İnsallah, çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz içinYorumunuz için teşekkür ederimEtraf baskısı yüzünden gerçek duygularımızı yansıtamamak ve sahte bir, anne olacağım, anne oldum mutluluğu sergilemek zorunda kalmak insanı çok yıpratıyor. Bence bebeğine ve yeni hayatına ısınmakta zorlanan her annenin olumsuz yorum yapmayacak bir yakınıyla duygularını paylaşması çok önemli yaşadığı dönemi atlatmada. En azından burada bari endişelerimizi dile getirebilmek çok sevindirici. Umarım siz de doğumdan sonra endişelerimin hepsi boşmuş diyeceğiniz bir annelik deneyimi yaşarsınız
amin inşallah yaZor bir süreç biliyorum, Allah yardımcınız olsun. Geçecek, buna inanın
Çok sevindim ne güzel sağlıkla kavuştunuz bebeğileKuzum bastan yaziyorum yeniden umarm busefer bebek aglamadan yetisir
Oncelikle hepsini dogru anlatcagima ve size bosa moral vermedgime soz vereyim. Aciyan ve zor olan kisimalri da rahat kisimladi da anlatiyorum.
Hastaneye girdik yatis verildi. Damar yolu actilar bir iki serum verdiler. Sonra ameliyathaneye aldilar. Amelyathaneye giderken ben pskolojk olarak cok panikledm. Okadr korktm ki tum aneztezi ekibi tek tek knsup rahatlatmaya calisti. Osrada sedyeye oturttular beni. Otururken ekipteki dr lardan biri dediki cok uzulmssunde omuzlarn cokmus gbi dur bende omuzlarndan yukardan bastirim ki kaldirma refleksle tamam dedm. Biri onu yaparken oburu bel kismimdan epidurali soktu o acitti. Ama nasl anlataim asla dayanilmicak bir aci degil. Hatta epidural yaplirken acio dedikleri bumu diye gecrdm icimden. Snra dogrulup yatar pozisyona geldim. Arada uyusukluk durumumu sorup sonda taktilar. Sonda takilirken asla ama asla acimaid. Beni panik goren anestezi dr u bu kiz korkuyor cok dayanamicak bir saknlestirici verin dedi verdiler. Hemen kaslarim gevsedi. Sonra basladilar amelyata ben de etrafla sohbet etmeye surekli knsturdular bebegn ismini ne koycagimizi ilk bebegmzmi cinsiyeti ney falan. Onlarla knsurken karnmda bir cekistirilme hissi hissettm ama acili bisey degil. Karninizda bi agri yok. Cok surmedi aglama sesi geldi zatrn. Erken dogdugu ve gelisme geriligi oldugu icin kuveze grcek diye coknpankledm. Hemen sag yanmda cocuk dr u bekliordu ona verdiler adam daha muaneye baslamadan kuveze grcekmi diye sorup aglamaya basladm. Muane btnce girmicek ii dediler. Ve bana bir saknlestirici daha vurdular. İkinci saknlestirici ile kus gbi oldmn uykum geldi dedim uyu istersen dediler. Uyumadm ama baya uyku sersemiydim ben ayilana kadr dikis isi bitti hic bir sey hssetmedim. Odaya alindim. Yine sknti yok. Aradan 4 5 saat gecti hala sknti yok. Hafiften regl agrisi gbi kasiklarma agri girmeye basladi. Dr dedi yuruceksn. Bir hemsire gelip karnima bastirdi o feci acidi. Bas bass bagrdm. Snra yurutelm dediler. İlk yurume zordu arkadaslar evet. Ama kalkmak kismi daha zordu. Onu atlattltan snra dogumu atlattnz demektir diyeblrmtum sezaryan olacak arkadaslara umarm umut olablmismdir. Korkup benm gbi paniklemeym diye herseyi basiniza gelecegi sekilde anlatmaya calstm. Son olarak onerm depend almamis olanlar varsa bir daha dusunun ben gercektenndepend ile rahat ettm
Bana 36.haftada randevu vermişlerdiSağlık ocağı aradı beni topuk kanı için gelceksin doğumdan 1 hafta sonra diye
Bilgiler aldı kg / kullandığım ilaç vs sizi de aradılar mı?
