2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Evde üzüm sirkesi ve beyaz sirke vardı ben aklıma gelince üzüm sirkesini kullandım.
Onunla taharetlendim direk sürmedim. Suya göz kararı karıştırdım nasıl ölçü versem bilemedim
Canım altıncı ayda değiliz ya, 21 hafta itibariyle 5. Ayı doldurmuş oluyoruz. Doldurulan ay söyleniyor, yaş hesabı gibi.6 aylık olsak 3 ay sonra doğum yapmamız gerekir. Şuan mesela 4,5 aylık diyorum soranlara. 21 haftalık olduğumda 5 aylık demeye başlayacağım.
Bence bu şekilde daha doğru bir hesap oluyor..

Canlarıım bu akşamki dert konumu buldum ve sanırım bu sefer haikaten ciddi bir durum ile karşı karşıyayım. Az önce izlediğim bie videodan ellerdeki şişkinliğin muayene edilmesi gerektiğini, toplar damarımda bir sıkışma olabileceğini, önemli bir durum olduğunu duydum. Ben önemli olduğunu hiç düşünmemiştim. Ödem olur diyorlardı. Benim en başından beri ellerim ödemliydi, hatta alyansımı çıkarmıştım, büyük tek taş yüzüğüm vardı ama o da sıkmaya başlayınca onu da çıkardım. Dahası gece sağ elim uyuşmuş şekilde uyanıyorum. Yine sağ elimin son 3 parmağının eklemleri sızlıyor. Elim gün içerisinde sızlıyor bazı hareketleri yaparken. Karpal tunel vardı bilgisayar başında çalıştığımdan ama arada ağrır arada geçerdi. Son 2 haftadır hep ağrıyor elim. Bu şekilde bir sorun yaşayan oldu mu çevrenizde?

İlk aylarda atmıştım şimdi tekrar atayım
Bir ay 4 hafta olmadığı için(4 hafta+2/3gün) hafta hesabı bir noktadan sonra kaymaya başlıyor.
Mesela hafta hesabıyla 36haftada 9 aylık olmuş oluyoruz ama gebelik 40hafta.
Ama hamilelik 10 ay değil
Kendimce açıklamaya çalıştım, gerçi çokta önemli değil ay hesabı vs esas olan hafta hesabı zaten.
Ama işte şimdiden atıyorum 6 aylık dersek milletin işi gücü mü yoktur, sayıyor mudur nedir 3 aya sürekli doğurmadın mı baskısı yapar
Doğumum Ağustos başı olacağı halde Ağustosun ortası diyorum ben misal.
Sırf yine insanımız yüzünden

Eklentiler

• 394690C7-3636-4489-842B-1299242828BA.webp
    39,9 KB · Görüntüleme: 65
  • 36840CBE-9D5E-48EB-9802-4E364888D75E.webp
    39,2 KB · Görüntüleme: 60
Canım evet hamilelikte ödem olabiliyor ama genelde sıcaklarda ve özellikle son aylarda.
şuan erken sanki. Böyle durumların doktora danışılması gerektiğini düşünüyorum.
hamilelikte karpal tünel sendromu daha sık görülebiliyorken sen zaten geçirmişsin bide bu rahatsızlığı.
Yakın çevremde hiç olmadı bu durumu yaşayan onun için pek bilgim yok . Geçmiş olsun

İyiyim canim benim Sen nasilsin?
Kızın hareketleri yavas yavas basladigindan beri biraz evhamım gidiyor sukur evdeyiz kendimi hamur isine verdim acayip kilo olarak dönüşü olacak :)))
Şükür canım ben de iyiyim ,aynen hareketlerini hissetmesem deliririm artık yine her tekmesinde şükür inşallah iyidir diyorum
Kilo bende alırım bu gidişle ,çok harekette etmek istemiyorum aman 40haftayı doldursun diye

Evet canım benim bugün 5ay doldu,6ya geçiş yapıyoruz (böyle düşünerek yazmıştım )

Benim ilk hamilelikte çok ağrım oluyordu bilek ve ellerimde, hatta bazen uykudan uyandırıyordu, ödem çok olmamıştı ama, hamilelikte karpal tünel olması yaygın doğum sonrası geçer demişti doktorum, eczaneden bileklik almıştım onu kullanıyordum, bir de telefonla çok oynadığımda daha da artıyordu sürekli elimde tutmak şiddetlendiriyordu sanırım

