıştım beklemdi oğlum 38+5 te geldi sıpamAynen canim hurma hem acilmayi kolaylastiriyor hem sut icin iyi ben 2gun onceden baslamistim yemeye 9ay cok sevdemde yemedim zaten erken dogum riski var diye herseyden korudum kendimi tam 40haftalikken geldi pasam
Ayy bende de olmuştu canım özellikle annem memlekete döndükten sonra hep ağlardım bebeğin yüzüne bakamazdım emzirmek istemezdim ben istemiyorum bu bebeği nasıl bakacam derdimKizlar bide dogum yapmis annelere sorum tabi bilen herkes cevap vere bilir
Ben oglumu sadece 1ay emzirdim sutum boldu hatta kac hafta kessin diye ugrastim nedeni cok sinir oluyordum o emdikce sanki kafamin icinde bocek geziyordu baska boyle olan oldu mu hic?
Burada bana dogum sonrasi depresyon soylediler
Dogum sonrasi sut verememe ile beraber hergun aglama krizlerim vardi
Selam kızlar
Doğumdan konu açılmışken size doğum hikayemi bende anlatayım
Biraz sıra dışı bir hikaye
Sene 2003 eylül 29
41 haftalık gebeyim
23 yaşındayım
Yer istanbul küçükçekmece
Eşim aksarayda çalışıyor
Arabamız yok
Kv ile komşuyuz
Bir gün öncesi alışverişe gitmişim enaz 10 km yol yürüdüm
29 eylül sabahı biraz yorgunum ama önemsemedim
Eşim iyimisin diye sordu evet dedim
Eşim işine gitti 2 yaşında kızımla yanlısız
Kv geldi ben oazara gidiyorum geliyormusun dedi
Hayır dedim
İyi değilim
Tamam dedi ben gidip geliyorum
O gittikten sonra suyum gelmeye başladı azar azar
Korktum eşimi aradım işten çıkmış yokdaymış
O zaman cep telefonuda pek yaygın değil
Komşuya gittim evde değil
Tam 112 arıyacaktım ki kapı çaldı kv
Nasılsın dedi
Durumu anlattım
Kv halamı kaynımı herkesi aramış
Yarım saat içinde eşim dahil evde 15 kişi vardı
Eşim taksi kapıda bekliyor dedi çantam falan hazı ama ben suyum gelmişya bacaklarım ıslak
Ben bir belden aşağı yıkayayım geliyorum dedim
Küvete girdim sıcak suyu açtım
Yıkandım temizdim artık
Hadi çıkayım dedim çıkamıyorum
Bacaklarımı açamıyorum
Bebeğin başını hissetmeye başladım
Bağırdım halam ve kv geldiler kimseyide içeri sokmadılar bebek geliyor eşim kapıda bağırıyor hastahaneye gidelim ben bağıyorum
Halam bağırıyor karın arabada doğurur
Çocuk 10 dakikaya kadar doğdu
Göbeğini halam kesti
Ve hastahaneye gittik
Bebeğe tetenos aşısı yapıldı banada 3 dikiş atıldı aynı gece evimize döndük
Bende bebekte iyiydik
Yanlız o günden belliydi benim bu kızın ne denli zor biri olacağı :))))
Yaa Cenneti iyi bilirim
İstanbul u bende cok özlüyorum Bursadayim 6 yıldır.
Ama İstanbul askı cok başka ❤
Gerci artik Cennette hic Cennet havası kalmadı biliyor musun abla o cadde komple yemek cafelerine döndüen son gecen sene Cenneti ozledimde gideyim dedim keske gitmeseymisim daha iyiymis dedim sonra. Tek bi tane bile baska magaza kalmamis hepsi kapatmış yemek cafesi olmus.
İstanbul bambaska bi ask bence cok kisi sikayet ediyor ama ordan gitseler cok ozlerler.
Hos bizim dönme imkanimiz var ama cok kalabalik geliyor artık. Gidip gezip gelmesi daha cazip geliyor
Sen ne taraftaydin canim?
Bilmiyorum ya benim icin İstanbul cok baska. Ozellikle sevdigim bikac ilce var oraları cok daha baska tabi.
Taksimde yürümeyi özledim oyle salas salas.
Kadıköyün havasını solumayi bile özledimorasi benim icin cok baska.
Ortakoydeki bogaz havasini hemen ordan biseyler alip sahilde yemeyi
Besiktası
Yesilkoyu Floryayihepsini özlüyorum
Canim bikac haftaya geliyorum ben musait olursan görüşürüz. Sefakoyde oturuyo benim ailemde.ay ben şok şok şok
ne güzel hikayeymiş bu
bu arada kızlar ben hala cennetteyim
34 yıldır cennetteyim hem de
inanılmaz kalabalık evet haftasonları yürüme yolu felaket dolu oluyor özellikle ramazanda iftar sonrası adeta mahmutpaşa çarşısı
ama nasıl alışmışsam şimdilik başka yer çok zor gözüküyor bana yaa, küçük yere gitmeyi çok çok istiyorum ama gecenin 10unda eşim çukur izlerken hadi anne çıkalım kitap falan alalım dediğimde gidecek kitapçı, manav, kozmetikçi, eczacı bulabilmek de ve hepsini araçsız yapabilmek de güzel, ne yalan söyliyim.
Atatürk ormanı zaten yine yürüyerek 10 dakika.
Keşke burada olsanız ne güzel buluşurduk yaaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?