Bebeğin rutin aşılarından bahsediyor canımrutin aşıları da olacak dedi de detayları sormadım ki
Bizim burda dışarda bekletiyorlarÇok yaşlı amcalar teyzeler oluo öksürüp tıksırıyorlar yapışıolar insana
Neyse covid19 dan kaçış yok bir şekilde sürü bağışıklığı olacağız herhalde kaç kaçabildiğin kadar yapacağız
Kesinlikle gümüş kapak öneririm. Ben hastaneye götürmemiştim ilk gün acı olmadı ama ertesi gün taburcu olup eve geldikten sonra çok acıdı göğüslerim. Hemen takmaya başladım, emzirme haricinde sürekli takıyorum hâlâ. Günde 2 kere de karbonatlı suyla göğüslerimi ve kapakları yıkıyorum, hem güzel temizliyor hem de bebekte pamukçuk olmasını engelliyor. 3 gün taktıktan sonra tamamen geçmişti benim yaralarım. Şuan çok rahat emziriyorum göğüs kremini bile sürmeme gerek kalmadıÇok sevindim ne güzel sağlıkla kavuştunuz bebeğiledetaylı anlattığın için teşekkür ederiz canım. Peki memeler ne durumda
Acı var mı ? Gümüş kapak veya kalkan almış mıydın ? Ona göre hazırlıklı olalım
Canım belirgin azalma varsa gitmende fayda var kötü bir durum oldugunu dusunmuyorum ama riske atmamak lazım bu haftalar da
Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin canımKuzum bastan yaziyorum yeniden umarm busefer bebek aglamadan yetisir
Oncelikle hepsini dogru anlatcagima ve size bosa moral vermedgime soz vereyim. Aciyan ve zor olan kisimalri da rahat kisimladi da anlatiyorum.
Hastaneye girdik yatis verildi. Damar yolu actilar bir iki serum verdiler. Sonra ameliyathaneye aldilar. Amelyathaneye giderken ben pskolojk olarak cok panikledm. Okadr korktm ki tum aneztezi ekibi tek tek knsup rahatlatmaya calisti. Osrada sedyeye oturttular beni. Otururken ekipteki dr lardan biri dediki cok uzulmssunde omuzlarn cokmus gbi dur bende omuzlarndan yukardan bastirim ki kaldirma refleksle tamam dedm. Biri onu yaparken oburu bel kismimdan epidurali soktu o acitti. Ama nasl anlataim asla dayanilmicak bir aci degil. Hatta epidural yaplirken acio dedikleri bumu diye gecrdm icimden. Snra dogrulup yatar pozisyona geldim. Arada uyusukluk durumumu sorup sonda taktilar. Sonda takilirken asla ama asla acimaid. Beni panik goren anestezi dr u bu kiz korkuyor cok dayanamicak bir saknlestirici verin dedi verdiler. Hemen kaslarim gevsedi. Sonra basladilar amelyata ben de etrafla sohbet etmeye surekli knsturdular bebegn ismini ne koycagimizi ilk bebegmzmi cinsiyeti ney falan. Onlarla knsurken karnmda bir cekistirilme hissi hissettm ama acili bisey degil. Karninizda bi agri yok. Cok surmedi aglama sesi geldi zatrn. Erken dogdugu ve gelisme geriligi oldugu icin kuveze grcek diye coknpankledm. Hemen sag yanmda cocuk dr u bekliordu ona verdiler adam daha muaneye baslamadan kuveze grcekmi diye sorup aglamaya basladm. Muane btnce girmicek ii dediler. Ve bana bir saknlestirici daha vurdular. İkinci saknlestirici ile kus gbi oldmn uykum geldi dedim uyu istersen dediler. Uyumadm