ilk 2de bu kadar bulantım yoktu,3.zor oldu benim içinde,öğürtülü geçti 3ayım bu arada çok şükür azaldı bulantılarımIlkte cok agri yaşamayanlar ikincide kesin yasiyormus mesela ben ikincisinde rahat geçirirmişim oyle diyorlar tabi bilinmez is yerinde abinin karısı ucuncuye hamile iki oglu olmus ikisindede ne agri ne bulantı hic bise yasamamis ucuncuye hamilr oda erkek 5 ay serum yemis kocasi bilr bu nasil bisey böyle kadin maffoldu deyip duruyormus esime
bende alırı severdim ama malesef alerjim var hurmayaBende çok seviyorum ya benim oğlan da çok seviyor her ay aktara gidip kuru meyve, kuru yemiş, hurma alıyoruzkorkuma 1 tane yiyorum emzirirken de yemiştim daha çok yerdim de bütçeye zarar
ah kuzum ahh,kızımda asla bu duygular olmadı ancak gel gör ki oğlumda ilk 2haftadan sonra acaip duygular geldi,emzirirken içim sökülüyo gibiydim ve ağlayarak emziriyordum sonra kızıma yetememişim gibi geliyordu kızımla takılmak onunla uyumak istiyordum çok tuhaf bi duyguydu o zamanlar okuyordum bir de okulu dondurdum pişmanlık duygusu çöktü içime neler yaşadım bir ben bi Allah bilirdi,ama hepsi 2ay içinde geçti çok şükür sonra doya doya emzirdim oğluşumu,evde durmamaya çalıştım,yaz olduğu için sürekli gezdik çok şükür atlattım depresyonumuKizlar bide dogum yapmis annelere sorum tabi bilen herkes cevap vere bilir
Ben oglumu sadece 1ay emzirdim sutum boldu hatta kac hafta kessin diye ugrastim nedeni cok sinir oluyordum o emdikce sanki kafamin icinde bocek geziyordu baska boyle olan oldu mu hic?
Burada bana dogum sonrasi depresyon soylediler
Dogum sonrasi sut verememe ile beraber hergun aglama krizlerim vardi
günaydın canım okurken kanım çekildi resmenGünaydın arkadaşlar. Aranız da ikili tarama testi yüksek riskli çıkan var mı? Benim riskli çıktı 144/1 detaylı USG girdim. Profesör söz de adam ama daha odaya girer girmez aldırmayı düşünüyor musun diye sordu. Hayır dedim. Mongol bebeği biliyor musun dedi hayır dedim. Down sendromunu diye sordu tekrar evet dedim onu biliyorum. O zaman araştır nasıl bakılır downlu annesi nasıl olur diye. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü halbuki kendi doktorum o kadar ılımlı konuştu ki. Yaşım 36 bebeği 37 de doğuracağım bu yüzden yaşından dolayı yüksek çıktı korkma sakın bitanem demişti. Ama bu adam öyle senaryolar yazdı ki ağlamaya başladım. Yok doktorun seni bana neden gönderdi yok USG de Mongol bebekler belli olmaz ama gel yine de bakalım dedi. Neyse yattım karnıma öyle bastırıyor ki USG aletini. Karnım patliycak sanki. Hiç konuşmadı ters bı adamdi. Bişey sormaya korktuk. Velhasıl sonuçta amniyosentez yaptirmani şiddetle tavsiye ederim dedi. Bence dogurma dedi. Yıkıldım. 4 lu tarama yapalım dedim. Hiç farketmez risklisin dedi. Allah'ım kafayı yicem((
Hayatta en nefret ettim sey toplu tasimalar3 yil olcak buyukcekmeceye tasinali valla daha uc kere binmemisimdir metrobuse kardesimi ariyorum gelip aliyor mecidiyekoy ortakoy taksim hic sevmem iki veya uc kere anca gitmisimdir
Günaydın arkadaşlar. Aranız da ikili tarama testi yüksek riskli çıkan var mı? Benim riskli çıktı 144/1 detaylı USG girdim. Profesör söz de adam ama daha odaya girer girmez aldırmayı düşünüyor musun diye sordu. Hayır dedim. Mongol bebeği biliyor musun dedi hayır dedim. Down sendromunu diye sordu tekrar evet dedim onu biliyorum. O zaman araştır nasıl bakılır downlu annesi nasıl olur diye. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü halbuki kendi doktorum o kadar ılımlı konuştu ki. Yaşım 36 bebeği 37 de doğuracağım bu yüzden yaşından dolayı yüksek çıktı korkma sakın bitanem demişti. Ama bu adam öyle senaryolar yazdı ki ağlamaya başladım. Yok doktorun seni bana neden gönderdi yok USG de Mongol bebekler belli olmaz ama gel yine de bakalım dedi. Neyse yattım karnıma öyle bastırıyor ki USG aletini. Karnım patliycak sanki. Hiç konuşmadı ters bı adamdi. Bişey sormaya korktuk. Velhasıl sonuçta amniyosentez yaptirmani şiddetle tavsiye ederim dedi. Bence dogurma dedi. Yıkıldım. 4 lu tarama yapalım dedim. Hiç farketmez risklisin dedi. Allah'ım kafayı yicem((
Bebeğimin sol ayağında pev var. Mongol bebekler de daha çok olur dedi. Amniyosentez istemiyorum dedim. Kandan da yapılıyor ama her halükarda amniyosentez yaptiracaksin dedi. Sanki bebeğim kesin downlu gibi konuştu. Hıçkıra hıçkıra agliyorum hala anlatıyor. Fazla zamanın yok mutlaka gitmelisin diye. Keşke gitmeseydim ona. P.tesi tıp fakültesine gidecegim. Dünden beri karın duvarim ve belim çok ağrıyor kendi doktorum yat dinlen dedi.
