- 11 Kasım 2019
- 1.811
- 3.269
- 48
- 32
Amin canımAh canım keşke Van da olsaydım yardımcı olurdum. Ben İstanbuldayım
Canım tabi yaşananlar da insan da çok etkiliyor ben de babamı kaybedeli 5 sene olacak ilk bir sene panik atak olmuştum resmen.Gözüm ailemin üstündeydi..Seni çok iyi anlıyorum O yüzden..Babacığının Mekanı Cennet olsun inşallah Allah sizlere uzun ömür versin.
Canım amin.Amin canım
Seninde Babanı Allah rahmet eylesin inşallah
Aslında bende baya oluyor 16yıl ama işte konu baba olunca senelere bakmıyor o acı aynı kalıyor
Geri kalan sevdiklermizi Rabbim bizlere bağışlasın ♥
Canım hiç riske girmek istemiyorum zaten gittiğim hastanede yer yok Hastanenin bahçesine çadrlar kuruldu hastalar için ,bazı tanıdıklarda hastalanmış o yüzden burnumu çıkarmaya korkuyorum dışarıCanım amin.
O acı geçmez..
Bu hafta tetanoz aşını olmalısın Aile hekimine yarın bir sor istersen.
Aslında dilersen hemşiren de gelip asiyi evde vurabiliyorlarmiş ..Bilgin olsunCanım hiç riske girmek istemiyorum zaten gittiğim hastanede yer yok Hastanenin bahçesine çadrlar kuruldu hastalar için ,bazı tanıdıklarda hastalanmış o yüzden burnumu çıkarmaya korkuyorum dışarı
Saol canım bilgi içinAslında dilersen hemşiren de gelip asiyi evde vurabiliyorlarmiş ..Bilgin olsun
Yurtdışında böyle bir uygulama yok sanırım o yüzden aşı bahsi geçmemiştirBu arada kızlar ben de aşı olmadım ,oğlumda da olmamıştım aşıdan bahseden de yok
Cok dogru soyluyorsun canim bende insallah bu dogumdan sonra devamini yaptirmayi düşünüyorumBazı doktorlarda “doğum zaten steril ortamda olacak, aşıya gerek yok” dese bile bunu sadece doğum olarak düşünmeyin bana kalırsa. Geçtiğimiz aylarda zonguldakta 2 aylık bir gebe ayağına çivi battığı için tetanozdan vefat etti. Tetanozun ölüme kadar götürebilen bir bakteri olduğunu unutmamak gerek. Aşınız hiç yoksa yaptırın hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Hatta doğumdan sonra dozları tamamlayın kafanız rahat olsun. Hamilelikte 2 sonrasında 3 doz ile toplam 5 doz yapılıyor.
Bende hiç acı, kas ağrısı, kol kullanamama, genel ağrı, ateş gibi birşey yapmadı bu arada herr iki dozda da ☺
Benimde planlarımda vardı dozlarıma devam edecektim ama vakti gelesiye biz korunmayı bıraktık vs bu seferde aman hamilelik oluşur diye yaptıramadımCok dogru soyluyorsun canim bende insallah bu dogumdan sonra devamini yaptirmayi düşünüyorum
Malesef bizim burda da öyle o kadar uyarıya rağmen dışarıdakilerin çoğu yaşlılar belediye bankları kaldırdı yaşlılar oyuruyolar diye yerel haberlerde izliyorumİnşallah, ikinci karar açıklayıncaya kadar kamudaki hamilelerin idari izni devam edecek yeni genelgeye göre, umarım geçer hemen bitsin kurtulalım.. ama o kadar uyarıya rağmen hala yaşlıların sokakta dolaşmaları sinirlerimi bozuyor bugün polis anons yapıyordu yaşlılar lütfen evlerinize gidin diye dinlemiyorlar çok inatçılar gerçekten
Bazı doktorlarda “doğum zaten steril ortamda olacak, aşıya gerek yok” dese bile bunu sadece doğum olarak düşünmeyin bana kalırsa. Geçtiğimiz aylarda zonguldakta 2 aylık bir gebe ayağına çivi battığı için tetanozdan vefat etti. Tetanozun ölüme kadar götürebilen bir bakteri olduğunu unutmamak gerek. Aşınız hiç yoksa yaptırın hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Hatta doğumdan sonra dozları tamamlayın kafanız rahat olsun. Hamilelikte 2 sonrasında 3 doz ile toplam 5 doz yapılıyor.
Bende hiç acı, kas ağrısı, kol kullanamama, genel ağrı, ateş gibi birşey yapmadı bu arada herr iki dozda da ☺
Ekleme: hamilelikte yapılan dozların bebeği de yenidoğan tetanozuna karşı koruduğunu okumuştum bu arada :)
Aynen bencede çünkü hiçkimsede yok bu konuYurtdışında böyle bir uygulama yok sanırım o yüzden aşı bahsi geçmemiştir
Ne yazık ki ben istesem de yaptıramıyorum. Yapmıyorlar. :/ Türkiye'ye gelirdim normal şartlarda ama havaalanı kapalı, normal şartlar bulunmuyor. Ama ben 4 yıl önce aşı olmuştum. İnternette olumlu şeyler yazıyor konu hakkında. İçim biraz olsun rahatladı.
"Anne adayı hamilelikten önce tetanos aşısı yaptırmışsa ve eğer en son aşının üzerinden on yıldan az bir zaman geçmişse anne adayının hamilelik esnasında aşı yaptırmasına gerek yoktur. Fakat anne adayı hamilelikten önce aşı yaptırmasına rağmen en son yapılan aşının üzerinden on yıldan fazla bir zaman geçmişse anne adayına tek doz aşı yapılmalıdır. "
İkinci gebeliği olan bir arkadaşımız yazmıştı @mtad2611 idi sanırımNe yazık ki ben istesem de yaptıramıyorum. Yapmıyorlar. :/ Türkiye'ye gelirdim normal şartlarda ama havaalanı kapalı, normal şartlar bulunmuyor. Ama ben 4 yıl önce aşı olmuştum. İnternette olumlu şeyler yazıyor konu hakkında. İçim biraz olsun rahatladı.
"Anne adayı hamilelikten önce tetanos aşısı yaptırmışsa ve eğer en son aşının üzerinden on yıldan az bir zaman geçmişse anne adayının hamilelik esnasında aşı yaptırmasına gerek yoktur. Fakat anne adayı hamilelikten önce aşı yaptırmasına rağmen en son yapılan aşının üzerinden on yıldan fazla bir zaman geçmişse anne adayına tek doz aşı yapılmalıdır. "
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?