ama baya uyku sersemiydim ben ayilana kadr dikis isi bitti hic bir sey hssetmedim. Odaya alindim. Yine sknti yok. Aradan 4 5 saat gecti hala sknti yok. Hafiften regl agrisi gbi kasiklarma agri girmeye basladi. Dr dedi yuruceksn. Bir hemsire gelip karnima bastirdi o feci acidi. Bas bass bagrdm. Snra yurutelm dediler. İlk yurume zordu arkadaslar evet. Ama kalkmak kismi daha zordu. Onu atlattltan snra dogumu atlattnz demektir diyeblrmtum sezaryan olacak arkadaslara umarm umut olablmismdir. Korkup benm gbi paniklemeym diye herseyi basiniza gelecegi sekilde anlatmaya calstm. Son olarak onerm depend almamis olanlar varsa bir daha dusunun ben gercektenndepend ile rahat ettm
Bizimki öyle değil canım kim kime dum dumaBizim burda dışarda bekletiyorlar
Teker teker içeri alıyorlar
İlaç yazdıracaklar kapıdan söylüyor onlar reçete kodunu veriyor
Hastaneden daha güvenli geldi bana bu dönemde
Kuzum benim bebis de bugün sakin diger günlere göre. Hareket ettiyse güzel. Bi takip et bakalim. Bariz bir azalma var mi hareket sayisinda
Artık özelde dewlette heryerde o kadar fazla ki nasıl kendimizi korucaz hiç bilmiyorum ewde kocamdan bile uzak duruyorum ama ya hastanede nasıl korucaz kendimizi bebeği düşündükçe içinden çıkamıyorumBende artık tanıdıgım ısımlerde duymaya basladım tedbirler yeterli olmadı ülkemizde corona olan otobüse binip teste giderse yeterli test yapılmaz önlem alınmazsa böyle olacağı belliydi
Allah sınamasın ama gördüğüm kadarıyla hastaneye giden bir çok kadın corona olup evine geliyor
Allah korusun demekten başka çaremiz yokArtık özelde dewlette heryerde o kadar fazla ki nasıl kendimizi korucaz hiç bilmiyorum ewde kocamdan bile uzak duruyorum ama ya hastanede nasıl korucaz kendimizi bebeği düşündükçe içinden çıkamıyorum
Bence ilk önce doktoruna sor kendini de strese sokmadan eğer doktor da gel derse hem gider miniğini görürsün hem için rahat eder
Bende ilk emzirme dönemimde çok acı çektim. Bu gümüş kapaklardan umudum vardı. Duyduklarıma sevindim canımKesinlikle gümüş kapak öneririm. Ben hastaneye götürmemiştim ilk gün acı olmadı ama ertesi gün taburcu olup eve geldikten sonra çok acıdı göğüslerim. Hemen takmaya başladım, emzirme haricinde sürekli takıyorum hâlâ. Günde 2 kere de karbonatlı suyla göğüslerimi ve kapakları yıkıyorum, hem güzel temizliyor hem de bebekte pamukçuk olmasını engelliyor. 3 gün taktıktan sonra tamamen geçmişti benim yaralarım. Şuan çok rahat emziriyorum göğüs kremini bile sürmeme gerek kalmadı
Aa demekki her sağlık ocağı aynı özeni göstermiyor. İlk kızımda aşıları hep hastanede yaptırmıştım ama şimdi böylesi daha güvenli olacak gibi. Bir de sağlık ocağı aşılar konusunda çok titizBizimki öyle değil canım kim kime dum duma
Bir kere gittiğimde kapıdan döndürüldüm covid'li bir aile gelmiş doktorun odasına girmiş 1 hafta sağlık ocağını kapadılar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?