Hayir canim yikamicam göbek kordonu düşünce yikayacagim insKızlar doğumdan çıkıp da bebişleri eve getirince hemen yıkıcak mısınız yoksa göbek bağının düşmesini mi bekliceksiniz. Her doktor her ebe farklı şey söylüyor.
Göbeği düşünce yıkayacagim zaten o tarihlerde soğuk olacak her an yıkamayı düşünmüyorum silecegim daha sonrasında da yoksa göbek enfeksiyon oluyoKızlar doğumdan çıkıp da bebişleri eve getirince hemen yıkıcak mısınız yoksa göbek bağının düşmesini mi bekliceksiniz. Her doktor her ebe farklı şey söylüyor.
Benim eşimde 5 kg yakın doğmuş ama gel gör ki şuan 188 boy 60 kilo asla alamiyo vücut yapmiyo ama çocukluğu baya kiloluymusbende uyuyorum buna 2-3 yasindayken beni doktora goturmusler boyle giderse buyudugunde obez olur kosup oynayamaz demis dr ama ben hamilelikten once 45 bari olsam diye kilo almaya calisiyordum
Yıkarız canım bebeği inşallah bi sorun olmazsa, banyo rahatlatıyor sonra güzelce iştahları açılıyor, rahat uyuyorlar.Kızlar doğumdan çıkıp da bebişleri eve getirince hemen yıkıcak mısınız yoksa göbek bağının düşmesini mi bekliceksiniz. Her doktor her ebe farklı şey söylüyor.
Aynen canım hatta derler o ilk koku yıkanınca geciyo doyasiya dursun zaten terlemiyo bişey yapmiyo ki hastanede zaten silip azda olsa yikiyolar bile her yer bebek kokuyor ne güzelYıkamayın Kızlar zaten o tertemiz mis gibi kokuyor göbek bağının düşmesini bekleyin derim ben beklemiştim ve oğlum 10. Günde banyo yapmıştı
Ay kızlar geceleri hiç uyumuyorum nerdeyse sürekli afedersiniz çişim geliyor tuvalete gidiyorum sağ sol dönerken bebeği taşıyamıyorum sanki karnımda ağrı oluyor9 kasımda randevum var ins bebek 4 kilo olmamıstıryere oturuyorum bacaklarım kaldırmıyor 3 hafta önce bebek 3 kiloydu sanki 9 kasıma kadar dayanamıcak gibi belimden hic bahsetmiyorum bile
iste kac kilo dogduguna bakmiyor fazla takmamak lazim. Benimkide uzun cikiyor hep kontrolde ama esimde bende oyle uzun insanlar degiliz bakalim nasil olacakBenim eşimde 5 kg yakın doğmuş ama gel gör ki şuan 188 boy 60 kilo asla alamiyo vücut yapmiyo ama çocukluğu baya kiloluymus
valla hic arastirmaya girmeden yikarim ben gobek bagina dikkat ederek herkes yikama dese yine fikrim degismezOkuduğum modern bebek bakımı kitaplarında böyle bilgiler mevcut ya geneli diyor ki eskiden göbek bağı düşmeden yıkamayın deniyordu artık yıkayabilirsiniz diyoruz7 15 gün arası düşüyormuş göbek bağı ve asıl düşünce açık yara haline geleceğinden o zaman yıkamayın silin süngerle diyorlar napcaz ki ya öf
Canım valla inan ki artık kaşarda yemiyorum sütte içmiyorum zaten midemde cok büyük baskı var hic bişey yiyesim gelmiyor ama 3 aralığa kadar sanki dayanamıcak gibi bir ağırlık var afedersiniz ama arada popoma ağrılar cakmaya baslıyor sizin böyle bişeyiniz var mı 9 kasımda doktoruma söylicemCanım sen biraz kaşarı azalt bence
Baksana hepimiz klonlanmış mı doğduk sanki? Bir sorun mu diyorum yooo diyo o zaman neden söyleyip bize harap ettiriyorsun ki kendinizi
uygulamaya baksana 42-47 cm aralıgında olabılır dıo bu çok genıs bır olcum aralıgı
