Merhaba. Moralinizi bozmayın lütfen. Ben ilk bebeğimi vajinal doğumla dünyaya getirdim ama bilgisizliğim ve doktor faktörü sebebiyle gereksiz müdahale dolu olduğu için normal bir doğum değildi. Şimdi ikinci bebeğime gebeyim, okudum ve doğumun doğasını öğrendim, ruhen ve fiziksel olarak bütün doğum hazırlığımı yaptım, yapıyorum. Ama dediğiniz gibi en çok ihtiyaç duyduğum şey olan çevre motivasyonu sıfır. Müdahalesiz normal doğum deyince herkes uzaylı görmüş gibi bakıyor ve başlıyorlar felaket senaryoları dizmeye. Ben bu yüzden doğum tercihlerimi olumsuz yorumlama ihtimallerine karşı kimseye anlatmıyorum. Eşime de gebeliğimi öğrendiğimde söylediğim ilk şey şuydu: bütün riskleri biliyorum, bana gebeliğim boyunca hicbir riskten bahsetme, sadece cesaretlendir ve motive et. Asla olumsuz doğum hikayesi okumuyorum. Hatta tedbiren hic dogum hikayesi okumuyorum, beni olumsuz etkileyecek bir ayrıntıya rastlarim diye. Sadece gercekten doğal dogum destekleyen doktorları takip ediyorum, çok etkileyici, motive edici hikayeler paylaşıyorlar. @ramizdursun hesabında mesela hem ikiz hem ssvd hem de bir bebegi makat geliş olan bir kadının 39. haftada epizyosuz doğurduğunu okudum, ağzım açık kaldı, hayran oldum. Bu kadın bu doğumu yapabildiyse ben ikinci vajinal doğumu en doğalından yapabilirim diye cesaret doldum. Size de tavsiye ederim, bir bakın bu hesaba. Hatta takipçisi çok az olduğu için sorunuz varsa cevap da verir doktor diye tahmin ediyorum.
Motivasyonunuz yüksek olsun, bebeğiniz gönlünüze göre hayırla sağlıkla gelsin