Anladım canımBen doktorumdan memnunum canım. Yalnız baştan diyeyim eski tonton dedeler gibi. Mottosu "Güzel giden bir şeyi detaylandırarak bulandırma". Burada arkadaşlar yazıyor, kalp atışı şu kadar, kese bilmem kaç cm, bebeğin boyu şu kadar vs diye. Teknik bilgi vermez, gelişimi iyi, hafta ile uyumlu vs gibi yorumlar yapar. Gerçi detaylı USG'de raporu yazılı verdiği için kendim kurcaladım ne durumdayım diye ama zaten doktor her şey yolunda, vb diyerek sorun olmadığını söylemişti. Onun verdiği bilgi bana yeterli gelir.
İnşallah anlatabilmişimdir.
Canim bikac haftaya geliyorum ben musait olursan görüşürüz. Sefakoyde oturuyo benim ailemde.
Ama haklısın suan küçük bi ilcedeyim mesela o saydıkların bize cok utopik :))
Halkali taraflari cok ters kaliyor herseye canim ya. Zorlanabilirsiniz ulasim olarak hayirlisi olsun hakkinizda bide Cennet kadar canli degil orasiya biz de herhalde bir halkalı vs taşınmayı planlıyoruz ilerde çocuk için
ama orada da her yer o kadar uzak ki, arabasız markete bile gidemezsin.
arabaya bağımlı olmak da çok can sıkıcı falan filan amaaan işte valla ben de bilemiyorum.
Görüşelim canım haber ver de gelince
Aynen canım arabasız çok zor oralar. Terse kalıyor bence de. Ama insan işte bebek için en güzeli olsun istiyor :) Bir de deprem riski çok yüksek ben o yüzden eledim orayı biz de taşınacağızya biz de herhalde bir halkalı vs taşınmayı planlıyoruz ilerde çocuk için
ama orada da her yer o kadar uzak ki, arabasız markete bile gidemezsin.
arabaya bağımlı olmak da çok can sıkıcı falan filan amaaan işte valla ben de bilemiyorum.
Görüşelim canım haber ver de gelince
Doktora sordunuz mu belki yasinizdan dolayi boyle cikmistir? Olculer hakkında bilgim yok maalesefKızlar bebeğimin ense 13+6 da 1.6 burun koku de vardı ama ikili test orta risk çıktıkorkmalı miyim?elim ayağım titriyor şuan yaşım 33
Canim siskinlik yasiyor olabilir misin? Bikac gun once basima geldi cok gerildi karnim 6 aylik hamile gibi cikti. 1 gun sonra rahatlayabildimKızlar dünden beridir çok kötüyüm karnım çok gergin sanki yırtılacakmış patlıycakmış gibi kasıklarım çok ağrıyo böbreklerime kadar vuruyo ağrı hastaneye gitmeye de korkuyorum sanki kötü birşey olacakmış gibi hissediyorum
Günaydınlar herkese öncelikle. Yazılanları hep sessizce okuyorum ama sizin yazınıza sessiz kalamadım. Benim de yaşım 40 ve ilk defa hamile kalıyorum 2 hafta önce bende 2li test yaptırdım ve yaş riski çıktı. 1/138. Dün Dr a kontrole gittiğimde ultrason da sıkıntı çıkmadığını sadece kan değerlerinde yaş riski çıktığını söyledi. Yaşı 35 yaş üstü olan herkeste yaş riski çıkar ama daha da emin olmak için amniyosentez yaptıracak mısınız diye sordu. Bizde istemedik. Neden size bu kadar acımasızca konuşmuş anlamadım. Lütfen üzülmeyin ve derhal başka Dr a gidin. Ultrason da burun kemiği ve ense kalınlığı normal çıktıysa kan değerlerine takılmayın.Günaydın arkadaşlar. Aranız da ikili tarama testi yüksek riskli çıkan var mı? Benim riskli çıktı 144/1 detaylı USG girdim. Profesör söz de adam ama daha odaya girer girmez aldırmayı düşünüyor musun diye sordu. Hayır dedim. Mongol bebeği biliyor musun dedi hayır dedim. Down sendromunu diye sordu tekrar evet dedim onu biliyorum. O zaman araştır nasıl bakılır downlu annesi nasıl olur diye. Başımdan aşağı kaynar sular döküldü halbuki kendi doktorum o kadar ılımlı konuştu ki. Yaşım 36 bebeği 37 de doğuracağım bu yüzden yaşından dolayı yüksek çıktı korkma sakın bitanem demişti. Ama bu adam öyle senaryolar yazdı ki ağlamaya başladım. Yok doktorun seni bana neden gönderdi yok USG de Mongol bebekler belli olmaz ama gel yine de bakalım dedi. Neyse yattım karnıma öyle bastırıyor ki USG aletini. Karnım patliycak sanki. Hiç konuşmadı ters bı adamdi. Bişey sormaya korktuk. Velhasıl sonuçta amniyosentez yaptirmani şiddetle tavsiye ederim dedi. Bence dogurma dedi. Yıkıldım. 