Doktorum pazartesi günü 40 hafta doluyor istersen gel sabah 6 gibi yatış işlemlerini başlat suni sancı verilmiş olsun ben gelene kadar ilerleme kaydetmiş olalım dedi. İstersen de normal muane edelim pazartesi nst bakalım suya bakalım ona göre uygun ise koşullar max 7 gün daha bekleriz dedi. Ama riskli tabi kakasını yapma riski var dedi. Birde sana çok iş düşüyor çok sıkı bebek hareketi takip etmelisin dedi. Bende şöyle düşünüyorum eğer paArtesine kadar gelmez ise bebiş normal bi gidiyim kontrole muane etsin eve gidebilirsin derse çarşambaya kadar beklim hala gelmez ise bebek o zaman sbh erkenden yatış yapayım en azından 40+2 falan olmuş olurum diye düşündüm bir kaç gün daha kendi halinde Doğum başlar mı acaba diye şans vereyim diye düşünüyorum. Hiç belirti yok iken direk suni sancı alıp bebeği strese sokmak istemiyorum. Bir de şöyle bir korkum var bebek biraz iri daha çok beklersem daha kilo alır bu sefer de bana bebek iri normal Doğum riskli hadi seZeryan demesini de istemiyorum. Yoksa biliyorum 42 ye kadar beklenilenilir sıkı takip ile. SeZeryan olmaktan daha çok korkuyorum açıkcası. Kafam çok karıştı hayırlısı olsun inşallah kendi gelir bebeğim doğal olan en güzeli çünküDoktorunuz bekleme konusunda ne diyor ben endişelenmeye başladım artık öneriniz var mı sakin kalıp endişelenmemek için
Sizinle günlerimiz aynı sizin doktorun yorumu ne acaba ben de onu merak ettim.Doktorunuz bekleme konusunda ne diyor ben endişelenmeye başladım artık öneriniz var mı sakin kalıp endişelenmemek için
Geçmiş olsun bugün başladığım bir merhem var ve şükür daha iyiyiz merhem adı garmastan pomat .Kızlar 2 gün oldu doğum yapalı gögüslerim yara içinde kaldı kanıyor acıyor bebiş emince. Ne yapmalıyım bi öneriniz var mı krem falan gibi
Bol emzir emzirdikten sonra ve bebek emmiyorken ara ara sağ o sağdığını da bebeği emzirdikten sonra ekstra olarak parmak enjektörle ver mutlaka. Biz 2 gün hastanede kaldık tam olarak bunları yaptık .Kizlar burda konusulmustur ama ben son gunlerde hic giremedigim icin kacirmis olabilirim, sarilik icin onerileriniz var mi? Sadece kendi sutumle besliyorum sadece bugun 1 kez cok az mama verdim emzirmeden once
Ben olsam beklerdim 5 kilo olup dikişsiz doğan bebekler bile var. Suni sancıdan sonra açılma ilerlemezse ve bebeğin de strese girerse bir anda kendini ameliyathanede bulabilirsin. Nişanın gelsin hatta sancıların başlasın düzene girsin öylece hastaneye git bence. Tabi ki doktorların hepsi 40 haftadan sonra kağıt imzalatır riskleri kabul ediyorum şeklinde hiç korkma imzala eğer bebeğinin kalp atımı düzenli ise ve suyun falan yerinde ise evinde bekle arada kontrole nst ye gidersin .Kızlar bugün 39+3 üm pazartesi günü 40 hafta doluyor. Bugün ki kontrol de doktorum pazartesine kadar eğer bebek gelmez ise sabah erkenden gel yatış yap suni sancı verelim dedi. Beklemek istiyorsan eğer riski kabul ediyorsun denektir nst yaparız suyuna bakarız duruma göre uygunsa şartlar 1 hafta daha bekleyebilirsin dedi. Kilosu da ölçümlere göre iyi gidiyor her geçen gün kilo da alıyor bebiş bu sefer beklesem daha çok kilo alıcak ya çok dikişim olacak ya da normal doğum için riskli Dicek hadi sezeryan derse diye korkuyorum. Beklemesem pazartesi direk suni sancı alsam hiç bi belirti olmadan o da bana doğal gelmiyor en aZım nişan ya da su gelseydi diyorum. Ne yapıcam bilemedim sizler olsaydınız ne yapardını acaba