Her ikinize de Daha önceden bileklik almıştım. Şu an taktım öyle çalışıyorum. Çok etki etmiyor ama hiç yoktan iyidir. Eşim masaj falan yaptı, yarınd a karpal tunel egzeriszlerine başlarım ama sanırım bu ödem çok daha ciddi bi durum be karpal tünelle ilgisi yok. Ben sanıyorum ki herkeste var, ödem olur dmeişlerdi de üzerinde durmamıştım. Meğer daha erkenmiş ellerimin böyle şişmesi için. Doktoru arayıp sorucam Pazartesi .

Günaydın annecanlarkızlar ya benim yine içime kurtlar düştü ben bi rüya gördüm ve geçen yıl bu rüyanın aynısını görmüştüm bebeğimin kalbi durmuştutabi ki buna bağlamıyorum ama düşünmeden edemiyorum,üstelik müthiş sırtım hatta belimden kasığıma giren ağrım var 2gündür,az yemek yesem çok şişiyorum çok rahatsız vücudum bu aralar,magnezyum bitkisel kremler yağlar işe yaramadı sırtım için,ayaktayken kasıklarıma baskı var bunu anlamadım,inşallh sıkıntım geçicidir

Gunaydin canim. Aklindaki koru dusunceleri hemen kov. Hemen, hemen. Ruyayla amel olmaz biyorsun. Gebeligin etkileridir, gececek insallah. Gecmis olsun. Moralini yukwek tutmaya bak.

Gecicidir canim insallah Ruyada neler gormuyoruz ki. Uzme kendini onun icin. Cok ısrarla devam etmeyen her agri normaldir diyo doktorlar biraz daha takipte kal

Günaydın bende bu ara bu Corona virüsü yüzünden bebeğimle ilgili kötü rüyalar görüyorum ama çokta ciddiye alıp kafaya takmıyorum piskolojik olarakbilinç altı onu rüya olarak gösteriyor diye düşünüyorum çok takılma bence ağrın var sa doktorunu ara sor hastane ye gitmekte tehlikeli

Kızlar bugunlerde hastaneye gideniniz oldu mu? Veya onumuzdeki gunlerde gidecek olanlar kadın dogumlar nasıl kalabalik mi yazabilirler mi? Bizede fikir olur. Sonucta hepimiz gitmek durumunda kalıcaz Ben 17+2 yim 11 gun oldu kızımı gormeyeli normalde giderdim bu hafta ama gitmiycem. Ama 2 hafta sonra mecbur gitmem lazım detayli ultrason randevusu almak icin. Korkuyorum toplu taşımada kullanmak durumundayim çünkü
Tetanoz asısını daha olmadim. Ebeyi arayıp kimse yokken gitmek istiyorum.

Gunaydin canim. Aklindaki koru dusunceleri hemen kov. Hemen, hemen. Ruyayla amel olmaz biyorsun. Gebeligin etkileridir, gececek insallah. Gecmis olsun. Moralini yukwek tutmaya bak.
sağol canım,doğru diyorsun rüyayla amel mi olur canımı sıktı işte,iyi ki varsınız ya
Gecicidir canim insallah Ruyada neler gormuyoruz ki. Uzme kendini onun icin. Cok ısrarla devam etmeyen her agri normaldir diyo doktorlar biraz daha takipte kal
her gece efsanevi rüyalardaydım ama bu rüya beni sinir ediyor ağrılarımda olunca istemeden kötüye yorduminş ağrılarım geçer daha rahatlarım kesin,sağol kuzum iyi ki varsınız
virüsün etkisi çok büyük zaten üzerimizde hani çocuklarım etkilenmesin diyorum ama ben etkileniyorum galiba istemeden,geçen hafta cuma gitmiştim magnezyum falan vermişti geçti gibiydi 2-3gündür arttı,çok sağol canım iyi ki varsınız
Sağlık ocağınada gidemem canım,kendimi sakinleştirecek bi şeyler yapmaya çalışıcam,çok sağol canım inşallh atlatıcaz bugünleri,iyi ki varsınız gerçekten

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…