4 lu tarama yapalım dedim. Hiç farketmez risklisin dedi. Allah'ım kafayı yicem((
Bilmiyorum canım oysa dün birşey de yiyemedim ki şişkinlik yapsın gaz da yok göbek deliğinin yanında top gibi birşey var canımı çok acıtıyor gece hiç uyuyamadım sağa döndüm yok sola döndüm yok sırt üstü yattım yok olmadı hala öyle taş gibiCanim siskinlik yasiyor olabilir misin? Bikac gun once basima geldi cok gerildi karnim 6 aylik hamile gibi cikti. 1 gun sonra rahatlayabildim
Gidebilirsen bi doktora git canim icin rahat etsinBilmiyorum canım oysa dün birşey de yiyemedim ki şişkinlik yapsın gaz da yok göbek deliğinin yanında top gibi birşey var canımı çok acıtıyor gece hiç uyuyamadım sağa döndüm yok sola döndüm yok sırt üstü yattım yok olmadı hala öyle taş gibi
Gidebilsem gidicem de gidesim de yok bi yandan korkuyorum canımGidebilirsen bi doktora git canim icin rahat etsin
Lütfen sizde endişelenmeyin burun kökünü görmüş ve ense kalınlığı enfazla 2.5 ve üzeri riskli. Genel olarak 2 ve altı o kadar risk taşımıyor. Bu konularla alakalı makaleler var onları okuyun ve araştırın inanın içiniz rahatlar. Bazı Dr ları anlamak mümkün değil neden bu kadar acımasızca konuşuyorlar.Kızlar bebeğimin ense 13+6 da 1.6 burun koku de vardı ama ikili test orta risk çıktıkorkmalı miyim?elim ayağım titriyor şuan yaşım 33
Gaz sancısıdır canım o dert etme. Rahim genişliyor ve bebek yukarı doğru çıkıyor. Mide ve barsaklara baskı artıyor. Rezene çayı dene istersen doktorum önerdi bana daBilmiyorum canım oysa dün birşey de yiyemedim ki şişkinlik yapsın gaz da yok göbek deliğinin yanında top gibi birşey var canımı çok acıtıyor gece hiç uyuyamadım sağa döndüm yok sola döndüm yok sırt üstü yattım yok olmadı hala öyle taş gibi
Doktorumla öğleden sonra konusucam bakalım,bana başka testler gerekebilir yazmış ama çok uzgunumDoktora sordunuz mu belki yasinizdan dolayi boyle cikmistir? Olculer hakkında bilgim yok maalesef
üşütmüş olabilrsin canım dikkat et içinin rahat etmesi için doktora git istersen,kötü bir şey yoktur kuzum merak etme geçicidirKızlar dünden beridir çok kötüyüm karnım çok gergin sanki yırtılacakmış patlıycakmış gibi kasıklarım çok ağrıyo böbreklerime kadar vuruyo ağrı hastaneye gitmeye de korkuyorum sanki kötü birşey olacakmış gibi hissediyorum
Canım normal çıkmış ense kalınlığı burun köküde varsa sıkıntı yoktur Allahın izniyle,3 ve üzeri daha riskli oluyor ensede öyle okumuştum,yaşıtız bu aradaKızlar bebeğimin ense 13+6 da 1.6 burun koku de vardı ama ikili test orta risk çıktıkorkmalı miyim?elim ayağım titriyor şuan yaşım 33
Bilmiyorum canım gaz sancısı olsa ayırt edebilirim onu ki gaz da yok şükür ama bu ne anlayamadım rahim desen şimdiden o kadar yukarı çıkıyor mu ki göbek deliğinin yanınaGaz sancısıdır canım o dert etme. Rahim genişliyor ve bebek yukarı doğru çıkıyor. Mide ve barsaklara baskı artıyor. Rezene çayı dene istersen doktorum önerdi bana da
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?