kesinlikle ctesiyi bekleme gün içinde bir şekilde götür gerekirse eşin 2 saatliğine izin alsın çocuk hasta desin . O değer daha da yükselebilir ve zaten 15 in üstüne çıkarsa hastaneye yatış veriyorlar.dun 14.5tu bizimkininde ama artti sankicumartesi kontrole cagirmisti yarin mi gotursem acaba diyorum ama esim bugun ise basladi araba kullanabilir miyim sanmiyorum
İlk sezeryan diye sonrakileri sezeryan olmak zorunda değil. İlk doğumum sezeryandı bu doğumum gayet normal bir doğum oldu çok şükür.A
Allah yardım etsin canım benim ikinci ilki de sezeryan olduğu için tekrar sezeryan yapicam
Siz istemeden zorla sizi sezeryana alamaz. Siz izin vermeden vücudunuzda herhangi bir işlem uygulanamaz iğne bile yapılamaz bırak ameliyatı. Kabul etmeyin sizi ve bekleyin deyim. Bebek çok kilo almasın diyorsanız da diyet yapın bebeğe çok kilo aldırmayacak şeyler tüketin bu aralar.Bebeğin kilosunu ne kadar olmuştu ama 41 ve 42 haftalık olduklarında ben ondan da korkuyorum sırf kilosu 4 oldu diye sezeryana. Alırsa diye.
Belki bebeğin 41 den bile sonra gelmek isteyecek. Geç döllenme diye bir şey var. Belki bebeğin geç döllenme sonucu ve daha çok bekleyecek. Ayrıca kakayı 41 de yapmıyor bebekler 30 lu haftalarda bile yapan var .Doktorum pazartesi günü 40 hafta doluyor istersen gel sabah 6 gibi yatış işlemlerini başlat suni sancı verilmiş olsun ben gelene kadar ilerleme kaydetmiş olalım dedi. İstersen de normal muane edelim pazartesi nst bakalım suya bakalım ona göre uygun ise koşullar max 7 gün daha bekleriz dedi. Ama riskli tabi kakasını yapma riski var dedi. Birde sana çok iş düşüyor çok sıkı bebek hareketi takip etmelisin dedi. Bende şöyle düşünüyorum eğer paArtesine kadar gelmez ise bebiş normal bi gidiyim kontrole muane etsin eve gidebilirsin derse çarşambaya kadar beklim hala gelmez ise bebek o zaman sbh erkenden yatış yapayım en azından 40+2 falan olmuş olurum diye düşündüm bir kaç gün daha kendi halinde Doğum başlar mı acaba diye şans vereyim diye düşünüyorum. Hiç belirti yok iken direk suni sancı alıp bebeği strese sokmak istemiyorum. Bir de şöyle bir korkum var bebek biraz iri daha çok beklersem daha kilo alır bu sefer de bana bebek iri normal Doğum riskli hadi seZeryan demesini de istemiyorum. Yoksa biliyorum 42 ye kadar beklenilenilir sıkı takip ile. SeZeryan olmaktan daha çok korkuyorum açıkcası. Kafam çok karıştı hayırlısı olsun inşallah kendi gelir bebeğim doğal olan en güzeli çünkü
Kızlar ya bişey sorucam. Benim kaşlarım çok siyah saçlarım kumral oyüzden kaşlarımı kumrala boyuyordum bugün boyadım acaba bebeğime zarar verir mi? Kaş çok küçük bi bölge ve 5 dk falan duruyor diye bişey olmaz dedim ama internette kaşınızı boyamayın yazıyor. Var mı kaş boyayan hamile bilen gören?