Canım valla inan ki artık kaşarda yemiyorum sütte içmiyorum zaten midemde cok büyük baskı var hic bişey yiyesim gelmiyor ama 3 aralığa kadar sanki dayanamıcak gibi bir ağırlık var afedersiniz ama arada popoma ağrılar cakmaya baslıyor sizin böyle bişeyiniz var mı 9 kasımda doktoruma söylicem
Aynen bende öyle canımvalla hic arastirmaya girmeden yikarim ben gobek bagina dikkat ederek herkes yikama dese yine fikrim degismez
Selam hanımlar bende kontrolden geldim 2,958 Gr olmuşuz 49,7 cmnst girdim 40-55 arası çıktı sancım bebisim baş aşağı duruyor haftada bir gitmeye basliyacagm bugün son eksiklerimi tamamlayip çantamı kapatacağım inşallah
Benim şekerim 60 -70 açlık tokluk tatlı yesem de 100 max çıkıyor şekerin düşük gizli şekerin olabilir dedi türkiye diyabet vakfına gitmiştim hiçbişi çıkmamıştıDoktorların her dediğine artık inanmıyorum ben. Açlık şekerin 90 i sakin geçmesin diyolar diye sürekli stres yapıyorum üst sınır 99 muş normal insanlarda91 veya 94 çıktığında bile üzülüyordum. Eşin gayet uzunmuş sende kisa sayılmazsın ki ortalama kadın boyu bence hiç takma.
Dönmüş değil mi tatlım senden haber bekliyordum teorimiz doğru demek çok sevindim hadi hayırlısıEvettt kızlar hastaneden geldik bugün 36+0 haftalığız. Kilosu 2485 haftasına göre 2,5 hafta geride dedi. Bende bu durumun benim beslenmemle alakalı olup olmadığını sordum. Hiç alakası yok sen minyonsun eşin minyon senden de bir tosuncuk doğurmanı bekleyemeyiz dedi. :) Kilosu şuan hiç önemli değil evet hafta olarak olması gerekenden geride ama gayet sağlıklı huzurlu kızın dedi. Boyunu hatırlayamıyorum ne dedi çünkü o an sürekli kilosuyla ilgili sorular soruyordum doktora. Hiçbir kanama yok suyunda azalma yok ikiniz de gayet sağlıklısınız dedi. Haftalık kontrollere döndük çatı muayenesini önümüzdeki haftadan itibaren yapacağız dedi. Nst de hiçbir kasılma sancı falan çıkmadı gayet iyi dedi ona da. Kanama olur suyunun geldiğini hissedersin geçmeyen sancın olur o zaman gel dedi. Nstyi yapan bayan beni süt gelmesi açısından ve bebeği emzirme açısından bilgilendirdi. 37. haftadan itibaren her gün düzenli olarak yeşil mercimek, dereotu, aşurelik buğday, incir kurusu, hurma, bir avuç kaju, erik- ayva kompostosu tüketmemi söyledi. Bunları yaparsan bol bol sütün olur dedi. Doğunca ten tene temas çok önemli sevgiyle gelir sütün bebeğini göğsünde koynunda tuttukça gelir dedi. Sizlerle paylaşmak istedim kızlar belki içinizden birilerine faydam olur :) maalesef minnoşumun yüzünü göremedik göstermedi hiç.. Baş aşağı da dönmüş doğum pozisyonunu almış kii bu beni çok sevindirdi. :) İnşallah sizlerden de böyle güzel hayırlı haberler alırızz :)
Aynen canım zaten kilo alırlar Allah'ın izniyle stres yapmaya gerek yok ben hiç takmiyorum banada diyolar senin ki 2 kg anca doğacak istahsizsin filan diye zaten şuan 2 kg bile gecik inşallah zamanında gelirseiste kac kilo dogduguna bakmiyor fazla takmamak lazim. Benimkide uzun cikiyor hep kontrolde ama esimde bende oyle uzun insanlar degiliz bakalim nasil olacak
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?