2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Amin canım
Seninde Babanı Allah rahmet eylesin inşallah
Aslında bende baya oluyor 16yıl ama işte konu baba olunca senelere bakmıyor o acı aynı kalıyor
Geri kalan sevdiklermizi Rabbim bizlere bağışlasın

Amin canım
Seninde Babanı Allah rahmet eylesin inşallah
Aslında bende baya oluyor 16yıl ama işte konu baba olunca senelere bakmıyor o acı aynı kalıyor
Geri kalan sevdiklermizi Rabbim bizlere bağışlasın ♥
Canım amin.
O acı geçmez..
Bu hafta tetanoz aşını olmalısın Aile hekimine yarın bir sor istersen.

Canım amin.
O acı geçmez..
Bu hafta tetanoz aşını olmalısın Aile hekimine yarın bir sor istersen.
Canım hiç riske girmek istemiyorum zaten gittiğim hastanede yer yok Hastanenin bahçesine çadrlar kuruldu hastalar için ,bazı tanıdıklarda hastalanmış o yüzden burnumu çıkarmaya korkuyorum dışarı

Canım hiç riske girmek istemiyorum zaten gittiğim hastanede yer yok Hastanenin bahçesine çadrlar kuruldu hastalar için ,bazı tanıdıklarda hastalanmış o yüzden burnumu çıkarmaya korkuyorum dışarı
Aslında dilersen hemşiren de gelip asiyi evde vurabiliyorlarmiş ..Bilgin olsun

Bazı doktorlarda “doğum zaten steril ortamda olacak, aşıya gerek yok” dese bile bunu sadece doğum olarak düşünmeyin bana kalırsa. Geçtiğimiz aylarda zonguldakta 2 aylık bir gebe ayağına çivi battığı için tetanozdan vefat etti. Tetanozun ölüme kadar götürebilen bir bakteri olduğunu unutmamak gerek. Aşınız hiç yoksa yaptırın hayat bu ne zaman ne olacağı belli olmaz. Hatta doğumdan sonra dozları tamamlayın kafanız rahat olsun. Hamilelikte 2 sonrasında 3 doz ile toplam 5 doz yapılıyor.
Bende hiç acı, kas ağrısı, kol kullanamama, genel ağrı, ateş gibi birşey yapmadı bu arada herr iki dozda da ☺
Ekleme: hamilelikte yapılan dozların bebeği de yenidoğan tetanozuna karşı koruduğunu okumuştum bu arada :)

Cok dogru soyluyorsun canim bende insallah bu dogumdan sonra devamini yaptirmayi düşünüyorum

Cok dogru soyluyorsun canim bende insallah bu dogumdan sonra devamini yaptirmayi düşünüyorum
Benimde planlarımda vardı dozlarıma devam edecektim ama vakti gelesiye biz korunmayı bıraktık vs bu seferde aman hamilelik oluşur diye yaptıramadım eğer 3. Dozu öylelikle yaptırabilseydim hamileyken yaptırmama gerek kalmayacaktı. Neyse artık bundan sonra kalan dozları da yaptırırım bende

Malesef bizim burda da öyle o kadar uyarıya rağmen dışarıdakilerin çoğu yaşlılar belediye bankları kaldırdı yaşlılar oyuruyolar diye yerel haberlerde izliyorum

Ne yazık ki ben istesem de yaptıramıyorum. Yapmıyorlar. :/ Türkiye'ye gelirdim normal şartlarda ama havaalanı kapalı, normal şartlar bulunmuyor. Ama ben 4 yıl önce aşı olmuştum. İnternette olumlu şeyler yazıyor konu hakkında. İçim biraz olsun rahatladı.

"Anne adayı hamilelikten önce tetanos aşısı yaptırmışsa ve eğer en son aşının üzerinden on yıldan az bir zaman geçmişse anne adayının hamilelik esnasında aşı yaptırmasına gerek yoktur. Fakat anne adayı hamilelikten önce aşı yaptırmasına rağmen en son yapılan aşının üzerinden on yıldan fazla bir zaman geçmişse anne adayına tek doz aşı yapılmalıdır. "

Simdi bana nerden baksam 8 yıl felan olmuştur makinada çalışırken parmağımı bastım zaman aşı yapılmıştı ben bunu soylemedim ebeye bilmiyrdm simdi benim tek dozmu olmam gerekiyordu ilkini vuruldum ikincisi icin 30.haftamda çağırdı
A April wind

İkinci gebeliği olan bir arkadaşımız yazmıştı @mtad2611 idi sanırım En son aşının üzerinden 3 sene geçtiğinde dozlar tekrar başlıyormuş.
Ben son bir sene içinde aşı olmuş olduğum için (2. Dozum Şubat 2019) tek doz yaptıracağım mesela.
Aşıların ve dozların süresi oluyor sağlık personeline danışarak ilerlemek daha iyi olur ama çok haklısın canım şu durumda her işimiz biraz sıkıntılı :/ Sağlık olsun
Zeybltaslan kuzum 8 sene baya olmuş baştan başlamak gerek .
Bak bu dozların geçerlilik süresi.

Eklentiler

• C15811B3-7471-47C9-85B9-13D4DF12B5DA.webp
    9,5 KB · Görüntüleme: 35
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…