Merhaba, ben boyadım gebelik boyunca ayda 1 kez falan 5 dk tuttum. Doğum yaptım herhangi nir problem yok çok şükür. Koleston saç boyası kullandım ben bu arada.ama bence hiç farketmez:)Benimde kaşlarım çok fazla sarı normalde az daha koyu renge boyuyordum. Ağustostan beri boyayamıyorum. Yüzüm çok soluk duruyor boyamayıncada. Sizin yazınızı görünce sormak istedim. Acaba boyasam mı 5 dk tutuyorum zaten. Bi zararı olur mu. Rectofil kaş boyası kullanıyorum.
Merhaba, ben boyadım gebelik boyunca ayda 1 kez falan 5 dk tuttum. Doğum yaptım herhangi nir problem yok çok şükür. Koleston saç boyası kullandım ben bu arada.ama bence hiç farketmez:)
Yok canım pek kanamaRahim toparlanıyor canım. Özellikle emzirirken daha çok hissedebilirsin. Kanaman ne durumda
Başka bir rahatsizligimdan ötürü olmuyor maalesef.Yoksa bu kez bende cesaret ederdim çünkü sezeran sonrasını bir kere yaşayınca şu an çok korkuyorumkesinlikle ctesiyi bekleme gün içinde bir şekilde götür gerekirse eşin 2 saatliğine izin alsın çocuk hasta desin . O değer daha da yükselebilir ve zaten 15 in üstüne çıkarsa hastaneye yatış veriyorlar.
İlk sezeryan diye sonrakileri sezeryan olmak zorunda değil. İlk doğumum sezeryandı bu doğumum gayet normal bir doğum oldu çok şükür.
Rica ederim ne demek. Siz de sağlıkla kucağınıza alın inşallahÇok teşekkürler bayadır araştırıyorum bulamadım bi yazı heryerde boyamayın yazıyor. Ama boyamakta istiyorum :) Sonuçta çok uzun tutmuyoruz bi problem olmaz diye düşünüyorum bende. Sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Ayirmadim. Soyle dusun. Bu surec ne zaman gecicek belli degil. Atiyorym covid bir sene daha surse bir sene ayrimi yaticaksiniz. Lohusa kafasyla zaten insan farjli oluyor. Bide esinizden de ayri yatinca iyice yalnz hssedeblrsnz.doğum yapan arkadaşlar cevap verirseni sevinirim doğumdan sonra eslerinizle yatakları ayirdinizmi kovid den dolayi,işe gidip geliyorlar ya bizimki bide toplu taşımayla gidip geliyor yatakta yasa bebek için endişe ediyorum söylesem her gün duş al diye kış günü adamı hasta ederiz napıyım yada siz ne yaptınız bi akil
cam mi sildinBenim de idrar sonunda ağrı oluyorşükür bugün iş güç yemek yaptım cam bile sildim
ben ayirmadim. Gece emzirecegimde falan esim yardimci oluyor sezeryan yerim acidigi icin ayri yatsak tek basima yapamamdoğum yapan arkadaşlar cevap verirseni sevinirim doğumdan sonra eslerinizle yatakları ayirdinizmi kovid den dolayi,işe gidip geliyorlar ya bizimki bide toplu taşımayla gidip geliyor yatakta yasa bebek için endişe ediyorum söylesem her gün duş al diye kış günü adamı hasta ederiz napıyım yada siz ne yaptınız bi akil
El ve ayak sismesi bende de son gunlerde cok oluyo bariz hissediyorum normal sanirim saglik ocagina her gidisimde soruyolardi.En son p.tesi gittiğimde doktora bebeğim 3420 gram idi.Çarşamba birdaha gideceğiz.Yarın 39. Hafta doluyor.Son 1 2 hafta çok kilo almayacağı söyleniyor bebeklerin.Doğru mu? bebeğimin çok kilo alıp sezeryanla doğum olmasından çekiniyorum biraz.Birde ayaklarım şiş ve bazen nefes darlığı şikayetlerim oluyor.Sizde de var mı aynı problemler? Doğuma da az kaldı dua edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?